|
|
| נשלח ב-28/11/2010 13:03 |
|
| |
מואדיב:
לא לא: יש לך טעות צדיק הכלא משלם המלך, והפשע אוכל המלך לארוחת בוקר,
(את ההלכה אני מכיר טוב מאוד, והמדינה היא ועד בית ותו לא, ואם יש כסף למאיץ חלקיקים בז'נבה, אין שום הצדקה לתת לאדם להקים משפחה ואחר כך לזרוק אותו לכלבים, משחקי מילים לא יעזור לא למלך ולא למדינה,
תוקן על ידי maxmen ב- 28/11/2010 13:17:25
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 13:31 |
|
| |
מקס
חוק הלפרט שאיפשר את הטירוף של אלפי שקלים למשפחות בנות 6 נפשות ומעלה נחקק סה"כ לפני עשור בנובמבר 2000 ( וויקי) החוק עבר מלווה בסערה פוליטית עזה פירות הביאושים של החוק היו למשל עליית שינוי ב 2003 ובאותו המעמד גם נחתם עליו הגולל
אז מדובר פה בסה"כ 3 שנים של חגיגה על חשבון המשק ומשלמי המיסים אבל על מה אתה צועק ? על חוק של קדנציה אחת ?
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 13:37 |
|
| |
מואדי
לא כתבתי שאין סמכות משפטית. יש ואין זה מצדיק גניבה.
הסמכות המוסרית - חושבני שבעייתית, כמו בעניין ההתנתקות
ולעניין דוגמאותיך מהגדלת מיסים וכדו' - השאלה היא תמיד שאלה של גבול ולשאלות כאלו אין גבול...
חושבני שהגדלת מיסים בשיעור נורמלי היא בתוך הגבול, שלילת קצבאות בסכום שהוא אחוז ניכר מהכנסתה של משפחה - פחות. בפרט כאשר המטרה של הקצבה היתה עידוד ילודה. עודדת ולאחר שהשגת מטרתך והילד נולד פרשת. לא ממש שיא ההגינות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 13:38 |
|
| |
חי
התיחסתי לזה ואמרתי לגבי מקבלי קיץ,
אגב: מה שהלפרט עשה היא להשוות את כולם ליוצאי צבא, ובצדק, הרי המדינה תמכה במשפחות מרובות ילדים יוצאי צבא,
ולמעשה רצו לתת לכול יהודי שיקימו משפחות גדולות, ולא רצו לתת לערבים, לכן נתנו רק ליוצאי צבא,
אבל השופט ברק המפגר ניצל את הדבר הזה לדפוק את כל היהודים (שהוא שונא שנאת מוות ובוכה שנולד יהודי)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 13:50 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | מואדיב:
לא לא: יש לך טעות צדיק הכלא משלם המלך, והפשע אוכל המלך לארוחת בוקר,
(את ההלכה אני מכיר טוב מאוד, והמדינה היא ועד בית ותו לא, ואם יש כסף למאיץ חלקיקים בז'נבה, אין שום הצדקה לתת לאדם להקים משפחה ואחר כך לזרוק אותו לכלבים, משחקי מילים לא יעזור לא למלך ולא למדינה
...
התיחסתי לזה ואמרתי לגבי מקבלי קיץ,
אגב: מה שהלפרט עשה היא להשוות את כולם ליוצאי צבא, ובצדק, הרי המדינה תמכה במשפחות מרובות ילדים יוצאי צבא,
ולמעשה רצו לתת לכול יהודי שיקימו משפחות גדולות, ולא רצו לתת לערבים, לכן נתנו רק ליוצאי צבא,
אבל השופט ברק המפגר ניצל את הדבר הזה לדפוק את כל היהודים (שהוא שונא שנאת מוות ובוכה שנולד יהודי)
|
| ראשית, אני חולק עליך לגבי מעמד השלטון מבחינה הלכתית. אתה סובר שמעמדו כועד בית, אני סובר שמעמדו כנשיא, ויש לו אם כן דין מלך. את המקור לתפישתי אתה יכול למצוא בדרוש ה-11 של הר"ן, בדברי האברבנאל, ועוד.
אבל גם לשיטתך, שהשלטון יש לו ידן של וועד בית בלבד, לא מצאתי מהיכן אתה מוצא היתר לגנוב מוועד הבית, משבעת טובי העיר, מפנקס הקהילה וכו'. סמכות לתקן תקנות היתה תמיד ועודנה היום, וגם לו תתייחס את המדינה כאל קהילה, אסור לך לגנוב מהקהילה. וכי ממי אתה גונב? מעצמך, משכנך ומכל שאר חברי הקהילה, שכספי ציבור גונב הגונב מהקהילה, ואכמ"ל.
שנית, זו פעם ראשונה שאני שומע יהודי טוב מסביר שהקים משפחה משיקולים כלכליים של הכסף שהמלך נותן. לא שמעתי היתר רבנים למניעת הריון לפי שינויי גובה קצבת הילדים, או הסובסידיה ללחם - אבל חדשות יש תמיד, והנה למדתי שגובה הקצבה שהעסקנים הצליחו להכניס לתקציב המדינה בשנה מסויימת - קובע את גודל המשפחה היהודית בב"ב והגלילות.
שלישית, מי שחשב שהוא חכם גדול בכך שיתייחס למי שאינם משרתים בצבא כאל יוצאי צבא, גילה שחכמתו לא עמדה לו, וכולנו יודעים שמי שהעלה את טומי לפיד ז"ל לכנסת, היו עסקנים חרדים מסויימים, וד"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 13:52 |
|
| |
האם המדינה לא רשאית להעדיף יוצאי צבא שנתנו שלוש שנים משנות חייהם הטובות?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 13:55 |
|
| |
מקס
ההשוואה ליוצאי צבא היתה בשנת 1993 ללא קשר לחוק הלפרט חוק הלפרט שנחקק ב שנת 2000 הגדיל את הקצבאות מהילד החמישי ומעלה ל 850 ש"ח זה חוק שאף חילוני לא נהנה ממנו רק דתיים חרדיים וערבים
זאת אומרת שמשפחה של 10 ילדים מקבלת בערך 6000 ש"ח לחודש
הוא בוטל כאמור בשנת 2003
|
| נשלח ב-28/11/2010 14:03 |
|
| |
מואדיב:
אני יכול לתת לך את הניצחון בדיון ואין לי שום בעיה בזה, אתה תצטט לי אברבנל שלא רלוונטי וכו',
אבל אני לא אתן לך ולכל היהודים בעולם לישון בשקט,
היום אין נשיא ולא מלך, יש ועד בית, זה מדינה ותו לא,
לשם קיום הבית צריך הרבה ילדים (לעמוד מול הערבים,) ולכן נותנים תמיכה למי שרוצה להקים משפחה גדולה,
המשחקי פוליטיקה לא מעניינת אותי,
יש הרבה כסף ואני ואתה מחליטים בשווה מה לעשות עם הכסף, או שילך למאיץ בז'נבה או להביא עוד ילד לבית = מדינה,
זה היה כך לפני שהלפרט נולד, כל יוצאי צבא קיבלו קיץ, ולא בגלל שהתגייס\שרת בצבא, רק בכדי לא לתת לערבים,
וזה מה שהלפרט עשה ולא הצליח בגלל המפגר הרשע "ברק" הנאור והטיפש,
עד כאן היסטוריה,
עכשיו השאלה שלי היא האם צודק להפסיק לתת תמיכה אחרי שהם כבר הקימו את המשפחה ???
ואל תענה שיש לועד בית את הכוח, את זה ראיתי כבר, (את ברק הנאור,)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 14:05 |
|
| |
מקס אתה לא צודק אבל לא זו הנקודה. לא מוצא חן בעיניך - תעלה ארצה, תשתתף בבחירות ותקבע למי ילך הכסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 14:07 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | האם המדינה לא רשאית להעדיף יוצאי צבא שנתנו שלוש שנים משנות חייהם הטובות? |
|
בעל: זה לא היה בגלל הגיוס לצבא, זה היה פשוט לא לתת לערבים, בוודאי שרצו לתת גם ללא המתגייסים,
אגב: הועד בית קבע שהם לא משרתים, הרי כמו שיש לו כוח לא לתת כסף, כך יש לו הכוח לקחת אותם לצבא בכוח,
תוקן על ידי maxmen ב- 28/11/2010 14:09:07
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 14:09 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | מקס
אתה לא צודק אבל לא זו הנקודה.
לא מוצא חן בעיניך - תעלה ארצה, תשתתף בבחירות ותקבע למי ילך הכסף. |
|
אני הנושא כאן ??
|
| נשלח ב-28/11/2010 14:14 |
|
| |
מקס אתה לא הנושא ואני שונא דיונים אד הומנים - אבל מי שהסיט את הדיון לתחום המוסרי לא הייתי אני.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 14:20 |
|
| |
בעל:
אז טענה לשאלת האשכול,
|
| נשלח ב-28/11/2010 14:23 |
|
| |
.
מאקס,
אפילו לשיטתך - עליה אני חולק לגמרי - נניח כי "ועד הבית" החליט החלטה שאינה הוגנת.
מותר בגלל זה לגנוב כספי ציבור?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2010 14:35 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | מאקס,
אפילו לשיטתך - עליה אני חולק לגמרי - נניח כי "ועד הבית" החליט החלטה שאינה הוגנת.
מותר בגלל זה לגנוב כספי ציבור? |
|
צדיק: מי אמר מותר לגנוב ? אני שואל 1, האם אנו לא גורמים בהכרח לעשות כך, 2, האם נכון וצודק היית לגבאי הקופה שלנו לעשות כך,
(לגבי מותר או לא, זוהי לא השאלה כאן,)
|
|