| נשלח ב-23/11/2010 00:17 |
|
| |
עם כובע או בלי כובע?
בזמן האחרון יש איזה אופנה אצל החזנים בשבתות לא לשים את כובע החזנים.
לעניות דעתי חזן כן צריך ללבוש את כובע החזנים, מכיוון שזה נותן לחזן את המימד והמראה הנכון
כמו שחזנים הלכו מאז ומעולם ואם אין זה חסר קצת.
בפורום פה פורסמה ההודעה על שבת חזנות באוהל אברהם עם הלר ומוצן בתמונה שניהם עם כובע
אבל שנה שעברה ששניהם היו בשבת חזנות בבני ברק במוליבר הם הלכו שניהם בלי כובע
ואם אתם שואלים אותי זה היה קצת חסר לי ,אני מקווה שהפעם הם יעשו כמו בתמונה וילבשו כובעים.בהצלחה
תוקן על ידי רגושים ב- 23/11/2010 00:18:12
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 07:38 |
|
| |
אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו
נ.ב.
האם ידוע לך מה הן הסיבות לפריט שמוגדר מצנפת חזנים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/11/2010 07:45 |
|
| |
דווקא אני לא חושב איתך. במקום ראשון לא להשתמש בכובע זה. אך לעיתים היות ובית הכנסת דורש זאת אז לחזן הקבוע אין ברירה בעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 12:20 |
|
| |
לי זה לא משנה אם חזנים הולכים עם מצנפת או לא, העיקר בשבילי הוא שהחזנות שלהם תהיה כראוי. הכובע לא גורם לחזן להיות פחות טוב או יותר טוב.__
ובאמת מעניין אותי מאוד מתי החזנים שאלו מהכמרים את הכובעים הללו?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 13:50 |
|
| |
Israeli_tu
אמנם אתה מפגין ידע רחב ביותר בכל מה שהפורום עוסק בו ובנלווה אליו.
אבל יש גם מושג שנקרא סייג לחכמה...
וכי הכהנים בביהמ"ק לא חבשו מצנפת ע"פ צווי התורה ?... או שמא גם הם למדו את זה מהכמרים הנוצריים ?...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 23:08 |
|
| |
וב2 מילים למה כובע?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 10:09 |
|
| |
ענין הכמרים מיותר !
| Israeli_tu כתב: |  | | לי זה לא משנה אם חזנים הולכים עם מצנפת או לא, העיקר בשבילי הוא שהחזנות שלהם תהיה כראוי. הכובע לא גורם לחזן להיות פחות טוב או יותר טוב.__
ובאמת מעניין אותי מאוד מתי החזנים שאלו מהכמרים את הכובעים הללו? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 11:04 |
|
| |
לכל הצדיקים, כדאי לדעת שבאותם מקומות בהם נהגו שהחזן לובש מצנפת, גם הרב עטר לראשו מצנפת דומה, או יותר יפה. היום, החליפו את הכובע בפראק. ואת הפראק ממי הם "שאלו". ממשה רבינו? והבורסלינו מהיכן הגיע? מ"אל קפונה"? ואם כבר, השטריימל מי המציא? אהרן הכהן?
כללו של דבר, נא לא לזלזל בשום מנהג, אף עם זה לא לטעמכם המודרני המעודן, ולא לקפוץ למסקנות באשר למקור הדברים. אולי המקור בבגדי הכהונה?
|
| נשלח ב-25/11/2010 12:03 |
|
| |
גוי גמור
הפעם טעית !!!
הראשון שלבש מצנפת/כובע עשוי שער היה עשו .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 13:15 |
|
| |
...כפי שכבר אמרו לפניי: אם ביהכנ"ס (הגבאים וכו') 'דורש' כובע, אז שילך עם כובע. ואם לא- אז לא. אני לתומי חושב שקולו של החזן נשמע במידה שווה, בין אם ישים כובע ובין אם לאו.
עוד משהו (חשוב!): בימינו, הולכים ומתרבים בתי הכנסיות בעלי נטיות יותר ויותר 'חרדיות', הדורשים מבעלי התפילה שלהם שיכסו ראשיהם בטלית (כמובן, מטעמי 'יראת-שמיים', כאילו. [וב'עברית' של ימינו: אלעק!]). במקרה כזה, חושבני שטוב שהחזן יכסה ראשו בכובע ולא בטלית (כמובן, אם ביהכנ"ס מסכים לכך), מהסיבה הפשוטה שהטלית חוסמת את גלי הקול של החזן מלהגיע לאחורי ביהכנ"ס, והכובע-לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 14:36 |
|
| |
עכשיו נספר לכם את האמת
מתחת לכובע הגבוה אפשר בלי בעיה לשים אנטנות לשידור חי
זה שהאנטנות והצלחת הקטנה ברדיוס של הכובע מחזיקות את הכובע, אף אחד לא מרגיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 23:44 |
|
| |
לפני כמה שנים הייתי בשבת חזנות של חזן פלוני אלמוני שהיתה שם מקהלה גדולה ואעפס׳ לחזן לא היה מה למכור, אבל מה שכן היה לו זה מצנפת גדולה וגלימה יפה עם עיטורים ושרשרת מיוחדת ועוד ועוד. מאז כשאני רואה חזן שלבוש היטב ליבי נוטה לחשוד בו שאין חומה למכור ובחלק מהפעמים החשד שלי לא לשוא.
ודווקא חזן שיש לו מה למכור והרבה ויש לו גם לבוש יפה ומכובד זה החזן משה שולהוף שהוא מזכיר לי את לבושם של רויטמן וחבירו.
|
|
|
|
|