|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:41 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | למען ההגינות אנשי נטורי קרתא אינם יונקים מעטיני השלטון. ולא גונבים ממנה
מבחינה זו לפחות הם הגונים, ולא כמו הטבלים ושרץ בידם. כדבר ינאי עושים מעשי זמרי ומבקשים שכר כפנחס. |
|
ירוחם: אתה איש חכם, איך יכולת לומר דברים כאלה, מה פי' לא גנבים ? ועוד איך גונבים הרי לא משלמים מסים,
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:48 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | מקס
אדרבה. זה בהחלט רעיון.
יש לדרוש מכל אזרח לשלם מס גולגולת כמקובל בועד בית, נניח 1,000 ש"ח לחודש לנפש, בכדי שיממן את צרכי הציבור.
לשלם על מה ??? על המאיץ בז'נבה !! נשב ביחד ונחליט על מה לשלם, פשוט מאוד,
חייל שיתגייס יקבל 5,000 ש"ח לחודש משכורת.
כן כמו כל עובד ציבור
כל אזרח יקבל תלוש של 100 ש"ח לחודש עבור תרבות (או שכולם לא יקבלו) ואתה מכיסך תממן את אברכי הכולל. נשמח אז לראות את הציבור החרדי משלם מס גולגולת על פי שלוש נפשות מאשר בציבור החילוני וגם לא עובד.
אברך יקבל חמש שנות לימוד מיקצוע דתי כמו רב דיין שוחט מלמד משגיח כשרות וכדומה כמו שבט לוי
בהחלט ניסוי מעניין.
תודה, ותאמין לי יהיה טוב לכולם
אני רק מקווה שלא תצעק שגוזלים אותך. לא יהיה על מי לזעוק אוקיי
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 22:54 |
|
| |
מקס יש הבדל גדול בין לא לשלם מיסים ובין לגנוב ולקבל כסף הקצבות מהמדינה- הם לא מקבלים יותר נכון גם לא לוקחים מענקי לידה, הם לא יולדים ע"ח המדינה, הם לא משלמים מס הכנסה- כי למזלם הם כמעט כולם אנשים שהכנסתם אינה חייבת במס. אבל הם משלמים מע"ם ןמכס.
אני ב"ה כבר לא חרדי ואני מקפיד לא לזרוק אבן לבאר ששתיתי ממנה, למרות שהמיים היו מרים מרים- אבל שתיתי אז ורויתי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 23:00 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
יש הבדל גדול בין לא לשלם מיסים ובין לגנוב ולקבל כסף הקצבות מהמדינה- הם לא מקבלים יותר נכון גם לא לוקחים מענקי לידה, הם לא יולדים ע"ח המדינה, הם לא משלמים מס הכנסה- כי למזלם הם כמעט כולם אנשים שהכנסתם אינה חייבת במס. אבל הם משלמים מע"ם ןמכס.
אני ב"ה כבר לא חרדי ואני מקפיד לא לזרוק אבן לבאר ששתיתי ממנה, למרות שהמיים היו מרים מרים- אבל שתיתי אז ורויתי |
|
ירוחם: מה פי' מבני ציבור שבנו לעצמם מכספם, על איזה חלק אדמה היא עומדת ?? הכבישים שהם נוסעים הם שילמו ??
ריבונו של עולם יש אלפי דברים ששיך לכלל וכולם נהנים מזה והם לא משלמים על זה,
ביטחון הם משלמים ??
עצם זה שהם גרים בארץ ולא משלמים ?! הם בעצם גונבים, זה פשוט ביותר
|
| נשלח ב-29/11/2010 23:13 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אברך יקבל חמש שנות לימוד מיקצוע דתי כמו רב דיין שוחט מלמד משגיח כשרות וכדומה כמו שבט לוי
נדמה לי שמי שיסרב יהיו החרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2010 23:18 |
|
| |
|
| נשלח ב-30/11/2010 12:01 |
|
| |
רמב"ם הלכות דעות פרק ו ואם היו רעים וחטאים שאין מניחים אותו לישב במדינה אלא אם כן נתערב עמהן ונוהג במנהגם הרע יצא למערות ולחוחים ולמדברות, ואל ינהיג עצמו בדרך חטאים כענין שנאמר מי יתנני במדבר מלון אורחים. אני יודע שכולם מכירים את הרמב"ם הזה אבל בכ"ז נראה לי שכדאי להזכירו, הוא נכתב לפי מה שידוע לי קצת אחרי חורבן בית שני ולא נבהל מכתות מדבר יהודה, יש כאן הכרח פרקטי לכל מי שמבין את המימרא גדול המחטיאו וכו' לדרוש מס גולגולת של 1000 ש"ח זה בלתי מתקבל על דעת אף אדם שיטת המיסוי הנוהגת כיום היא סבירה בהחלט ( כלפי המעמד הנמוך לפחות ), ראוי אמנם להעניק הקלות במס לפי קרטריונים מסוימים, בפרט למי שמנסה את צעדיו הראשונים בפרנסת עצמו ( למרות שדר"כ הוא לא יגיע לתקרת המס כ"כ מהר ) ויש לו הוצאות על הכשרה מקצועית וכיו"ב אם רוצים להגיע לשיתוף פעולה מתוך הרגשת מחויבות זה לא יכול לבוא בכפיה, כפיה ( גם בשיטת המקל והגזר ) תביא לתסיסה, שנאה, והצדקה להמשך המאבק הסמוי בצורה של העלמות גניבות ורמאויות
|
| נשלח ב-30/11/2010 12:12 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
יש הבדל גדול בין לא לשלם מיסים ובין לגנוב ולקבל כסף הקצבות מהמדינה- הם לא מקבלים יותר נכון גם לא לוקחים מענקי לידה, הם לא יולדים ע"ח המדינה, הם לא משלמים מס הכנסה- כי למזלם הם כמעט כולם אנשים שהכנסתם אינה חייבת במס. אבל הם משלמים מע"ם ןמכס.
אני ב"ה כבר לא חרדי ואני מקפיד לא לזרוק אבן לבאר ששתיתי ממנה, למרות שהמיים היו מרים מרים- אבל שתיתי אז ורויתי |
|
נו,
כשמגיעים לבי"ח ביקור חולים כדי ללדת, מי משלם את משכורות הרופאים, המיילדת, חשבונות החשמל של בית החולים?
על איזה כביש נוסעים כדי להגיע לאותו בית החולים?
מי דואג שהלגיון הירדני לא יירה פגזים לכיוון בית החולים הזה?
מול המע"מ, יש גם את מי שמסבסד את מחירי התחבורה הציבורית וכו'.
אולי יכול להיות עם לבדד ישכון, אדם לבדד? יוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 12:25 |
|
| |
מואדיב
נקודת המוצא של נטו"ק היא שהם מיעוט כבוש. גם לפלשתינאי ירושלים לא תבוא בטענות על כבישי ישראל שהם נוסעים בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 12:46 |
|
| |
האם שמע מישהו אי פעם מאנשי נטו"ק איזו הסתייגות לשלם מס ולהנות משירותי המדינה? אני לא! אמנם נטו"ק מתנזרת מכל אתנן ציוני לצרכי דת.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 15:21 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | מואדיב
נקודת המוצא של נטו"ק היא שהם מיעוט כבוש. גם לפלשתינאי ירושלים לא תבוא בטענות על כבישי ישראל שהם נוסעים בהם. |
|
תושבי מזרח ירושלים חייבים לשלם מס ככל תושב אחר של מדינת ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 15:41 |
|
| |
| חי_רגעים כתב: |  |
אם רוצים להגיע לשיתוף פעולה מתוך הרגשת מחויבות זה לא יכול לבוא בכפיה, כפיה ( גם בשיטת המקל והגזר ) תביא לתסיסה, שנאה, והצדקה להמשך המאבק הסמוי בצורה של העלמות גניבות ורמאויות
|
|
אובדן הסולידריות החברתית עם החרדים הגיע בגלל ניצול יתר של הפטור משרות צבאי ללומדי תורה ללא כל מגבלה. עכשיו יש צורך להתחיל ולאתר את המגבלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 16:14 |
|
| |
שרפ פטור משרות צבאי ללומדי התורה? איפה אתה חי- הפטור הוא לכל מי שלובש מעיל שחור חולצה לבנה ציציות בחוץ עם כיפה שחורה מתחת המגבעת.יש היום פטור משרות צבאי שרות לאומי שרות לציבור, ובעיקר פטור מהקפדה על המוסר האזרחי וכבוד הזולת שלא מתלבש כך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2010 16:52 |
|
| |
ירוחם הכוונה היתה כמובן למקור הפטור. כמובן שאינני חולק על היות דחיית השרות ראויה, אולם כאשר היא נפלה בחייקם של החרדים, זה היה מתכון לפגיעה בחברה החרדית ובמדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 08:04 |
|
| |
שרפ כתב תושבי מזרח ירושלים חייבים לשלם מס ככל תושב אחר של מדינת ישראל. גם נטו"ק חייבים. וההיענות בשני המגזרים דומה הן בארנונה והן במס הכנסה
|
|
|
|
|