בית פורומים עצור כאן חושבים

ההוכחה הקוסמולוגית של פרופסור הרב קושלבסקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2010 12:41 לינק ישיר 

יונתן_ניר כתב:
במחשבה ובמילים אחרות גם אם העולם הוא מחודש הוא רק ביחס לעצמו, אבל בעצם הוא תמיד קדמון כי אין זמן קודם שבו היקום לא היה. 

היות והזמן נברא עם העולם הרי שביחס אליו הוא היה תמיד (כי הרי לא היתה נקודה ב"זמן העולם" שהוא עצמו לא היה בו). העולם מחודש (עם זמנו) ביחס למה שנמצא מחוצה לו, בין אם זה עולם עליון יותר (עם מימדי זמן ומרחב שלו) ובין ביחס למאציל האינסופי.

לכן כל הסתכלות מדעית על העולם מיניה וביה תוביל למסקנה שהוא קדמון. רק הסתכלות נבואית (מחוצה לו) תגלה שהוא מחודש.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 12:47 לינק ישיר 

שותף

אז אתה מסכים, שבהסתכלות מדעית אין צורך בסיבה לקיום העולם?

תוקן על ידי יונתן_ניר ב- 22/11/2010 12:54:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 12:58 לינק ישיר 

יונתן_ניר כתב:
אז אתה מסכים, שבהסתכלות מדעית אין צורך בסיבה לקיום העולם?

בהסתכלות על העולם "מבפנים" (שהיא הדרך היחידה הפתוחה בפני המדענים) לא תימצא לעולם סיבה לקיום העולם, שהרי כל סיבה כזו (אם ישנה) חייבת להיות מחוץ לגבולותיו, ולשם הרי אין גישה (אם לא ע"י נבואה). המדע יכול לנסות ולהבין את התהליכים הנוהגים לאחר שהעולם קיים אבל הוא לא שייך כלל לתהליכים שבו עצמו נוצר (אם בכלל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 13:03 לינק ישיר 

שותף

אני חושב שלא הבנת אותי, לא אמרתי שא"א למצוא סיבה בתוך העולם, אלא שאין צורך בסיבה, כמו שלפי ההנחה שהעולם קדמון אין צורך בסיבה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 13:46 לינק ישיר 

יונתן_ניר כתב:
שותף
אני חושב שלא הבנת אותי, לא אמרתי שא"א למצוא סיבה בתוך העולם, אלא שאין צורך בסיבה, כמו שלפי ההנחה שהעולם קדמון אין צורך בסיבה,

שנינו מסכימים שאפשר למצוא סיבה בתוך העולם, אתה טוען שאין בזה צורך, לי נראה שזה דווקא יעיל למצוא סיבה מרכזית בתוך העולם אשר כולו סובב עליה (וגם יש לי סיבה כזו).

סיבה לעולם עצמו לא תימצא אף פעם בתוכו, אלא רק מחוצה לו, ואליה אפשר להגיע רק בנבואה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 00:39 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 00:41 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 00:43 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 01:14 לינק ישיר 

ניק בלי ראש

יש לי שאלה.

איך סרקת את הסיפור היפה הזה של אסימוב?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 01:18 לינק ישיר 

מה פשט איך? בסורק.
או שמא שאלתך היא בנוגע לזכויות יוצרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 07:58 לינק ישיר 

זה נידון צדדי לגמרי, אבל הוא מעניין. כוונתך שלקחת את הספר (אני מבין שהוא תורגם לעברית) ושמת דף דף וסרקת? אני משער שזה לוקח הרבה זמן. זמן הסריקה וזמן הפיכת הדפים וזמן המיקום על הסורק, וחוזר חלילה. אני כותב מנסיון של מצלם מאמרים ותיק. וסריקה נראית איטית יותר מצילום. ועוד, צריך אחר כך לאסוף את כל הקבצים הבודדים של דף דף ולארגן לספר אחד גדול.

מדוע אני שואל? כי יש הרבה ספרים שרציתי לסרוק אבל נראה היה לי שהמלאכה מרובה ואיטית מאד. (יש גם בעיה של זכויות יוצרים, אבל לשימוש פרטי אי אפשר למחות, כוונתי של הסורק עבור עצמו).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2011 10:04 לינק ישיר 

מיימוני:

צריך לדעת איך,
ויש אפשרות לחתוך את הצד הכריכה,ואת כל הבחילת דפים של הספר להכניס למכונת צילום שהיא גם סורק וזה רץ אוטומטית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההוכחה הקוסמולוגית של פרופסור הרב קושלבסקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.