|
|
| נשלח ב-1/12/2010 11:26 |
|
| |
צענע, להחזרת התמימות יש לחפש סגולות אחרות. לא תענית של 40 ימים רצופים ולא גלגולי שלג יועילו כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 11:54 |
|
| |
לאליעזרט
ממומחה לפדר"א הפכת למומחה לסגולות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 11:57 |
|
| |
צענע,
אומר לך משהו בסוד והבטיחי לי שלא תספרי לאף אחד.
בענייני סגולות סיימתי את כל לימודיי ואין לי מה לחדש בהם. אבל בענייני פדר"א על אף שצברתי מומחיות מסויימת עדיין יש לי הרבה מה להשלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:37 |
|
| |
כדברי הרב מיכי כתב סבו של הרב ליכטנשטיין (שיעורים לזכר אבא מרי, עמ קצה-קצז, עיי"ש), ותמצית דבריו כי שונה עצירת גשמים משאר צרה שלא תבוא על הציבור, באשר היא עצמה ריחוק מן הקב"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:44 |
|
| |
ר מיכי לא התייחסת לעניין הנוסף והיא רמת הדטרמניסטיות של שינויי מזג האויר. היינו, כיום כאשר המטאורולוגיה היא מדע גלוי לנו (וכמובן שיוכל להיות גלוי יותר בעתיד) ואנו יודעים שגשם יורד בנסיבות אקלימיות, האם שייך עדי ןלהתייחס לעניין כדבר מיסטי? האם זה לא כמו להתפלל נגד הגרביטציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 15:57 |
|
| |
רמב"ם הלכות תענית ב:יז <
ואם אין להם מים לשתות, מתענים על הגשמים--בכל עת שלא יהיה להם מים לשתות, ואפילו בימות החמה. > הרי לנו שבנושא זה מתפללים אפילו על נס.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:02 |
|
| |
בעל משגע אותי- כשלאדם כואב משהו, האם הוא יחפש את ההלכה איך לצעוק אוי?
בצעירותי סיפרו לי על חזן שבריונים תקפו אות והכו אותו מכות נמרצות- לאחר שקם בקושי על רגליו הוציא את הקולן-מהכיס, הקיש- וצעק ג ו ע ל ד, אז חשבתי שזו בדיחה כנראה שלא
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:13 |
|
| |
זהו זה בדיוק ירוחם.שהיום זה לא כואב לנו. ולדרוש מאיתנו לזעוק ולהתענות על דבר שאין לו השפעה של ממש עלינו, זו טרחנות ופגיעה בכנות הבסיסית של המתפלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:24 |
|
| |
יהודי נפל מגורד שחקים של 100 קומות- כשעבר במעופו בקומה 50 צעק לשואל מה איתך? -בינתיים הכל בסדר גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 20:34 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | בעל
משגע אותי- כשלאדם כואב משהו, האם הוא יחפש את ההלכה איך לצעוק אוי?
|
|
הבעיה היא שהיום אנשים מחפשים בהלכה האם כואב להם. כשכתוב שצריך לכאוב - סימן שכואב. ואם כואב ולא כתוב? אתה לא תגיד להלכה מהו כאב!
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 22:13 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 00:22 |
|
| |
מישאחזו, דומני שאין כאן שאלה של ידע אלא של השקפת עולם. ההנחה המדעית היא שכל דבר הוא דטרמיניסטי, גם מה שעדיין לא ידוע לנו המנגנון וחוק הטבע. גם ביחס לאקלים זוהי יותר הנחה מאשר עובדה ידועה. דווקא שם יש לא מעט דרגות חופש שמאפשרות לקב"ה להיכנס. יתר על כן, תמיד ישנה אפשרות להתפלל על נס, כלומר חריגה מחוקי הטבע. ולגבי הערת בעל בנקודה זו, מדובר שם כשאין לנו מה לשתות. לא זה המצב כיום.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 10:17 |
|
| |
האם אתה מאמין שקיימות דרגות חופש בטבע הדומם? (להבדיל מבעלי חיים או האדם). מה כוונתך ב"מאפשרות לקב"ה להיכנס", אם הקב"ה מתערב בזה הוא יכול להתערב בכל עניין, האם כוונתך שהקב"ה מתערב רק כאשר לא ניתן להוכיח התערבות כזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 11:35 |
|
| |
עציוני מה שאני הבנתי מדבריך ומדברי רבותיך שאותם אתה מיצג-- כי ההלכה תלושה מהמציאות ההלכה אינה רואה את המציאות. ההלכה שלך נמצאת בבואה, בלי קשר למציאות.
ואני שמח שיש רבנים אחרים שלא כך רואים ומפרשים את ההלכה, כלומר יש עוד תקוה להלכה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 12:03 |
|
| |
לגמרי לא ברור לי כיצד הסקת את זה מדברי. הלא אני התלוננתי על כך שאנשים מחפשים את הגדרת הכאב בספרים במקום להגיד שכואב (במציאות) זה כואב. אדרבא, מתוך התפיסה שהלכה צריכה להתייחס למציאות שלנו, אני בא בדרישה לבחון מהם המשברים הקיומיים המצדיקים תענית. העובדה שמסכת תענית דנה דווקא בתענית על הגשמים (משום שבמציאות של אז זו היתה הבעיה הקיומית ביותר) לא אמורה לכבול אותנו לנושא זה בדוקא. האם היום המציאות היא שמחסור בגשם היא בעיה קיומית? אינני יודע, ולכן כתבתי לעיל שעדיין לא החלטתי עם עצמי האם אני מזדהה עם רמ"ל בנושא זה או לא. אבל הגישה העקרונית שלו נראית לי יותר מחוברת הן למציאות והן להלכה מאשר קיום אוטומטי של ריטואל חסר תוכן בגלל בעיה שאולי היא אמיתית ואולי לא.
|
|
|
|
|