| נשלח ב-3/12/2010 12:23 |
|
| |
במה שונה הזוגיות לפי היהדות משאר כל אומות העולם?
בארה"ב וצרפת, סקנדינביה ואיטליה (ובכל מקום בעולם) אנשים מתחתנים ומקימים ביחד את ביתם. מערכת הנישואין שלהם, היא כפי המנהגים והתרבות שלהם בדיוק כמו כללי הנימוס הנובעים מהמנטליות של מקום מגוריהם. ביהדות, כשזוג נישא. ברור שאין זה כמו שזוג נוצרי מחליט להתחתן ויש להם מנהגים וכללי התנהגות וכ"ו. וכאן השאלה נשאלת במה שונה היהדות במערכת הזוגיות משאר כל העולם, שאצלהם יש מוסכמות ומנהגים בדיוק כמונו. (אגב, לבחורים שבנינו, נראה לי שזה נושא לדיון בפגישות. הנושא רחב מאוד ומהשיחה עליו אפשר ללמוד המון) למרות שנהוג שמי שפותח אשכול עונה ראשונה, תרשו לי באופן חד פעמי קודם כל להחכים מכם.
תוקן על ידי קרונפלקס ב- 03/12/2010 12:23:33
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 14:35 |
|
| |
שאצלנו המטרה בנישואים שזה ירומם אותנו ושנגיע למושלמות בעבודת ה'ץ אצלם אין מטרה חוץ מלהביא ילדים שיהיה המשכיות ואולי עוד כמה דברים בלי משמעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 14:36 |
|
| |
*ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 14:40 |
|
| |
התחרטתי
תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 03/12/2010 15:03:11
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 14:44 |
|
| |
הדברים משותפים כמו התועלת של כל אחד מבן הזוג מבחינה נפשית ופיזית הבאת ילדים ובעיקר האהבה שקאשר היא אמיתית ונכונה היא מעבר לאהבת התועלת אלא אהבה בעצם. כשהתורה אמרה לא טוב היות האדם לבדו זה נאמר גם על גויים. הייתי רוצה לומר שאצלנו האהבה יותר עמיתית אבל זה לא יהיה נכון אלא באחוזים ולא בשורש. לדעתי ההבדל בין היהדות לאומות בזה היא כגמו בכל תחום למשל באכילה אין הבדל אלא בצורה לפי כללי ההלכה כמו כשרות וברכות והעומק שבזה הוא החיים בדביקות בבורא ובזה בקיום המצוות מהבחינה המעשית והקשר המחשבתי הרגשי אל הבורא שנפעל מזה בזה מותר האדם מן הבהמה והיהדות מן הגוי וכן בענין הזה היהודי בונה משכן לשכינה לא רק בית לחיות בו וכשהבית נוהג לפי מצוות ה' והשכינה ביניהם אז מלבד מה שזה משדרג את הענין מבחינה גשמית הרי זה מקיים את תכלית הבריאה ואת רצון ה' שיכירו בו הברואים וידבקו בו באהבה ואמונה.
סיכום הדברים:היהדות נותנת את הפנימיות ואת הנצחיות לכל מה שכולם עושים.וזו מטרת הבריאה-שיכירו ויחיו עם הקב"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 14:52 |
|
| |
יהודי,תעבור על ההודעת שלך שוב...יש לך שם כמה שגיעות קטיב...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 19:21 |
|
| |
ההלכה היהודית היא המבדילה בין הגוי ליהודי. והיא גם נותנת את משקלה על הזוגיות, מה שנקרא הבית היהודי...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 20:35 |
|
| |
יש לך משו מיוחד לחדש מעבר למה שכולנו יודעים?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 20:42 |
|
| |
לא. אם היה לי הייתי כותבת. אך זו התשובה הפשוטה, הברורה והאמיתית!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 20:44 |
|
| |
חברים, תודה על התגובות המחכימות לבנתיים... גם אני הולך לכתוב כאן, אל תשכחו אותי (כאילו שיש מצב?!)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 12:09 |
|
| |
אוקי, עכשיו תורי (לאחר כל ההקדמות)
חושבני, בתור בחור ישיבה, שההעבודה של בחור ישיבה הינה להכנס ולהכיר עולם רגשות אחר.. עולם שמובנה על עולמם של גדולי הדור, שלמרות שהם חיים בעולם שלנו, עולם הרגשות שלהם פועל אחרת לגמרי, ומחשבתם היא מחשבה של תורה ובכל דבר הם עושים חשבון של רווח והפסד על זמנם וביטול תורה וכ"ו.
אחרי שבחור ישיבה מכיר את עולם הרגשות הזה, ויודע שקיים כזה דבר שהוא יכול להכנס אליו ולהנות ממנו. אזי הוא יכול להכיר עולם רגשות אחר שנקרא "אשתו", כי הוא כבר יודע איך להתחבר לעולם רגשות ששונה לו במהות...! עם מטען כזה הוא יכול להתחתן, ויתכן שהא יצליח בזוגית כי הוא יודע להבין את השני, ולהתחבר לרגשות.. זה מה ששונה משאר אומות העולם שבנוים על רגשות פיזים, אך לא יכולים כמונו היהודים ליצור עולם רגשות רוחני משותף ביחד.
קיצרתי, מקווה שדברי הובנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 19:21 |
|
| |
ההסתכלות של התורה על מוסד הנישואין שונה לגמרי מהדתות האחרות, בכל הדתות אחרות הנישואין הם תוצאה של בדיעבד, זה אומר, לאנשים הפשוטים, החשובים באומות העולם לא מתחתנים לדוגמה, כמרים (קטולים), כיון שהתפיסה שלהם שהאישה היא טומאה, קיום יחסים זה דבר ברברי ומלא טומאה, נזירים בכל הדתות (בדתות שקים נזירות) חלק מהנזירות זה פרישות מאישה וכל תאוות הגוף, אצלינו הנזיר לא פורש מקיום יחסים עם אישה, הסיבה שאצלהם לא אסרו קיום יחסים על כל פשוטי העם, כי פשוט זה לא היה תופס..., בתורה הקדושה קיום יחסים בין איש ואישתו זה הדבר הכי נשגב וקדוש, החיבור בין איש ואישה שנחשב בכל הדתות כמעשה טומאה אצלינו הוא מצווה קדושה, אין דבר כזה רב שאינו מתחתן כי הוא רוצה לישמור על קדושה, איש ואישה שזכו שכינה שרויה בינהם הקב"ה בכבדו ובעצמו נמצא איתם בביתם.
תוקן על ידי סינטזה ב- 05/12/2010 19:22:18
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 19:22 |
|
| |
תוקן על ידי סינטזה ב- 05/12/2010 19:21:39
|
|
|