בית פורומים עצור כאן חושבים

הרבנות בישראל וסמכותה כלפי תושבי חוץ יהודים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2010 18:48 לינק ישיר 

נישטאיך כתב:

לא קראתי בעיון את פסק הדין הנזכר, אבל מעיון ראשוני עולה שהמקרה שלפנינו דומה יותר למקרה של משפחת סבג ושם בית הדין לא היה זכאי להתערב. הנני מזכירכם במקרה שלפנינו מדובר בשני אזרחים בעלי אזרחות אמריקאית שנישאו בארה"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 19:29 לינק ישיר 

רודף
אין כאן כל שערוריה לרבנות - במקרה הזה בית הדין הרבני ממונה כחוק וכדין ,על דיני האישות במדינה, והיא לא פועלת לפי  צו מצפונם של פקידיה- כי אם לפי חוקי התורה שלפיה הם  צריכים לפעול לפי הסמכות שהמדינה  נתנה להם, אם הם היו פועלים אחרת. הם היו מועלים בתפקידם .

העולם הנאור היום מחוקק חוקים בה הם הוא הופך כל אדם בעןלם בר שפיטה ומאסר במדינתה, למרות שאת שפשע  בוצע בארץ אחרת בה האדם אזרח,-  אתה  בטח נגד! למה כי הם מאיימים על אזרחי ישראל וחייליה. אבל שים יד הלב, האם היית נגד בלי זה? תגיד לעצמך את האמת- האם היית נגד מאסרו של  פינושה נשיא צילה, על ידי הספרדים.

כשם שיש בית דין בין לאומי השופט את רודן סרביה-  אני רואה את בית הדין במקרה הזה  כבית הדין הגדול של עם ישראל-
וזאת למרות הדרישה להפרדת הדת מהמדיה-
כהערה אישית  אתה משתמש במילים דמגוגית- צו מצפונם של פקידיה   - אתה מסכים גם אני בעד עקיפה וויגורוזית של חוקים -- מצידי, שיוציאו להורג את כל הרוצחים והאנסים [האמיתיים -- לא מה שהיום קוראים "אנסים"].
אתה הרי יודע כי לא לכך היתה הכונה- אלא לפושעים שאי אפשר להוכיח את היותם פושעים, והם הם הגורמים לכל הבעיה הזאת של כליאת רוב אזרחיה המדינה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 20:08 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
רודף
אין כאן כל שערוריה לרבנות -

ברור - השערוריה היא למדינה שנתנה לרבנות כוח כזה --- לא לרבנות שניצלה את הכוח שהפקידו בידיה

במקרה הזה בית הדין הרבני ממונה כחוק וכדין ,על דיני האישות במדינה, והיא לא פועלת לפי  צו מצפונם של פקידיה- כי אם לפי חוקי התורה שלפיה הם  צריכים לפעול לפי הסמכות שהמדינה  נתנה להם, אם הם היו פועלים אחרת. הם היו מועלים בתפקידם .

העולם הנאור היום מחוקק חוקים בה הם הוא הופך כל אדם בעןלם בר שפיטה ומאסר במדינתה, למרות שאת שפשע  בוצע בארץ אחרת בה האדם אזרח,-  אתה  בטח נגד! למה כי הם מאיימים על אזרחי ישראל וחייליה. אבל שים יד הלב, האם היית נגד בלי זה? תגיד לעצמך את האמת- האם היית נגד מאסרו של  פינושה נשיא צילה, על ידי הספרדים.

הייתי מאד נגד!! - ולא רק מהסיבה הנדונה כאן - אלא גם מסיבות אחרות: הבן אדם הציל את צ'ילה מקומוניזם ושימר אותה בתור המדינה המוצלחת ביותר באמריקה הלטינית בחצי השני השל המאה ה-20.

ועל זה, אגב, הסוציאליסטים הספרדיים החליטו להעניש אותו. אולי באופן עקיף הם הרגישו שהם סוגרים חשבון עם פראנקו -- שהציל את ספרד מהקומוניזם.

אם יש לך חברים שעלו מצ'ילה -- דבר איתם.

זאת ועוד -- הוא היחיד מבין הדיקטאטורים שידוע לי עליהם - שבמו ידיו החזיר, בהגדרתיות, את הדמוקראטיה במדינה בה הוא תפס את השלטון בהפיכה צבאית -- למרות שיכול היה למשוך את זה עד אינסוף. ואחרי שהוא החזיר את הדמוקראטיה, בתור המפקד העליון של הצבא, הוא הגן עליה כשהיא עשתה את צעדיה הראשונים. ובסוף הוא גם העביר את שרביט הפיקוד למפקדים שמונו ע"י השלטון החוקי.

אז נכון שהוא לא היה התגלמות הדמוקראטיה -- אבל אינני סבור שבכל תרבות ותחת כל מצב פוליטי דמוקראטיה אפשרית בכלל [למשל, הנסיון האמריקאי לכונן דמוקראטיה בארצות מוסלמיות שתחת שליטתם הוא פאתטי במקרה הטוב וטראגי במקרה הרע]. שלטון יציב תמיד עדיף על אנדרלמוסיה, בעיני. ואם זה גם שלטון שמעודד צמיחה כלכלית וכו' - אז מה טוב.

כך או כך - הוא הציל את צ'ילה מגורל דומה לזה של קובה -- גורל גרוע בהרבה מהדיקטאטורה שלו. ועקב כך הוא אחד המנהיגים הנערצים עלי במאה ה-20.

במילים אחרות -- אם כבר לבחור בדיקטאטורה, אז עדיף דיקטאטורה כמו שלו - ולא כמו זו של קאסטרו.

זו דעתי, אגב, גם על ההפיכות הצבאיות באלגי'ר ובטורקיה לאורך השנים -- הפיכות שנועדו להציל מדינות אלו מטלפי האיסלאם הקיצוני.

למרבה האירוניה, דווקא נסיונה של טורקיה להתקבל לאיחוד האירופי ולהפוך למוכרת כמדינה אירופאית במלוא מובן המילה - הוא זה שהופך אותה ליותר ויותר תיאוקראטית -- זאת משום שהאיחוד האירופאי דרש דמוקראטיזאציה של מערכות השלטון שם כתנאי קדם לדיון במועמדותם. והדמוקראטיזאציה הזו הביאה את ארדואן לשלטון.

עוד דוגמה: שלטון האפארטהייד בדרא"פ -- אז נכון שהוא היה בלתי צודק ואכזרי ומה לא -- אבל הוא היה אלף מונים עדיף על פני מצב הענינים כיום [עדיף גם לילידים, אגב]. הפכו את המדינה המוצלחת ביותר באפריקה למזבלה אחת גדולה..

כשם שיש בית דין בין לאומי השופט את רודן סרביה- 
עוד דוגמה לשערוריה בה הממסד השמאלני שיחק לידיהם של המוסלמים.

בזמנו, כשקלינטון הפציץ את יוגוסלאביה כדי להסיח את הדעת ממוניקה לווינסקי וכל המערב הריע לו -- היו פה, בישראל,  אנשים פקחים שאמרו: האם אתם לא רואים שאנו הבאים בתור??!!

אבל הציבוריות טיפשה..

אני רואה את בית הדין במקרה הזה  כבית הדין הגדול של עם ישראל-

האם "עם ישראל" מינה אותו? האם יהודים בחו"ל קיבלו עליהם את מרותו? האם יהודים פה קיבלו עליהם את מרותו?

וזאת למרות הדרישה להפרדת הדת מהמדיה-

עוד בעיה.

כהערה אישית  אתה משתמש במילים דמגוגית- צו מצפונם של פקידיה   - אתה מסכים גם אני בעד עקיפה וויגורוזית של חוקים -- מצידי, שיוציאו להורג את כל הרוצחים והאנסים [האמיתיים -- לא מה שהיום קוראים "אנסים"].
אתה הרי יודע כי לא לכך היתה הכונה- אלא לפושעים שאי אפשר להוכיח את היותם פושעים, והם הם הגורמים לכל הבעיה הזאת של כליאת רוב אזרחיה המדינה

אז אדרבא - שיתפסו אותם. זו לא כזאת בעיה -- אם האזרח הרגיל עלול להתקל בהם, הרי שגם למשטרה לא אמורה להיות בעיה למצוא אותם -- אם רק הייתה רוצה ואם רק היו נותנים בידה את הכוח לעשות זאת. ניתן, למשל, להשתמש בסוכנים סמויים.

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 25/11/2010 20:17:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 20:14 לינק ישיר 

"כהערה אישית  אתה משתמש במילים דמגוגית- צו מצפונם של פקידיה   "

ברגע שאדם הוא עובד מדינה -- הוא פקיד.  

זה משהו שצריך להתרגל אליו -- כי אנו שבויים עדיין בתפיסה מונארכיסטית או אריסטוקראטית שהשרים והנשיאים ורבני בית הדין ושופטים וחברי כנסת וכו' וכו' הם "אבות המולדת" -- ולא היא. הם סתם פקידים.

לכן, אגב, אני לא בא אליהם בדרישות למוסריות גבוהה מן הרגיל -- דרישות שעומדות כרקע מובלע להרבה "שערוריות" שנכרכות סביב אותם "מנהיגים", ושלא היו נחשבות לשערוריות כלל אילו היה מדובר באנשים רגילים. זאת משום שיש איזו ציפיה לכך שהם יהוו דוגמה או מופת לכל העם -- כשלדעתי הם פשוט אמורים לספק לעם שירותים מסויימים.

שנרב כתב על זה כמה דברים חכמים, פה:

http://woland.ph.biu.ac.il/uploaded/186.pdf

ופה:

http://woland.ph.biu.ac.il/uploaded/382.pdf

ופה:

http://woland.ph.biu.ac.il/uploaded/320.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 20:27 לינק ישיר 

רדף
אתה נותן שעורים בדמגוגיה?
הבעיה העיקרית אינה -פקידיה- למרות שלשופטים לא היית קורא פקידים- הבעיה היא המילה צו מצפונם- יעני גחמנותם- ואתה יודע הרי כי כך פוסקת ההלכה?

אתה בעד מאסר פושעים  שהכחה אשמתם? באמת הסכמתך הרי מיותרת- כי הפושעים הללו שהושעו נשלחים לכלא, גם אם לא היית מסכים.
כל מראי המקומות אינן רלונטיות\ אתה לא כותב כאן דוקטורט. אין צורך בביגליוגרפיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 20:33 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
ן. תארו לעצמכם שאזרח ישראל נקלע לניגריה והשלטונות שם מעכבים את יציאתו משום שבית המשפט הניגרי החליט שלרשויות הדתיות הניגריות סמכות לדון בעניינם של אזרחי ישראל!

ירוחם, ומה תגיד על הטיעון הנזכר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 20:40 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
רדף
אתה נותן שעורים בדמגוגיה?
הבעיה העיקרית אינה -פקידיה- למרות שלשופטים לא היית קורא פקידים- הבעיה היא המילה צו מצפונם- יעני גחמנותם- ואתה יודע הרי כי כך פוסקת ההלכה?

"צו מצפונם- יעני גחמנותם"  - מה??? מאימתי צו המצפון הוא גחמה גרידא? -- מי פה הדמגוג?

מאחר והמדינה איננה מדינת הלכה, הרי שההלכה, במקרה זה, היא צו מצפונם של הדיינים ותו לא.

כך או כך - הבהרתי שאני לא בא בטענות אל הדיינים אלא אל המדינה שנתנה להם כזה כוח -- לאכוף מערכת חוקים שלא התקבלה על פי ההליכים הדמוקראטיים הנהוגים כאן -- דהיינו ההלכה.

[אגב, לבל תחשוב שאני נטפל להלכה דווקא: אותה טענה יש לי כלפי שופטי העליון -- והפעם הטענה כלפי השופטים עצמם דווקא -- שמבטלים חוקים ומפרשנים חוקים לפי "עקרונות על" שהם המציאו או קראו עליהם באיזה ספר -- לא עקרונות שקבועים בחוק ע"י הכנסת]

אתה בעד מאסר פושעים  שהכחה אשמתם? באמת הסכמתך הרי מיותרת- כי הפושעים הללו שהושעו נשלחים לכלא, גם אם לא היית מסכים.

אני בעד שחוקים ייאכפו או יבוטלו -- אני נגד אכיפה סלקטיבית. וכמו כן, אני בעד שהמשטרה תיהיה יותר אקטיבית בצייד פושעים.

כך יהיה יותר בטוח ללכת ברחוב.

כל מראי המקומות אינן רלונטיות\ אתה לא כותב כאן דוקטורט. אין צורך בביגליוגרפיה.

למה ה-Bad Blood?  אני סברתי שעד כה הייתה בינינו דווקא שיחה ידידותית..

זה אולי אחד החסרונות בדיון ווירטואלי -- שאין האחד שומע את הטון של השני ואיננו רואה את הבעת פניו...

בכל אופן - הבאתי את המקורות כהמלצה לקריאה -- לא בכדי להשוויץ [בייחוד שהמקורות הם כתבות אינטרנטיות פובליציסטיות -- לא איזו קלאסיקה -- אז אין פה במה להשוויץ] -- כי לטעמי מדובר באמת במאמרים מעניינים ששווים קריאה -- ועוד פרי עטו  של חבר הפורום..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 20:46 לינק ישיר 

אליעזר
גם אתה לומד דמגוגיה?

אם התייר הישראלי היה עובד את דת הוודו למשל שהיא דתה הרשמית של ניגריה, וניגריה  היתה מרכז העולמי לעובדי הוודו, התשובה תהיה כן,

רוב מדינות ארופה המערבית לקחו לעצמם את תפקיד השופט על פשעים  שנעשו בכל מקום בעולם. הבעיה היחידה שמטרידה אותך היא שזה משחק נגד מדינת ישראל,
לפני עשרים שנה לא הזיז לאף ישראלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 20:52 לינק ישיר 

ירוחם,

הדברים מסובכים בהרבה ממה שזה נראה בדיון כאן. אין שום ספק שאשה מעוכבת גט היא אומללה והבעל המאמלל הוא סדיסט. אבל לא זאת השאלה כאן. חוקי הדת האנכרוניסטיים הם הם שמאמללים את האשה. ואיך שלא יהיה, שום בית משפט שבעולם לא יכול להתייחס לבעיה דתית שבין שני בני זוג כאל פשע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 01:33 לינק ישיר 

המיוחד בפרשת מישל סבג, בנקאי בעל השפעה ממונקו, היה הפעלת לחץ דיפלומטי בינלאומי כבד על המערכת הפוליטית והמשפטית בארץ.
http://elyon1.court.gov.il/files/04/510/067/14R/04067510.14r.htm

בסופו של דבר המשפט הוא המשכה של המדיניות בדרכים אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 07:30 לינק ישיר 

אליעזרט

<בית הדין הרבני בתל אביב הוציא השבוע באופן חריג>

הכתבה כאן:

http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=nr20101125_01

מהכתבה:

"...זאת בשל סרובו לתת גט לאשתו בנפרד המנהלת מולו הליך גירושים בארה"ב מזה כמה שנים... בית הדין קבע כי על אף ששני בני הזוג אינם ישראלים, הרי שעל פי פסק דינו של נשיא בית המשפט העליון בדימוס אהרון ברק נתונה לבית הדין סמכות לדון בתביעת מזונות שהגישה אישה יהודיה נגד בעלה היהודי אף ששניהם אינם אזרחי ישראל, שכן לענין תביעת מזונות אין הכרח שבני הזוג יקיימו את תנאי הסמכות הקבועים בחוק שיפוט בתי דין רבניים",

לא הבנתי, העיקוב היה בגלל תביעת המזונות או בגלל הסירוב לתת גט".

לבית הדין הרבני בת"א מערכת חוקים משלו.

בכתבה לא נאמר מי היו הדיינים שהוציאו את צו העיכוב, אך לא אופתע אם היה ביניהם הדיין שהוציא הזמנה לדין וכתב סירוב נגד אזרח אוסטרלי שהיה לו סכסוך ממוני עם אזרח אוסטרלי אחר:

http://www.themarker.com/ibo/archive/arc_article.jhtml?ElementId=ah20021107_05

הם הוציאו אותם ביודעם שההזמנה לדין וכתב הסירוב היו חריגה מהסמכות שניתנה להם ע"י הכנסת, אפילו אם שני הצדדים היו אזרחי ישראל ותושביה. 

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1825996

תוקן על ידי נישטאיך ב- 26/11/2010 08:02:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 04:06 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 20:45 לינק ישיר 

סוסרטי כתב:
... וכל זמן שהנשים אינן חפצות בתקנה זו, לדעתי שתשבנה עד שילבין ראשן. כל השיח הזה על "עגונות" כה מטומטם בעיני צופה מן הצד. הרי זה דומה ממש לתינוק המצייר קו דמיוני באויר סביב לשתי מרצפות, ומתחיל ליילל בקול שהוא בכלא.

אני מרגיש כעס גדול בדבריך ואני יכול להזדהות עם זה, אבל יש לך גם הצעה מעשית כלשהי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2010 10:23 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
ירוחם,

הדברים מסובכים בהרבה ממה שזה נראה בדיון כאן. אין שום ספק שאשה מעוכבת גט היא אומללה והבעל המאמלל הוא סדיסט. אבל לא זאת השאלה כאן. חוקי הדת האנכרוניסטיים הם הם שמאמללים את האשה. ואיך שלא יהיה, שום בית משפט שבעולם לא יכול להתייחס לבעיה דתית שבין שני בני זוג כאל פשע.

חוץ מבית משפט שמקבל את חוקי הדת (למשל ב"ד רבני) ולכן בשבילו אלו לא "חוקי הדת אנכרוניסטיים" אלא בעיה אמיתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2010 11:13 לינק ישיר 

כתבתי על כך באשכול הסמוך- אילו שביב של חוסר סמכות מצד בית הדין הרבני. עורך דינו של הבעל היה מפעיל מידית את הקונסול האמריקאי, אשר היה שש כמשוש חתן על כלה. להעמיד את הוסלים הישראלים על מקומם הראוי.
לא שאנו וסלים- אבל הם חושבים כך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרבנות בישראל וסמכותה כלפי תושבי חוץ יהודים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.