בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש להתענות כיום על הבצורת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2010 22:06 לינק ישיר 

הגאון  גדול  ליכטנשטיין שמדבר מגרונך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 22:09 לינק ישיר 

הרב ליכטנשטיין הוא לא רבי.

גם מאמרים שלו שקראתי לא בדיוק הלהיבו אותי. למרות שהבחנתי שיש לו חשיבה ישרה וברורה.

בנושא הגשמים אני סבור שגשם חסר מאוד גם לו היה לנו מאגר מים בלתי נדלה.

אבל איך כל זה קשור לשריפה???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 22:17 לינק ישיר 

בוא אני אסביר לך לאט וברור לאש יש תכונה שהיא אוהבת יובש וחום 
האש לא אוהבת רטיבות ומים וקור
אם היינו עכשיו בעיצומו של חורף השריפה הזאת לא הייתה מגיעה למימדים שלה 
ואולי אפילו לא הייתה פורצת.
עכשיו הבנת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 03:09 לינק ישיר 

שכחת רק שאש מביא גשמים, אז דווקא האש תגרום עכשיו לחורף גשום מאוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 07:10 לינק ישיר 

תודה אבל לא תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 07:57 לינק ישיר 

[שנים של הזנחה נגמרו באסון, אז כמה באמת יש להיות מופתעים מהטרגדיה בכרמל ?

כבר 15 שנה שכבאים, אנשי מקצוע, חברי כנסת, פקידים ואפילו מבקר המדינה, מתריעים כי מצבם של שירותי הכיבוי בישראל בכי רע, ומזהירים שחוסר הסדר בתחנות הכיבוי, הציוד הלקוי והמחסור בכוח אדם יגרמו לאסון. אתמול (יום ה') התגלו הבעיות הללו במלוא חומרתן, כשהסתבר שמלאי הרטאדנט - החומר מדכא הבערה הדרוש לכיבוי שריפות - פשוט אזל לגמרי.

המדינה העבירה זה מכבר את האחריות לכיבוי שריפות מהאוויר לחברת "כים-ניר", חברת ריסוס פרטית שמחזיקה במלאי של הרטאדנט. מי שאמורה לרכוש את המלאי הזה עבור החברה היא הממשלה באמצעות קרן מיוחדת, אלא שהיא אינה עושה זאת, וכעת  אחרי רצף של כמה שריפות - המלאי אזל.

מדינה כמו ישראל צריכה להחזיק כ-1,000 טונה לפחות של החומר", אמר ל-ynet מנכ"ל כים-ניר, דיוויד גולן, "אבל כשאני פונה למשרדי הפנים והאוצר כדי לקבל חומר, ומתחנן ל-50 טונות, זה כמו להוציא מים מסלע. כשאני פונה לאיגודי הערים לכבאות, ומבקש שהם יעזרו, הם אומרים לי - 'בקושי יש לנו כסף לדלק לכבאיות'". גולן מספר כי שלח אין-ספור מכתבים לשרי הפנים והאוצר לדורותיהם, אך אלה כלל לא הביעו עניין.
"אם מדובר היה באיזו בנייה שהם רוצים לקדם, מזמן היה תקציב, אבל לכבות שריפות? זה לא חשוב. כשאני מתעקש, אז פקידי משרד הפנים והאוצר אומרים לי שאני ממש צודק, ומתחילים להאשים אלה את אלה", הוא מספר. המנכ"ל מספר כי שלח מכתב למבקר המדינה, וזה ציין את הנושא בדו"ח: "אבל מה זה עזר? מחר בבוקר, אם אצטרך להוציא עוד מטוסים עם חומר, הוא ייגמר בתוך שעה וחצי".

מסתבר שאת המחסור בחומר אפשר היה למנוע מראש, בהשקעה של 17 מיליון דולר. חברת תעופה קנדית מספקת למספר מדינות מטוסים, שבעזרתם ניתן להמטיר על היערות הבוערים מי ים, ללא צורך בחומר. הכיבוי בעזרת מטוסים גם חוסך את פעולת הלהביורים של המסוקים, שמעוררת את האש. "הבאתי אותם לתצוגת תכלית בארץ", אומר גולן, "כולם נורא התלהבו, אבל כשזה הגיע לתכל'ס, האוצר החליט שאין תקציב, משרד הפנים שתק כאילו שזה לא מעניינו, ובזה זה נגמר".

לשירותי הכבאות בישראל - המדינה היבשה והחמה ביותר במערב, וזו שנתונה אולי לאיומי מלחמה יותר מכל - יש תקנים לכ-1,300 כבאים, כלומר כבאי אחד על כל 7,000 תושבים. זאת, בעוד שהממוצע בעולם המערבי עומד על כבאי אחד לכל 1,000 תושבים. גם התקנים הללו אינם תמיד מאוישים. הכבאים בשטח מתלוננים על ציוד ישן ומקולקל, על חוסרים במלאי, על רמת אימון נמוכה, ומעל לכל - על חוסר תיאום מוחלט בין הגופים השונים שאמורים לפקח עליהם ולתקצב אותם......]

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3993532,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 08:32 לינק ישיר 

דייר כתב:

בוא אני אסביר לך לאט וברור לאש יש תכונה שהיא אוהבת יובש וחום 
האש לא אוהבת רטיבות ומים וקור
אם היינו עכשיו בעיצומו של חורף השריפה הזאת לא הייתה מגיעה למימדים שלה 
ואולי אפילו לא הייתה פורצת.
עכשיו הבנת?

חה, מעניין איזה תכונה יש לאש כשהיא פורצת ברוסיה עתירת ה'רטיבות המים והקור' ?
או שאתה עדי כדי מנותק מהמציאות שלא שמעת על השריפה הגדולה שהתפשטה ברוסיה והגיעה למימדים מפלצתיים ללא כל יכולת שליטה עליה במשך ימים רבים.

עכשיו הבנת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 10:17 לינק ישיר 

אתה מנותק לחלוטין ברוסיה פרצו שריפות בגלל גל חום שלא היה כדוגמתו
תתעניין קצת ותראה שאני צודק.
נראה לך שאם רוסיה הייתה מושלגת היו פורצות בה שריפות בהיקף כזה?
קח לינק שתחכים קצת לפני שאתה פולט שטויות

תוקן על ידי דייר ב- 03/12/2010 10:44:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 10:42 לינק ישיר 

דייר,

אחזור על שאלתו של יוחנן  בדף הקודם:
ובאם היו יורדים גשמים בכל התקופה האחרונה, אלא שבדיוק היום היו המעלות גבוהות. מה היית אומר אז ?

בקיצור, אתה טוען שה' צריך לחפות על מחדלי האדם האחראי בעניין התחממות כדור הארץ -ולהוריד גשם בעיתו בארץ ישראל לפחות למרות פשעי האדם הזועקים חמס !- היות והוא לא מוריד לנו גשם אנו צריכים להתפלל על הגשם אולי הוא בכל זאת יתערב ? חבל שאתה לא מבין שההתערבות שלו באה לידי ביטוי ביחסי הגומלין שבין מעשיו של האדם לבין התנהגותו של הטבע ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 10:55 לינק ישיר 

אני אומר דבר מאד מאד פשוט אם דוקרים אותך עם סיכה אתה לא מתחיל לפתח תאוריות לחשוב אם כואב לך
מה זה אומר עבורי הכאב האם מוצדק לצעוק או לא ושאר ירקות.
אתה פשוט צועק מכאב.
ואם  כבוד הרב לא מבין שכשלא יורד גשם בעיתו אז זה כואב וצועקים וזאת המהות של התענית והצום
והתפילות הוא מפספס את כל הפואנטה זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 11:14 לינק ישיר 

כבוד הרב הבין יפה מאוד, רק שבמומך אתה פוסל -
 זה מאוד עצוב שכואב לך כשדוקרים אותך עם סיכה, ויש לך שתי אפשרויות,  אתה יכול סתם לצעוק מכאב כי כואב לך - ואתה יכול להבא להישמר שלא להידקר - אם אתה לא נשמר מהדקירה, אל לך לבוא בטענות לה' על כך שנדקרת וכואב לך - ובטח שזו לא מהות התענית אותה אתה חושב שאתה מבין.

עכשיו הבנת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 11:16 לינק ישיר 

אפשר להאשים את כל מי שאשם וחייבים להאשימם- אבל להגיד על רב שהוא תלוש מהמציאות זה בשום פנים ואופן לא! רב? תלוש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 11:19 לינק ישיר 

כשכתבתי כבוד הרב לא התכוונתי אליך אלא לרב ליכטנשטיין
ומה שאמרתי שהתענית נועדה לתקן את הלבבות לחזור בתשובה ולהתחנן לה' שיושיע אותנו
ואני תופס את זה כדבר טבעי שכשבאה עלינו צרה זועקים לה'
בגלל זה אני לא נבין מה כל ההתפלספות הזאת אם כן להתענות לא להתענות כאילו אנחנו
דנים פה על סוגיה תאורטית בגמרא שבכלל לא נוגעת אלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 11:28 לינק ישיר 

איזו הכללה גורפת כאן בפורום אי אפשר לומר על רב שהוא תלוש מהמציאות ! הצחקת אותי הפורום מלא מזה. 

איזה יופי שבמקרה הזה לאור תובנותיו של הרב ליכטנשטיין אפשר לומר שיש גם כאלה רבנים שאינם תלושים מהמציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2010 11:30 לינק ישיר 

אני מציע שתקרא מה שכתבתי כמה פעמים קודם, וגם אני אל הרב ל. התכונתי . וחשבתי גם על חכמים אחרים כמוהו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש להתענות כיום על הבצורת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.