בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מקונצרט "יובל" - בימים ההם בזמן הזה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/12/2010 10:43 לינק ישיר 

האזנתי לקונצרט זה ואני חייב להסכים עם רוב הנכתב לעיל.

גולת הכותרת של ביצועי הקונצרט הוא "שובי נפשי" בביצועו של שוורץ, אכן ביצוע יחיד ומיוחד.

אני מסכים שסיימון כהן שר יצירה אחת לפחות שלא מתאימה לקולו ולאופיו המוזיקלי ובשיר השני שביצע "הללו" נפלו הרבה פראזות לא מדוייקות.

החזן גליק משתפר מאד וניכרת עבודה על צורת ביצוע הפראזות אך עדיין ניכר לחץ רב בקול בעת השירה, ובהחלט אני מסכים לכך שיצירת על הניסים שביצע היתה משעממת ולאו דווקא באשמתו...

החזן אדלר מתקשה מאד לעבוד עם הרכבים גדולים בשל אי שליטתו במוזיקה, ובעיקר הוא מסתמך על נסיונו, לפעמים הולך לפעמים פחות...גם כשהולך עדיין חסר את הברק הקונצרטנטי המתבקש ואני לא מתחבר לסוג כזה של עבודה.

החזן הלפגוט מכונת שירה משובחת יכולות קוליות בלתי נתפסות כשרון מוזיקלי גדול אך גם הוא נפל אי אילו פעמים והייתי אומר שנרשמו חבלות קלות...אגב, הנסיון "לשבור" את הקול כדי לתת תחושת רגשנות בביצוע לא עובד על מי שמכיר את המקצוע...רגש מגיע מכוונה פנימית או ממשחק נכון, וכשאין לא את זה ולא את זה כבר עדיף לשיר על אוטומט.

אהבתי מאד את הביצוע של התזמורת למחרוזת שירי חנוכה ובפרט את החלק של "נרותי הזעירים" שהצליח לסחוט ממני דמעה.

בס"ה רוב העיבודים והתזמורים מוכרים מאי אילו ביצועים קודמים ועל כך אין צורך להרחיב. את המקהלה שמעתי באיכות גרועה ולא יהיה נכון מצידי לנתח את יכולותיה, למרות שאפשר לומר בבטחה שהסולו טנור באחת היצירות (מודים אנחנו לך) היו מסוג הזוועות שכדאי למנוע בעתיד, אני מאמין שיש לפחות 8-10 טנורים ראשונים בהרכב כזה של מקהלה ומדוע צריך לבחור דווקא בזמר הפחות מוצלח?!

חנוכה שמח

תוקן על ידי לאמהשחשבתם ב- 08/12/2010 10:48:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2010 16:42 לינק ישיר 

לאמהשחשבתם כתב:

החזן הלפגוט מכונת שירה משובחת יכולות קוליות בלתי נתפסות כשרון מוזיקלי גדול אך גם הוא נפל אי אילו פעמים והייתי אומר שנרשמו חבלות קלות...אגב, הנסיון "לשבור" את הקול כדי לתת תחושת רגשנות בביצוע לא עובד על מי שמכיר את המקצוע...רגש מגיע מכוונה פנימית או ממשחק נכון, וכשאין לא את זה ולא את זה כבר עדיף לשיר על אוטומט.

אני חושב שנסיונותיו של הלפגוט 'לשבור' את הקול הם לא במטרה לרגש את הקהל אלא לסייע לקולו ולחדש את הנשימה, בודאי אתה מכיר את טכניקת 'הבכי', שעוזרת ומחדשת את הנשימה. וברור שזה נשמע ממש לא טוב, אבל כנראה הוא חייב לעשות זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2010 17:59 לינק ישיר 

לגוי _גמור:
  יודע כבודו ויודעים כל הקוראים והכותבים בפורום חשוב זה שישנם עוד חזנים שעוברים על כמה ממצוות עשה ול"ע על כמה ממצוות לא תעשה וכמובן שלא אפרט ...
האם נזעקנו וצעקנו גיוואלד ?
או שהלכנו בהמונינו לבתי הכנסת כדי לשמוע אותם כשליחי ציבור ??? והרי לא הוסמכנו   לקבוע על אילו עבירות צריך להגיב ועל אילו לא . חושבני , שבלי משים אנו מפלים בין החזנים , או אולי בין העבירות ?
בקיצור : או שכותבים על כולם או ששותקים ... אני מציע שנכתוב על חזנות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 11:44 לינק ישיר 
"טוב להודות" - בלחנו של כ"ק מרן האדמו"ר ממודז'יץ שליט"א

רוזינאי כתב:
לגבי הסיום של ה"טוב להודות" מכ"ק מרן האדמו"ר ממודז'יץ שליט"א, אכן סיום נאות, ומי אני שאגיד אחרת, אבל הקטע החזני באמצע לדעתי היה מיותר. כדאי היה להשאיר אותו אוטנטי. הקהל דווקא התלהב.

ידידי רוזינאי,
בקונצרט חשבתי בדיוק כמוך (מעניין למה...), אך לאחר שהאזנתי שוב ושוב להקלטה אני חייב לציין כי העיבוד של ד"ר מרדכי סובול ליצירה הוא פשוט פנטסטי. אמנם אין זה אותנטי כפי שאנו שומעים במודז'יץ, אך לקהל חובבי החזנות היצירה בעיבודה החזני מתאימה מאוד ואכן מגיעה ברכת יישר כח גדול לד"ר מרדכי סובול על הכנסת ניגון זה כשיר הסיום של הקונצרטים בסדרה.
אגב, מקהלת החזנים "זמרת-י'ה" בניצוחו של ד"ר אורי אהרן הכניסה ניגון זה בעיבודו האותנטי כשיר הסיום של הקונצרטים והאירועים בהם היא מופיעה והציבור נהנה מאוד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מקונצרט "יובל" - בימים ההם בזמן הזה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.