בית פורומים ספרים וסופרים

י"ט כסלו ר"ה לחסידים? בובת בעל התניא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/11/2010 21:57 לינק ישיר 

מן הראוי להזכיר כי הרב לאזאר גם עזר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2010 21:59 לינק ישיר 

עזר מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 06:48 לינק ישיר 

בגליון של חב"ד כתוב ששליח אחד שלהם טיפל בזה. אם זה הכל גויים אז מה צריך שהרה"ר יבוא?

אני לא מבין. ליהודים יש ר"ה אחד, בא מי שבא וקובע יום ר"ה אחר, סקטורייאלי? אם אירע נס שידליק חנוכיה בי"ט כסלו. זה נקרא לעבור את הגבול. אם הרפורמים היו מכריזים שי"ט כסלו זה ר"ה שלהם מה היינו אומרים - שטויות. הגר"א לא היה קטלא קניא, וזה היה פטטי לחשוב שההתנגדות תחלש או תיעלם - ב"ה שלא.

מה שבאמת חבל ובלתי נסלח שחב"ד הייתה תנועה של ת"ת פעם, והפכה למשהו אחר לגמרי. למרות שגם אני לא מנעתי את עצמי מלהגיע לבתי חב"ד בחו"ל, זה תמיד מעורר תחושה קשה וחשד גדול, מה גם שיש מקומות בעולם שחב"ד כבשו קהילות ותיקות וזרקו אחרים החוצה. ממילא חב"ד לא מכירים בשום דבר מחוץ לחב"ד, והם הציר המרכזי של עצמם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 07:11 לינק ישיר 

השאלה שלך על ר"ה היא שאלה ותיקה, וכבר נשאל בזמנו ר'חיים עוזר גרודזינסקי על כך שכתוב בגמ' ארבעה ראשי שנים הן, והנה באו החסידים והוסיפו להם ר"ה!
השיב ר' חיים עוזר לשואל בצער: אצלהם מוסיפים ר"ה ואצלנו ממעטים בר"ה!
כך הווה מעשה...
ההתנגדות הלכה ודעכה, ואם תבדוק אצל אנשים שזוכרים מה היה המצב פה בארץ לפני שישים שנה אתה תופתע לשמוע, לי אישית סיפר אדם שלפני שישים שנה הוא למד בישיבה ליטאית, והראש ישיבה שלהם היה לו רספקט גדול לחסידות, ושם איתו למד בן של אחד מגדולי החסידות, והיה שם בישיבה שיעור קבוע לבחורים המעוניינים ללמוד חסידות
אין זה אומר כמובן שאותו ראש ישיבה הפך לחסיד, אבל הוא ידע והבין שישנו דבר כזה שיטת החסידות, ויש מה לשמוע
עד שקם אותו שונא של כל מה שזז והחליט לחדש גם את ההתנגדות לחסידות, אז מה שהיום נקרא התנגדות לחסידות זה משהו מחודש שמקורו בארבעים שנה האחרונות, ומי שחידש אותו היה אדם שהיתה לו נגיעה גדולה לתנועת המזרחי, ובמוסדות לא חרדיים כלל ועיקר היתה פרנסתו רבות בשנים, וזה שהוא כל כך הצליח לחדור לציבור הליטאי - פלא גדול בזכות עצמו, מה שאומר שהציבור הליטאי - מתנגדי של פעם נמחק והלך (יש עוד כמה בודדים, אני מכיר אחד מהם, אבל ההתנגדות שלהם זה משהו אחר לגמרי, אידאולוגי וללא שנאה) ומה שיש היום זו תערובת של אסופים שהגיעו מכל מקום והחליטו לתפוס טרמפ על ההתגדות כדי להפוך לחכמים בעיניהם
יערב לכם
חב"ד הפכה למשהו אחר? לא 'נמנעת' מלבקר בבתי חב"ד? יפה מצידו של השליח שהוא הסכים לארח אותך בכלל. חשבת על זה שהוא לא חייב לך כלום? ושבהתחשב בנסיבות ההיסטוריות שאתה כה מרבה לדבר עליהן הוא יכל במקרה הטוב לתת לך כתובת של בית מלון מקומי בו תשלם ממון רב על לינת לילה ותאכל סעודת שבת בבדידות מזהירה?
כנראה שלא חשבת, לך היה ברור משום מה שהוא חייב לארח אותך
ואחרי זה גם יש לך תלונות
אני באמת טוען שחבד לא צריכים לארח אתכם כשאתם מגיעים לכל מיני טיולים במסגרת מצוות תלמוד תורה, שכידוע עניינה בעיקר במזרח הרחוק ובכל מיני עיירות נידחות בארה."ב (אחרת הרי אין הסבר מה אתם עושים שם...)
אגב, אם כבר בשאלות עסקינן, גם לי יש שאלה שבאמת מעניינת אותי: מסופר שכשהגר"א הלך לארץ ישראל, בדרך הוא כתב מכתב לאשתו, ובו כתב מספר הוראות לחינוך הילדים, ובו כתוב בין היתר: "ועל נדר הכאה ושבועה תכי אותם ללא רחמנות כלל"
אני לא נכנס להיבט החינוכי, אם זה כן לעניין להרביץ כך או לא, יותר מעניין אותי הפן האנושי, בן אדם יוצא מהבית, תאר לך שאתה נוסע מחר ליפן, לביקור בן חודש חודשיים, תוך כדי הביקור אתה שולח מכתב לאשתך, ומה אתה מבקש ממנה דבר ראשון? תרביצי לילדים! כאילו אין לך על מה לכתוב? מה נשמע? איך אתם מרגישים? מקווה שהכל בסדר, אולי אפילו 'מתגעגע קצת'...
אותי זה מאוד הפתיע הדבר הזה, ואני מתכוין ברצינות, לאו דווקא בקטע של שנאה או משהו כזה.

תוקן על ידי אלמוני3 ב- 29/11/2010 07:33:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 08:19 לינק ישיר 

אלמוני. אף אתה עיין בקונטרס הנ"ל בפנים ותראה המעשה ברחע"ג בפנים. הדיוק טוב לענין ההסברה הרצויה והיא המתקבלת יותר. התלהמות והתקפות על המתנגדים יוצא שכרה בהפסדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 08:38 לינק ישיר 

אולי יסביר מר דברו, עברתי על כל קונטרס ומעיין ולא מצאתי איזכור לעניין
אגב, אין כאן לא התקפה ולא התלהמות, כי אם ליבון דברים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 08:39 לינק ישיר 

מי עזר, מי יצר. בכתבה המדוברת ב'שיחת השבוע' כתוב כך:

הממונה על המיזם מטעם העירייה היא אישה יהודייה, שבנה למד אצלנו בישיבה", מגלה הרב פבזנר. "היא פנתה אליי וביקשה פרטים על אדמו"ר הזקן. הבאתי לה את ציור תמונתו, ועל-פי הציור הזה יצרו האמנים את בובת השעווה המגלמת את דמותו. בשלט שליד הדמות מצויין שבכל שנה היהודים חוגגים את יום שחרורו מהכלא".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 08:45 לינק ישיר 

י"ט כסלו=ראש השנה. האם מישהו כאן חושב שהחסידים תקעו בשופר ביום שישי האחרון, או
אולי אפילו אמרו התרת נדרים בערב י"ט? לא. בסה"כ קוראים לזה ראש השנה לחסידות, כי
ביום זה הוסר קטרוג על הפצת תורת החסידות, ומיום זה ואילך הותרה הרצועה, והחלה התקופה
המכונה "אחרי פטרבורג" בה החסידות הופצה במימד רחב עוד יותר.

הסכמת רבנים ואדמו"רים? בהתוועדויות י"ט כסלו בארץ ובעולם, נטלו חלק בדורות האחרונים
הרבה מאוד אדמו"רים, רבנים רבים ממגוון חוגים, פוסקים חשובים, ותלמידי חכמים מובהקים.

ההתנגדות האמיתית לחסידות היתה אכן בימי בעל התניא והגר"א, והתפוגגה בתקופת אדמו"ר הצמח צדק
כאשר הוא ישב יחד עם גדולי הליטאים.

חידוש ההתנגדות נוצר על ידי הר"א קוטלר והר"א שך (על החזו"א ודיעותיו בענייני חסידות, כמדומני דנו פה כבר).
התנגדותם היתה פוליטית ובכדי להצדיקה היו גם תירוצים אידיאולוגיים.

רק לחשוב שההתנגדות העזה של הר"א שך היתה בין השאר בגלל שינה בסוכה, אבל כאשר היה צורך
פוליטי דחוף, הוא התיידד עם בעלזא, אשר כידוע בדור קודם היו בקשר מצויין עם חב"ד וגם הם
לא לנים בסוכה מטעמים כמוסים!

ולממשיכי דרכו של הרב קוק והרב נריה. חושבני כי שני מנהיגים תורניים חשובים אלו, העריצו את חב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 08:48 לינק ישיר 

אני שילמתי על הארוחות שלי הרבה מעל ומעבר, לנתי על חשבוני, ואמרתי מראש שאני לא בכיוון הזה בכלל. אם באותו מקום חב"ד כבשו את בית הכנסת היחיד אז לא אתפלל שם במנין? למה? לא מצפה לשולחנם של אחרים, ואף אחד לא חייב לי כלום.

אני בודאי מתכוון להתנגדות אידיאולוגית בלבד. לא למשהו אחר. קח למשל את עניין זמן הדלקת נרות חנוכה - יש זמנים בהלכה עד חצי שעה אחרי לילה. מי מתיר להדליק יותר מאוחר?

אני מודאג יותר מההתנהגות החסידית אצל הליטאים.

מה מקור מכתב הגר"א? זה אכן לא נשמע טוב - צריך לראות בפנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 08:53 לינק ישיר 

השתלטות גופים כאלו ואחרים אחד על השני, קורה בכל הגופים ובכל מקום.
שכחת למשל את התקופה שפרוש ולורנץ שלטו ביד רמה בהמודיע, ואלו תהפוכות
עבר החינוך העצמאי?

הדלקת נר חנוכה בזמנו. בחב"ד נוהגים להדליק בשקיעה ורבים נוהגים מיד לאחר החצי שעה
לצאת ל'מבצעים' להדליק נר חנוכה עם חיילים/עוברים ושבים, וגם להדליק חנוכיות ענק.
כידוע נר חנוכה אפשר להדליק גם מאוחר אם לא ניתן להדליק בזמן, ואיני מבין את תלונתך המרירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 09:43 לינק ישיר 

אלמוני. שם עמוד 25 ראה בדיוק על מה נצטער רחע"ג ולהבא תכתוב דברים מדוייקים. ואדהכי תראה מה יצא מהויכוח שלך אודות בתי חב"ד. אם נרד לרמה הזאת עוד מעט ילעגו למבצעי חנוכה. חדל אינהו בדידהו ואנן בדידן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 11:49 לינק ישיר 

עיינתי ולא ראיתי שינוי גדול בין מה שכתבתי למה שנדפס.
רב מסויים שהנהיג קולות בסדר בה"ב ויו"כ קטן ובעוד עניינים, והיה נחשב לאחד מגדולי הרבנים, סיפר לרח"ע שהחסידים עשו מי"ט כסליו ראש השנה, ומילא פיו שחוק באמרו: במשנה נזכרו ד' ראשי שנים, ואצל החסידים יש ה'
השיב לו רח"ע (שהיה בליבו עליו על הקולות שהנהיג): בא זיי קומט צו, און בא אונז ווערט וויניקער"
נכון שהיה רקע מסויים לאמירת הדברים, אך חזקה על רח"ע שלו היה סובר שלא טוב עשו החסידים היה מגלה דעתו, ולא מגיב סתם באמרת צחות.
בעניין נר חנוכה - גדולי הפוסקים החב"דיים אכן פסקו כי יש להדליק נר חנוכה מיד בזמנה ורק אז לצאת למבצעים

אם שילמת על לינתך בבית חב"ד זה משהו אחר, אבל בכל מקרה חבל שאתה תוקף, אני מקווה שאתה אובייקטיבי

אני לא אוהב להתווכח אין זו דרכי, אז נראה לי שלא אמשיך פה, בפרט שעמק הבכא מאשים אותי שאני מביא למחלוקת מיותרת, אז כל טוב לכולם והרבה הצלחה בדרך שהם מאמינים בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 13:28 לינק ישיר 

הבורח הלז עירב מין בשאינו מינו מתי למדו בישיבות ספרי חב"ד? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 15:40 לינק ישיר 

רק כדי שלא תחשוב שאין תשובה - מה שכתבתי שמעתי מפי אדם שכיום הוא חסיד חב"ד והוא מגיע מבית לא ממש חב"די, הוא למד בישיבה ליטאית ושם הוא היה לומד יחד עם עוד מספר בחורים בקביעות ספרי חסידות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2010 16:43 לינק ישיר 

ספרי חסידות כגון מה?

תוקן על ידי בייפוס ב- 29/11/2010 16:46:36

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > י"ט כסלו ר"ה לחסידים? בובת בעל התניא?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.