בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש להתענות כיום על הבצורת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/12/2010 00:53 לינק ישיר 

ירוחם
לכאורה בעל שאל על הסגנון הזה
 "לאותם כסילים החושבים עצמם עידית האדם, שהתיימרו בשבוע זה להעלות עצמם למדרגת פוסקים ולטעון ברבים, ללא בושה, ללא כל צניעות שאין לשמוע לרבנות הראשית, ואף העיזו לטעון ש"
אולי אתה לא חסיד של הרבנות אבל זייני כן והוא כותב בהתאם...   

[שנים חקרתי מה קודם הרב לד"ר או ד"ר לרב כשיש לאיש שני תוארים אלו . עכשיו אני מעלה כיוון שלישי שזהו יצור נוסף...רב ד"ר כמו רב מג . רב מעללים . רב טבחים .... מבלי לפגוע בכבודו של הרב זייני יש שפה שבה מבקרים אנשים ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 08:21 לינק ישיר 

גם הרב זייני לא חסיד של הרבנות. בזמן הסכמי אוסלו הוא פסק לשנות את התפילה לשלום המדינה ולמחוק ממנה את המשפט "ושלח אורך ואמתך לראשיה שריה ויועציה", בניגוד להנחיית הרבנות.

ולגבי הסגנון, כששאלתי את תלמידו העיקרי הוא אמר לי שהרב הולך בדרכם של הרמב"ם, הראב"ד והרב עובדיה יוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/12/2010 08:40 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 09:23 לינק ישיר 

"
וכל השועלים הקטנים המחבלים בכרמים מחבלים באושיות המדינה"

אוי לה למדינה שאלו הן "אושיותיה". 

כבר כמה וכמה קאדנציות שהיושבים בכס הרבנות עצמם אינם מכירים בסמכותה של הרבנות -- אז מה להם כי יתאוננו שאחרים לא מכירים בסמכותם?

הם רואים עצמם לא כרבנים ראשיים אלא כשליחים של הציבור החרדי לכפות את הקריזות שלו, המתחדשות בכל יום, על כלל הציבור בישראל. במונחים צבאיים, מדובר בסמלים, לא במ"פ-ים. המ"פ-ים מטעמם הרבנים הראשיים פועלים הם הרב אליישיב והרב עובדיה. ואילו הציבור הלא-חרדי, על רבניו, מוחזק על ידם כטירונים -- וממציאים עבורו נהלים רק כדי "לחשלו" -- וחסר להם שישאלו שאלות קיטבג.

[וזה גם כולל את הרב ליכטנשטיין, שמבחינת גילו יכול היה להיות הסבא של מצגר ומכל בחינה אחרת היחס בינו לבין מצגר הוא כמו היחס בין ראש ישיבה למשגיח הכשרות בישיבה. לא לחינם אומרים "שישים ריבוא תלמידים היו לו לרב גולדוויכט. קטן שבהם, רב ראשי לישראל.."]

ראה ציטוט מכאן: http://cell.nrg.co.il/online/1/ART1/062/876.html

"מקורב למנהיג הציבור הליטאי הרב אלישיב, מהאחראים לבחירתו של מצגר לתפקיד הרב הראשי, אמר כי אינו חולק "על ההגדרה באשר לגדלותו של הרב מצגר בתורה", אך הסביר כי דווקא הפעילות למען בחירתו נועדה למנוע נזקים וחידושים אפשריים שהיה עלול לגרום רב ציוני-דתי עם מעמד תורני רציני.

[אפילו ראש הישיבה שלי, שהוא היצור הממלכתי ביותר שניתן להעלותו על הדעת, אחרי בחירתו של מצגר, הורה פשוט להתעלם מקיומו לכל צורך ועניין..]

כך שמדובר על מוסד שעבר השתלטות עויינת. אבל, כמי שמכיר את ההיסטוריה, זה כלל לא מפתיע אותי.  למה כבר אפשר לצפות מרבנות מטעם, ובכלל ממשרד ממשלתי? שיהווה הנהגה רוחנית? נראה לי שאתה, ירוחם, מחזיק בתפיסה רומאנטית של המדינה -- כמשהו [שיכול להיות] יותר מאשר מערך פקידים גרידא המספק שירות לתושבים. זו אשליה שכדאי להתפקח ממנה מהר....

כתבתי באשכול אחר שפתחתי, בהקשר אחר, אבל דומה: 

"
ביהדות הרגילה (לפחות זו שבגלות), ההתארגנות היא מלמטה למעלה: נגיד ישנם 10 יהודם באיזו עיר על גדות נהר הריין בימי הביינים. הם מתארגנים ומקימים בית כנסת. הם מייסדים קופת צדקה וממנה נותנים צדקה לעניים וכו' כשיש מספיק כסף, הם שוכרים את שירותיו של מלמד תינוקות שמלמד את בניהם תורה. כשיש עוד יותר כסף, הם מביאים רב קהילה שיפסוק להם הלכות. כשיש עוד יותר כסף, הם מאפשרים לרב להחזיק ישיבה בביתו של 4,5 תלמידים ולתלמידיו לאכול "ימים" אצלם בבית. כך הרב מעמיד תלמידים שבעצמם ניהיים רבנים במקומות אחרים ובהיותם תלמידיו שואלים אותו שאלות וכך אותו רב ניהיה רשכבה"ג וכדומה [טוב, אני מציג תמונה קצת רומנטית מידי של איך היהדות עובדת - אבל זה לפחות המודל האידיאלי בגלות]. 

כך שיהדות היא דת דיי קאפיטאליסטית במהותה: יחסי הרב והקהילה הם למעשה , לטוב ולרע, יחסי לקוח-ספק שרות. [הפרוטסטאנטים הקונגרגציונאציסטים אמצו שיטה זו מהיהדות - כך שלא פלא שמקס וובר רואה קרבה רעיונית בין הפרוטסטאנטיות לקאפיטאליזם. הוא אמנם צולל לתוך המים העמוקים של התיאולוגיה כדי להסביר קרבה זו אבל גם ללא התעמקות בתיאולוגיה ניתן לראות את הקרבה על פני השטח - ברמה הסוציאולוגית-כלכלית] 

בנצרות [הקדם פרוטסטאנטית] ישנו, לעומת זאת, ראש כנסיה [בין אם פאטריארך או אפיפיור - אצל הקאתולים והאורתודוקסים בהתאמה] שממנה ארכיבישופים/מטרופוליטים והם בתורם ממנים בישופים שממנים כמרים מקומיים. כלומר - ישנה היירארכיה בה הדרגים הנמוכים נתלים בגבוהים. 

בכנסיות פרוטסטאנטיות לא קונגרגאציונאליסטיות (שזה בעצם רוב הכנסיות הפרוטסטאנטיות), המודל דומה - היירארכיה המשתלשלת מלמעלה למטה.  

כך למשל אם כומר סרח, אז אם הקהילה רוצה להחליפו באחר, עליה לפנות לרשויות האזוריות והמה יחליטו על גורלו - ממש כמו בביורוקראטיה מפא"יניקית... 

בעוד שקהילה יהודית רגילה פשוט יכוןלה לפתר את הרב אם איננו מוצא חן בעיניה מסיבה כלשהי. 

כך גם בחסידות, כמו בנצרות. המשפיעים, השלוחים, הקומענדאנטים, הזקנים וכן הלאה ממונים מלמעלה - על ידי האדמו"ר ובאי כוחו. בעוד שרב העיר מונטריאול תלוי בחסדי התאגדות הקהילות היהודיות של מונטריאול, הבעלזער-רב של מונטריאול תלוי בחסדיו של האדמו"ר מבעלזא.... 
 "

רדף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 09:48 לינק ישיר 

רדף
שבק ראש ישיבה דילך לרומנטיותיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:00 לינק ישיר 

"שבק ראש ישיבה דילך לרומנטיותיה?"

לא. אבל כפי שקורה בדרך כלל למי שמחזיקים בהשקפת עולם אידיאליסטית -- ברגע שהמציאות איננה מתאימה לאידיאל, אז שתלך המציאות לעזאזל.

על הגל אומרים שכשהקשו על שיטתו מהעובדות, הוא ענה "אם העובדות אינן מתאימות לתיאוריה, אז הבעיה היא עם העובדות, לא עם התיאוריה".

אצל הר המור, למשל, כבר מזמן "מדינת ישראל" איננה באמת ביבי או הכנסת אלא היכל מספרות ההיכלות [כנראה היכל שנמצא ישר מתחת לכסא הכבוד -- שהרי הרב קוק אמר עליה שהיא יסוד כסא ה' -- ולא היה ביבי או כנסת בימי הרב קוק..] או שמא ספירה, הזהה אולי לספירת מלכות [על שם סוף המימרא "יסוד כסא ה' בעולם" דייקא]. אז כשהם מתפללים לשלום המדינה -- הם מכוונים למדינה של מעלה. אחרת איך נסביר שמכל בחינה אחרת, חוץ מלעניין אמירת תפילה זו, הם חרדים לכל דבר? 

לפי זה, גם כשלא תיהיה יותר מדינה, הם ימשיכו לומר תפילה לשלום המדינה -- שהרי היא מעל לזמן.

כמו שלהבדיל, בפונוביץ ימשיכו להניף את הדגל לשלוש וחצי דקות בה' באייר --- שהוא מנהג קדוש, יסודתו בהררי קודש, המקובל מהרב כהנמן, ויש בו רמזים וסודות עילאיים ע"פ הקבלה

וכמו שאנו חוגגים עד היום את יום העצמאות של ימי בית שני -- שגם ממנו לא הייתה דעת החכמים נוחה בשעתו -- ודווקא אחרי חורבן אותה מדינה החכמים נתנו לו חשיבות ואף תלו אותו בנס שהיה אמור להתרחש בעת ייסודו..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:05 לינק ישיר 

שלום לך רדף החכם

אני מבינה שאתה נשאר בלי שום אידיאל. לא המדינה ולא ההלכה ולא נס חנוכה ולא כלום. אז לאן אתה הולך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:08 לינק ישיר 

רדך
הערת סוגרים
[כנראה שלאור הלקח מחנוכה, החרדים נמנעים מלחוג את יום העצמאות]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:11 לינק ישיר 

"כנראה שלאור הלקח מחנוכה, החרדים נמנעים מלחוג את יום העצמאות"

אדרבא - אני אומר -- הם דווקא יתחילו לחוג את יום העצמאות כשלא תיהיה כבר עצמאות. 

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 05/12/2010 10:12:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:13 לינק ישיר 

כל עוד החג נסוב על משהו שניתן למקמו בחלל או בזמן, הם נמנעים מלחוג אותו, אבל כשהוא יהיה נסוב על משהו אבסטאקטי [נצחון הרוח היהודית על התרבות האנגלוסאקסית?], אז זה יהיה גשמאקט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:20 לינק ישיר 

MTHBV כתב:
שלום לך רדף החכם

אני מבינה שאתה נשאר בלי שום אידיאל. לא המדינה ולא ההלכה ולא נס חנוכה ולא כלום. אז לאן אתה הולך ?

רדף למה אתה לא עונה לי ? אני מקווה שלא פגעתי בך, ומבקשת סליחה אם כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:30 לינק ישיר 

ל-MT, פשוט לא הבנתי את שאלתך. מה פירוש "לאן אני הולך?"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:36 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
ל-MT, פשוט לא הבנתי את שאלתך. מה פירוש "לאן אני הולך?"?

הבנתי שאתה לא אוחז מהמדינה כדרך חיים וגם לא מההלכה וגם לא מהמסורת אז סביב מה אתה רואה את חייך מתנהלים ? למה אתה בכלל נמצא פה בישראל ? סליחה אם השאלה אישית מדי אבל מעניין להכיר אנשים חכצמים כמוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:37 לינק ישיר 

"הבנתי שאתה לא אוחז מהמדינה כדרך חיים וגם לא מההלכה וגם לא מהמסורת"

לא הבנת נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2010 10:42 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
"אצל הר המור, למשל, כבר מזמן "מדינת ישראל" איננה באמת ביבי או הכנסת אלא היכל מספרות ההיכלות [כנראה היכל שנמצא ישר מתחת לכסא הכבוד -- שהרי הרב קוק אמר עליה שהיא יסוד כסא ה' -- ולא היה ביבי או כנסת בימי הרב קוק..] או שמא ספירה, הזהה אולי לספירת מלכות [על שם סוף המימרא "יסוד כסא ה' בעולם" דייקא]. אז כשהם מתפללים לשלום המדינה -- הם מכוונים למדינה של מעלה. אחרת איך נסביר שמכל בחינה אחרת, חוץ מלעניין אמירת תפילה זו, הם חרדים לכל דבר? 

לפי זה, גם כשלא תיהיה יותר מדינה, הם ימשיכו לומר תפילה לשלום המדינה -- שהרי היא מעל לזמן.

כמו שלהבדיל, בפונוביץ ימשיכו להניף את הדגל לשלוש וחצי דקות בה' באייר --- שהוא מנהג קדוש, יסודתו בהררי קודש, המקובל מהרב כהנמן, ויש בו רמזים וסודות עילאיים ע"פ הקבלה

וכמו שאנו חוגגים עד היום את יום העצמאות של ימי בית שני -- שגם ממנו לא הייתה דעת החכמים נוחה בשעתו -- ודווקא אחרי חורבן אותה מדינה החכמים נתנו לו חשיבות ואף תלו אותו בנס שהיה אמור להתרחש בעת ייסודו..

אני רואה פה שאתה לועג לדתיים הלאומיים וגם לחרדים וגם לנס חנוכה אז מה נשאר לך ? ישראל חילונית ? זה כדאי ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש להתענות כיום על הבצורת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.