בית פורומים עצור כאן חושבים

מה בין ( חרש שוטה ) קטן - לזקן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2010 15:31 לינק ישיר 

אפגע
אין אדם השונא את חברו סתם. וודאי שלא מגזרים שלמים, ובודאי לא המגזר של הד"ל, שמתחנך והתחנך על  האידיולוגיה של הרב קוק אהבת חינם.
ואפשר היה להוכח בזה- בעיתון של הד"ל הצפה-  וכן בכל עלוני השבת המופעים היום-לא נכתבו כמעט אף פעם כתבות שנאה כנגד המגזר החרדי, ורבני ומהיגי הד"ל לא נואמים ומדברים בשנאה כנגד החרדים להפך.
לעומת זאת מספיק לקרא את יתד- לפעמים את המודיע ויום יום.. כדי לדעת מי המציא את השנאה הזאת. המבוססת על דעת יחיד בגמרא בפסחים- שמצווה לשנוא את החוטאים,
הפתרון לבעיה זו מביא התוספות שם על האתר.

תוספות מסכת פסחים דף קיג עמוד ב

אמרינן אוהב לפרוק ושונא לטעון מצוה בשונא כדי לכוף את יצרו והשתא מה כפיית יצר שייך כיון דמצוה לשנאתו ?וי"ל כיון שהוא שונאו גם חבירו שונא אותו דכתיב (משלי כז) כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם ובאין מתוך כך לידי שנאה גמורה ושייך כפיית יצר.

מי ששונא חייב לכוף את יצרו.  וכמו שאומרים- תהיה אתה בסדר- אז- כולם יהיו בסדר- והכל יהיה בסדר.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2010 15:39 לינק ישיר 

ירוחם:
לא אני ולא דורי חנכו לשנאו נקודה. רק להפך חינכו לאהוב כל יהודי אפי' שחטא, למדנו שאפי' רשעים מלאים מצוות כרימון,
מתפללים בלשון רבים וכדומה,
אם יש לך בעיה עם יתד ? אז לך תשרוף אותם. ובדרך אל תשכח את שאר העיתונות,

תוקן על ידי maxmen ב- 27/12/2010 15:39:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2010 15:55 לינק ישיר 

מקס
אני ממש מוקסם מהחינוך שקיבלת- אבל במתותא מינך- כמהנישואי תערובת הין חרדים לד"לים אתה מכיר?.

.........הכל נכון מה שאתה אומר- אבל בכל זאת יש הרי כמה חרדים צעירים שלא ממשיכים בדרך ישראל סבא- למה בזה הם לא נכשלים?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2010 16:00 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
אני ממש מוקסם מהחינוך שקיבלת- אבל במתותא מינך- כמהנישואי תערובת הין חרדים לד"לים אתה מכיר?.

.........הכל נכון מה שאתה אומר- אבל בכל זאת יש הרי כמה חרדים צעירים שלא ממשיכים בדרך ישראל סבא- למה בזה הם לא נכשלים?
ירוחם:
וכמה אתה מכיר נישואי תערובת בין גור לחברון גבעה ??? או בין תולדות לגור וכן בין כל הקהילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2010 16:31 לינק ישיר 

מקס
 מכיר אישית כמה וכמה בין גור לחברון, מן הסלתה והשמנה של גור ושל חברון. אני מכיר גם בין גור לסאטמר.
ואני מכיר גם בין בעלז לגור.
את הביטוע- דע גהנום שמושסן- לא שמעת אף פעם? אספר לך סיפור אמיתי כבר סיפרתי אותו כאן, בתו של הרבי מויזניץ - האוהב ישראל-  בתו לא עלינו התאהבה  לא פחות ולא יותר בבחור משמו"ץ, התחנו והתישבו בקיבוץ רשפים בעמק בית שאן- הם כראה היו קם הגרעין המיסד- האבא ישב שבעה על ביתו ממש כמו על מת., אם הזמן הבת רצתה להתקשר לאביה- אבל הוא סירב בכל תוקף בשבילי היא מתה אמר, הרהרה הבת תשובה- ושלחה לאביה לאמור- אנחנו מוכנים לעבור לקיבוץ סעד של המפדל- רק בכדי להתפיס, ענה האוהב ישראל- אודער א גוי אודער א ייאיד, א האלב ייאיד ויל איך נישט - או גוי או יהודי חצי יהודי אני לא רוצה. כך חינכו ומחנכים את החרדים אז והיום. הד"ל הם חצי יהודים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2010 16:39 לינק ישיר 

ירוחם: אם ביחידים עסקינן ?! אז יש את הבת של משה ברוך לוין זצ"ל ועוד והוא לא החרים אותה ולא את בעלה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2010 20:00 לינק ישיר 
אה

עוד שאלה ורק שאלה
למה אין מושג הנקרא

שנאת חילונים ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 09:12 לינק ישיר 

לגבי העיתונים החרדים שהזכרת רוב החרדים לא מנויים על עיתונים היום והמעט שמנויים
רובם לא קוראים
 העיתון מגיע ונזרק כמו עלון פרסומי וחינמונים אחרים
לגבי הסיפור מהשומר הצעיר - אם הסיפור היה -  זה סיפורים של פעם ולא יותר מגוט ווערט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 10:48 לינק ישיר 

הסיפור הוא לא של פעם, הרבה מאד מקרים אני מכיר והכרתי  במשפחות שנהגו כך. הבאתי זאת כי היה מדובר על מנהג חשוב בקהילה- והרבה אנשים לומדים ונוהגים כמעשיו- מכלל כזה ראה וקדש. בעיקר הבאתי זאת בגלל הכינוי של הד"ל חצי יהודי.
איני יודע בן כמה אתה- אבל צא ולמד מה היה בפילוג וגירוש פא"י

זה שלא מדברים על שנאת החילונים א. הם לא חיים על חשבון החרדים  וב. כן מדברים על השנאה ועוד איך.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 11:35 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
זה שלא מדברים על שנאת החילונים א. הם לא חיים על חשבון החרדים  וב. כן מדברים על השנאה ועוד איך. 

ירוחם
אנחנו חיים פה את שני הצדדים. 
החרדים אוחזים שהחילונים הם מסכנים (לא מסוכנים) כרגע אבל בעתיד הם יהיו בסדר (יחזרו בתשובה).
רוב החילונים (בעיקר הספרדים) אוחזים שהחרדים הם דווקא נחמדים, רק שלא יצאו מתחום המושב יותר מדי.
מיעוט החילונים (הצעקנים הבולטים והמתפרנסים מזה) אוחזים שהחרדים הם מסוכנים (לא מסכנים) שהלואי שהיו נעלמים מפה לצמיתות.

כלומר שנאה תהומית (במובן שהייתי רוצה שיעלם מפה לצמיתות) תמצא רק בקרב מיעוט החילונים הנ"ל (למרות שהם כורתים את הענף שממנו הם מתפרנסים. את מי הם ישנאו אחר כך ?). החרדים אינם שונאים, רק מרחמים ומתפללים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 15:41 לינק ישיר 

אני דווקא מכיר כמה חרדים שמרוב אהבה את החילונים- היו מחבקים אותם חזק חזק חזק- עד שהיו שומעים את העצמות מתרסקות

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 15:59 לינק ישיר 

נשלח לי באישי מאחד שנמנה כנראה בין המעטים  הכועסים על החרדים

http://www.youtube.com/watch?v=NU_dpb0IDYg&feature=player_embedded

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 22:07 לינק ישיר 

יש הבדל גדול, לזקן אם הוא כשר לעדות אז יש לו דעת
לילד אין דעת גם אם הוא יהיה החכם הגדול ביותר

דעת זה להבחין ולנתח דברים, מתחת לגיל 13 זה לא ניתן (זה מה שהתורה מחדשת, נכון שאפשר להתעקש ולומר אם כן מה ההבדל בין 12 שנים ו11 חודשים, לבין 13 שנים, בסדר בסדר, אבל העקרון שיש הבדל בין דעת לחכמה, הוא עקרון מובן..)

כי ילד יכול להיות חכם, אבל להבחין בין דברים ולקלוט דברים, זה לא בהכרח שהוא מסוגל ויכול
אחרי גיל 13 זה אפשרי כי הוא מקבל דעת.

החידוש של התורה זה שילד אחרי גיל 13 מקבל דעת, משא"כ לפני כן, שיש לו חכמה (ידיעות) אבל לא דעת (הבחנה)
ולהתפס על הקטנות זה סתם דקדוקי עניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 09:47 לינק ישיר 

הפירוש שלך להדלים זה מה שנאמר לילדים
בפירוש על 'המסוירעס'
אין שום היגיון בחילוקים שלך - מעבר לציטוט שכנראה נאמר גם לך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 21:39 לינק ישיר 

איזה מצחיק אתה...

תקח את רוב ככל הילדים שאתה רוצה, אם הם לא מכירים את הרע והשקר בבריאה הם עדין בגדר של פתיים..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה בין ( חרש שוטה ) קטן - לזקן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.