בית פורומים עצור כאן חושבים

תפילה עושה מחצה,,, (להתפלל בשביל מה ??)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/12/2010 00:35 לינק ישיר 
תפילה עושה מחצה,,, (להתפלל בשביל מה ??)

חכמינו זצ"ל אומרים תפילה עושה מחצה,
והרי חייב להיות ברור שלא יכול להיות ש"תפילה עושה מחצה" פירושו חצי בקשה מקבלים וחצי לא מקבלים,
כלומר: בחור מתפלל לזיווג הגון ?! יקבל חצי בחורה או חצי הגון,
אברך מתפלל שאשתו תכנס להריון ?! יקבל חצי הריון,
יתפלל לפרנסה ?! יקבל חצי פרנסה,

ועוד: אם צריך הוא מיליון יורו ?! שיבקש שני מיליון, האם יקבל חצי ??? ובעצם קיבל מה שהא צריך באמת ??

ולכן עומק דברי חכמינו היא שאדם מתפלל ?! חצי צריך הוא בעצמו לעשות, וחצי האחר יקבל משמים,
ובלי החצי שלו ?! לא יקבל כלום,
כלומר: לא יעזור שום תפילה אם לא נעשה את החצי שלנו, ואז התפילה תתן את החצי השני,
אבל אין מצב להתפלל ולקבל חצי, כלומר אין לקבל חצי, יש רק להשיג את הכל ביחד עם עשיה,

בחור שצריך שידוך טוב והגון ?! צריך קודם בעצמו להיות הגון, ואחרי זה לדאוג לחפש טוב טוב וגם כמובן יתפלל,
ואז בשנהים ביחד ימצא באמת בחורה טובה,
אבל אם הבחור לא הגון ?! אז לא יעזור תפילות לעולם,

אברך שמתפלל שאשתו תוליד ?! צריך לעשות הכל, רופאים טובים ומומחים וכדומה, ואז באמת אלוקים יעזור לו,
אבל אם לא יעשה כלום בעניין ?! לא יעזור תפילות לעולם,

אברך שמתפלל לפרנסה ?! צריך הוא לעשות הכל להרוויח כסף, ואז ביחד עם התפילה בוודאי אלוקים יתן שיצליח לו,
אבל אם לא יעשה כלום בעניין ?! לא יעזור שום תפילות,

וכאן הבן שואל:
בשביל מה בכלל להתפלל ??? הרי אם אני עושה הכל  אז למה להתפלל בכלל,
וגם נקח בחשבון את העניין הפילוסופי שלאלוקים אין אזניים לשמוע ועיניים לראות וגם לא עושה שינויים כי לא יכול להיות שיתחרט על גזרותיו,
אז מה עוזר לנו תפילות ?? 
1, אני במילא צריך להשתדל ולעשות לבד,
2, אצל אלוקים אין שינויים, ואין מחשבה שניה אצלו,

ובכן, יש הרבה סיבות שצריך\חייבים להתפלל, 
א,) יראת שמים, (על דרך אם אין יראת אלוקים ויהרגוני)
ב,) להודות לאלוקים, (אפי' מחמת ספק זה לא הגון לא להודות לו, אולי הוא כן קיים, אולי כן שומע,)
ג,) תפילה כגורם ראשי לתשומת לב, (אם זה לחפש שידוך טוב, ואם זה לחפש עבודה, ואם זה לחפש רופאים טובים,)
ד,) תפילה להזדהות עם הזולת, (במילא יבוא העשיה לזולת ולעצמו,)
ה,) תפילה בציבור כגורם רשאי לשייכות חברתית, ומתוך זה גם לקנאת סופרים, ( לטובת עצמו ולזולת, לכל צרכיו אם זה להשיג שידוך\עבודה\יעוץ רפואי\עזרה בעסקים וכדומה,)
ו,)  תפילה לרוחניות כגורם ראשי לתשומת לב להיות טוב, (עצם נוסח התפילה גורם לתשומת לב לעניין,)
ז,)  תפילות לבנים ובנות שהם יהיו יראי שמים ?! (וכן לנכדים ונינים)

א,) יראת שמים, (על דרך אם אין יראת אלוקים ויהרגוני)

כידוע האנושות עוד לא מצא פיתרון לבעיה של יראת שמים, כלומר אין דרך להבטיח שהאדם לא יעשה רע בסתר או במחשבתו, למשל:
אשתי יודעת שאם אני אומר לה שאני אוהב אותה, אין לה ספק בזה כלל משום שיש לי יראת שמים ולא השקר לה,
(אם יש לי יראת שמים כמובן,)
לדוגמה עניין השנאה:
השנאה גורם לכל הצרות באנושות מאז ומעולם,
במילא אנו רואים שמחשבות רעות אי אפשר למנוע רק על ידי יראת שמים,

ולכן חייבים להתפלל, מבחינת והשבות אל לבבך כי השם הוא אלוקים וכו',

ב, להודות לאלוקים, (אפי' מחמת ספק זה לא הגון לא להודות לו, אולי הוא כן קיים, אולי כן שומע,)

1, לאלוקים פילוסופי גם צריך להודות,
2, אפי' הכופרים חייבים להודות מחמת הספק,
3, זה גורם להיות הגון לו והגון לזולת, (כלומר אין שום דבר שקיבלנו כמובן מעליו, במילא הגון היא להודות לו, ולכן נדע גם להודות לזולת ולא נחשוב שהעזרה מובן מעליו,)
4, גורם לתשומת לב למה שנתן לנו חינם, כל חוקי הטבע הנפלאים וכדומה,
5, עצם התשומת לב לטוב ?! גורם לשמור על הטוב שנתן לנו, (הרי ידוע לנו שכל הטוב שיש יכולים לקלקל, מתוך עצלות, למשל: לא לאכול אוכל בריא, או לא להפעיל את הכשרונות שנתן לנו,)  

ג, תפילה כגורם ראשי לתשומת לב, (אם זה לחפש שידוך טוב, ואם זה לחפש עבודה, ואם זה לחפש רופאים טובים,)

כידוע מידת העצלות היא היא האסון הגדול ביותר להאדם, וק"ו לאיש רוח,
איש רוח: לא רק שיש לו את העצלות כמו לכולם ?! יש לו גם את השכל והחכמה להבין שכלום לא יעזור לו,
ולכן עצם התפילה גורם לתשומת לב לעשיה,
מתפלל כל יום לזיווג הגון ?! הוא ידאג להשיג זיווג הגון, גם השתדל להיות בעצמו הגון,
מתפלל כל יום על פרנסה ?! הוא ידאג לעשות משהו בעניין,
מתפלל כל יום על חולי ח"ו ?! הוא ידאג לעשות משהו בעניין,

מה שאין כן האדם שמתעצל או מיואש מתוך רוב שכל וחכמה שיש לאיש הרוח, (כידוע: חכמת חיים אין להם, את זה יש רק לסבתות,) הם הרי לא מתפללים ולכן אין להם מי שיזכיר להם שהם מתדרדרים לשאול, אם בבריאות ואם בלעשות משהו עם עצמם,

ד, תפילה להזדהות עם הזולת, (במילא יבוא העשיה לזולת ולעצמו,)

כידוע אין קיום לאדם בלי זולתו,
כלומר: האדם חייב חברה בשביל קיום עצמו, (אי אפשר להיות ולחיות לבד,)
ולכן חייב להזדהות עם הזולת והחברה שנולד בא,
עצם ההזדהות גורם עשיה לזולת, ולכן גם מקבל מהזולת את הצרכיו שחייב מהזולת,
זה בעצם בכל התחומים, שאנו מזדהים עם האחר ?! אנו עוזרים לו, וכן להפך שאנו צריכים עזרה,
שאנו מתפללים כל יום בשביל כל האומה ?! אנו דואגים לכל האומה הלכה למעשה,
שאנו מתפללים כל יום לשלום היהודים במדינה ?! אנו דואגים ליהודים שבמדינה הלכה למעשה,
שאנו מתפללים כל יום לשכן החולה ?! אנו נעזור לו,

מה שאין כן אם לא מתפללים, אין את התשומת לב לעניין, שומעים שהשכן חולה, ומנענים את הראש לרגע מכאב הלב, אבל מיד שוכחים מזה, כמו כל החדושות הרעות ששומעים ורואים בתקשורת,

התפילה היא בעצם כמו שעושים הפוליטיקאים והפרסומאים עם התקשורת,
הרי כל העניין שלהם היא אך ורק תשומת לב של הציבור,
וזה בדיוק עושה התפילה כל יום ויום, תשומת לב לזולת ולהבעיות של החברה, מתוך תפילה בשבילם,

ה, תפילה בציבור כגורם רשאי לשייכות חברתית ומתוך זה גם לקנאת סופרים, ( לטובת עצמו ולזולת, לכל צרכיו אם זה להשיג שידוך\עבודה\יעוץ רפואי\עזרה בעסקים וכדומה,)

עצם תפילה בציבור מביא את השייכות לחברה\קהילה שמתפלל שם,
שייכות לקהילה מביא הרבה מזל כביכול,
שייכות לקהילה מביא תשומת לב לעניינים שחסרים לאחרים, וגם בעצם לעצמו,
שייכות לקהילה גורם לקנאת סופרים, כלומר לומדים מאחרים איך להתנהג טוב,
גורם לדאוג למצבו, הרי החבר התארס, גם הוא רוצה, ולכן ידאג לזה, או ידאגו לו, וכן בכל עניין ועניין,

מה שאין כן מי שסוגר את עצמו מהציבור,
בדרך כלל הוא מיואש ולא צריך כלום וגם לא עושה משהו לעצמו,

ו, תפילה לרוחניות כגורם ראשי לתשומת לב להיות טוב, (עצם נוסח התפילה גורם לתשומת לב לעניין,)

לסעיף הזה מיותר להוסיף דברים לדעתי, הרי כל בר דעת יודע שבלי תשומת לב כל יום ויום למידות הרעות אי אפשר לגרום לא להיכשל בהם, אם זה כעס ואם זה קנאה ושנאה,
וכן לגבי לשמור על מידות טובות:
בלי תשומת לב לעניין כולנו מתדרדרים אפי' במידות טובות טבעיות שאלוקים נתן לנו, (אפשר לשאול רופאים איך הרחמים והרגש מת בלי ששמים לב בכלל,)

ז, תפילות לבנים ובנות שהם יהיו יראי שמים ?! (וכן לנכדים ונינים)

כאן יש פרדוקס לכאורה,
הרי זה בחירתם שלהם (של הבנים והבנות), אז מה הטעם להתפלל בשבילם ??
התשובה היא, תשומת לב ההורים לעניין, (בכל יום ויום דווקא ובגלל התפילה,) 
1, תשומת לב לחינוך טוב,
2, תשומת לב לדאגה לגשמיות לילדים, בכדי שלא יהיה להם קושי להיות ילדים טובים,
3, עצם זה שהילדים רואים את דאגת ההורים לעניין, גורם להם (לילדים עצמם) לתשומת לב לעניין, כלומר להיות טובים,

מה שאין כן הורים שלא מתפללים, אין מי שיזכיר להם, אין את התשומת לב (כל יום ויום) לעניין, מתוך קושי השיעבוד של החיים, 

(אומרים בשם החזו"א שתפילה לרוחניות ?! עושה הכל, (ולא רק חצי כמו בגשמיות) כלומר אדם מתפלל להיות יראי שמים ?! יזכה להיות יראי שמים, בחור יתפלל שיהיה לו חשק ללמוד ?! הוא באמת יקבל חשק ללמוד, (ולא רק חצי כמו בגשמיות,)
ולמה ברוחניות כן יקבל הכל ??
זה עומק דבריו: לרוחניות צריך רק את התשומת לב מה שאין כן בגשמיות צריך בעיקר את העשיה, והתפילה היא רק תשומת לב לעשות, כלומר מתפלל להיות טוב ?! אז הנה חושב הוא להיות טוב,
מתפלל להבין תוס' קשה ?! הנה עצם התשומת לב ורצונו להבין ?! יגרום לו לשאול חכמים פשט בתוס', או לעמיק יותר למי שיש לו חיים נצחיים, כלומר אני נגד לעמיק בזמן שיש אפשרות לשאול, כי כל חיינו רק 90 שנה ואין זמן למשחקי ספורט,)

שאלוקים ישמע לתפילותינו לעולם לטובה אמן ואמן,,,,,,,,

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 01:58 לינק ישיר 
כרזה בבית כנסת רפורמי

תפילה אינה משנה מציאות.
תפילה משנה אנשים שמשנים מציאות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 09:06 לינק ישיר 

יצא

את העיקרון שהמטרה של התפילה היא לשנות את האדם ולא את רצון ה' כתוב כבר בראשונים כך שאני לא חושב שיש עניין ליחס את זה לרפורמים

מקס

ברשותך, [אני מקווה] ראיתי עניין להביא כאן מאמר שכתבתי בעבר שחופף לכמה נקודות שכתבת ואולי יש בהם  תוספת העמקה וחידוד של הדברים

השקפת התלמוד על שדים או ההכרח שבקיום היושר האלוהי שבה נבראנו [בשביל שלא להפוך לשדים]

ההסבר המקובל לתיאור המציאות של השד הוא שהשד הוא הרוח הרעה והמזיקים שהאדם לא יכול להתגונן מפניהם כיון שהוא לא רואה אותם, וזה הפחד מהם כיון שבזה יש להם יתרון וכוח יותר מבני אדם כיון שהם יכולים [- אם הם רק רוצים] להזיק לו בלי שיהיה דבר שיכול להפריע להם

וכך הוא תיאור הגמרא

אגדתא דארבעה אבות נזיקין (ט"ז ע"א)

"תניא צבוע לאחר שבע שנים נעשה עטלף, עטלף לאחר שבע שנים נעשה ערפד, ערפד לאחר שבע שנים נעשה קימוש, קימוש לאחר שבע שנים נעשה חוח, חוח לאחר שבע שנים נעשה שד, שדרו (?) של אדם לאחר שבע שנים נעשה נחש, וה"מ דלא כרע במודים"

כתוב כאן שהצבוע בגילגול השישי שלו לאחר שש שביעיות של שנים נעשה לשד ושבגלגול השביעי שלו הוא נעשה לנחש

אלא שהדבר שנעשה לנחש הוא לא השד אלא ה"שד" שנהפך ל"שדרה" בהכנסת אות נוספת כיון שהדבר שהופך לנחש הוא לא השד אלא השדרה שהיא ההופכת לנחש אם הוא "לא כורע במודים" שבתפילה [וכך כנראה אף בכל הודאה, – התפילה לא מוזכרת בפירוש]

ה"צבוע" בשינוי שראשון שלו נהפך ל"עטלף" כיון שהעטלף הוא החי בחושך וכך הצבוע הופך את חייו לחיי הסתר שהוא מתרגל לממש את הרצונות שלו ואת החפצים שלו בחושך ובמסתרים הוא מעביר את המקום העיקרי של הפעילות שלו ושל החיים שלו ללילה כשאין רואה

וכך הוא מתגלגל לחוח – לקוץ שכל נגיעה בו גורמת נזק – היחס שלו מפסיק מלהיות יחס של אחווה הדדית אלא של אנוכיות שמביאה לרוע

ולבסוף הוא הופך ל"שד", לא סתם מזיק פסיבי שצריך לפגוע בו בשביל להינזק, החלק המזיק שבו הופך להיות הרוח האקטיבית שלו שיוזמת וגורמת לנזקים לאנשים [או לפחות גורמת להם את הפחד מהם]

"והני מילי דלא כרע במודים"

כאן הוא הסוד וכאן הוא המסר המרכזי שבברייתא הזאת,

כאן על דעת התנאים הוא השורש לכל אבות הנזיקים שיכולים לצאת ללא היוזמה של הקיום של הרוח

ההכלה האנושית של ההודאה היא המניעה היחידה של האדם מלהפוך לשד, ולכן כשההודאה היא מן השפה ולחוץ, כשהוא לא "כורע" ב"מודים", שהגוף שלו לא מצטרף להכרה השכלית שלו, של המציאות החיצונית שמכילה את הצורך בהכרת האחרים והטוב שמהם, הדבר הזה יוצר את הצביעות של אחד בפה ואחד בלב, אז ה"שדרה" שאמורה לבטא את כבוד האדם שבזקיפות העצמית, הופכת ל"נחש" שאין לו זקיפות אלא בשעה שרצונו להזיק ועל מנת לממש את האיום שלו,

ועוד דבר מונח בדברי הברייתא כאן, שהחוסר שב"שדרה" שהוא בשלמות עמידת הגוף הוא ה"שד" של הרוח, שהוא החלק המקולקל שבו, כשאין לו כבר על מה לעמוד, שכבר אין לו בסיס של כח יציב.

ההודאה היא רגש אנושי בסיסי ו"כל הכופר בטובתו של חברו כאילו כופר בטובתו של מקום" וכך הוא אף להפך שכל הכופר בטובתו של מקום כאילו כופר בטובתו של חברו,

[להרבה אנשים כיום כנראה שהניסוח השני רלוונטי יותר – מה לעשות זה המצב .סמיילי עצוב. לא תופסים את עצמם עד שמגיעים חברים]

כיון שההכלה של המציאות החיצונית ולא הגבורה החייתית נגדה היא התוכן האנושי היחיד שבאדם, וחוסר ההשלמה שבין ההכרה במציאות להרגשה מחייבת שלו, מבטלת כל הרגשה של עצמאות ושל זקיפות קומה ומציאות שדרה להיסמך בה, וללא ההרגשה הבסיסית הזאת האדם עצמו הופך לשד, והחלק החי שבו הופך לנחש, שאין לו אלא צידת חיות והמתתם על מנת למלא את שובע בטנו, כיון שללא כנות של הודאה וללא יושר שמור של הכלת מציאות קיימת כמות שהיא, האדם כבר לא שולט והעולם מתמלא משדים ונחשים, וכבר אין לו דבר שיכול להעמיד אותו מתוקן.

ולכן רק חובת התפילה שלש פעמים ביום שמבטאת את התלות ואת ההכלה של ההודאה לבורא שנמצאת בבסיס תכונת הנפש ביחס למקור הטוב החיצוני, רק האמירה שלו, והכניעה השלימה אליו שהוא הכריעה, שהוא ההרגשה של הכנות ביחס לאמירה הזאת, רק בה יש את הקיום, והוא מעיקרי חובות הנפש וחובות האדם, ולכן רק ה"כריעה במודים" שהוא ההכנעה השלמה, שאין תפילתו קבע רק היא היוצרת קיום וחיים, רק בה יש את קיום עיקר תכונת היושר, שבה האדם מקיים את ההרגשה הבסיסית שהכל מרגישים בה שבטוב ה' חיינו.

ומהפחד שבאיבוד היושר שהוא הפחד מאיבוד החיים, וכיון שההרגשה יכולה להתכהות אם לא מקיימים אותה בכל יום, לכן חובתה היא תמיד, כמו שאמר רבי יוחנן "ולוואי שיתפלל אדם כל היום" ואף שהם "חיי שעה" רק בהם יש את הקיום של כל "חיי העולם", ו"מלך כיון שכרע שוב אינו זוקף" כיון ש"אין לו עליו אלא ה' אלוהיו", ומחובתו להרגשת הכניעה חובתו בכריעה שאין אחריה זקיפה, וכיון שהתפילה רצויה כל היום המטרה היא העמידה בהכנעה תמיד, שהוא הענווה, והוא בשביל לקיים בעצמו את הקיום של היושר האלוהי שבה נבראנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 12:53 לינק ישיר 

יצא_בתשובה כתב:
תפילה אינה משנה מציאות.
תפילה משנה אנשים שמשנים מציאות!!!

צדיק:
האם יש שם גם כרזה שאסור לעשן ??
מה הקשר ??

השאלה היא מה פירוש תפילה עושה מחצה ? ולמה דווקא חצי ? 
אני יכול לבחור איזה חצי אני רוצה ?

אני אשאל אותך יותר מזה, חז"ל אומרים "יגעת ומצאת תאמין" נוווו האם יש לך כפירה יותר גדול מזה ??
התשובה היא שזה אותו עניין, יגעת אז מצאת, לא יגעת לא מצאת, מי אנו שנתווכח עם האלוקים ?? כך רצונו,

ועוד: הרמב"ם מבטיח שמי שישמור על הבריאות יחיה הרבה שנים,
אז איך הרמב"ם מבטיח דבר כזה ??
 אני רואה ש yakovw היקר רמז על דעת הראשונים בעניין, ואני לא רציתי לצטט מהמקורות בכדי לעביר את הנושא בלי ציטטות,
אבל עכשיו אני הצטט לך ומספיק זה בינתיים,

אבן עזרא שמות פרק לג
שהיתה מערכת הכוכבים שיגדל נהר על עיר אחת וישטוף אנשים או ימותו. ובא נביא והזהירם, שישובו אל השם בטרם בא יום רעתם. ושבו אליו בכל לבם. ובעבור שדבקו בו, נתן בלבם, שיצאו אנשי העיר לחוץ להתפלל אל השם. והנה עשו כן. וביום ההוא גדל הנהר פתאום כמנהגו, כאשר ראינו בעינינו פעמים רבות ושטף כל העיר. והנה לא סרה גזירת השם והוא הצילם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 13:09 לינק ישיר 

yakovw כתב:
מקס
ברשותך, [אני מקווה] ראיתי עניין להביא כאן מאמר שכתבתי בעבר שחופף לכמה נקודות שכתבת ואולי יש בהם  תוספת העמקה וחידוד של הדברים

צדיק: זה יפה ונפלא מאוד, והפנמתי תודה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 16:22 לינק ישיר 

חייבים לציין שגם בשפה יום יומית אנו אומרים "אלוקים יעזור" ולא אומרים "אלוקים יעשה"

גם באידיש אומרים מה שהוא כזה, (שבח ? ירוחם ?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 17:26 לינק ישיר 

מקס,

אומרים: 'דער אויבערשטער וועט העלפען'. דרך אגב, מקס, אין אתה דובר יידיש?

תוקן על ידי אליעזרט ב- 02/12/2010 17:40:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2010 19:48 לינק ישיר 

אצלנו היו גם אומרים   דער אירבעשטער איז א בשעפער

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 17:13 לינק ישיר 

ראיתי שכתבתי כבר בעניין האשכול במקום אחר 14/6/2010 02:11  ולכן עתיק לכאן גם,

מן הראוי לדון גם בחיי יום יום ולא רק במלחמות ומחלות וכו'
יש את החיסרון הגדול אצל מאמינים שאוהבים לזרוק הכל על אלוקים, ושאלוקים לא מנגן לפי החליל שלהם אז או מאשימים אותו או כופרים בו,

תפילה מהי ?

1,) להודות כמובן
2,) טובת הזולת בזה שאנו מתפללים בלשון רבים,
3,) לעורר רצון ותשוקה לאהוב ולעשות ולהיות אדם טוב,
4,) לעורר בי את העשיה בזה שאני מבקש,

1,) להודות לאוקים אל הטוב שנתן לנו ולהשלים עם מה שלא נתן לנו, מבחינת איזהו עשיר השמח בחלקו,
במילא טובתו הוא היא להודות ולהשלים במה שיש,

2,) טובת הזולת: והיות שאדם לא יכול לחיות לבד בעולם וצריך הוא חברה קהילה עם וכו' לצרכיו, מן הראוי שידאג לטובתם, ולכן בזה שהוא מתפלל לטובת העם כולו ? הוא מעורר בעצמו את אהבת העם, ואז הוא גם מתנהג בהתאם, כלומר דואג לטובת העם, ואם כל החברה\העם מתנהגים כך ? יש עשיה מבורכת בכל חלקי העם אחד כלפי השני,

3,) לעורר רצון: בזה שאני מתפלל ברכת חונן הדעת, אני בעצם מעורר תשוקה אצלי לחכמה בינה ודעת, ולכן אני ישתדל להגיע לזה, וברכת השבינו: אני מעורר את עצמי לא לחטאו ואהבת התורה שהיא לטובתי וטובת הכלל,
סלח לנו: כנ"ל ראה נא: תשוקה לגאולה לי ולעמי, ולכן נדאג לזה שיקרה כמו שקרה באמת, רפאנו: לעורר בעצמי להשגיח על הבריאות ובריאות העם כולו, וכן כך כל הברכות בתפילה,

4,) לעורר לעשיה: והיות שאדם מטבעו הצלן לעשות, ולכן כל מה שיותר יתפלל לצרכיו זה בעצם ידרבן אותו לעשות,
יתפלל לשידוך טוב הוא באמת השיג שידוך טוב, כי הוא כל היום חושב ומתפלל ע"ז
יבקש פרנסה טובה, הוא באמת השיג פרנסה טובה כי דואג הוא ומתפלל ע"ז כל היום, במילא יחפש עבודה וימצא לו, מבחינת יגעתה ומצאתה תאמין,

ברצוני לומר שאין דבר כזה להתפלל ואלוקים יתן לך בפה,
בלי עשיה אין שום הצלחה בכלום,
כל אמא מתפללת לבנים טובים ותלמידי חכמים, אז למה לאמא X התקבל תפילתה ולY לא ?
התשובה היא כי אמא X עשתה גם משהו חוץ מלהתפלל, כלומר התפלה עזרה לה שתשימי לב לחינוכה של ילדיה,
מה שאין כן לאמא Y היא רק התפללה וסמכה על אלוקים שיעשה, וזה התוצאה,

כל מה שתפילה עושה ? זה בעצם תשומת לב לעניין 
ולכן יש סדר תפילה שהתשומת לב יהיה על דברים נכונים לו ולעם כולו,

והעיקר שלא נשכח שאין להתפלל על דברים שאנו לא יכולים לקבל כלומר לא יכולים לעשות, כי אלוקים לעולם לא יעשה לנו,
במילא זה מה שנקרא תפילת שוא ועיון תפילה שאסורים בהלכה,

לכן חייבים אנו להבין כמה טוב להתפלל לטובתינו אנו, הכל עניין של תשומת לב שזה העיקר לחיים טובים, בעשיה בחינוך באהבת הזולת וכו' וכו'

ואין כמובן לאשים את אלוקים אם לא קיבל את תפלתינו כי כנראה שביקשנו דבר שהוא לא יכול כביכול לתת לנו,
כלומר דבר שאנו לא יכולים להגיע אליו מטבעינו חכמתינו וכו' וכו' וכמובן אם לא עשינו מספיק בדבר שכן יכולנו להשיג,

אני יכול להעיד בעצמי שכל בקשה שבקשתי מאלוקים הוא נתן לי ולפעמים בכפליים, אבל מאז עמדתי על דעתי בקשתי מאלוקים רק בדרך שכתבתי לכם כאן, תנסו ותראו את האלוקים בגובה העיניים, בהצלחה לכולם, אמן אמן,,,,, 

תוקן על ידי maxmen ב- 16/12/2010 17:18:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 17:44 לינק ישיר 

דייר כתב:

"אם אני מבין אותך נכון לכל הפנייה אל ה' אין שום משמעות אפשר היה לדקלם דף שבו
מוסברת החשיבות של כל הדברים שמנית וזהו,   
במילא ה' לא יתן לי כלום הכל תלוי במעשים שלי ובהשתדלות שלי בלבד."

מקס כתב:

מה פי' לא נתן כלום ?? נתן הוא הכל, התבונה והמכונה הגדולה שהיא הגוף והמוח הנפלא,

מי צריך יותר מזה ?!  

מן היושר להודות לו  כל רגע על זה,

דייר כתב:

בתפילה אתה מבקש שה' יתן לך בינה יוריד גשמים יקבץ נידחים
עם כל הכבוד לתבונה האנושית היא לא יכולה להוריד גשמים
ולהפוך את עצמה ליותר חכמה ממה שהיא עכשיו.
התאוריה שלך יפה אבל היא לא כל כך מסתדרת עם התפילה כפשוטה
ששם אתה פונה לה' שיתן לך את בקשתך קצת קשה להסביר את זה בתור
פנייה והתעוררות לתבונה האנושית שלי.

מקס כתב:

תבין:
אם אני לא אבקש תבונה ?! אני לעולם לא יחפש את זה, ולכן לא ישיג תבונה,
וזה עומק דבריהם של תפילה עושה מחצה, מה אלוקים קמצן ח"ו, ולכן אני טוען שתפילה עושה מחצה פירושו
שבלי עשיה אין כלום,
והתשומת לב (=תפילה) גורמת לעשיה,
התפילה של היחד כל העם ?! גורמת לתושמת לב כללי ואחד לכל האומה,
אם לגבי לחזור ולהתישב בארץ, (תחשוב לרגע אם ח"ו לא היו מתפללים כל בדורות לחזור לארץ) ואם להיות חכמים יותר, ואם טובים יותר,
התשומת לב גורמת לעניין הזה ולכן אנו העם הנפלא ביותר,

דייר כתב:

אבל אתה שם לב שאתה מתעלם לחלוטין מה' אתה טוען שהכל בצד שלנו והתפילה
מעוררת אותנו הכל טוב ויפה אבל אתה מתעלם מהחלק השני במשואוה והוא ריבון העולם
אז מה הוא עושה הוא כן נותן תבונה למי שמתאמץ?
הוא כן אקטיבי?
או שהכל בדמיון שלנו?
ולא ענית לי על הגשמים שפה באמת אין לנו שום שליטה
אלא אם כן תענה לי שהתבונה תמציא לנו מטוסים שיפזרו יודיד הכסף
ואז ירד עלינו גשם.

מקס כתב:

דייר כתב:
אבל אתה שם לב שאתה מתעלם לחלוטין מה' אתה טוען שהכל בצד שלנו והתפילה
מעוררת אותנו הכל טוב ויפה אבל אתה מתעלם מהחלק השני במשואוה והוא ריבון העולם
אז מה הוא עושה הוא כן נותן תבונה למי שמתאמץ? 

כן כן  דניאל פרק ב פסוק כא  יָהֵב חָכְמְתָא לְחַכִּימִין וּמַנְדְּעָא לְיָדְעֵי בִינָה 

הוא כן אקטיבי?
או שהכל בדמיון שלנו?
ולא ענית לי על הגשמים שפה באמת אין לנו שום שליטה
אלא אם כן תענה לי שהתבונה תמציא לנו מטוסים שיפזרו יודיד הכסף
ואז ירד עלינו גשם. 
נכון מאוד היום לא צריכים כל כך לגשמים בכדי להתפרנס ובשביל לחם, זה הכל בא מתוך התבונה האובוליציוני

תבין:
לגבי ניסים אנו אומרים שאין אפשרות שאלוקים לא חשב מראש שיצטרך לעשות נס באמצע יום בהיר,
ולכן אומרים חז"ל שעשרה דברים (=ניסי התורה) כבר נבראו בבין השמשות,

וכאן לגבי תפילה אתה רוצה לטעון שאלוקים לא ידע מראש מה אני אבקש ??
מבחינתינו אי אפשר לחשוב כך,
ולכן בשביל מה להתפלל בכלל ? הרי הוא ידע מראש את צרכינו, ונתן חצי מראש, או שיתן הכל בלי לבקש, הרי הוא יודע שנבקש,
חייב להיות שכל פעולת התפילה פועלת רק עלינו ולא ח"ו עליו שהוא ללא שינוי, 
הרי ברגע שאנו נאמר ששכנענו אותו בתפילה ?? אז הגשמנו אותו כלומר יש אצלו שינוי, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2010 20:04 לינק ישיר 

"נכון מאוד היום לא צריכים כל כך לגשמים בכדי להתפרנס ובשביל לחם, זה הכל בא מתוך התבונה האובוליציוני "
אתה יכול להסביר לי את המשפט הזה
גם בימי קדם היו צריכים את הגשמים וגם היום הרי ברור שבלי גשמים אין חיים יש דברים
שגם ההטפלה לא יכולה לפתור ק"ו לפני מאות שנים שאז זה באמת היה עניין של חיים ומוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 10:27 לינק ישיר 

דייר:

מים יש בעולם כל הזמן וכן גשם, זה לא יפסק לעולם,
כל השאלה והבעיה היית שהם יש גשם כאן במקום שאנו גרים,
אבל היום אפשר לטוס\לנסוע ממקום למקום וגם לייבא מים,
מה יעלה יותר כסף,
בתכלס זה לא שאלה של חיים ומת,

היום לחתן בת\בן ?! הם שאלה של חיים ומות,
אבל מה לעשות שלא נופל דירות משמים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 10:39 לינק ישיר 

מצטער אבל אני פשוט לא מצליח להבין את ההתייחסות שלך לתפילה.
מה שאתה טוען בעצם שה' לא יפעל כלום לא יתייחס אליך ואתה לא תקבל שום סיוע מלמעלה
הכל כולל הכל זה רק מה שהתפילה פועלת בך פנימה.
זה נראה לי פשוט הזוי לחלוטין הרי כל הנוסח של התפילה הוא פנייה לה' שיקיים
את מה שמבקשים ממנו ויש אין ספור מאמרי חז"ל והתייחסות בכל הדורות
שהתפילה מועילה ולא רק במה שפועל אצלך בנפש.
אני מסכים איתך שבחיבוק ידיים לא יקרה כלום אבל עדיין להתעלם לחלוטין מהצד האקטיבי
של ה' הדרך ארוכה מאד.
ולגבי מה שכתבת שיש שינוי בה' אז אתה יכול לשאול גם על בריאת העולם וכו" וכו"
אלו דברים שהמוח האנושי לא יכול לתפוס כמו גם מה ששאלת אם הוא יודע את צרכיי
אז מה אני צריך להתפלל אבל עם כל זה עדיין זאת הכוונה הפשוטה בתפילה
ולטעון אחרת נראה לי התחכמות שלא מתיישבת עם פשט התפילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 11:27 לינק ישיר 

פשט התפילה היא פשט התפילה. והיא פועלת את פעולתה הפסיכולוגת על האדם. כמו מנטרה, כמו קריאת מזמורי תהילים, על ידי רוב האנשים שלא מבינים מה שהם אומרים. ככלל לא חשוב מה שאומרים חשוב שאומרים וחושבים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 11:32 לינק ישיר 

יש לכם מקורות לתאוריות האלה או שזה סברות שלכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 11:41 לינק ישיר 

דייר כתב:
מצטער אבל אני פשוט לא מצליח להבין את ההתייחסות שלך לתפילה.
מה שאתה טוען בעצם שה' לא יפעל כלום לא יתייחס אליך ואתה לא תקבל שום סיוע מלמעלה

מה זה שלא מתייחס ? ח"ו לומר כך ! הוא בוודאי שומע ובוכה ביחד איתנו, ובמיוחד בכה על טיפשותינו,
למה הדבר דומה ? לילד שנכנע למחלה שלו, והאבא בוכה ביחד איתו על הכאב שלו ולא יכול לעזור לו רק אם הילד עצמו יתגבר ולא יכנע למחלה,
וזה עומק הכתוב "והיה טרם יקראו ואני אענה" ואלוקים צועק "מה תצעק אלי" ??
כהיום יותר ויותר רואים שהכל ברא כבר מוכן מראש.
יוסף אומר להאחים שאלוקים שלח אותו, מתי שלח אותו ? התשובה שעצם שהציל את מצרים מרעב, סימן שאלוקים שלח אותו,
אבל הוא קורא לזה שאלוקים שלח אותו,
בתואל ולבן אומרים מה' יוצא הדבר או אומרים "כאשר דבר השם"
מתי דיבר איתם ?? התשובה, הדרך שאליעזר עשה את הגורל שלו והצלחתו ?! זה כאילו דבר האלוקים,  

הכל כולל הכל זה רק מה שהתפילה פועלת בך פנימה.

לא פועל רק בך, גם על סביבותך, אדם רואה אותך מתפלל בבכי והולך כל היום קודר ?! אלוקים הכניס "חן ורחמים" באנשים לעזור לך,
תינוק נולד מוגבל בהכל, ולכן ברא האלוקים את הבכי והחן שאין גיבור אנוש שיכול לעמוד מול זה,

זה נראה לי פשוט הזוי לחלוטין הרי כל הנוסח של התפילה הוא פנייה לה' שיקיים
את מה שמבקשים ממנו ויש אין ספור מאמרי חז"ל והתייחסות בכל הדורות
שהתפילה מועילה ולא רק במה שפועל אצלך בנפש.

אז שוב למה רק חצי ?? ואיזה חצי ??

אני מסכים איתך שבחיבוק ידיים לא יקרה כלום למה רבונו של עולם למה לא יקרה כלום ??? אבל עדיין להתעלם לחלוטין מהצד האקטיבי
של ה' הדרך ארוכה מאד.
ולגבי מה שכתבת שיש שינוי בה' אז אתה יכול לשאול גם על בריאת העולם וכו" וכו"
אלו דברים שהמוח האנושי לא יכול לתפוס כמו גם מה ששאלת אם הוא יודע את צרכיי
אז מה אני צריך להתפלל אבל עם כל זה עדיין זאת הכוונה הפשוטה בתפילה
ולטעון אחרת נראה לי התחכמות שלא מתיישבת עם פשט התפילה.

עיקר התפילה היא אך ורק להודות לו, הבקשות שאנשים מבקשים ?! הם בדרך כלל בדברים שאלוקים לא יכול\רוצה לעזור להם,
ובדרך כלל הם באים מתוך עצלות לעשות,
רוצה הוא שהבן שלו יהיה "עובד השם" כי הבן של השכן עובד השם,
אבל שוכח הוא שלבן יש את הבחירה שלו עצמו ולא יעזור כאן תפילה,
להפך: אם אלוקים יגרום לבן להיות טוב ויראי שמים ?! אז לאבא אין כלום מזה (חוץ אולי כלפי חוץ לשכנים לשידוך טוב שאין לזלזל בהם)
אבל הבן לא גדול ביראת שמים באמת, והבן,
וכאן תשאל ותזעק למה מתפללים לילדים יראי שמים, ולמה אלף דור אבותינו ואמותינו הורידו ליטרים של דמעות בשביל זה ???
התשובה שדמעות האימא בהדלקת נרות פועלת על הבן אפי' שהוא לומד עכשיו רחוק מהבית ולא רואה את אימו מזילה דמעות, כי הבן יודע מזה, 
עצם תשומת הלב של אימו ?! פועלת לתשומת לב של הבחור\הבן 

אתה שואל על פשט התפילה, ואני טוען על פשט המציאות,
המציאות היא כדברי לדעתי,

תוקן על ידי maxmen ב- 20/12/2010 11:45:42

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תפילה עושה מחצה,,, (להתפלל בשביל מה ??)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext