בית פורומים עצור כאן חושבים

האם המשיח צריך להיות משוח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/11/2010 01:13 לינק ישיר 
האם המשיח צריך להיות משוח?

באחד מגליונות "תכלת" האחרונים כתב תומר פרסיקו מאמר המאשים את הרבי מלובביץ' האחרון, אם לא במשיחיות שקר, לפחות ביצירת אוירה שהובילה לזיהויו כמשיח על ידי  החסידים. אחת התגובות היא של רב חבד"י, הרב חיים רפפורט, והוא טוען כי הרבי חזר והסביר שמלך המשיח צריך לעמוד בתנאים שהציב הרמב"ם, שאחד מהם הוא שיהיה מלך, כפשוטו, כלומר אדם העומד בראשה של מונרכיה. ממילא ברור - כך הרב רפפורט - שהרבי לא טען מעולם שהוא המשיח שהרי לא היתה לו סמכות מונרכית בשום מדינה. תומר פרסיקו מתפלמס עמו בבלוגו כאן:

http://7minim.wordpress.com/2010/11/12/moshiach_polemic/

זה מזכיר לי משהו: כשגרנו בארה"ב בנותי למדו בבית ספר של חב"ד, ויום אחד חזרו ושאלו אותי אם הרבי היה מלך המשיח. אמרתי להן שדבר אחד בטוח, והוא שכדי להיות מלך המשיח אמור האדם להימשח בשמן המשחה, ומכיוון שלא ידוע לי על משיחה כזו לרבי, כנראה שמשיח הוא לא.

משהו מוזר קרה כאן. "משיח" זה לא שם נרדף ל"גואל". הרי חוץ ממלך המשיח יש  גם כהן משיח.  משיח הוא מי שמשחוהו בשמן, גם אם נוותר על שמן המשחה לפי ההלכה המפורשת, לפחות בשמן כלשהו. איך קרה שהתנאי הפשוט הזה שגלום בעצם ההגדרה  נשכח, והיום שום משיח שקר או טוען למשיח לא טורח אפילו למשוח את עצמו בשמן המשחה?

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 21/11/2010 09:33:03

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 01:33 לינק ישיר 

גם אלו שטענו שהיה משיח,לא טענו שהוא הביא איתו את מה שהמלך המשיח אמור לשנות,אלא שיש סימנים שהוא זה שיקבל את התפקיד הזה,ואז כשיגיע הזמן יתכן שגם ימשחו אותו.
אני ממש לא מתחיל להאמין בכל הנ"ל,רק שהטענה בקשר לשמן,לא נראית לי טענה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 01:57 לינק ישיר 

הרמבם מזכיר משהו בקשר לשמן ? נראה לי שהרמבם שהיה משיחי קצת, עם אגרת תימן והיחס לבר כוכבא, התעלם מהשאלה הזו והפלא הוא על חביריו של ר׳ עקיבא שלא העלו את זה כטענה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 02:04 לינק ישיר 

תהילים ק"ה : אל תגעו במשיחי.

רד"ק: "במשיחי, נסיכים וגדולים היו והיו נכבדים אצל מלכים כאילו היו מלכים משוחים".

כנראה שבאיזשהוא שלב זה נהפך לשם בפני עצמו , כשההקשר ההיסטורי נשכח. יש לזה דוגמאות לרוב (למשל- כתובת- address- מה הקשר?  משום שהיו כותבים ע"ג המעטפה).

האם יש מקור לכך שמלך המשיח יהיה משוח בשמן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 03:44 לינק ישיר 

מיימוני אולי כדאי לתקן את הכותרת ״משיח - האם משיח צריך להיות ״משוח״״

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 05:57 לינק ישיר 

• "פעם אחת אמר לי הדוד יוסף [-קלוזנר] בערך כך: [...] וכעת, התואל נא בטובך לשאול את הגברת קלוזנר, את הדודה ציפורה היקרה, היכן כאן המשחה לתיקון העור? משחת עור-הפנים החדשה שלי? אמור נא לה בטובך: המשחה הקודמת, שהרי החדשה פסולה אף למאכל כלב. הידעת יקירי מה רבה התהום המפרידה בין 'הגואל' בלשונות הגויים לבין המשיח שלנו? הלוא המשיח אינו אלא מי שנמשח בשמן, כל כוהן הוא אצלנו משיח וכל מלך ממלכינו הוא משיח, ומילת 'משיח' בלשוננו מילה פרוזאית ויומיומית מאין כמותה, קרובה קרבת בשר מובהקת למילת 'משחה' - שלא כמו בלשונות הגויים שאצלם המשיח מתקרא גואל ופודה."
                                                                      [עמוס עוז, סיפור על אהבה וחושך, עמודים 80-81]

תוקן על ידי מרחביה ב- 21/11/2010 06:01:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 06:38 לינק ישיר 

מאידך:
"כתב הכס"מ ומ"ש ומשוח מלחמה פשוט הוא ששמו מוכיח עליו שנקרא משוח. ע"כ. ואין צורך לכך דבהדיא איתא בהוריות דף יב ב אשר יוצק על ראשו זה משוח מלחמה. אבל פשט שמו אינו מוכיח כלום כי המשיחה בלשוננו אינה סיכה אלא רבוי וגדולה דמתרגמינן המשיח-דיתרבה. וכך מרובה בגדים אינו נקרא כן מפני שבגדיו שמנה ולא ארבעה אלא ענינו שגדלוהו בבגדים, אף כאן לולי ההיא דהוריות היה אפשר לפרש משוח מלחמה שגדלוהו ומנוהו למלחמה. ובזה טעו אחרים שתרגמו משיח כריסט היינו סיכה."                                    (פירוש ר"י קאפח למשנה תורה, כלי המקדש א ז)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 09:19 לינק ישיר 

איזה יקיות .לא משנה משיח שקר או משיח אמת , ארדנונג זאל זיין , צריך משיחה בשמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 09:42 לינק ישיר 

המשיח לא צריך להיות משוח.
מפני שהמשיח הוא מבני דוד, ו"אין מושחין מלך בן מלך; אלא אם כן הייתה שם מחלוקת או מלחמה - מושחין אותו כדי לסלק המחלוקת. לפיכך משחו שלמה מפני מחלוקת אדונייה..." (הלכות מלכים א יא). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 10:55 לינק ישיר 

ר' עקיבא  קרא לבר כוכבא מלך המשיח- לא נזכר שהיה משוך ובכלל הוא לא היה מזרע בית דוד.

אין דבר כזה מלך המשיח. כל הגואל את ישראל בחזקת משיח- וכן כל ראש הממשלה לאחר הגאולה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 11:09 לינק ישיר 

ירוחם,
א. המשיח צריך להיות מבית דוד (הלכות מלכים יא ד).
ב. מניין לנו שר' עקיבא לא בדק ומצא שבר כוכבא הוא מזרע בית דוד. הרמב"ם כותב (שם) שאם המשיח נהרג - הוא אינו משיח אלא "הרי הוא ככל מלכי בית דויד השלמים הכשרים שמתו", והוא מתכוון לסיפור של בר כוכבא (ההלכה הקודמת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 11:36 לינק ישיר 

אורותי
כתבתי מה שכתבתי -והכרתי את הרמב"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 11:42 לינק ישיר 

אורותי כתב:
המשיח לא צריך להיות משוח.
מפני שהמשיח הוא מבני דוד, ו"אין מושחין מלך בן מלך; אלא אם כן הייתה שם מחלוקת או מלחמה - מושחין אותו כדי לסלק המחלוקת. לפיכך משחו שלמה מפני מחלוקת אדונייה..." (הלכות מלכים א יא). 

[אורותי,

בימינו גם אינו צריך להיות משוח?
בימי שלמה היו לפחות ארבעה טוענים לכתר - כולם בני דוד ממש - ומשחו אותו כדי "לסלק המחלוקת".
בימינו, שיכולים להיות עשרות אלפים טוענים לכתר (אתה יודע כמה מצאצאי דוד יש היום? נדמה לי שהיה על כך אשכול בעבר), אתה מאמין שלא תהיה מחלוקת?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 11:49 לינק ישיר 

ירוחם, הבנתי אותך. אני דבק ברמב"ם.

אמשלום, אמרתי רק שאין צורך עקרוני שהמשיח יהיה משוח. כמובן שאם יהיה צורך אז נמשח אותו.
אבל יש לציין שלמשיח דרושות כמה תכונות סינון כבדות (עייני בעשר דרישות באיגרת תימן ועוד כמה בהלכות מלכים פרק יא-יב.), שיימנעו עשרות אלפי טוענים לכתר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 12:10 לינק ישיר 

אורותי
האם בכל ההלכות אתה דבק בו? או רק בהלכות שאין לך עם זה ולא כלום. זה לא נוגע לך, אינך יכול לקיימה, אז  מה זאת אומרת שאתה דבק בהלכות הרמב"ם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2010 12:14 לינק ישיר 

אני דבק בו בכל ההלכות. אני רמבמיסט.

עכשיו טוב? ... : )

נ.ב. המשטר המלוכני שמציג הרמב"ם, הריאלי כל כך, הוא מקסים. לא סתם אדבוק בו - זו האוטופיה לה אני מתפלל.
הרמב"ם פשוט משכנע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם המשיח צריך להיות משוח?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext