בית פורומים עצור כאן חושבים

עד כמה וכמה כל דברי חכמים ז"ל מחיבים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/12/2010 13:06 לינק ישיר 

maxmen כתב:
 מדינה שבה יהיו יותר אברכי כולל מאנשים עובדים לא היתה מחזיקה מעמד...

המושג הזה יבוטל מיידי, הרי על פי ההלכה זה איסור גמור,

אתה מתאר לעצמך מדינה חרדית?
ברגע שמס הכנסה יגיע יתפלפלו איתו שבכלל לפי ההלכה לא צריך לשלם מס הכנסה. וגם קנסות תעבורה זה לא "הלכתי".
ומכונית שעשתה תאונה האם זה מדין שור המזיק או בור ברשות הרבים. וכל אחד היה פותח חנות איפה שבא לו. אנרכיה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:10 לינק ישיר 

יונתן,

אנו כהיום כבר פוסקים בכל דיני נזיקין לפי חוקי המלכות ולא לפי התלמוד וההלכה,
אגב: לשלמה המלך היו חוקי מלכות ? בוודאי שכן, ואז כך יהיה אם יהיה מדינת ההלכה,

זה שהליצים רוצים להפחיד את כולנו ממדינת ההלכה ?! זה לא אומר שאי אפשר לנהל מדינת ההלכה,

תוקן על ידי maxmen ב- 13/12/2010 13:11:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:13 לינק ישיר 

מקס
אתה אולי בקי בחברה החרדית. אבל כנראה שאתה צריך לעשות שיעורי בית במקור ההלכתי של התיחסותם למדינה.

כתובות דף קיא

דאמר: ג' שבועות הללו למה? אחת, שלא יעלו ישראל בחומה; ואחת, שהשביע הקדוש ברוך הוא את ישראל שלא ימרדו באומות העולם; ואחת, שהשביע הקדוש ברוך הוא את העובדי כוכבים שלא ישתעבדו בהן בישראל יותר מדאי

האם אתה לא שומע את הרב אליישיב ואת הרב שך ואחרים- אני כבר לא מדבר על תולדות אהרון ונ"ק וסאטמר- החוזרים על המנטרה שאסור להתגרות באומות?  והיה אסור לעלות בחומה. הקמת המדינה בעייניהם היא עבירה וחילול שלשת השבועות. ולכן המדינה היא נגד רצון ה'
תשאל בבקשה ביחידות או בציבור רב חרדי קיצוני שלא מתבייש לגלות את האיסור הזה שמתוכו הם פועלים, את יתר הדברים הם מאמצים לעצמם- תופסים במדינה כל חולשה ורעה- והופכים אותה להתנגדות למדינה.
הם אומרים מלכות רשע- יכול להיות. אבל כמעט כל מלכות שהיתה.  לעם ישראל הית מלכות רשע. כולל שלמה. מלכות חשמונאי היתה מלכות רשע. אבל לא הפסיקו בגלל זה להגיד הלל.

אבל הדיון בעצם הוא לא רק כלפי החרדים- כמו בכל דבר גם בזה הם מגזימים, הבעיה היא גם אצלנו, בויכוחים נשלפים ציטאטאות מהמדרש או מהרמב"ם- לדעותיו- כאילו שלפו איזה  קלף מנצח.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:21 לינק ישיר 

maxmen כתב:
זה שהליצים רוצים להפחיד את כולנו ממדינת ההלכה ?! זה לא אומר שאי אפשר לנהל מדינת ההלכה,

צדיק, האם חשבת לפני שכתבת את הדברים הללו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:32 לינק ישיר 

ירוחם:

תסלח לי שאני חולק עליך מכל בכל,
האם ר' יואליש שאל את האומות האם נותנים לו לבנות שכונות בבני ברק בירושלים ??
יש הבדל בין להתגרות אמיתית ולא צודקת, לבין זכותינו על ארצינו אפי' לשיטת ר' יואליש, עובדה שבנה בארץ שכונות ובתי כנסת נגד דעת האומות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:32 לינק ישיר 

מקס
מתי בפעם האחרונה עיינת בספר מלכים על מלכותו של שלמה?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:33 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
צדיק, האם חשבת לפני שכתבת את הדברים הללו?

אולי תפרט יותר שאני יבין מה שאלתך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:35 לינק ישיר 

מקס, בשום פנים ואופן אי אפשר לנהל מדינה מודרנית על פי חוקי שולחן ערוך, ולדבר זה לא צריך להביא דוגמאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:36 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
מתי בפעם האחרונה עיינת בספר מלכים על מלכותו של שלמה?
מה זה קשור לכאן ? עובדה שאין בורר חרדי שלא פוסק לפי דיני המלכות היום, (היה לי כמה בוררים בחיים שלי)

תוקן על ידי maxmen ב- 13/12/2010 13:36:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:36 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:
מקס, בשום פנים ואופן אי אפשר לנהל מדינה מודרנית על פי חוקי שולחן ערוך, ולדבר זה לא צריך להביא דוגמאות.
עיין מה שאמרתי לירוחם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:39 לינק ישיר 

מקס
בא"י גרו יהודים ובנו בה בתים ושכונות, תחת שלטונם של הטורקים והאנגלים- או הציונים ימ"ש, הקמת מדינה יהודית עם שלטון יהודי היא התגרות באומות והיא עליה בחומות.
 אני לא יודע אם פתחת את ספריו של ר' יאליש, ובעיקר מלחמות ה'.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:45 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
בא"י גרו יהודים ובנו בה בתים ושכונות, תחת שלטונם של הטורקים והאנגלים- או הציונים ימ"ש, הקמת מדינה יהודית עם שלטון יהודי היא התגרות באומות והיא עליה בחומות.
 אני לא יודע אם פתחת את ספריו של ר' יאליש, ובעיקר מלחמות ה'
  פתחתי ולמדדתי, אבל הוא חזר בו (או שיקר ח"ו בספריו)  אחרי שהחזו"א אמר לו שהמדבר הם הישיבות, ואז התחיל לבנות בארץ שכונות ומוסדות,

אני אומר את זה בכל פעם שאני מבקר אצלהם בבתי כנסת בכל העולם אפי' ברח' יואל בירושלים התווכחתי איתם בעניין ואין להם תשובה רצינית לטענה שלי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 13:52 לינק ישיר 

אליעזרט כתב:

יש פיצועים לעובד שפוטר מעבודה בהלכה ??? ותראה לי בית דין אחד שלא יפסוק בעניין לפי דיני המלכות בעניין 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 15:59 לינק ישיר 

כפי שצוין באשכול המשאלות, ראשית יש לערוך אבחנה בין מילי דאגדתא המכונסים בתוך התלמוד, לבין אלו המכונסים בספרי המדרשים.

הרמב"ן בספר הויכוח [ואודה למי שהספר תחת ידו שיוכל להעלות לכאן ציטוט או סריקה] כותב באופן ברור, כי ספרי המדרש אינם מהווים מקור מחייב כלל וכלל, ו'הרוצה יאמין ומי שלא רוצה שלא יאמין' (גם מחיבורו על התורה רואים את המשקל שנתן לספרי המדרש).

לעומת זאת מתייחס הרמב"ן, כידוע, לאגדות רבות המופיעות בתלמוד ומפרשן.
לאור זאת, גם לאגדת ג' שבועות יש משקל רב בזכות הופעתה בתלמוד.

<> <> <>

גם גדולי התורה שאינם חולקים אידיאולוגיה אחת עם סאטמר, הרגישו צורך להתייחס לטיעונים.
הרב מאיר שמחה מדווינסק, למשל, טען- כי באופן עקרוני הקמת מדינה אסורה מטעם השבועות, אך הצהרת בלפור ב1917 הסירה את המכשול הזה (כמובן שההצבעה באו"ם נותנת תוקף רב יותר לטיעון הזה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2010 16:19 לינק ישיר 

להזכירך שהתלמוד נקרא "בבלי" בין היתר בגלל שהוא בלול מדברי הלכה, אגדה ומדרשים..

האם הם מתייחסים באותה מידה של רצינות ל-"כל הכועס כאילו עובד עבודה זרה"??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עד כמה וכמה כל דברי חכמים ז"ל מחיבים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext