|
|
| נשלח ב-1/12/2010 22:35 |
|
| |
זו זכותך המלאה ובאמת שכחתי לציין שזו היתה דעתי (לעניו״ד)
| קאמרטון כתב: |  | [quote]ועל על הניסים של שטרן שזו יצירה משעממת ולא משנה מי יבצע אותה , היא מרוחה ומונוטונית ברובה ולכן אני לך מאשים את גליק בשיעמום שהרי גם הביצוע של שטרן עצמו לזה מ ש ע מ ם.
[quote]
חולק עליך!
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 04:20 |
|
| |
שלום חברים, חנוכה שמח!
גם אנוכי זכיתי להשתתף בקונצרט שהיה נחמד מאוד (לא יותר..), אין ספק שהערב הותיר מספר תובנות ברורות. 1) עזי שוורץ הוכיח לכולם כי חזן חייב לשלוט במוסיקה ושכדי לצעוד מבית הכנסת להיכל התרבות חייבים לעבור במסלול המקנה בקיאות רבה בנבכי המוסיקה. הביצוע של עזי ל'שובי נפשי' היה נקי ומדוייק ומעורר קנאה, (ובבקשה עזבו את טיעוני הסרק של 'אין רגש' 'זמר אפרה'). 2) חיים אדלר הוכיח לכולם כי עם קצת תבונה אפשר לשמר את הקול האדיר גם לימי הפנסיה, חיים היה ענק, בעל תפילה וחזן אמיתי, ביצועיו הרעידו את ההיכל. 3) שלמה גליק הוכיח לכולם כי גם שהמיקרופון בוגד אפשר לבצע יצירה בשלימות, (כך אמר לי החזן משה שטרן, שלפי דעתו הבעיה הייתה במיקרופון שלו ולכן הוא פשוט לא קבל מספיק תמיכה), אך מלבד בעיית המיקרופון ברור שעיבודו של אופיר 'הרדים' את היצירה ובפרט בקטע הסולו הניגוני. 4) לדעתי הלפגוט הראה סימני שחיקה ועייפות, אך עדיין היה בכושר טוב, וביצועיו היו אדירים. 5) סיימון הוא חזן יפיפייה אך גם בו בגד המיקרופון, (מה שתוקן לבסוף).
ולסיום, האם שמתם לב? 1) שסובול 'גנב' מהסימפוניה החמישית של בטאובן לטובת אחד מהעיבודים? 2) האם שמתם לב לשינויים שעשה עזי בגוף היצירה 'מעוז צור'-פינציק במילים 'רעות שבעה נפשי'?
תוקן על ידי פסיכובלוג ב- 02/12/2010 04:27:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 09:24 |
|
| |
חזנות במיטבה מבית יובל וד״ר מרדכי סובול
חנוכה שמח לחברי הפורום וצופיו
אני כותב ב״חיל ורעדה״ אחרי כל הדעות של המבינים של הפורום.
לטעמי היה קונצרט מעולה אחד מהקונצרטים המשובחים ביותר.
סיימון כהן - נהנתי מאוד,יש לו קול נדיר ביופיו במחוזותינו שמזכיר את הקולות הבשרנים הלירים באופרה, הוא משתבח מהופעה להופעה הוא נוגע בצלילים הגבוהים בקלילות וללא מאמץ ובנעימות.
איטשא מאייר הלפגוט - היה כמו תמיד מרגש מרענן ועוצמתי. (וממקום מושבי לא ראיתי סימני שחיקה ועיפות אולי ראיתי שכחון מילים קטן במודים להוכיח שהוא בשר ודם).
שלמה גליק - מה שכתבו לא כל כך משנה לי כי את ההרגשה זה לא ישנה לאנשים על ידי זלגו דמעות ב״לא המתים״ וגם אני הקטן התרגשתי,
אני שמתי לב אצל שלמה בעיקר ביצירה ׳על הניסים׳ דינמיקה ומשחקים קוליים טובים.
חיים אדלר - אין מה להוסיף בעל תפילה עם קול בריא שהופך את במת הקונצרטים לעמוד התפילה. ( בחזרה מהקונצרט שמעתי את הדיסק והתרשמתי עמוקות מתקליט משובח כ״כ ).
עזי שוורץ - הבחורציק מקצוען אבל לא הופתעתי ממנו כלל וכלל תמיד הוא היה כזה,
מעניין לאיזה רמות הוא עוד יוכל להגיע,
אני השתגעתי מהביצוע שלו לשובי נפשי,
הוא לא שר טכני ולא קר הוא שר כמו חזן! ( שהשם יחזיר אותו בתשובה הרי צריך לשמוע אותו גם על עמוד התפילה )
נהנתי מהעיבודים ומהמחרוזת התזמורתית שהופכת את הקהל למקהלה של 3000 איש.
הקיצר׳ אני מחכה בעליון עינים לקונצרט הבא של יובל.
תודות לחזנים למקהלה לתזמורת למנצח מר מרדכי סובול (שהיתה חסרה לי ההנחיה שלו) לבנו אופיר למר יצחק ראשי שדואג להפצת החזנות ברחבי הארץ והעולם.
ולמר JJ888 תודה רבה על הטרמפ…
תוקן על ידי קולני ב- 02/12/2010 09:32:02
תוקן על ידי קולני ב- 02/12/2010 09:35:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 14:54 |
|
| |
עזי שוורץ
הדבר כבר הפך למעין תחביב.
בכל פעם שעזי מופיע, ישנם חברים שאינם יכולים להתאפק וכותבים/רומזים על עניינים שבינם לבין חזנות
אין דבר וחצי דבר.
כתבתי זאת גם בעבר - רדו מעזי, זה לא עניינכם ולדעתי זו צביעות!
מי שלא רואה בעזי ש"צ מתאים - שלא יתפלל אתו באותו ביכנ"ס,
אבל מי שבא לשמוע (גם) אותו בהיכל התרבות - שלא יעיר הערות שכלל אינן שייכות לנושא.
האם מישהו בדק אם סיימון כהן לבש טלית קטן בזמן הקונצרט?
האם מיהו היה מוטרד מהשאלה היכן ובאיזו שעה התפלל הלפגוט בבוקרו של יום הקונצרט? או למחרת?
האם הקפיד על זמן ק"ש לשיטת הגר"ח נאה, או שיצא י"ח רק לפי שיטת הגר"א...
ואולי בכלל התפלל, חלילה, בבית? בנוסח סלוניקי?
שמעתי שאדלר וגליק שתו - לפני הקונצרט - כוס מיץ תפוזים.
האם מישהו מוטרד מכך שאולי שכחו (חלילה) לברך בורא נפשות?
ומה לגבי כל אותם חזנים, בני דורנו, שהשמועות והסיפורים על חייהם הפרטיים היו יכולים לפרנס לא רע את מדורי הרכילות
בכל הצהובונים האפשריים?
אני חלילה לא רומז שמשהו מזה נכון! אסור לקבל לשה"ר!
בקיצור, לא נראה לי שצריך לטפס דוקא על עזי...
ועוד פגם מצאו בו... שר כמו זמר אופרה...
הלואי וחזנים רבים היו מופיעים במקצועיות של זמרי אופרה...
נכון, לעזי יש יכולות של זמר אופרה, ומה לעשות עזי גם מוכשר ומוסיקלי באופן יוצא מן הכלל.
אני זוכר שבתחילת דרכו היו שאמרו - אין לו רגש, הוא שר יפה אבל חזן לא יצא ממנו, וכהנה וכהנה...
המציאות מראה שאלו טעו בגדול.
עזי חזן ענק, וכל היכולות האופראיות בהן ניחן הן ערך מוסף שעושות אותו עוד יותר ענק.
אם הביצוע שלו המרגש ומרטיט הנפש, לשובי נפשי, הוא לא חזנות במיטבה - איני יודע מה זו
חזנות במיטבה.
לקולני ידידי הצעיר.
יפה שזכרת להודות ל-jj על הטרמפ...
האם היית שותף גם ל"פתיחת השולחן" שנערכה בשעות הקטנות בשכונת התקוה?....
עוד מעט זו כבר תהיה רוטינה הכרחית.
קפה וקרואסון ברולדין, חזנות בהיכל התרבות, וסעודת בשרים דשנה בתקוה...
מקוה שזכרתם ליטול ידים... ולברך ברהמ"ז... עם זימון... בעשרה...
חנוכה שמח לכל החברים, רוני
תוקן על ידי rophir ב- 02/12/2010 14:58:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 15:10 |
|
| |
רוני קראתי את תגובתך ויש צדק בדבריך. ולגבי ״פתיחת השולחן״ בשכונת התקווה כל הנוכחים הקפידו על נטילת ידים וברכהמ״ז, אבל אם היית מגיע היינו יכולים לזמן בעשרה. ודרך אגב היה מאוד טעים.
תוקן על ידי קולני ב- 02/12/2010 15:12:58
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 15:39 |
|
| |
רוני, אהבתי
כמה שאתה צודק...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 16:57 |
|
| |
לרוני, אי אפשר לומר שאתה לא צודק וגם אי אפשר לומר שאתה כן צודק, תלוי כל אחד מה הוא מחפש בחזנות, ודאי שיש בחזנות המון פרטים, כמו בכל מקצוע, גם תנועות הידים משנות הרבה, ולמשל יש הרבה שאוהבים את אלי יפה בתור מנצח יותר מסובול ולא רק בגלל ההבנה העמוקה שלו יותר מסובול, אלא בגלל עצם ניצוחו היפה , אולם הוא לוקח שירים והופכם לקטעי אופרה, ואת זה לא כל אחד חייב לאהוב. בקיצור, תלוי את מה אתה מחפש, הרי ברור לכולנו שחזן העומד בימי החנוכה ושר "הנני העני" בקול בוכה, הרי אנו יודעים שהכל משחק, מה עכשיו בחנוכה אתה בוכה על ימים נוראים, ולמרות זאת כולנו חובבי החזנות רוב הזמן אנחנו סביב הימים הנוראים, בגלל שיש המון דברים בחזנות שגורמים לנו לאושר לא רק בגלל החיבור למילים, אלא בגלל סוג הפזמון והרוגע וכל אחד לפי עניניו. וכמו כן בעזי שוורץ, אם אתה מחפש חזנות שרשית יהודית זה לא תמצא אצלו, אולם אם אתה מחפש עוצמה בליווי רגש קל והופעה מיוחדת ומרשימה, עם ביגוד מחויט וזמר נעים ועדין, מצאת את מה שלבך חפץ.
תוקן על ידי העין ב- 02/12/2010 16:58:58
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 18:41 |
|
| |
כשפוגעים באבא שלי ״בפרהסיה״ אני מתעצבן ומוחה וזה קשור לכל נושא ואפילו לנושא שכיום נטמא על ידי מתיונים כמו החזנות זה קשור !!!! ונא לא להתייפייף!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 20:28 |
|
| |
טסט
טסט. טסט. טסט
טסט
תוקן על ידי קולני ב- 02/12/2010 20:28:37
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 23:45 |
|
| |
רוני: "צביעות", האמנם?! האם כל מילה שאינה עולה בקנה אחד עם השקפתך הצודקת הופכת אותה ל"צביעות"? האם להזכיר שחזן מסוים מחלל שם השם באופן קבוע ולדעת הכותב אינו ראוי לשמש שליח ציבור וגם להקרא בשם "חזן", ובכלל היה מעדיף לא לשמוע אותו, לזאת "צביעות" יקרא? ואולי אותו מעיר היה מגיע לקונצרט גם ללא עזי, ועזי מפריע לו...
דבר אחד ברור- שאתה אישית לא כל כך אכפת לך כך הענין הזה של קונסרבטיבי וכו'. אדרבה, אתה מאד מזלזל בזה- כאילו זה דומה לשאלה אם הלפגוט בירך אחרי המיץ תפוזים שלו...חחח...ולכן אתה לא ממש האיש שצריך להחליט אם זה נושא ראוי לאיזכור בכלל אם לא...
בנוסף לכך, כמה שעזי שוורץ משתפר, וכמה שקולו יפה ומהוקצע, עדיין יש לכל אחד דעה וטעם אישי. ואולי הכותב מרגיש בחוסר רגש בשירתו של עזי שוורץ? האם אסור לו לכתוב כך? אני חושש ש"צביעות" אין, אבל "התנשאות" יש, ועוד איך!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 02:28 |
|
| |
רוני,
קצת יראת שמים יותר מיראת חזנים יענה על הפוסט שכתבת.
|
| נשלח ב-5/12/2010 15:14 |
|
| |
היה קונצרט משובח מאוד. חיים אדלר בקולו האדיר והטקס המאולתר ריגש עד מאוד שלמה גליק הולך ומשתפר מפעם לפעם שאני שומע אותו יצחק מאיר הלפגוט בא לעבוד כרגיל סיימון כהן אולי היה מיותר ולא בא לידי ביטוי בקונצרט עם החזנים הענקיים שהשתתפו בו התזמורת והמקהלה בשליטה מלאה של משפחת סובול כל הכבוד
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 23:39 |
|
| |
מסקנה : היה קונצרט משובח . נקודה . כל אחד לקח הביתה את מה שהתאים ונראה לו ...על טעם ועל ריח ... אין צורך להתנפל דווקא על עזי הרי אפשר למצוא פגמים בכל אחד ... אף אחד לא מינה אף אחד על יראת שמיים וידישקייט . אני מציע שנלמד להנות מהצד היפה של החזנות והחזנים . שמעתי מפי יהודי ת"ח : " תדאגו לי לעולם הזה , לגבי העולם הבא אני כבר אסתדר ..."
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 21:51 |
|
| |
| steing כתב: |  | מסקנה : היה קונצרט משובח . נקודה .
אני מציע שנלמד להנות מהצד היפה של החזנות והחזנים .
שמעתי מפי יהודי ת"ח : " תדאגו לי לעולם הזה , לגבי העולם הבא אני כבר אסתדר ..." |
|
אכן המסקנה היא שהיה קונצרט משובח והקהל נהנה מהחזנים, מהתזמורת והמקהלה ומהחזנות בערב מיוחד זה.
שאלה:
למה אין השנה קונצרט של "יובל" בחנוכה כפי שהיה בשנים קודמות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 23:49 |
|
| |
"שמעתי מפי ת"ח..." הוא יכול לומר את זה מכיון שהוא ת"ח, וכל עברותיו הן בדברים קלים יחסית.
אבל בוגד שעזב את עדת יראי השם למען פרנסה, ממש אינו יכול להתהדר בבדיחותא בחכמה זו. דוקא חייבים לדאוג לו, ואם לא לו, ליהדות.
|
|
|
|
|