איך אפשר להבין את זה שבחורה תדרוש בחור שלומד ושילמד גם אחרי החתונה כמובן בעוד שהיא רואה סרטים ושומעת שירים לועזיים ומתלבשת כמו איזה....??
תוקן על ידי אסיק_good ב- 15/12/2010 06:07:25
נשלח ב-14/12/2010 12:08
בחורה שרואה סרטים לא יכולה לאהוב תורה? אמנם יש איזו שהיא סתירה בנפש שלה, אבל כמעט אין אנשים שאין להם סתירות כל שהן.
נשלח ב-14/12/2010 12:20
כוכבית אני לגמרי מבינה את הפרדוקס הזה. אני מכירה אחת בת 26 לערך שלובשת חצאיות בדיוק עד לברך ושרוולים קצרים מידיי. והיא לא מוותרת על בן תורה למרות שלדעתי בן תורה לא רוצה אחת שמתלבשת כך.
הבעיה לדעתי מגיעה מצורת החינוך בבתי יעקב שכל היום מדברים על בן תורה ועד כמה זה חשוב. אך לא מדברים על הקשיים שבאים כעיסקת חבילה עם בניית בית של תורה והוויתורים הלא קלים שבאים כמיקשה אחת עם בחירת בעל שיושב ולומד.
נשלח ב-14/12/2010 12:21
בס"ד היא דורשת רק בשביל ה"מה יגידו" יום אחרי החתונה היא תוציא אותו כבר לעבוד.
נשלח ב-14/12/2010 12:22
Tehilla165 כתב:
.
אני מכירה אחת בת 26 לערך שלובשת חצאיות בדיוק עד לברך ושרוולים קצרים מידיי. והיא לא מוותרת על בן תורה למרות שלדעתי בן תורה לא רוצה אחת שמתלבשת כך.
בס"ד
?
את בטוחה?
לא נראה לי!
נשלח ב-14/12/2010 12:34
זה נושא שמפוצץ אותי!!
נשלח ב-14/12/2010 12:48
כוכבית20 כתב:
איך אפשר להבין את זה שבחורה תדרוש בחור שלומד ושילמד גם אחרי החתונה כמובן בעוד שהיא רואה סרטים ושומעת שירים לועזיים ומתלבשת כמו איזה....??
איך אפשר להבין את זה שבחורה תדרוש בחור שלומד ושילמד גם אחרי החתונה כמובן בעוד שהיא מדברת לשון הרע, לא מכבדת הורים כמו שצריך, מזלזלת באנשים שסביבה?
למה אין אחד אחד שחושב לשאול את השאלה הזו?
כרוצים לתאר בחורה שלילית מייד קופצים על הלבוש, על השירים וכדו', כמובן שעל הבחורה להתלבש בצניעות ומוטב שלא תצפה בסרטים, אך יותר מדי מייחסים משמעות לדברים כאלו ביחס לדברים אחרים שהם מעיקרי הדת כמו הדברים שהזכרתי לעיל.
נשלח ב-14/12/2010 12:49
טיע כתב:
בס"ד
?
את בטוחה?
לא נראה לי!
לא תיארתי לגמרי את קוד הלבוש שלה. אך לדעתי הדרישה החד משמעית שלה לבן תורה, כאשר היא חיה לגמרי את חיי העולם הזה, מונעים ממנה למצא את השידוך שלה.
נשלח ב-14/12/2010 12:54
את צודקת גם בזה ואני מסכימה איתך!! אבל זה הדברים שבולטים היום. חצמזה שאני לדוג' לא רואה סרטים ואין לי בבית ואני לא שומעת שירים לועזיים אבל אני כן מתלבשת...לכן אני לא מרגישה מספיק ראויה לקחת אחד שילמד כל היום למרות שיש לי השקפות מאוד חזקות ואני לא עושה שטויות וגם לא עשיתי.
נשלח ב-14/12/2010 13:22
דברים שבולטים היום? אולי דברים שמבליטים היום. יש יותר חוסר צניעות מרכילות? יותר צפייה בסרטים משנאת חינם? יותר שמיעת שירים מקנאה? פשוט, הרבה יותר קל לאנשים להסתכל על דברים חיצוניים ועל פיהם לשפוט הכל.
נשלח ב-14/12/2010 13:30
פשוט, הרבה יותר קל לאנשים להסתכל על דברים חיצוניים ועל פיהם לשפוט הכל.
אם זה חיצוני אז זה מה שבולט וזה מה שרואים!!
נשלח ב-14/12/2010 14:21
ציאניד דברה נכון! אנשים נתפסים לשטחי, ולא מסתכלים על עצם מהות האדם. חז"ל אמרו ההפך: אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. אם אני הייתי לבחור בין בחורה מודרנית עם מדות מעולות, ובחורה עם מדות ממוצעות אבל חרדית למהדרין, ברור לי שהייתי בוחר במדות. לבוש אפשר לתקן בקלות יחסית, מדות כמעט בלתי אפשרי לתקן.
נשלח ב-14/12/2010 14:29
בדרך כלל חרדית להמהדרין מגיעה עם מידות(ברור שלא תמיד). ואני לא מדברת רק על עניין צניעות מה עם סרטים,שירים?? ואגב צניעות אי אפשר לתקן בקלות!! זה כמו שתקח בחור שעובד ותושיב אותו ללמוד יום שלם. לימוד תורה לבנים=צניעות לבנות.
נשלח ב-14/12/2010 15:02
ציאניד
למרות השם המפחיד...
נשלח ב-14/12/2010 15:03
טיע כתב:
.
אני מכירה אחת בת 26 לערך שלובשת חצאיות בדיוק עד לברך ושרוולים קצרים מידיי. והיא לא מוותרת על בן תורה למרות שלדעתי בן תורה לא רוצה אחת שמתלבשת כך.
בס"ד
?
את בטוחה?
לא נראה לי!
שימי לב היא דיברה על בן תורה שזה ביטוי לדביקות נפשית בתורה ובבורא
לא על סתם לומד תורה וראשו בשטויות
נשלח ב-14/12/2010 15:10
ציאניד כתב:
איך אפשר להבין את זה שבחורה תדרוש בחור שלומד ושילמד גם אחרי החתונה כמובן בעוד שהיא מדברת לשון הרע, לא מכבדת הורים כמו שצריך, מזלזלת באנשים שסביבה?
למה אין אחד אחד שחושב לשאול את השאלה הזו?
כרוצים לתאר בחורה שלילית מייד קופצים על הלבוש, על השירים וכדו', כמובן שעל הבחורה להתלבש בצניעות ומוטב שלא תצפה בסרטים, אך יותר מדי מייחסים משמעות לדברים כאלו ביחס לדברים אחרים שהם מעיקרי הדת כמו הדברים שהזכרתי לעיל.
מדברייך משמע שצניעות אינה מעיקרי הדת
ואת לא מבינה למה נתפסים דוקא לזה
אז שיהיה ברור לך שאין דבר יותר גרוע ויותר עיקרי מחוסר צניעות
כיון שבשונה משאר מצוות וענינים שהם נוגעים לאדם עצמו בלבד והוא יתן את הדין מול הבורא
חוסר צניעות לעומת זאת מכשילה את הרבים וגורמת להם נזק הכי גדול שיכול להיות
בחור ואברך שנכשל בראית בת לא צנועה זה מוריד אותו אחורה פי מאה מכל עבירה אחרת