מה התכוונו חז"ל על הפסוק "יהרוג ובל יעבור"?
1)שמירת שבת
2)ברית מילה.
3)עבודה זרה
4)mp3
הרקורד שלי כאן בפורום הוא די נגד כל החומרות החדשות למיניהם.
אבל כאבא לילדים, ואם את אמא לילדים תסכימי איתי שלא תרצי שלבן שלך בגיל 13 יהיה mp3 עם רדיו
(והקרע ההלכתי שבשעת השמד אפילו אם מבקשים שיחליפו כובע מכובע חסידי לעגול גם צריך למסור את הנפש)
יש שדברים שאני מבין אותם לחלוטין הmp3 עם הרדיו, אלו אחד מן הדברים שאני מבין
נשלח ב-13/12/2010 10:08
ברור!אבל "לקטלג" את הבעייתיות של זה תחת הכותרת "יהרוג ובל יעבור" שכידוע מכוון למצוות שהזכרתי -זה זילות נטו של משמעות הפסוק הזה!
ואני לא רוצה לחשוב כמה מתוך בחורי ויזני'ץ המעטירה יעברו על האיסורים האמיתיים בגלל זילות הפסוק..ואיסור הMP3..המשפט "כאשר יענו אותו"יכול לצערי להתקיים גם מהצד השני כשבחורים בגילאי הטיפש עשרה מבינים שאם האדמ"ור או להבדיל העסקן כ"}כ נגד זה מי יודע מה באמת יש שם...
כשאני הייתי בחורה גם לא היה מקובל וואקמן עם רדיו -מישהו חשב אז להוציא נגד הוואקמן -איסור של "יהרג ובל יעבור"???
נשלח ב-13/12/2010 10:18
והשאלה היותר חשובה לדעתי היא. מי מדבר עם הבחו8רים על שלושת האיסורים החמורים האחרים? האם האיסור על נגן MP3 בא כתחליף לאיסורי התורה?
נשלח ב-13/12/2010 22:32
הבדויה האם אינך יודעת שאחורי כל חרם יש אינטרס כלכלי . ויש ועדה שגוזרת קופון שמן מאוד. הכול כסך ואינטרס . והכול עטוף באיטצלה של קדושה כביכול .
לא מבין למה קשה לך לנהל דיון ענייני לגופם של דברים?
איש_חשוב כתב:
בדויה אםאת אכן אישה את נשמעת איזה אישה חצופה שלא בא לה לשמוע בקול דעת הרבנים, וכן, עם כל הכבוד לרב וואזנר! מזכירה קצת איזו יוצאת בשאלה שפעם כיכבה כאן הרבה איזה שרה משהו.. ברוך השם לא זוכר את שמה מקווה שלא תגמרי כמוה