|
|
| נשלח ב-22/11/2010 17:39 |
|
| |
צדיק,
אענה לך בשפה הישיבתית: בכל המדינות הדבר קשור לעניין שבין אדם לחברו. ואילו במדינת ישראל הדבר קשור לבין אדם למקום.
רדף,
לפני שתשרור במדינת ישראל הפרדה בין דת למדינה - יגור זאב עם כבש. הימים עדיין רחוקים ביותר. מה איכפת לך בינתיים שאנו 'מורידים' את הדיון לעניינים של 'כאן ועכשיו'?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 17:46 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אליעזר:
מה ההבדל בין זה לבין כל חוקי נישואין בעולם ? בכל חברה מתוקנת יש סדר חברתי בעניין,
שאותה משכילה שומעת שופט היא כן מבינה ? |
|
השאלה היא לא רק לגבי "האם ראוי שיהיה הסדר חברתי כלשהו בעניין?" אלא גם "מהו ההסדר החברתי הראוי בעניין?"
אשר לי - אני סבור שניתן גם לוותר על התערבות המדינה כליל בכל העניין הזה של נישואין.
[לא של החברה - של המדינה - שהיא רק סוג מסויים מאד של חברה. מקס וובר תיאר את המדינה כגוף שיש לו מונופול על אלימות פיזית בשטח מסויים. ויש אמת בדבריו.]
כי שתי הנפקא מינות היחידות של נישואין עבור המדינה הן החזקה על הילדים והנושאים הכספיים. אני סבור שלא צריך להיות שוני גדול בין זוג נשוי לזוג לא נשוי באשר לזכויותיהם של בני הזוג על הילדים, במידה והם נפרדים.
ואילו לגבי הפן הכספי - ניתן להניח לבני הזוג עצמם לנסח את התחייבויותיהם האחד כלפי השנייה והאחת כלפי השני - מבלי שהמדינה תקבע את אופי ההתחייבויות הללו [כל עוד הכל נעשה ללא איומים של אלימות פיזית, כמובן].
ואז גם בטלה השאלה של הכרה בנישואים חד מיניים, פוליגמיה, פוליגיניה, פוליאנדריה וכו': מי שחתם הסכם כספי, אמור לעמוד בו, בלי שום קשר לכל השאר..
אבל זה בכל אופן נושא אחר ואיננו קשור הדוקות לנושא האשכול..
|
| נשלח ב-22/11/2010 17:49 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | צדיק,
אענה לך בשפה הישיבתית: בכל המדינות הדבר קשור לעניין שבין אדם לחברו. ואילו במדינת ישראל הדבר קשור לבין אדם למקום.
רדף,
לפני שתשרור במדינת ישראל הפרדה בין דת למדינה - יגור זאב עם כבש. הימים עדיין רחוקים ביותר. מה איכפת לך בינתיים שאנו 'מורידים' את הדיון לעניינים של 'כאן ועכשיו'? |
|
מקסמן צדיק ואני רדף :-)
[מה שאמת - אמת]
ולגוף הערתך:
לעתים הבוקר שאחרי בא מוקדם מכפי שציפינו ואף בניגוד למה שציפינו -- ראה ערך "המהפכה החוקתית"..
|
| נשלח ב-22/11/2010 17:52 |
|
| |
או אפילו אשתמש בטיעון שחוק מימי ההתנתקות: עדיף שניפרד בתנאים שלנו מאשר שיכפו עלינו תנאים שאינם מקובלים עלינו
|
| נשלח ב-22/11/2010 17:54 |
|
| |
רדף, הכוונה כמובן לרודף צדק.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 17:56 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | או אפילו אשתמש בטיעון שחוק מימי ההתנתקות: עדיף שניפרד בתנאים שלנו מאשר שיכפו עלינו תנאים שאינם מקובלים עלינו
|
|
הבה נתחיל בקטן: נאפשר נישואים וגירושים אזרחיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 17:58 |
|
| |
אני בעד - כאמור. אבל שוב - אנו צריכים להיות מודעים לאן כל זה אמור להוביל - שמא נידרדר לתהום שלא חלמנו עליה [למשל - שלא יאפשרו לבישת כיפות בבניינים ציבוריים - כמו בצרפת - ולא יאפשרו בתי ספר דתיים - כמו בטורקיה]
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 22/11/2010 17:58:27
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 17:59 |
|
| |
אתה חושב כפילוסוף ואני כאיש מעשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 18:00 |
|
| |
אגב, באירלנד מותרים גירושין מזה זמן רב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 18:02 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | אגב, באירלנד מותרים גירושין מזה זמן רב. |
|
לא זמן רב - כמה שנים
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 18:04 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | | אתה חושב כפילוסוף ואני כאיש מעשה. |
|
במיוחד איש מעשה אמור להיות מודע לאן תהליכים מסוימים מובילים -- בייחוד שבבג"ץ יושבים "מלכים-פילוסופים" מטעם עצמם
|
| נשלח ב-22/11/2010 18:14 |
|
| |
בואו נתחיל בפשוט,
רצוני כגבר שחיי לבד לקנות 10תינוקות מאפריקה, ולקיים אותם, האם החברה יכול להתנגד ? בוודאי ! הרי אני מחייב את החברה בחינוך חובה וקופת חולים וכדומה,
החברה מתחייב לחברה תינוקות שבאים בטבעי כלומר בזוג,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 18:16 |
|
| |
בפועל, אין חוק האוסר על זוגות להביא ילדים לעולם מחוץ למסגרת נישואין. וטוב שכך. המדינה, כמובן, יכולה להתנות את עזרתה - מענקי לידה וכו' - בכך שהזוג נשוי. אבל, למיטב ידיעתי, אין היא עושה זאת. וטוב שכך.
|
| נשלח ב-22/11/2010 18:24 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | אתה חושב כפילוסוף ואני כאיש מעשה.
במיוחד איש מעשה אמור להיות מודע לאן תהליכים מסוימים מובילים -- בייחוד שבבג"ץ יושבים "מלכים-פילוסופים" מטעם עצמם
|
|
אענה לך שוב כאיש מעשה: מתוך כלל הרשויות, הרשות השיפוטית היא המצטיינת ביותר ואילו היו שאר הרשויות מתנהגות כמוה מצבנו היה הרבה יותר טוב.
איני יכול להתאפק: לעתים קרובות יוצא לי לשמוע בני משפחה וחברים מגדפים את בית המשפט העליון ובג"ץ ותמיד יש לי תשובה מן המוכן, האם רצונכם שראשי ישיבת... או מנהיגי חסידות ... ינהלו את המדינה. בדרך כלל בני שיחי משתתקים מיידית!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2010 18:25 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | | בפועל, אין חוק האוסר על זוגות להביא ילדים לעולם מחוץ למסגרת נישואין. וטוב שכך. המדינה, כמובן, יכולה להתנות את עזרתה - מענקי לידה וכו' - בכך שהזוג נשוי. אבל, למיטב ידיעתי, אין היא עושה זאת. וטוב שכך. |
| רדף הצדיק: לכן נתתי דוגמא קיצונית, ולדעתי המדינה ושום מדינה לא תתן לי לעשות את זה,
|
|
|
|
|