|
|
| נשלח ב-16/12/2010 13:40 |
|
| |
יונתן אתה שואל שאלה מאד טובה מה פועל הבישול במים [חי ישמח לענות לך] אבל זה לא משנה את ההגדרה של מלאכת שבת בכללותה . זה מה שהראשונים נדחקים במלאכת המוציא מרשות לרשות ומגדירים אותה כמלאכה גרועה .בלשונינו אנו היינו מגדירים אותה כמלאכה מלאכותית.. כי אכן לא מובן מהי היצירה בהעברת חפץ ממקום למקום בפרט שהרשויות לא באמת קיימות בעולם הפיזי ואותה העברה בשטח פרטי לא משפיחעה שום דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 13:44 |
|
| |
לדעתי את מלאכת ההוצאה הם הכניסו למלאכות רק בגלל הפסוקים בירמיהו...
כל הסוגיות במלאכות מראות שלא תמיד היה ברור מה אסור וחכמים הם אלה שמנסים למצוא גבולות ובסיס משותף לאיסור ("המוציא תבן - כמלא פי פרה" (או גמל, לא זוכר) "הבורר" (לא הסרט))
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 13:47 |
|
| |
מלאכת שבת לא מוגדרת בשום מקום כיצירה, אלא כמנוחה, למען ינוח, כשלא עובדים גם לא עושים מו"מ. מה קשורים שיעורי הוצאה לגבי מה ברור ומה לא ברור? (לא הסרט)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 13:47 |
|
| |
על חברות הבולות שמעתם בוודאי, מה פי' שזה לא מלאכה ??
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 13:57 |
|
| |
חידושי הרשב"א מסכת שבת דף קה עמוד א
חביב נתתיך באומות, דאנו דורשין ה"א כחי"ת, וכמו שאמרו בירושלמי פרק כלל גדול (ה"ב) גבי אבות מלאכות ארבעים חסר אחת, מנין לאבות מלאכות מן התורה רבי חנינא דציפורי בשם ר' אבהו אל"ף חד, למ"ד תלתין, ה"א חמשה, דבר חד, דברים תרי, מכאן לארבעים חסר אחת מלאכות שכתוב בתורה, רבנן דקסרין אמרי אפילו מן אתרה לא חסרה כלום אלה אל"ף חד למ"ד תלתין חי"ת תמניא לא מתמנעין רבנן דרשין בין ה"א לחי"ת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 13:57 |
|
| |
ארתח אם התכוונת לדברי אולי תסביר לנו אתה מהי מלאכה
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:01 |
|
| |
אני חושב שהפסוקים ברורים, "ששת ימים תעבוד ועשית כל מלאכתך..." עכשיו כל מה שקשור לעבודה של האדם בכלל למשל, מלאכת השדה - חרישה זריעה קצירה דייש וכו' מלאכת הטווה גיזה ליבון ניפוץ וכו' צידה בניה הבערה הכל בכלל "כל מלאכתך" כל מה שאדם עושה לצורך ונחשב בעיני הבריות מלאכה, על כל זה נאמר "ויום השביעי שבת לד' אלוקיך, לא תעשה כל מלאכה וכו' " האם זה חידוש לומר שאסור לחרוש בשבת ? רק מלאכת הוצאה איננה מלאכה כ"כ וגם מכה בפטיש
לגבי חימום מים זוהיא מלאכה שהופכת את המים לכלי שמבשל, דומה למבעיר שהרי האש עצמה תועלתה שהיא מחממת
תוקן על ידי חי_רגעים ב- 16/12/2010 14:01:50
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:04 |
|
| |
חי [אתה ארתח?]
מכה בפטיש היא כל סיום מלאכה וזו דווקא ראיה שהכוונה במלאכה היא יצירה כלשהיא ולא סתם עמל כפיים
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:06 |
|
| |
| pi_haton כתב: |  | ארתח אם התכוונת לדברי אולי תסביר לנו אתה מהי מלאכה |
|
כל מלאכה לגופו של המלאכה,
אם חברת הדואר, המקצוע שלהם לעביר ממקום למקום, אז זוהי מלאכה ככל מקצוע,
מלאכת מחשבת במלאכה שצריך מלאכת מחשבת,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:09 |
|
| |
מקס תודה...
בזמן חז"ל גם היו בלדרים שהעבירו מכתב ד' אמות מאחד לרעהו?.[ אולי ממנודה לקהל??]
ומהי ההגדרה בהוצאה מלאכה גרועה?
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:20 |
|
| |
פי
מכה בפטיש היא לא כל סיום מלאכה, לפי רש"י בטח לא הוא מפרש שזו מכה האחרונה שמכים על הקורנס כדי לישר את הפטיש או הקורנס עצמם
חוץ מזה שקיל אקופי מגלימי חייב משום מב"פ ושם זה כלי גמור. ההגדרה של מכה בפטיש ( לפי רוב הסוגייות ) היא תיקון קל בעל חשיבות גדולה כמו העמדת כלי על גמרו, חריצת אבן כדי להתאימה לדוגמא המקובלת בבניה, ואפילו ציור על כלי חרס במקום שנוהגים לצייר על כל הכלים.
אני האחרון שאשתמש בניק כפול, זה לא באופי שלי
לא טענתי שהאיסור נקבע לפי טורח, ופשוט לי שעיקר האיסור הוא במלאכה שיש לה חשיבות וששיעור הדברים האלה אינו מבואר במקרא והוא מונח לחכמים שיפרשוהו
איני מסכים עם מקס ואני לא חושב שדוורות היא מלאכה דאורייתא כיון שעיקר המלאכה נקבע באותם מלאכות שהאדם הוא יוצר בהן לבד ולא בדברים שהם תוצאה של מוסכמה או שירות, כשם שמקח וממכר אינן יצירות רק שינוי בעלות, אמנם אחרי ששינוי רשות הוא מלאכה גמורה (אם כי גרועה ) יש לדון מדוע שינוי בעלות אינו כן
תוקן על ידי חי_רגעים ב- 16/12/2010 14:21:43
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:24 |
|
| |
חי אני מסכים עם עיקר דבריך כתבתי מכה בפטיש היא "כוללת" סיום מלאכה ומשום מה יצא כל .סיום מלאכה הוא חלק שצריך לשלימות הכלי או ליופי [גם סוג של שלימות בעצם] הכלי ולא תלישת תוית ...
לפני שנעורר את חמת מכי בפטיש וקוראים לסדר , איני חושדך בכשרונו של ארתח פשוט ענית במהירות לאחר שבקשתי את תגובתו ואני עדיין מצפה לתגובתך באשכול על הגזענות בהלכה היהודית _________________ _________________
תוקן על ידי pi_haton ב- 16/12/2010 14:46:32
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:32 |
|
| |
יונתן הצעת להוסיף את מלאכת המקפיא תעשה טובה ואל תעלה רעיונות כאלו, הנדליסטים בחבורה עוד יחליטו שמקפיא הוא לפחות 'מדרבנן טבעי' אם לא למעלה מכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:33 |
|
| |
אנחנו מתקדמים לאט לאט לעולם שבו הכל נעשה באופן אוטומטי (או ע"י לחיצת כפתור)
האם מלאכות אלו ייעלמו מן העולם?
(אותי מצחיקים כל מיני פיתוחים כמו "טלפון-גרמא" וכדו'..)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2010 14:36 |
|
| |
זו שאלה קשה מאוד. תיאורטית - האם הנסיון לומר שלמרות שבתורה נאמר לא לעשות מלאכה, למען ינוח וכו' לא התכוונה לעבודה כפשוטה אלא ליצירה המשנה משהו בעולם, ואח"ב למצוא פתרון למלאכת הוצאה, הוא שגוי. אולי באמת לתורה לא היה איכפת שנשמע מוסיקה בשבת?
|
|
|
|
|