כמובן שזיווג זה משמים ועל כל אחד נגזר מה שנגזר אבל בנוסף לזה האם אתם חושבים שהייתם יכולים להמנע מלהגיע לגיל שלכם??
ומה יש לכם להמליץ לצעירים שביננו??(מה לעשות ומה לא)
תוקן על ידי אסיק_good ב- 15/12/2010 06:06:39
נשלח ב-14/12/2010 19:53
בס"ד
להמנע? ממש לא. אם הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים ואומרים שזווגו של אדם אחרי גיל 20 נקבע ע"פ מעשיו, אז אולי זוהי העיצה היחידה. בנוסף עלינו לזכור "כל השנה" ש- "תשובה תפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה".
לי באופן אישי אין שום עיצה עבורכן, אם היה לי הייתי משתמשת בה ומפרסמת ברבים את הצלחתי :)
מה שכן בדרך הטבע מוטלת עלינו השתדלות ואותה כדאי למלא על הצד הטוב ביותר בצרוף תפילה חמה מעומק הלב שד' יצליח דרכינו ולא נכשל. שחלילה לא נדחה הצעה אמיתית, שלא נפסול על עניינים שאינם חשובים וכדו'. נתיחס ברצינות למשמעות של הקמת בית, נשקול התלבטויות בחכמה, נכבד עצות של גדולים מאיתנו והקב"ה יכווין אותנו אל הטוב המיועד עבורינו. ואני מברכת את כולם שילך להם בקלות וללא עיכובים ושלא יתנסו בהמתנה ארוכה.
קשה לדעת ,בסך הכל אני מאמין שאם רוצים להתחתן ומתעכבים זה מלמעלה אבל -האמת שככל שעובר הזמן אני שם לב שאני מסתכל יותר על דברים שחשובים באמת שצעירים כמובן רוצים יופי ורושם וזה נחמד ,ויש הרבה מגבלות {עדות ,למשל } אבל צריך להבין וזה בא עם הגיל שיותר חשוב הבן אדם עצמו ,שיהיה נחמד שיהיה נעים יחד ,שתהיה עדינה וטובה פחות להתרגש מהיחוס המשפחתי מעדה מסוימת ואפילו אני לא חושב שגרושה זה אסון העיקר מי הבחורה היא יכולה להיות מעולה אני לא מציע לך לקחת גרוש אבל באמת לשים לב למה חשוב באמת בהצלחה
נשלח ב-14/12/2010 23:32
תודה רבה על הדברים!! אני רק בתחילת דרכי וחשוב לי לשמוע על הדברים ועדיף מבעלי נסיון כי "אין חכם כבעל הניסיון".
נשלח ב-19/12/2010 23:27
המלצות?
אם היה היינו נשואים.
דבר אחד כן:
לדעת ללמוד לקחת את הקושי והבאסה הזה בסבבה.
ו...
שלא תטעו
אני עוד לא למדתי.
נשלח ב-20/12/2010 10:27
לא נותר לי אלא להסכים עם כל מה שנכתב מעליי רק אוסיף נקודה קטנה, כרווקה קשישה למדתי שיש רגעים קשים יותר ויש רגעים קשים פחות וישנם רגעים בהם צריך לקבל החלטות שלא תמיד פשוטות ולכל המצבים האלה אני יודעת שכשיש רב שצמוד ומדריך אותך העניין נעשה קל יותר בעניין השידוכים בפרט ובחיים בכלל.
אז בע"ה שיהיה בהצלחה לכולנו ונעוף מכאן עוד השנה בע"ה