בית פורומים עצור כאן חושבים

חברי הפורום מי אתם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2010 12:11 לינק ישיר 

חברים יקרים עד שאתם מנחשים על הרודף- הרי הוא בכבודו ובעצמו ותחת ניקו הלא מזויף כתב בביקורו הראשון כן שהו מאסטר בפילוסופיה רח"ל יעני יש לו מ.א.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 12:12 לינק ישיר 

לא -- עדיין לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 13:47 לינק ישיר 

ניחוש פרוע: רדף מכיר את ה"סטודנט לפילוסופיה" מן האקדמיה, לפי זה הוא כבר קרוב להיות מאסטר כי חלפו כמה שנים טובות מאז שידידינו הלץ הציג עצמו כסטודנט לפילוסופיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 14:02 לינק ישיר 

לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 15:24 לינק ישיר 

סגסג כתב:
בן כמה אתה? אני בת.
מבחינה דתית,אתה חילוני?חרדי?דת"ל? כן.
חסיד או ליטאי?. לא.
עיסוק,אברך כולל?עובד?  לפעמים.

[זו רק דוגמא כדי להראות שהשאלות מעידות יותר על השואל מאשר התשובות מעידות על המשיבים. וד"ל.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 15:27 לינק ישיר 

אמשלום
["התשובות מעידות על המשיבות,... וזה גם חרוז! ]

ייתכן שענית בכל שורה רק על חצייה השני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 15:31 לינק ישיר 

[פי,

לא. עניתי על הכל, אלא שלמרות ניסיונו של השואל - פירוט התשובות האפשריות אינו מאפשר לי (ואני בטוחה שגם לעוד כמה מן הכותבים כאן) לענות בכנות. ייתכן שזה יפליא כמה מן הקוראים בפורום הזה, אבל מגוון המשתתפים כאן רחב יותר מתחום ההגדרה שבין דת"ל/חרדי/חילוני/חסיד/ליטאי וכו'.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 16:10 לינק ישיר 
שאלון חדש [לאמשלום]

1 בן/בת כמה אתה

2 את/ה יהודי/ה, נוצרי/ה, מוסלמי/ה ו/או בן/בת דת אחרת [פרט/י]

3 בהנחה שתשובתך על 2 היתה יהודי/ה, לאיזה קבוצה מהקבוצות הבאות היית משייך/ת את עצמך/ך :
אורטודוכסית, רפורמית, קונסרבטיבית, חילונית, אחר [פרט/י]

4 (יתכן שלא רלוונטי אחר תשובה ב'. אם כן- ענה/י). לאיזה קבוצה מתתי הקבוצות דלהלן את/ה משתייך/ת:

החברה החרדית; א"כ פרט/י תת-תת קבוצה- חרדי ספרדי, ליטאי אשכנזי, חסיד ירושלמי, חסיד מודרני, איש היישוב הישן, חוצניק ישיבישער, תימני אוטנטי, בני ברקי חזונאישניק, בני ברקי שכניק, שוינא או מחבל.

החברה הדת"ל; א"כ פרט/י תת-תת קבוצה- חרד"ל מרכז, חרד"ל הרהמורניק, דת"ל אבינר, דת"ל סרבנות, ממלכתי [במלעיל] אורלבניק, נוער גבעות, דתילוני.

{וסליחה מתתי תתי הקבוצות ששכחתי, על גזעיהם, ענפיהם, זרדוניהם ועליהם}

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 16:10 לינק ישיר 

א) כל הקוראים הוותיקים כבר יודעים בלי שיגלו להם את זהותה של אמשלום, וכבר היה מי שהביא לפי תומו דבר שפירסמה בשמה האמיתי וכתב שהוא חיבור של אמשלום, ותוקן תוך כמה שעות. (מפני החדשים לא ניתן מראה מקום)
ב) צריך לתאר גם את הלימודים בעבר, ולא רק את הלימודים כיום. לדוגמא, האם רדף השיג למד בישיבת הסדר? (נ"ל שכן). אבל באמת צריך לתאר גם את הלימודים הלא -ממוסדים, כי לא משנה מה למדת רשמית אלא במה השקעת בפועל (ר"ל, אפשר שרדף השיג לא הלך לישיבת הסדר אלא למד תורה ביחידות בזמן שהיה בצבא או באוניברסיטה, אם כי יש סימנים שלא, עד שאני חשבתי שהוא חרדי), ונראה לי שדוקא את החלק הזה אפשר לכתוב בלי חשש אאוטינג. (בדרך כלל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 16:23 לינק ישיר 

אני בכלל לא מבין את הנושא!

והרי אחד מהדברות של הפורום היא: לגופו של נושא ולא לגופו של אדם.

מה חשוב, א"כ, מהי הזהות האמיתית העומדת מאחורי הניק?! לדעתי חלק מהמעלות של פורום אנונימי הוא היכולת להתייחס לטענה לגופה בלא להיות משוחדים מזהות העומד מאחוריה
[אתן דוגמא: כשמיכי, למשל, כותב תגובה, אני אישית מתייחס לזה ביתר סלקטיביות מאשר אם מישהו אחר בעל רקורד נמוך ממנו היה כותב את אותה תגובה. לא עדיף א"כ להשאר אנונימיים?]

ברור שעם הזמן מקבלים החברים רושם מסוים על כותבים אחרים, ולפי"ז גם נותנים משקל לדבריהם. אבל היא הנותנת, שהרושם שנוצר הוא נטו מדעותיהם ולא מתאריהם האקדמים וכד'.

צר לי להסיק- והלואי שאתבדה- שמאחורי הרעיון הנ"ל מסתתר יצר סקרנות-מציצנות גרידא, ולא רדיפת תועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 16:26 לינק ישיר 

"האם רדף השיג למד בישיבת הסדר?"

כן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 16:27 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
בן כמה אתה? אני בת.
מבחינה דתית,אתה חילוני?חרדי?דת"ל? כן.
חסיד או ליטאי?. לא.
עיסוק,אברך כולל?עובד?  לפעמים.

[זו רק דוגמא כדי להראות שהשאלות מעידות יותר על השואל מאשר התשובות מעידות על המשיבים. וד"ל.]

מין סתמי בעברית מהו? והאם את מציעה שתמיד נסתרבל בכתיבתנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 16:31 לינק ישיר 

אברהםהעברי כתב:
מה חשוב, א"כ, מהי הזהות האמיתית העומדת מאחורי הניק?! לדעתי חלק מהמעלות של פורום אנונימי הוא היכולת להתייחס לטענה לגופה בלא להיות משוחדים מזהות העומד מאחוריה

לא חשובה זהות המשתתף אבל חשוב לדעת רקע כללי על דעותיו והסכמותיו.
למשל, רדף מדבר באשכול סמוך על אפשרות הבחירה ללא שום סיבה מקדימה (בחירה חופשית) ומוכיח את עניין הסיבתיות וכו'. אם מדובר באדם מאמין שהבורא ברא את העולם מרצונו, הרי כבר יש לנו נתון אחד של דבר שאין לו סיבה. אם מדובר באדם שאיננו מאמין בבריאת העולם בכלל או ברצון הבורא בפרט, אי אפשר להשתמש בנתון זה לדיון.
לכן היה חשוב לדעת ברמה הכללית מהן הדעות והאמונות המאפיינות כל כותב כדי להתייחס אליו בהתאם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 16:32 לינק ישיר 

אברהם
ראשית,לדעתי יש חשיבות רבה לדעת פחות או יותר מי האומר מכמה סיבות,בינהם,הרי חלק מהמשא ומתן בפורום קשור גם לשכנוע הצד השני,ולכן חשוב לדעת מי השני,כדי לדעת איך לשכנע,או לפעמים,לדעת שאין מה לשכנע בנושאים מסוימים.

חוץ מזה,זה נכון שיש לי גם סקרנות לדעת מי הכותבים,אבל,לא היתי קורא לזה מציצינות,אלא סקרנות בריאה ונורמלית,כשמתכתבים עם מישהו זמן מה,בהחלט מעניין לדעת מי הוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2010 16:33 לינק ישיר 

שותף סוד/פשט/דרש נאה דורש נאה מקיים.  מי מה איפה? וכו'

תוקן על ידי pi_haton ב- 14/12/2010 16:34:58

תוקן על ידי pi_haton ב- 14/12/2010 16:37:06

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חברי הפורום מי אתם?
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.