טוב. אני ארחיב את המצוקה קצת יותר ואסביר מה הרקע. למה זה לא מדוייק השכנוע למה זה לא נורא ספרדי-אשכנזי. מדובר בכך שההיכירות מתחילתה היתה בעניין של התייעצות. הייתי צריכה את עזרתו בעניין מסויים, מורכב למדי. הבחור עזר ולבסוף היה צורך ונפגשנו. הפגישה הובילה היכרות שפותחה ל'סיוע' כלומר הייתי צריכה את עצותיו בדבר שהוא יכל לעזור טוב מאוד. נפגשנו מספר פעמים. היתה כימיה מדהימה. וזה ממשיך עד לעתה 7 חודשים של קשר מצויין וחזק. לא היתה כאן אהבה מתחילה. זה לא נבע מזה. לא היה כיוון לקשר רציני. זה היה נטו סיוע עד שהכרנו לעומק. אנחנו בברוך רציני. כי הוא לא תכנן שנגיע למצב כזה של קשר. והוא לא מוכן לזה...
תוקן על ידי הרווקים ב- 25/11/2010 02:26:58
נשלח ב-25/11/2010 02:50
תוקן על ידי אני_הקטנה ב- 25/11/2010 02:49:45
נשלח ב-25/11/2010 14:39
יש לי קרוב משפחה שהיה באותה סיטואציה. הוא אשכנזי והיא תימניה אך הוא רצה אותה מספיק שהיה מוכן להתמודד עם התגובות של הסביבה. באמת לקח למשפחה שלנו הרבה זמן לעכל ולקבל את זה זה עובר מהר מכפי שאתם חושבים.
הכל תלוי בו! אם הוא באמת רוצה אותך שיקח יוזמה הוא יקבל הערות מפה ושם בהתחלה ותוך זמן קצר זה יחלוף ויעבור. תאמיני לי, זה נראה הרבה יותר גבוה מרחוק אך כשמתקרבים ההר הוא רק גבעה קטנה.
נשלח ב-25/11/2010 14:44
הכל תלוי בו תבקשי ממנו שיגיד לך מה לכתוב בשמו? מה הבעיה שלו? (כי לכאו' זה נראה שהוא פשוט לא רוצה באמת )
נשלח ב-25/11/2010 15:44
אוהביהודי כתב:
הכל תלוי בו תבקשי ממנו שיגיד לך מה לכתוב בשמו? מה הבעיה שלו? (כי לכאו' זה נראה שהוא פשוט לא רוצה באמת )
זה מה שאני מנסה להסביר מאתמול...
נשלח ב-25/11/2010 15:47
שלום. לדעתי. אם הוא לא אזר אומץ עד עכשיו אין סיבה שזה יקרה מחר. הרי החששות מתגובת
הסביבה היו ויהיו. המניע לאזור אומץ למרות הכל בכדי לחיות באושר עם האשה
שהוא אוהב (לכאורה) גם היה ויהיה. אז מה חוסם אותו? משהו אחר. טובתך תהיה
אם תשבי עם עצמך ותביני את זה. או שתשמעי מבעלות נסיון שעברו משהו דומה.
ואז פשוט קחי את עצמך בידיים תסבירי לו שאת חולמת על עתיד אמיתי ולא מבולבל
וכל טוב.
זו התגובה היותר אכזרית אבל לדעתי היא עדיפה בשבילך מאשר שתקבלי עזרה מכולם
בטיוח והתמקדות כאילו הנושא הוא בגלל שאת ספרדיה. אם לא היה ההבדל העדתי הוא היה
מציג לך דילמה אחרת. (למשל, כמו שרמזת בעצמך. פדיחה מהסביבה הרי לא הכרנו בשידוך רגיל.) אבל בסופו של דבר יש רוצה או לא רוצה. זה מה שקובע וזה מה שיקבע. עד עכשיו(חצי שנה,זוכרת?) הרצון שלו קבע שלא. תחשבי על זה.
בהצלחה.
נשלח ב-25/11/2010 16:13
השעון צודק (מישהו פעם ניסה להתווכח עם שעון) תצילי את עצמך מהר לפני שתכנסי עמוק ותחטפי משבר כשהוא יעזוב את הענין ואת תשארי עם החלומות. תציבי לו אולטימטום שאם תוך שבוע הענין לא זז את רואה את הענין כגמורותראימה הוא יעשה.......... אם תגידי לו את זה פנים בפנים ותתבונני היטב תראי רווחה............. הוא פשוט לא יודע איך להגיד לך את ה"לא"! אז אל תהיי תמימה וטיפשה ובסוף גם תאכלי את הלב תשמעי לחכמים....לא תפסידי .... אם המעשה הזה בכלל נברא.................
נשלח ב-25/11/2010 16:33
אפשר לכתוב ישירות לבחור, הוא צופה בשרשור הזה. בטח חושב לעצמו "איזה חכמים חברי הפורום...."
תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 25/11/2010 16:41:13
נשלח ב-25/11/2010 16:45
לאלו שהגיבו.. כל מה שייעצתם כאן, נוסה. כולל ניתוק וכולל הצבת אולטימטום. אך הדבר לא החזיק מעמד ובסופו של דבר חזרנו מהידיעה של ההתאמה ורגש האהבה. הבחור לא מנסה להתכחש ל'לא'. הוא לא רוצה לומר אותו. מהסיבה שהוא לא יודע מה טוב לו. ומה לא. הבחור חכם לא פחות מהחכמולוגים שכאן. והכל הועלה לדיון ונשקל בכובד ראש. הבעיה היא לא אם לומר כן או לא, אלא איך לטפל באומץ של הכן. כי הלא הוא בלתי אפשרי והכן הוא אמיתי וחזק אבל חושש... זו הבעיה. וכמעט חדשה יקרה, הבחור לא קורא מבחדרי.. או ששולחת לו במייל או שמקריאה לו, כך שאל תזלזלי במטותא מינך.
נשלח ב-25/11/2010 17:05
אוהביהודי. לא נראה שהקושי שלו הוא לומר לא. לעניות דעתי פשוט נוח לא כך. הוא זרם עם קשר שכזה וטוב לא כך. כל עוד לא ידברו חתונה. הרווקים. את במצב של הרבה רגש ומעט הגיון. תקראי את ההודעות ה"חוכמולוגיות" שוב ושוב גם כשזה לא נוח לך. מבטיח לך שכל סיום אחר יהיה הרבה יותר לא נעים.
אגב. את טוענת להמשיך ככה אין מצב ולהפסיק גם אין מצב. המציאות שאת ובעיקר הוא יוצרים, מוכיחה אחרת. להמשיך כך יש מצב בהחלט. להפסיק? למה? טוב ככה..
נשלח ב-25/11/2010 17:18
קורא! לא משנה איפה ואיך... אתם חייבים להתחיל להפעיל את השכל יותר מאת הרגש... אם השכל אומר אותו דבר, אין פה שום שאלה ולא צריך שום אומץ. מתחתנים!
מותר לשאול בני כמה אתם?
נשלח ב-25/11/2010 19:33
ווואייי,חתיכת סיפור..אני מכירה סיפור מממששש דומה,די מקרוב....
אני מצטרפת לדברי קודמיי,ומאמינה ש"אעצבן" אותך..
אבללל,זה לא נראה שהבחור רוצה להמשיך. לפי דעתי,הוא נהנה מהקשר ה"לא מחייב" הזה..מצד אחד יש לו בחורה,שכיף לו איתה ואולי אפילו הוא אוהב אותה. מצד שני,הוא לא צריך "להתחתן" ולהתחיייב לקשר רציני..
כמה שזה נשמע קשה,אבל הוא פשוט נהנה להשאיר את זה ככה!! והוא ל-א ר-ו-צ-ה לקבל החלטה!!! אין עניין של אומץ,לא אומץ..אם הוא רוצה,הוא ילך נגד כולם!!!!!!
כנראה שהוא לא רוצה מספיק!!
אני מבינה מאודדדדד את הצד שלך בעניין!! אני יודעת שבסופו של דבר (אם לא בתחילתו..) גם את אוהבת אותו,ואת מאוד מעונינת שהקשר ימשיך למקום רציני. מה שלי כואב זה העניין שכביכול ה"גורל" שלך,תלוי בו. למה שזה לא יהיה להפך?? שהוא יהיה זה ש"יחשוש" ש"תזרקי" אותו כי הוא לא מתאים לסביבה שלך....!! אני חושבת שמלכתחילה היה פה "יחס כוחות" (אני יודעת שזה נשמע מגעיל...כי אני באמת מאמינה לך שאתם אוהביםםםם!! ),שהוא הרגיש את העליונות הזו שכביכול סופו של הקשר תלוי בו. לכן לו יותר קל כל העניין עכשיו של להתמודד עם החלטה. רק שהוא לא יודע איך להתנסח....
אז אחות יקרה,תגרמי לו לקבל החלטה,ומהר!!!!! כי חבל עלייך!!! הוא יסתדר..יהיה לו קשה שבוע,שבועיים...אבל הוא יתגבר... את תישארי השבורה והכואבת...(סורי על הנבואה ה"שחורה"..)
מאחלת לך מכל הלב שאם זה הזיווג שלך,שהקב"ה יתן בליבו את ה"אומץ" (לכאורה), או כל דבר אחר שהוא צריך כדי לקדם את הקשר הזה!!! ואם זה לא זה,אז שזה יגמר כמה שיותר מהר בלי הרבה כאבים!!
מתפללת בשבילך! =)
נשלח ב-25/11/2010 22:40
נאות
נשלח ב-28/11/2010 01:50
יש לי עצה. קצת קשה אבל לפי דעתי הגיונית.
תפרדו לשבועיים שלוש. לא טלפונים ולא כלום. אח"כ תבדקו מה קורה. אם הוא השתגע מרוב רצון להיות אתך שוב. הוא יעשה הכל שדבר כזה לא יחזור על עצמו- ז"א יסדר משהו עם ההורים שלו- או שיסכימו או שתתחתנו בלי הסכמתם. כי כמו שאמרו- "האהבה מקלקלת את השורה..." אם לא קרה כלום. והוא ואת הסתדרתם מצויין. אולי בימים הראשונים יהיה קשה. אבל אם בשבוע השני והלאה לא ממש חסרתם אחד לשני. זה מראה שיש בעיה וצריך לשקול מחדש את המשך הקשר...
מה אתם אומרים?
נשלח ב-28/11/2010 01:59
אחת_מעל כתב:
יש לי עצה. קצת קשה אבל לפי דעתי הגיונית.
תפרדו לשבועיים שלוש. לא טלפונים ולא כלום.
אח"כ תבדקו מה קורה.
אם הוא השתגע מרוב רצון להיות אתך שוב. הוא יעשה הכל שדבר כזה לא יחזור על עצמו- ז"א יסדר משהו עם ההורים שלו- או שיסכימו או שתתחתנו בלי הסכמתם. כי כמו שאמרו- "האהבה מקלקלת את השורה..."
אם לא קרה כלום. והוא ואת הסתדרתם מצויין. אולי בימים הראשונים יהיה קשה. אבל אם בשבוע השני והלאה לא ממש חסרתם אחד לשני. זה מראה שיש בעיה וצריך לשקול מחדש את המשך הקשר...