|
|
| נשלח ב-2/12/2010 12:03 |
|
| |
היתה מחלוקת-גם בעבר ובעתיד ובהוה- מכוערת ביותר אכזרית ביותר- בין צאנז לבין סדיגורא, במחלוקת הז- אני אומר כי הצדק היה עם סדיגורא- ולא עם צאנז,
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 12:05 |
|
| |
אה. ואיך זה קשור למה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 14:33 |
|
| |
דוקא מייסדי החסידות, אין להם שושלת. למשל היום, אין כבר רעבע ממזריטש. כמובן המשך מזריטש זה רוז'ין. (וגם רעבע מרוז'ין אין). מייסד החסידות הבעש"ט, אין ממנו שושלת ספציפית, אין הרעבע ממעזבז'. התולדות יעקב יוסף, פולנאה, אין חסידות כזו. רבי לוי יצחק מברדיטשב, אין חסידות ברדיטשב. הרבי ר' זושא מהאניפולי, אין חסידות האניפולי. רבי אלימלך מליז'ענסק, אין חסידות ליז'ענסק.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 14:34 |
|
| |
אבל לרוב מי שמנית יש היום צאצאים אדמו"רים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 14:42 |
|
| |
אתה רק מגביר את התימה.
כנראה שהחייטים הולכים עירומים. זה כלל גלובלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 14:45 |
|
| |
מה? איך קראת מה שכתבתי? כתבתי שיש להם צאצאים אדמו"רים -- לא שאין שלהם צאצאים כאלה. משמע הם כן ייסדו שושלות. וכוונתי לשושלות רציפות לא לכאלו שנזכרו אחרי 10 דורות שהם עייניקלעך כשלא היה להם ממה להתפנס.
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 02/12/2010 14:46:48
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 14:49 |
|
| |
אני, אגב, צאצא ישיר של אברהם אבינו ומוכן להעניק ברכות לכל המרבה במחיר. סגולה בדוקה ומנוסה במאת האחוזים. רבים ניסו ונושעו. :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 14:49 |
|
| |
למי מאלו שמניתי יש צאצאים ממשיכי שושלת.
דרך אגב אתה חסיד?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 14:59 |
|
| |
"למי מאלו שמניתי יש צאצאים ממשיכי שושלת."
עיון קל בוויקיפדיה מגלה שהיום על צאצאי הבע"שט המכהנים כאדמו"רים נמנים שני האדמו"רים מסאדילקאב -- במונסי ובבית שמש -- וכן האדמו"ר מזוויהל-מז'יבוז בבוסטון
לגבי השאר -- כדאי להסתכל אצל אלפסי -- שספרו החסידות איננו לפני כרגע. אבל זכור לי שלכל המייסדים היו צאצאים שכיהנו כאדמו"רים.
וזו גם סברא: נראה לך שמישהו יהיה צאצא של אדמו"ר ולא יעשה מזה כסף?
"דרך אגב אתה חסיד?"
חלילה
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 02/12/2010 15:01:30
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 15:04 |
|
| |
אתה מזכיר לי שפעם שמעתי באחד הערוצים הדתיים רעיון אם איזה כתב ממולח. שענה על השאלה למה הרב עובדיה לא היה בהלוויית הרב שך. שלא כולם היו והראיה שגם האדמו"ר מז'ימגרד או מסאווראן למשל לא היו.
הבנת. לא כל אדמו"ר שחצי מהדירה שלו היא בית-כנסת נקרא ממשיך שושלת.
גם אני לא חסיד. אבל מה חלילה בזה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 15:05 |
|
| |
"גם אני לא חסיד. אבל מה חלילה בזה?"
סתם סתם -- הומור
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 15:07 |
|
| |
"לא כל אדמו"ר שחצי מהדירה שלו היא בית-כנסת נקרא ממשיך שושלת."
נכון. אם רצונך להגיד שלא כל אחד ממי שמנית הותיר שושלת מפוארת במיוחד -- הרי זה נכון [לפחות לא לאורך זמן].
אבל זה לא שהם לא ניסו...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 17:03 |
|
| |
ר' ישראל מרוזין היה מאוד מקובל,
המחלוקת התחילה אחריו כידוע,
הסיבה\הטענה של הקנאים היית שאין השקפה עוברת לדור הבא אוטומטית, מה שהם בעצמם לא מקיימים כהיום כידוע,
|
| נשלח ב-2/12/2010 17:07 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | "לא כל אדמו"ר שחצי מהדירה שלו היא בית-כנסת נקרא ממשיך שושלת."
נכון. אם רצונך להגיד שלא כל אחד ממי שמנית הותיר שושלת מפוארת במיוחד -- הרי זה נכון [לפחות לא לאורך זמן].
אבל זה לא שהם לא ניסו...
|
|
חברים, אולי כדאי לחלק את האדמורי"ים, את ראשי הישיבות והרבנים לליגות?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 17:08 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | היתה מחלוקת-גם בעבר ובעתיד ובהוה- מכוערת ביותר אכזרית ביותר- בין צאנז לבין סדיגורא,
במחלוקת הז- אני אומר כי הצדק היה עם סדיגורא- ולא עם צאנז, |
|
ירוחם: מספרים, שר' יואליש פגש את אדמור מבאיאן הזקן באמריקה, אמר ר' יואליש ב"ה שאין היום מחלוקת בינינו,
ענה הבאיאנער, כן כן שהמלכות אצלכם ?! אין כבר מחלוקת,
|
|