|
|
| נשלח ב-29/11/2010 20:01 |
|
| |
ירוחם: תודה על קופלמנט, אני גם אוהב לקרוא את הגיגך,
כלל יסודי בכל חברה שהיא בעולם, (לדעתי כמובן)
יש שני מיעוטים,
1, ימין = קיצונים
2, שמאל = קיצונות ליברלית
והרוב הם מרכז,
עכשיו הרוב שומע את שניהם, ובוחר לעצמו דרך, לפי אינטרסים (בדרך כלל אישי)
כך בדיוק היה עם החרדים מאז קום המדינה,
(בתחילה היו חרדים בצבא, השווער שלי מספר שבמלחמת יום כיפור הגיעו באמצע התפילה משאיות של הצבא לבית מדרש גור בגאולה בירושלים, והרבה מהם נלקחו, כלומר, היו גם אז עוד כאלה)
כל יום ויום (ההנהגה המדינה והציבור הכללי ואפי' הדתי) נתנו לימין הקיצוני\הקנאי של החרדים את כל הסיבות שהם צודקים,
והרוב הלך ימינה,
כלומר, תבדוק את כל הקהילות החרדיות כהיום, הם מקצינים יותר ויותר, ולמה ??.
התשובה היא שהציבור הכללי נתנו להם את כל הסיבות, להצדיק את הקנאות,
ירוחם אני הספר לך סיפור יפה:
שהיינו בישיבה שכרנו רכב ונסענו לשבת מירון, כמה בחורים, בדרך עצרנו בתחנת דלק לתדלוק,
בתחנה היית מבצע על תדלוק מלא מקבלים עיתון חינם, (חילוני)
אני חוזר לאוטו ורואה שבחור לקח עיתון,
מיד לקחתי את המפתחות מהאוטו ואמרתי שאני לא ממשיך עד שהוא יזרוק את העיתון,
והחבר: מה אתה צדיק ?? מה איכפת לך ??
אני: תשמע חברי הטוב, אתה וכשמותך גורמים לראשי הישיבות לאסור לעשות כאלה טיולים,
שהראש ישיבה יודע שאפשר לסמוך עלינו אז יתן לנו גם להשתולל קצת,
אבל אתה נותן לו סיבה לאסור את כל זה, מילא אם בבית שלך יש כל שבת עיתון שכזה, אבל אין ורק הטיול שלנו גורם לך להחזיק עיתון שכזה,
היה לי אותו סיפור באיזה נחל שהיו שם בנות עם ב,,,,,
אני מסובב את הרכב בחזרה וחבר אחד זועק היי היי למה אתה כל פעם צריך להיות הצדיק של החבורה,
ואני שוב הסברתי לו שזה לא צדקות או מה, זה פשוט מזיק לנו ולכל הבחורים בכל הישיבות,
כי אז הקיצונים של המגש"ים יהיו צודקים ברשעותם,
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 21:18 |
|
| |
| חי_רגעים כתב: |  | ירוחם
הציבור החרדי הוא בעצם מיעוט אתני עם הסטוריה של מאבק מתמשך בציבור החילוני
המציאות העכשוית של ציבור חרדי שכביכול לא תורם למדינה, היא בעצם תוצאה של התבדלות על רקע אתני
כמו שכתב מקס, הצבא הוא "כור היתוך" אנטי חרדי במהותו, שוק העבודה הכללי גם כן, לכן הציבור החרדי באופן מסורתי נמנע מלהכנס לשם
כשהאדמור מסאטמר ניסה לשכנע את החזו"א לתמוך במאבק שלו נגד השתתפות במפעל הציוני, הוא טען לו מהרמב"ם שכותב שבזמן שרוב הציבור מחזיקים במנהגי רשע צריך לברוח למדבריות
והחזו"א ענה לו שהישיבות הם כמו המדבריות לגבינו, זה המקום ששומר ( או לפחות שמר )על החרדים מרוח הפרצים של החילוניות
יש כאן בעצם שרידי מאבק שהיום כמעט אין לו טעם
אבל כל זמן שהחילוניים ינסו לשנות את הציבור החרדי בדרכי כפיה, זה יתפרש כהמשך המאבק ירק יביא להתבצרות בעמדות והקצנה, צריך למצוא דרך לנהל דו שיח רציני ומתמשך כדי למצוא את המחנה המשותף, וכדי לגרום לציבור החרדי להבין שלא נלחמים בו, אלאבעצם מבקשים גם את טובתו
|
|
אתה כותב דברים חכמים.
למעשה כיום אין מדובר כבר ב"כור היתוך", אלא בנכונות ללכת לפלורליזם גם בשרות הצבאי, כדוגמת ישיבות הסדר. לפלורליזם בהשכלה, כאשר אף אחד לא יחייב ללמוד לימודי הכוללים כפירה וכד'.
יש כיום נכונות גדולה לקבל את טענות החרדים מבחינה פרוצדורלית.
אולם למעשה החרדים כבר עברו את השקר גם כלפי עצמם ואיבדו את הגשר שקישר בינם לבין כלל הציבור (האמת שעם החרדים והערבים זה גם לא הרוב).
כיום התרבות שלהם היא כמו של חמור, נסיון לחיות מבלי לחשוב ורק להימנע מלקבל מכות. החשיבה שלהם כבר איבדה כל קשר לאחריות ציבורית ולפשע שהם חושבים שהוא ללא נפגעים.
לכן על המדינה מוטלת לכוון את הציבור החרדי לשילוב, תוך שימוש במקל ובגזר. את החינוך יש לכוון לגוף, הראש ילך עם הגוף (כי כאן לא יעזורו נסיונות הידברות).
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 21:39 |
|
| |
| חי_רגעים כתב: |  | כשהאדמור מסאטמר ניסה לשכנע את החזו"א לתמוך במאבק שלו נגד השתתפות במפעל הציוני, הוא טען לו מהרמב"ם שכותב שבזמן שרוב הציבור מחזיקים במנהגי רשע צריך לברוח למדבריות והחזו"א ענה לו שהישיבות הם כמו המדבריות לגבינו, זה המקום ששומר ( או לפחות שמר )על החרדים מרוח הפרצים של החילוניות
|
|
היודע אתה מי ברח למדבריות לפני חורבן בית שני - האם כך יהיה סופנו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 21:56 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 29/11/2010 21:57:24
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:01 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
|
|
בהחלט, ראוי שתצאו מבית עבדים.
תסעו למקומות שבהם לא מאלצים חרדים לעבוד (וגם לא לעשות צבא) כמו באירופה ובאמריקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:09 |
|
| |
אליעזר אתה מכיר את המאמר של ליבס שמשווה בין נטורי קרתא לכת מדבר יהודה?
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:13 |
|
| |
למען ההגינות אנשי נטורי קרתא אינם יונקים מעטיני השלטון. ולא גונבים ממנה
מבחינה זו לפחות הם הגונים, ולא כמו הטבלים ושרץ בידם. כדבר ינאי עושים מעשי זמרי ומבקשים שכר כפנחס.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:16 |
|
| |
שרפ צדיק: אני אישית מסודר במילא אני לא הנושא,
אבל אל תשכח שבעוד חמישים שנה נדבר בבית אבות בעזרת השם, ונחליף דעות אז,
מקל וגזר היה טוב אולי לפנאטים, היום לא צריך לא גזר ולא מקל, היום צריך להכיר במדינה כועד בית ותו לא,
ושכזה חייבים לדבר ולהבין אחד את השני, אחרת המיעוט בסוף יהיה הרוב ואז הרוב של היום יסבול,
וכך שוב ושוב, כמו שקרה במשך כל ההיסטוריה,
שהמדינה רוצה לכוון בכוח ?! אז הקיצונים שולטים בציבור בחרדי, זה היה כך אז וכך היום,
אף אחד לא צריך כיוון, (תכניס את זה טוב לראש, אגב: אתה שוטר במיקצוע ?? או מורה מהסוג הישן ??) תן לכל אדם להחליט מה הוא רוצה, ואם לא נפריע לו ?! לכולם יהיה רק טוב, והשפיות יחזור לכולם,
מה אתה אומר על זה "אני יכפה עליך לחזור להיות חרדי במקל וגזר" מעניין לא ?!
תוקן על ידי maxmen ב- 29/11/2010 22:36:13
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:19 |
|
| |
בעל וירוחם,
שמעתי על המאמר אבל לא קראתיו. בכל מקרה, ליבס אינו מכיר מקרוב את החברה החרדית, ועל כל פנים הוא מכיר אותה פחות ממני...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:24 |
|
| |
אליעזר הוטרינר יודע יותר על חיי החמור- מהחמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:26 |
|
| |
אליעזר מהדיון כאן עולה שליבס הוא מינימליסט, התופעה שציין חורגת מגבולות נטורי קרתא.
ירוחם
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:28 |
|
| |
חברים,
לפנינו מחלוקת הוטרינרים או מחלוקת החמורים? אנו צוחקים אבל בא לי לבכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:29 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
מקל וגזר היה טוב אולי לפנאטים, היום לא צריך לא גזר ולא מקל, היום צריך להכיר במדינה כועד בית ותו לא,
ושכזה חייבים לדבר ולהבין אחד את השני, אחרת המיעוט בסוף יהיה הרוב ואז הרוב של היום יסבול,
וכך שוב ושוב, כמו שקרה במשך כל ההיסטוריה,
אדרבה. זה בהחלט רעיון.
יש לדרוש מכל אזרח לשלם מס גולגולת כמקובל בועד בית, נניח 1,000 ש"ח לחודש לנפש, בכדי שיממן את צרכי הציבור.
חייל שיתגייס יקבל 5,000 ש"ח לחודש משכורת.
כל אזרח יקבל תלוש של 100 ש"ח לחודש עבור תרבות (או שכולם לא יקבלו) ואתה מכיסך תממן את אברכי הכולל. נשמח אז לראות את הציבור החרדי משלם מס גולגולת על פי שלוש נפשות מאשר בציבור החילוני וגם לא עובד.
בהחלט ניסוי מעניין.
אני רק מקווה שלא תצעק שגוזלים אותך.
נ.ב. אצלנו בועד הבית לדוגמה, באופן כללי שאדם יותר חרדי הוא פחות משלם ועד ויש לרדוף אחריו יותר.
הגדול מכולם הוא מנהיג קהילה הונגרית, שיש לו גם הכשר וגם הרבה כסף. הוא משלם ועד בית רק אחרי שנתיים של נידנודים.
דווקא האלמנות קשות היום, מקפידות לשלם בזמן (מהן חרדיות ומהן לא).
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:33 |
|
| |
שרפ,
הזהר נא, יש כאן בפורום לא מעט אנשים חריפים. האם יש הרבה הונגרים שיש להם 'גם הכשר וגם הרבה כסף'? מחר יבואו הגיחזים ויעשו בך שפטים. הזהר נא!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:39 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אליעזר
אתה מכיר את המאמר של ליבס שמשווה בין נטורי קרתא לכת מדבר יהודה? |
| בעל: אל תשכח שכך בדיוק זה מתחיל,
קודם מיעוט הולך למדבר ואחרי זה כל החברה,
חברה שבניה צריך ללכת למדבר ?! (אפי' יחידים,) סופה להחרב,