|
|
| נשלח ב-5/12/2010 19:05 |
|
| |
תודה רבה לך על הפירוט!!! אשמח לשמוע עוד בעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 19:40 |
|
| |
תודה על ההסבר!! אשמח לשמוע עוד בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 21:22 |
|
| |
כל הגדולים שהוזכרו כאן ככאלו שהיתה להם 'עבודה קטנה' חיו בדור שזה לא היה סותר כ"כ. היו עמלים בתורה כל היום ושעה או שעתיים עובדים לצורך מחייתם - רק בשביל "לגמור את החודש" ותו לא. היום בדור שלנו לימוד תורה זה כמו אינפוזיה. מי שלא אוחז בזה קשה להחזיק... ועינינו הרואות את כל אלו המוגדרים חרדים עובדים-לומדים שהראש לא בדיוק בתורה... אולי לומדים איזה 4-5 בסוף היום כשהלימוד הוא שלייפצך כזה.. בדור שלנו קשה מאד. לכן, לא צריך להגדיר את המטלות של האם היהודיה בימינו כעול, נכון שרובן הגדול של העבודות מוטלות על כתפיה, אבל צריך לעשות זאת בשמחה, וזה שהבעל לומד לא סותר את זה שמתי שצריך הוא יעזור לה כמובן. אחרת צריך לבדוק אם התורה שלו שווה משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 21:46 |
|
| |
זו בדיוק הבעיה שרובם בכ"א מה שאני מכירה זה שהאישה עושה הכל ועוד שהבעל דורש שהבית יהיה נקי כשהוא מגיע והארוחות ג"כ וכולי... לכן למה שהאישה תהפוך לסמרטוט??גם פרנסה גם בית גם בעל וגם הילדים זה לא נשמע הרבה??
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 21:53 |
|
| |
| אנימותק כתב: |  | זו בדיוק הבעיה שרובם בכ"א מה שאני מכירה זה שהאישה עושה הכל ועוד שהבעל דורש שהבית יהיה נקי כשהוא מגיע והארוחות ג"כ וכולי... לכן למה שהאישה תהפוך לסמרטוט??גם פרנסה גם בית גם בעל וגם הילדים זה לא נשמע הרבה??
|
|
באיזה עולם את חיה? 
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 22:04 |
|
| |
זאת התמונה שאני מקבלת כשאומרים לי על בעל שישב וילמד.....צר לי...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2010 23:06 |
|
| |
הטרנד הבזוי לבזות את בחורי הישיבות מקורו מרגשי נחיתות של אנשים שלא עמדו בציפיות של עצמם ולכן הם חייבים להטיל את הרפש שנמצא בנשמתם השוקעת לעבר בני הישיבות. אני כשלון טוטלי של עולם הישיבות אני בטלן אני לא כזה גרויסער ירא שמים אבל אני יודע שאני (כן, אני) ליכלכתי ולא אף אחד אחר אני נכנס לפעמים לישיבת פוניבז' ורואה אלפי בחורים שקועים לגמרי בתורה והעיניים יוצאות לי מקנאה למה הם הצליחו ואני לא? אני נמצא לפעמים בקרית ספר ונכנס למיר ברכפלד ורואה את אותו הדבר אני מציץ לישיבת כנסת הגדולה בשעה אחת בלילה ורואה שם הרבה בחורים שקועים בלימוד ואני מקנא מקנא מקנא נכון שיש בטלנים אבל רק מטומטם גמור חושב שאפשר להשיג הצלחה מוחלטת על הבחורים והאברכים האלו העולם עומד
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 00:02 |
|
| |
סלבודקער  אנימותק, אני מבינה אותך זאת שאלה שהרבה מהבנות פה מתיעצות בנושא. ואת צריכה לדעת מה הכי טוב ב-ש-ב-יל-ך. ואיך אתם ביחד תבנו את הבית. כמה ילמד ואיך ילמד. זה תלוי בך,-בנו הבנות, -הנשים של הדור הבא.לכן תעשי את ההשתדלות שלך . ובדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו.. אם המצפון לא תוכלי להתמודד-זה מראה שהמורות שלך בביתספר ובסמינר עשו עבודה טובה!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 00:13 |
|
| |
סלבודקער
אני לא רואה מישהו שהטיל רפש על בחורי ישיבות כאן, זה רק תוצאה של חוסר ידיעה.
מותק
האשכול מתחיל עם המצפון שלך על הרצונות שלך ועובר לויכוח האם ההשקפה שלך נכונה, אני לא מסכים עם ההנחה שלך, אבל לגבי המצפון אני לא חושב שזה אמור להוות בעיה לא כולם אותו דבר לא כל מה שמתאים לא' מתאים לשני, לא כתוב בשום שולחן ערוך שצריך להתחתן עם אחד שלומד כל היום, אם את חושבת שלא תוכלי לחיות עם אחד שמקדיש את כל זמנו ללימוד תורה את לא צריכה להתנצל או להתמודד עם מצפון מעיק, מה שכן אולי תחושת פיספוס על שלא זכית...
אביטל
אני חושב שהמורות בסמינר עשו עבודה גרועה לגמרי,זה לא נכון לשלוח בנות עם תחושת אשם לכל החיים על משהו שהלא מסוגלות לכתחילה לעמוד בו, מתי יגיע הזמן שיבינו שכל בת יש לה את היכולות שלה.
תוקן על ידי סינטזה ב- 06/12/2010 00:18:32
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 00:37 |
|
| |
סינטזה, התכונתי בציניות..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 00:59 |
|
| |
סלבודקער אני לא מכיר שום טרנד שיש היום שנהוג לבזות בחורי ישיבות. כל טרנד של ביזוי הזולת הינו בזוי! אבל אם אתה רואה משהו בזוי בעובדות היבשות והמצערות שהצגתי אשמח אם באמת תוכל להוכיח לי כי העובדות הינם שונות.. כל מה שאני כתבתי זה על דעת עצמי וזוהי דעתי האישית! הכל בדקתי בכל סוגי הישיבות שלמדתי בהם והם היו הרבה, לא טיילתי בישיבות בכוונה, כך רצה הבורא, וככלות הכל יש לי בראש תמונה די שלימה של עולם הישיבות כולו, אני כותב את הדברים ובוכה בלב על המצב הקיים שבחורים שורפים את שנותם הטובות בחיי שקר ודמיון ללא מודע! (חיי עדר ומוסכמות הזויות) ציאניד רציתי להגיב לך מקודם ושכחתי בקשר לבחורה שלובשת ג'ינס... אני לא כ"כ מתמצא בתחום הזה אבל את צריכה לדעת שצניעות זה לא רק אורך הבגד, צניעות פשוטו כמשמעו "צניעות" להצטנע מה שיותר ואם בחורה תלך עם בגד ארוך מספיק אך בולט באותה מידה במקרה שלנו זה ג'ינס, זה ל א צנוע. אני לא רוצה שאישתי תלך עם ג'ינס!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 01:04 |
|
| |
ושכחתי להוסיף, שכשאני רואה את אותם בחורים והאברכים ששקועים רק בד' אמות של הלכה וגמרא ומה שמציק להם ב א מ ת זה התוספות שלא הבינו ליבי מתהפך בקירבי ויוצא מקנאה מהולה בהערכה עצומה, ואני יודע שבאמת עליהם העולם עומד! ובעזרת השם יום אחד אהיה כמוהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 01:22 |
|
| |
המשך להודעתי הראשונה פה. יש עשרה אחוזים נותרים שלא סיפרתי עליהם, אותם בחורי ישיבה שחיים ברמת חיים גבוהה מאוד יחסית לשאר חבריהם ("העשירון העליון בעולם הישיבות"-בצחוק למי שלא הבין,ההיפך הוא הנכון. לא חשוב.). והם בד"כ עם רשיונות נהיגה ואוהבים את חיי הכילאיים האמיתיים שמצד אחד הם בחורי ישיבה לכל דבר ועניין, במיוחד לסתימת פיות ההורים ואולי גם ל"שידוכים". ומצד שני הם לא דורכים כמעט בישיבה! למעט ביקורים נדירים.. (אגב,רובם מסתובבים במיר) אז גם המה מתחלקים לשתיים, 50 אחוז מהם מתפרנסים מגלגולי חובות רבים וגדולים לבחורים ולבנקים! ומידי פעם מוצאים איזו עבודת חלטורה לכיסוי חוב מציק.. וה50 אחוז הנותרים קצת יותר מסודרים ויש להם עבודה קבועה מהצד אך ההורים וצוות הישיבה אינו יודע מכל בכלל! זהו, ע"כ עולם הישיבות מהפן הכלכלי על רגל אחת. יצחק. (בדוי) אגב, למי שהתעניין, אני באופן אישי יושב ולומד באמת ובלי משחקים ופוזות 5 שעות ביום עם חברותא ועם אבא שלי בצורה בה אני בחרתי כי אני רציתי ללמוד לשמה. בלי להרשים אף אחד! רק לעשות את המוטל עלי ולעבוד את ה' במקסימום שלי!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 10:09 |
|
| |
כאב לב אני בהחלט חולק עליך א] על העובדות הכאילו אמיתיות שהבאת ב] בעיקר על הפירוש שנתת להם
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2010 10:11 |
|
| |
תודה רבה על ההסבר הבנתי עכשיו יותר את כל העניין. אבל כואב לי לראות ולשמוע מבנות באמת טובות ואכותיות שבנו את עצמן לאחד שישב וילמד ופשוט זה לא מתגשם להן...כי כי כי...
|
|
|
|
|