אבל אם מחר מישהו יוציא סידור חדש ויחליט להשמיט את 'יקום פורקן' שבו אנו מברכים את 'רבנן די בבבל' - מה יעשו החכמים אז?
נשלח ב-29/11/2010 23:42
אליעזר איך אתה מעז בכלל לחשוב על כך- עפר לפיך כופר.
בשלב זה לילה טוב
נשלח ב-30/11/2010 00:40
אליעזר
אני לא יודע אם הבעיה אצלך היא הבנת הנקרא או חוסר כשרון הביטוי. אבל אם כינית את האשכול "לא תנאף -איסור קדושה או איסור פגיעה בבעלות" בכינויים: סקסיסטי, גס, קיצוני ומוזר. כנראה אתה לוקה בשתיהם.
ולעצם הענין. פמיניסטיות ונשים שוויוניות לא יכולות להגיב על חוקת התורה הרואה ב"אונס" [שהיא כיום עבירה שניה בחומרתה אחרי רצח. גם של בעל כלפי אשתו], עבירה שהעונש עליה היא חמישים שקל כסף. ומאידך מחיקת זכויות האשה ברצון להפרדות מהבעל או עונש מוות בעוון בגידה, המותרת לבעל לכתחילה.
מעמד האשה בתקופת התורה היה נחות ביותר, היא היתה מועמדת למכירת לאמהות, ולהילקח לגבר התלוי בקריזיות אביה. רצונותיה ואישיותה היו מחוקים לגמרי. (אתה זוכר את מריאם מ"אלף שמשות זוהרות" לחאלד חוסייני..).
כיום בעקבות תיקוני חוקה הנמשכים מתקופת התלמוד, נשארה מחוקיות זו רק הפורמאליות, אבל הרעיון ומעמד האשה הפך לכמעט שיוויוני.
נשלח ב-30/11/2010 01:48
אליעזר רחוק הלכת לחפש פמיניזם בתורה איש יכול להתחתן עם שתי נשים ואשה הנושאת שני גברים נסקלת
מצד שני התורה הטילה על האדם תריג מצות, ועל הנשים קרוב לחצי אז יש איזון :)
נשלח ב-30/11/2010 07:03
["התורה הטילה על האדם תריג מצות, ועל הנשים קרוב לחצי"...]
נשלח ב-30/11/2010 07:14
["אין לך מצווה בכל המצוות כולן שהיא שקולה כנגד תלמוד תורה - אלא תלמוד תורה כנגד כל המצוות כולן....."]
נשלח ב-30/11/2010 11:20
תלמוד תורה כנגד כולם- הפרשנות הגורפת שנותנים למאמר זה במשנה. מעידה במקרה הטוב על דמגוגיה- ובמקרה הרע על בורות בהבנת המשנה.
נשלח ב-30/11/2010 13:46
איזה פרשנות ואיזה נעליים פרשנות ?
רמב"ם הלכות תלמוד תורה פ"ג הלכה ג - וההמשך בהלכה ה - תחילת דינו של אדם (זכר ונקבה בראם ויקרא שמם אדם) אינו נידון אלא על התלמוד - וזה בהסתמך על דבריהם בקידושין מ
נשלח ב-30/11/2010 15:50
ריב למה את לא מביאה את הלכות מלכים של הרמב"ם זה היה מתאים יותר,
מה הקשר לזה ולפרשנות שלך שתלמוד תורה כנגד כל המצוות? באמת לא דובים ולא זבובים!
נשלח ב-30/11/2010 16:22
דרך אגב לא צריך לבטל את היקום פורקן רק לשנות די בארעא דישראל ודי בכל אתר ואתר כך אני עושה למעשה, וכן נוהגים כמה ת"ח שאני מכיר אה וכן נהגו הרפורמים
נשלח ב-30/11/2010 16:29
אתה חושב שחז"ל לא חשבו על כך שירצו לבטל יקום פורקן? הם עשו שניים אחד ספאר אם יבטלו את הראשון בבית הכנסת כל אחד יגיד את השני בבית
נשלח ב-30/11/2010 16:34
טוב אני אסביר מה הקשר לאט לאט, כדי שתבין מהר..
מכיוון שבתגובה ל'איש חשוב' חזרה אמשלום על דבריו "התורה הטילה על האדם תריג מצות, ועל הנשים קרוב לחצי" ובכך כיוונה להדגיש את חוסר האיזון בין האיש לאשה. רציתי להוסיף על דבריה שלא זו בלבד שהיא מופלית לרעה אלא שהיא הודרה ( = היא לא אדם?) מתלמוד תורה ( = בזה שאין היא מצווה עליה) אז הבאתי את מראה המקום מהלכות תלמוד תורה ש'תלמוד תורה כנגד כולם' -
עכשיו נותר לך לגלות לי למה הלכות מלכים יותר מתאים?
נשלח ב-30/11/2010 16:37
לדעתי אמשלום כוונה להדגיש שלעצמו הוא קורה "אדם" ונשים הם מחוץ להאדם
נשלח ב-30/11/2010 16:43
ריב
את כתבת-["אין לך מצווה בכל המצוות כולן שהיא שקולה כנגד תלמוד תורה - אלא תלמוד תורה כנגד כל המצוות כולן....."]
על זה כתבתי מה שכתבתי- כי תלמוד תורה אינה כנגד כל המצוות. ומי שאומר כך לא מבין את המשנה שממנה הציטוט החלקי הזה.-
לגופו של ענין- התורה הטילה גם על הגבר וגם על האשה את אותן המצוות! חז"ל בגלל סיבות הגיוניות בזמנם- פטרה את הנשים מקיום מצות שהזמן גרמא-
והניסוח מחדש-הן חייבות על פי התורה בכל המצוות כמו גברים- אבל יש להם פטור מחלק מהם