בית פורומים עצור כאן חושבים

יעקב אבינו לא מת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2010 12:04 לינק ישיר 

אליעזר: לרשעים אין זכר, זה עובדה שלא יכולים להתווכח ע"ז, רק לרשעים מיוחדים ברישעותם כמו היטלר וכדומה,

נצח יש רק לצדיקים, או הצאצאיהם ובמיוחד בתלמידיהם, מי לנו יותר ידוע בעולם ממשה רבינו ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2010 12:08 לינק ישיר 

הגוילם כתב:
יונתן תודה, אני לא שמתי לב שכתוב שהגנים היו סינטטים. ומה ששאלת על תא שמתחלק לשתיים וכו' הרי הנפש של כל אחד שונה מההורים שלו, כי גם התאים שונים מההורים הם רק התרבו מתאי זרע, בלי לדעת את הפתרון מה זה נפש ואיך היא קשורה לגוף, איך אתה יודע מה הנפש שיש בתא זרע? הרי זה השאלה הגדולה איך משהו רוחני או אפילו אם נגיד שנפש זה לא משהו רוחני אלא סתם המחשבות וההרגשות עצמם איך הם יוצאים מכמה חומרים כימיים, כל עוד אנחנו לא יודעים פתרון לזה איך אנחנו יכולים להבין עם נפש מתחלקת כשהתאים מתחלקים. אולי יש כאן מישהו שיודע איזה הסבר לבעיה הזאת?

ההסבר היחיד שאני יכול לתת לזה תלוי בזה ש"נתנתק" קצת מהמחשבה כאילו הקב"ה "יורד" כביכול ומכניס
נשמה במישהו שעומד להיוולד ולפני שתקראו לי כופר תמשיכו לקרוא.

ברור שמדענים יכולים "להכריח" חיים להיכנס לתוך משהו. בתיאוריה אפשר לקחת ביצית (חומר מת לכל
הדיעות) וזרע ולהפרות אותם ואם יהיה לנו תנאים אופטימליים (כמו רחם בתנאי מעבדה) נקבל משהו חי.
זה לא ש"עקפנו" את הקב"ה ח"ו. אבל הוא קבע בטבע שדבר כזה יהיה חי. ברור שיש נפש בדבר הזה אבל
השאלה היא באיזה נקודת זמן היא מגיעה. יכול להיות שכשחתכנו את התולעת "הכרחנו" נפש להיכנס
בשני.
אגב, תולעים וחיידקים הם צורות חיים די פרימיטיביות, אני לא בטוח מאיזה שלב נחשב שלמשהו יש נפש..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2010 13:47 לינק ישיר 

למי כדאי למות ב-2010

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 09:31 לינק ישיר 

מדרש האגדה - מציאות או מטאפורה / פרופ' חיים מיליקובסקי 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יעקב אבינו לא מת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.