בית פורומים שידוכי חרדים

עולם הגרושים - מתחיל להיות מקובל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2010 12:15 לינק ישיר 

בס"ד
זה אומר שהגברים הם עם בלתי נסבל!!!!!!!!!
איך אומרים?
גברים=א"א איתם וא"א בלעדיהם...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2010 12:22 לינק ישיר 

טיע, איזה מאושר יהיה בעלך לעתיד! רק שאני ממליץ על דירה עם שתי קומות, פשוט שיהיה לו לאן לברוח כשאת מרעיפה עליו יותר מדי אהבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 13:08 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
האם מישהו שממהר להתרגז על החבר שלו, זה אומר משהו על החבר או משהו עליו? האם זה שנשים ממהרות להתגרש זה אומר משהו על גברים או משהו על נשים? אני באמת לא יודע... אני שואל...

באמת מעניין....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 13:58 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
טיע, איזה מאושר יהיה בעלך לעתיד! רק שאני ממליץ על דירה עם שתי קומות, פשוט שיהיה לו לאן לברוח כשאת מרעיפה עליו יותר מדי אהבה.

בס"ד
בעלי לעתיד בע"ה יהיה המאושר באדם!!!!!!!!!!!!!
הקב"ה ידאג לסדר לי מישהו נסבל,אל תדאג!!!
ואז ארעיף עליו את האהבה האמיתית שבליבי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/11/2010 13:59 לינק ישיר 

לעניות דעתי,אם זה נכון שנשים הם היוזמות זה מראה שהם הנפגעות וזאת ברירת המחדל שלהם...
אבל תמיד יש צדדים לכאן ולכאן ואין בהכרח גורם אחד שאפשר להגיד שהוא תמיד אשם.
ולוואי ולא נצטרך להבין בזה יותר . . .!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 15:13 לינק ישיר 

הנשים יותר צריכות את הזוגיות מבחינה מסוימת
ולכן הם יותר ידחפו לפרק כאשר אין זוגיות
אבל זה לא אומר שהם אשמות יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:31 לינק ישיר 

טיע, אין ספק שבעלך יהיה המאושר באדם כשהוא נחמד. אבל גם אנשים נחמדים לא תמיד נחמדים, מה יקרה אז?

מימי, מנין לך שאם הנשים הן יוזמות זה מראה שהן נפגעות, אולי זה מראה שהן מאבדות סבלנות מהר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 21:47 לינק ישיר 

אוהביהודי. דעת חז"ל 'טב למיתב טן דו' עומדת בסתירה לדבריך. הן יעשו הכל העיקר לא לפרק את החבילה. הגבר לעמות זאת 'מחזר אחר אבדתו' וכו' אבל מפאת צרכים מסויימים שיש לו. לא הצורך 'למיתב טן דו' עומד לנגד עיניו. בניגוד לאשה.

לדעתי הביסות לאחוזים גבוהים יותר הם א. בעבר היו בנויים יותר לתא המשפחתי. אנשים היו קהילתיים יותר ואגואיסטים פחות. מציאות שהולכת ופוחתת עם המודרניזציה.
ב. בעבר גם אלו שלא הסתדרו יחד בצורה אידיאלית שמרו על התא המשפחתי בגלל היותו ערך מקודש. היום הוא פחות ופחות מקודש.
תיתכן סיבה נוספת שהיא בעצם אשליה אופטית. שבעבר גם אלו שבלית ברירה היו מתגרשים היו בלחץ עצום להינשא מחדש. ואילו היום אפשר לראות יותר גרושים/גרושות שכלל לא חושבים על פרק ב' לפחות לא באופן מידי. ולכן אנחנו רואים יותר גרושים בציבור. יתקנו אותי בעלי הנסיון אם אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 22:35 לינק ישיר 

משם ראיה (מהגמ' שאומרת טב למיתב טן דו מלמיתב ארמלו)
כתוב כאן שהאשה צריכה צוותא יותר מן האיש
ומזה נלמד שאם בעלה לא מספק את זה היא תלך ממנו כי היא מוכרחה את זה
משא"כ האיש יכול להסתדר לבד ולכן מוכן להמשיך ביחד גם כשזה לא ביחד

תוקן על ידי אוהביהודי ב- 25/11/2010 23:08:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 01:14 לינק ישיר 

אויש חבר הסתלף לך מעט. שמת ליבך לסתירה 'הוא יכול להסתדר לבד לכן הוא ממשיך ביחד'?!

הגמרא הרי מביאה את הרעיון הזה כדי לומר שיש מקח טעות אם התגלה שיש באשה מום לאחר הנישואין, אבל אם יש באיש מום אין זה מקח טעות כיוון שלאשה 'טב למיתב טן דו' כי היא לא מעניין אותה אם הזוגיות תהיה מושלמת או לא, העיקר שתהיה זוגיות. שיהיה 'טן דו' ולא לשבת אלמנה.
אבל הוא לא כך. הגבר צריך את האשה כשלעצמה. לא את מוסד הנישואין. לכן אומרת הגמרא אם יש בה מום. זה מקח טעות ולנישואין הוא אומר כל טוב..
ומה שכתבת "אם בעלה לא מספק את זה היא תלך ממנו" להפך. זה אצל הגבר לכן אסור לו לקדש עד שיראנה. אבל היא אין איתה בעיה כזו. כל בעל שלא יהיה מבחינת האישה מספק את ה'למיתב טן דו'.
מסקנת הדברים בפרקטיקה. האיש לא יכול להסתדר לבד לכן הוא מחזר אחר אבדתו. האשה יכולה בפועל "להסתדר לבד" אבל היא זקוקה למישהו בתפקיד 'בעל' שיהיה. רשמי.
מקווה שהבהרתי. לילה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 13:11 לינק ישיר 

הבהרת טוב
אבל לדעתי יש לך טעות
תשים לב שאצל האיש הענין הוא "שתמצא חן " ושלא יהיה מום
זאת אומרת שהאיש צריך את האשה אבל לא מוכרח את הזוגיות.
האשה בדיוק להפך לא משנה שיהיה לו מום העיקר שיהיה טן דו
אבל טן דו צריך, ופירושו להיות ביחד שיהיה זוגיות ושיתוף ואהבה,
ואם את זה אין היא תתגרש
משא"כ האיש שהקטע הזה לא איכפת לו כ"כ
מסקנת הדברים האיש לא יכול להסתדר בלי שיהיה לו אשה שתספק לו צרכיו לכן הוא מחזר אחר אבדתו
האשה יכולה בפועל "להסתדר לבד" אבל היא זקוקה לזוגיות יהיה מי שיהיה מבחינה חיצונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 13:59 לינק ישיר 

אתה מפרש את ה'למיתב טן דו' כשיתוף. אהבה. וכו'
אבל המשמעות בגמרא היא שיהיה בעל ואשה. (המשמעות המילולית שיהיו שני גופים יחד) לזה היא זקוקה. גם אם יהיה מוכה שחין. ואדרבה. היא לא תרצה להתגרש או לחילופין לבטל קידושין גם אם המצב יהיה גרוע העיקר שיהיה בעל. לכן גם אין צורך מצד האישה אפילו שתראה את בעלה קודם. ואין חשש שיתגנה בעיניה העיקר שינשא לה.
אבל בהחלט זכותך להבין אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 12:11 לינק ישיר 

מעפיל כתב:
טיע, אין ספק שבעלך יהיה המאושר באדם כשהוא נחמד. אבל גם אנשים נחמדים לא תמיד נחמדים, מה יקרה אז?

בס"ד
מה יקרה?
חיוך אחד גדול והוא יהיה נחמד..
אל תדאג!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2010 16:57 לינק ישיר 

פשוט מאוד.
פעם להתגרש היה סוף העולם וכולם היו עושים הכל לפני גירושין.
היום לצערי הרב ניהיה הרבה יותר קל ואנשים לא חושבים על ת'כלס מטרת הקמת הבית היהודי ולכן הרבה יותר מתגרשים בקלות.

וחוץ מזה לשמחתי הרבה היום רווקים לא מפחדים לקחת גרושות. וזה כבר מצב הרבה יותר טוב.

מספרים שפעם הגיע יהודי לבית ישראל מגור ובכה לפניו שיש לו צרות צרורות מאישתו והוא לא יכול לסבול אותה יותר.
ענה לו הבית ישראל מגור שלא מתחתנים בשביל לחיות טוב. לפעמים מתחתנים כדי להיא ילדים טובים לעולם. נכון שזה לא מתאים לדורות שלנו. אבל סתם הסתכלות מעניינית איך אנשים היו חיים פעם.

כמו שידוע שהאדמו"ר מוזיניץ שליט"א לא ליקק דבש עם זוגתו הרבנית ז"ל. ושכהוא רצה להתגרש הלך לאביו מרן האמרי חיים זצ"ל. ואמר לו שאם תבטיח לי שלא תתגרש. אני מבטיח לך שיהיו לך חתנים שכל אחד יהיה אדמו"ר גדול ויהיה לך דורות ישרים ומבורכים.

ועל באמת הוא לא התגרש וכל החתנים שלו מנהלים חסידיות מפוארות וכ'ו.

לעניינו היום גירושים זה לא מחלה ולא מגיפה.
היום אנשים מתגרשים על דבר הכי קטן. אין לאנשים היום סיבולת ואורך רוח לנסות לתקן לבדוק. אלא ישר מתגרשים ומפרקים את החבילה.

מספרים בתור בדיחה שאחד חסיד גור הגיע לאחרונה לאדמו"ר שלו וביקש להתגרש. אמר לו האדמו"ר חכה לחגים מתארגנת קבוצה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 17:39 לינק ישיר 

אהבתי ת'בדיחה....

תן חיוך, ה-כ-ל לטובה !!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עולם הגרושים - מתחיל להיות מקובל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.