| נשלח ב-5/12/2010 12:48 |
|
| |
"שקר החן והבל היופי" האמנם?
נכון שאני מזמרים זאת בכל ערב שבת, אך לא ראיתי עדיין אחד שלקח מישהי שהיא מכוערת בעיניו, וכן להפך מהצד הנשי. יופי, הוא מושג יחסי ומשתנה בין אדם לאדם. מה שיפה לזה מכוער לזה ובהמשך הזמן גם דעותיהם יכולות להשתנות ולהתהפך לגמרי. לגברים באופן ראשוני השיפוט שלהם הוא מהבחינה החיצונית, ובגללה יורדים או מתקדמים הרבה הצעות. אחותי הציעה לי מישהי שהיא מכירה ומבחינתה אני מאוד מתאימים ובין היתר היא הדגישה שאותה אחת מאוד נאה וכ"ו. במקרה יצא לי באקראי לראות אותה, ולהגיד שהיא רק מאוד נאה זו הגדרה מאוד עדינה בשבילה... פתאום נהיה לי חשק כן לצאת לשידוכים, הווי אומר שאני מסנוור. שאלתי היא איך מסתדרים בפגישות עם נושא "היופי" ועד כמה הוא משפיע על יכולת השיפוט שלנו. האם נוכל להיות אובייקטיבים? ובין היתר, האם אתם לא מרגישים שאתם מרמים את עצמכם כשאתם אומרים "שקר החן והבל היופי..."?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 12:54 |
|
| |
ת'אמת קראתי בספר אחד שבפגישות רק רוצים לראות אם יש סימפטיה אחד לשני והוא כותב שלפעמים זה יכול להיות גם חיצוניות....
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 12:57 |
|
| |
| קרונפלקס כתב: |  | שאלתי היא איך מסתדרים בפגישות עם נושא "היופי" ועד כמה הוא משפיע על יכולת השיפוט שלנו. האם נוכל להיות אובייקטיבים? ובין היתר, האם אתם לא מרגישים שאתם מרמים את עצמכם כשאתם אומרים "שקר החן והבל היופי..."?
|
|
כשתכנס לזה תבין....
תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 05/12/2010 13:13:17
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 13:04 |
|
| |
לא בחכמה אני אענה על אחרון ראשון... "שקר החן והבל היופי" זה מה שאנחנו רוצים להגיע אליו, בנתיים אנחנו בדרך ועובדים על עצמינו... (אבל למה בלשון רבים??? למען ה', ליודעת...)
יופי מסנוור כידוע עד שתפגש עם אחת שכולה יופי וזהו ותבין שדברים אחרים בחיים חשובים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:15 |
|
| |
ואוווווו אין מילים על התגובות שלכם.
לגבי השאלה האחרונה, התשובה שלי היא: נכון ששקר החן, אך אפשר להתמודד גם עם שקרים.. ולדעת שלפעמיים אנו מרומים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:43 |
|
| |
שקר החן והבל היופי.. לפי מה ששמעתי מאחת הדעות זה כדי לעודד את אלו שאינן יפות. אז להם אומרים שהכל שקר והעיקר שמעשיה יהיו נאים... אבל לא לחינם נאמר.."אין אשה אלה ליופי..,
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:50 |
|
| |
הרבה זמן לא קראתי תגובה ברוח שכזו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 17:51 |
|
| |
| avital11 כתב: |  | שקר החן והבל היופי.. לפי מה ששמעתי מאחת הדעות זה כדי לעודד את אלו שאינן יפות. אז להם אומרים שהכל שקר והעיקר שמעשיה יהיו נאים...
אבל לא לחינם נאמר.."אין אשה אלה ליופי.., |
|
בס"ד
כל בריה שברא הקב"ה יפה היא!!!!
יש יפים יותר ויש פחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 21:29 |
|
| |
הפלא יועץ אומר: כל מה שאמרו שקר החן והבל היופי, זה רק במקום שהציעו לו מישהו שיש לה יראת שמיים אבל לא יופי, אזי יקח אותה וישמח בה כי הכי וכו' וכו'... אבל במקום שמצא את שניהם, ודאי שיקרב גם את היופי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 14:36 |
|
| |
טיע את צודקת.. זה גם תלוי בגבר, הוא יכול להחליט שמשהו יפה בשבילו, למרות שזה מכוער לשאר האנשים.
|
|
|
|
|