| נשלח ב-28/11/2010 10:11 |
|
| |
מה הפלא שגונבים ??
המדינה נתנה לכל ילד נוסף שנולד במשפחה סכום כסף,
משפחה של עשר ילדים קיבלה 6000 שקל לחודש,
ולפי זה לא היית בעיה להקים משפחות גדולות,
באמצע יום בהיר שהמשפחה כבר קיימת ?! הפסיקו את התמיכה,
כן צודק לא צודק, בתכלס נשארו משפחות בלי יכולת לתת אוכל ממש לילדים,
הרי במדינה יושבים בהנהגה חכמי חלם,
איך אפשר להפסיק תמיכה למשפחות קיימות ???
אפשר לומר לזוג טרי, תשמעו מהיום כל ילד זה על חשבונכם,
אבל אי אפשר לתת לזוגות לתכנן משפחה גדולה ופתאום להפסיק לתמוך בהם,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 11:20 |
|
| |
מקסי כל בר דעת הבין שזה חלק מהסכם קואליציוני וקצבת ילידים היא דבר נזיל. ומאידך, תשאל כל חרדי, האם הקצבה הזו היתה חלק משיקוליו בהגדלת המשפחה ואני מניח שתשמע הכחשה גורפת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 11:32 |
|
| |
מקס כדברי בעל- סד"א כי ק"ק קיימו מצוות פרו ורבו בגלל בצע כסף- כמקור הכנסה? ולו כדבריך אז מה- מותר לגנוב? האיסור של לא תגנוב חל רק כשיש לך כסף? ואן אין כסף התירו הגדדויילים? הגמרא בקידושין שואלת וכסף מנ"ל? ולמדת את זה- משדה עפרון. ר"ל אם אין כסף יוצאים לשדה לעבוד, ולא לעבוד על הממשלה ועל אנשים. לעבוד בשדה וכיב'
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 11:34 |
|
| |
בעל:
אני מדבר מצד ההנהגת המדינה,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 11:37 |
|
| |
קיץ היה כל הזמן, בלי קשר לפוליטיקאים, מה שהם עשו שכולם יקבלו קיץ,
תוקן על ידי maxmen ב- 28/11/2010 11:38:47
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 11:44 |
|
| |
מקס הנהגת המדינה- היא האשמה שהם גונבים? הנהגת המדינה מתקצבת את החרדים- הרף התנגדותם של 80% מתושביה. הנהגת המדינה בגלל שיקוליים קואליציונים- פועלת בנושא זה בניגוד לדעתם של רוב אזרחיה. וכאמור זו אמורה להיות מדינה דמוקרטית. על כפיות הטובה של מקבלי ההקצבות. כבר דיברנו. למה אתה מצפה מבאר שתיתן לך את מיימייה- כשאתה יורק לתוכה ומשליך לתוכה אבנים?
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 11:49 |
|
| |
ירוחם:
אי אפשר כל דיון לדון אל החרדים, אוקיי
אני שואל מצד ההנהגה, על החכמי חלם
|
| נשלח ב-28/11/2010 11:53 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | המדינה נתנה לכל ילד נוסף שנולד במשפחה סכום כסף,
משפחה של עשר ילדים קיבלה 6000 שקל לחודש,
ולפי זה לא היית בעיה להקים משפחות גדולות,
באמצע יום בהיר שהמשפחה כבר קיימת ?! הפסיקו את התמיכה,
כן צודק לא צודק, בתכלס נשארו משפחות בלי יכולת לתת אוכל ממש לילדים,
הרי במדינה יושבים בהנהגה חכמי חלם,
איך אפשר להפסיק תמיכה למשפחות קיימות ???
אפשר לומר לזוג טרי, תשמעו מהיום כל ילד זה על חשבונכם,
אבל אי אפשר לתת לזוגות לתכנן משפחה גדולה ופתאום להפסיק לתמוך בהם, |
|
והי הכתובה כטופסי דשטרי דמתה?
מי שהתחייב לזון ולפרנס, שייצא לפשוט נבלה בשוק, ואל יגנוב מן הבריות.
אני לא מכיר חובה הלכתית על "המדינה" לזון ולפרנס את ילדיו של אדם. חובה על האב לזון את בניו הקטנים - מוכרת לכולנו.
מה ההבדל בין דבריך לבין דבריהם של אותם צעירים מרעננה שתבעו כי המדינה תאפשר להם לרכוש דירות ברעננה - וקבלו על כי המדינה לא מסבסדת להם דיור ליד הוריהם באת מהערים היקרות בארץ? גם הם, כשהחליטו להתחתן, תכננו לגור במרכז הארץ, והנה - המדינה לא בונה עבורם דירות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 11:57 |
|
| |
אוקיי שום חרדי מי עכשיו אין לדון כלפי חרדים,
השווער שלי שרת בצבא וקיבל קיץ וכך כל בניו ובנותיו קיבלו קיץ כי האבא יוצאי צבא, והם עובדים לפרנסתם,
אבל מי יכול לפרנס עשרה ילדים ??? אני מדבר על עובדים יוצאי צבא,
תוקן על ידי maxmen ב- 28/11/2010 12:16:44
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 11:58 |
|
| |
מקס סליחה על מי אתה דיברת? מי לא מקבל את ההקצבה המובטחת?. לא הבנתי למה ההנהגה היא חלם?- נושא האשכול שלך היה- פלא למה הם גונבים?- מי גונב ההנהגה? אתה מאשים אותי שאני מסיט את הדיון לחרדים? ואתה- על מי פתחת את הדיון? איזה מגזר מואשם בגניבה? מדוע אתה מאשים אותי?
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 12:01 |
|
| |
מואדיב אתה מתעלם מכך שזו החלטה עם משמעויות כמו רטרואקטיביות, כמו שמי שהתנחל בשל רצון המדינה וכיום רוצים לעוקרו חש מרומה כך גם דבר זה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 12:03 |
|
| |
ירוחם היקר,
כל מי שיש לו עשר ילדים ועובד ושרת בצבא יגנוב, נקודה, יעבוד שחור וכדומה,
אגב: אני לא מאשים אותך, אני שואל שאלה פשוטה ואנא להתייחס לזה,
האם אפשרי לתמוך במשפחה שתוכל להקים משפחה גדולה, ואחרי שיש כבר עשר ילדים לומר להם זהו אין כסף,
תוקן על ידי maxmen ב- 28/11/2010 12:05:48
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 12:21 |
|
| |
מקס במדינה דמוקרטית לכש"כ במדינות לא דמוקרטיות. השלטון משנה את דעתו לפי המצב. יש תוכנית הקפאת בניה המאמללת אלפי אנשים יש חוזה בין הממשלה ומחפשי הנפט, על גובה התמלוגים- החוזה היה בתוקף כל זמן שלא מצאו משהו- מצאתם? החוזה ישונה. היה חוק פנסיה- אז היה- זה שונה. זו דרכו של שלטון- משנה את התנאים לפי רצונה. וכבר נאמר במקורותנו מלך פורץ גדר -ואין מוחים בידו.
ולגופו של ענין -(אני נזהר) בחור חילוני שהולך לצבא והולך לעבודה כל בוקר, והוא סמך על כספי המדינה. ולא תכנן את הילודה בביתו. הוא אדם לא אחראי,- שיפנה למשרד הרווה ויקבל השלמת הכנסה, לשימחת כולנו מדינת ישראל היא מדינת רווחה- ואפילו חילונים עם 10 ילדים לא מתים בו ברעב.
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 12:30 |
|
| |
אין לי בעיה שהמלך יפרוץ גדר אבל אל יבכה שגונבים ממנו,
מה רצונך לומר שיש לו את כוח לעשות ?? זה אני יודע ורואה שהוא יכול לעשות,
אני שואל אם זה נכון\צודק והאם התנהלות שכזאת מביא בהכרח למעלימי מיסים וכדומה
|
| נשלח ב-28/11/2010 12:55 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | מואדיב אתה מתעלם מכך שזו החלטה עם משמעויות כמו רטרואקטיביות, כמו שמי שהתנחל בשל רצון המדינה וכיום רוצים לעוקרו חש מרומה כך גם דבר זה |
|
גם שינוי מדרגות מס הכנסה זו החלטה עם משמעויות "כמו רטרואקטיביות", גם ההחלטה לגבות מס מהנוסעים בכביש אגרה וכו'.
לשלטון יש סמכות מלאה לקבל החלטות גם כאלו שיש להן השלכות רטרואקטיביות.
לגנוב - אסור. גם מבחינת החוק האזרחי, אך לא פחות מכך - מבחינת דין תורה. וכל המשים על לבו שבגלל שהוא סובר שהמלך שינה את מדיניותו מותר לו לגנוב, שיזכור שמותר גם למכרו בגנבתו.
ויעויין בדרוש ה-11 של הר"ן, ויש בכך להאיר עיניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 12:56 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אין לי בעיה שהמלך יפרוץ גדר אבל אל יבכה שגונבים ממנו,
מה רצונך לומר שיש לו את כוח לעשות ?? זה אני יודע ורואה שהוא יכול לעשות,
אני שואל אם זה נכון\צודק והאם התנהלות שכזאת מביא בהכרח למעלימי מיסים וכדומה _________________
|
|
אין המלך בוכה שגונבים ממנו, אלא אשתו וילדיו של הגנב שהמלך הכניס לבית האסורים - ובדין.
אגב - דין "לא תגנוב" חל גם מגנבה מהמדינה, ואכמ"ל.
|
|
|
|
|