בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן נפתלי הרשטיק -עצביהם כסף וזהב+ עוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/12/2010 21:24 לינק ישיר 
החזן נפתלי הרשטיק -עצביהם כסף וזהב+ עוד

להלן היצירה לעיל :
http://www.youtube.com/user/MrHamlet38#p/u/1/0Rqkk6nzuGk

( ועוד -4- יצירות כולן מאותו קונצרט -ביצירה לעיל כדאי לחכות לדקה ה-4,15 ואילך ,שווה הכל,,,,,,,,,,,,,,)

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 12/12/2010 21:40:58

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 21:30 לינק ישיר 

נפלא ביותר!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 00:36 לינק ישיר 

בס"ד

מתוך קונצרט שהתקיים בנתניה לפני כ-20 שנה בשנת 1990 בחוה"מ פסח.
החזן נפתלי הרשטיק עם החזן משה שטרן ומקהלותיו של ינקעל'ה רוטנר.
בעבר העליתי מספר קטעים מקונצרט זה.

יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 15:18 לינק ישיר 

הרשטיק במיטבו
תודה על שיתוף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 16:28 לינק ישיר 

מי הלחין את הקטע הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 21:10 לינק ישיר 

I love Herstik prayer,I wish to hear hem agein in Jerusalem.
Anika

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 14:43 לינק ישיר 

ביצוע מעולה!
הלחן ידוע מהחזן פיליפ ברומר, אבל כאן החזן הוסיף ושינה מעט מהיצירה המקורית ונתן לה בהחלט נתן חדש ושונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 18:59 לינק ישיר 

לאחרונה מתגלים עוד ועוד חומרים מבית היוצר של אמן נפלא זה, ומביצוע לביצוע אני לומד להבין עד כמה לא ידע הדור להעריך את האמנות הזו כשהייתה בשיא תפארתה, והיום אנו נזכרים להתרפק על העבר הלא רחוק והכל כך מפואר.
אין מה להאריך, כל ביצוע בונבוניירה. יסלח לי מר גולדשטיין אך לפחות ביצירה אחת (עצביהם כסף וזהב) שמעתי אי אילו אקורדים שגויים בקטע הרצ'יטטיבי אך כמי שמכיר את דרך הביצוע של החזן הרשטיק אני יכול לקבוע כי המלווה נפל לבורות שכל מלווה היה נופל בהם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 19:26 לינק ישיר 

לאמהשחשבתם-
אני מקווה שתראה את זה לפני שימחקו את ההודעה הזו- (כך נראה לי)
אתה מטומטם!!!!!!!!!!

ולעניין- להתמוגג!
הן מהביצוע, מהאמירה, מהיכולת לשלב את התוכן האמיתי גם בקטע שאמור להיות מעין "עממי", שירה בציבור", עם פזמון חוזר, ולהשאיר את הרמה והרצינות- אמנות נדירה!!
והליווי- ללא תווים (לפחות על פי מראה עיני), במעברים ותמיכה, יוצאים מן הכלל!

ואתה, מר לאמהשחשבתם, אשוב ואומר- אתה פשוט מ ט ו מ ט ם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 11:35 לינק ישיר 

בס"ד

ממש נהדר!ביצוע מגובש,מעניין וסוחף, של החזן נפתלי הרשטיק לקטע:עצביהם כסף וזהב -מתוך ה"הלל".אני התוועדתי
למנגינה זו לפני כ35 שנים בערך.הזדמן לי לשבת בבית הכנסת,ליד אדם זקן שעלה מדרום אפריקה,אשר בכל עת שאמרנו
הלל, הוא זמזם את המנגינה הזאת ,בדבקות  ובהתרגשות.ביקשתיו לשיר לי את הקטע והוא נענה לי.בכל פעם שאני נקרא
לעבור לפני התיבה,אני משמיע את הבית החוזר והקהל מצטרף אלי.כעת כאשר שמעתי את הקטע המלא עם החזנות נפעמתי ממש מהבצוע של החזן הדגול נפתלי הרשטיק שמעניק מידיעותיו הרבות לחזנים צעירים,במסגרת מכון ת"א שבניהולו. כמובן שאין להתעלם מהלווי בפסנתר של המוסיקאי המחונן ריימונד גולדשטין שגם הוא ממורי המכון. עלו והצליחו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 13:41 לינק ישיר 

לעניין הלחן :
קורא ומגיב כתב "
הלחן ידוע מהחזן פיליפ ברומר "

וליבזון כתב :
הלחן של יששכר מירון -להלן הציטוט בנדון כולל ביצוע של החזן פיליפ ברומר :

נשלח ב-16/8/2010 00:35לינק ישיר 
לתחילת מסכת עבודה זרה - לא לנו

פיליפ ברומר בלחן של יששכר מירון
http://chazzanut.org/download/libsonmo/Phillip%20Brummer%20-%20Lo%20Lanu_Issachar%20Miron.mp3

עיניים להם ולא יראו אזנים

בעזרת השם

דווח על תוכן פוגעני
 ( חזקים עלי דבריו של ליבזון )

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 15/12/2010 13:46:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 14:04 לינק ישיר 

ביצוע נפלא של חזן גדול. אין מה לדבר...

'לאמהשחשבתם'- אכן, כנראה שזה לא מה שחשבתי... כשהתחלתי לקרוא תגובותיך המלומדות לפני מס' שבועות- חשבתי שאתה ידען גדול (גם) בחזנות. כשקראתי את הסיפא של דבריך בתגובתך זו- מהרהר אני לעצמי- אולי טעיתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 15:24 לינק ישיר 

מניש- תרגיע!!! האם זו השטות הראשון שראית מימיך בפורום הזה?

לאמהחשבתם, אם אתה לא פסנתרן מחונן ומעבד מוסיקה ברמה עולמי, הרשה לי לציין שאתה דומה לילד שנכנס לתא הטייס, ומציע להזיז כמה כפתורים שאינם ישרים ...

ולעצם הענין, לאחר שהקשבתי שוב לכל הקטע, אני בטוח. אין אפילו תו אחד שלא חושב בדיוק לפי דרכו של ריימונד גולדשטיין הגדול. סביר להניח שהוא גם ערך חזרה לפני כן וידע בדיוק לאן מוביל אותו החזן. אתה, לעומת זאת, לא ידעת, ואולי משם נובע טעותך. תקשיב שוב, ואולי תלמד משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 12:50 לינק ישיר 

איזה חזן נפלא !
  וזה כמובן גורם לגעגוע לתפילותיו השמימיות בבית הכנסת הגדול בירושלים
  שהרי גם אם תרצו וגם אם תנסו בכוח , לא תשמעו מאדלר רבע ממה ששמעתם אצל נפתלי
  ואני מאמין שגם ההנהלה אוכלת את עצמה על הצעדים דאז ועל השטות שבחרו חזן שאינו מתאים לבית הכנסת זה
  אמנם זה לא סותר של ר׳ חיים אדלר ישנם מעלות רבות על החזן הרשטיק , למשל בקולו המתנשא לגבהים ולמשל ברגש ובחום ליבו ושירתו ,
  אבל זה מתאים לבית כנסת נורמלי מזרח ארופאי , ושם מקומו כחזן מספר אחת , אבל לדעתי המצב שקורה כיום זה כמו שניקח את סאבלימינל (אני מקווה שרשמתי נכונה) בבית הכנסת הגדול בירושלים כחזן,
  והצעתי לבית כנסת מרומם וחשוב זה שנשאר הפליטה האחרונה של החזנות המערב ארופאית בארץ ישראל
  אנא בבקשה מכם מצאו חזן שמתאים למקהלה וששר את סגנון הרפרטואר המוכר ואהוב של בית הכנסת.
  ואם אתם רוצים אני יכול להמליץ לכם על מספר רב של חזנים צעירים שמתאימים לתפקיד זה.

בכבוד רב יוסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 14:51 לינק ישיר 

ג  ע  ג  ו  ע  י  ם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 19:35 לינק ישיר 

גם אני , למרות שאת קולו לא כל כך אהבתי , אבל הנוסח התפילתי שלו היה מדהים, מי לא זוכר את "לישני עפר" שהיה יורד קולו עד לעפר ממש, הוא היה מבצע מדהים, חבל שבחרו במישהו אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן נפתלי הרשטיק -עצביהם כסף וזהב+ עוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext