| נשלח ב-20/12/2010 04:55 |
|
| |
קל מלא רחמים לחן שטרן מתחכמוני לצפיה
תפילת קל מלא רחמים בלחנו של גדול החזנים משה שטרן בביצוע מרטיט ומרגש ע"י החזן אברימי קירשנבוים בליל עשרה בטבת יום הקדיש הכללי בבית הכנסת אוהל מרדכי ברח' תחכמוני בירושלים
http://www.youtube.com/watch?v=Q79SvXyV8dk
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 20:19 |
|
| |
באמת ביצוע נהדר,לעניותי נדרש כאן מעט ליטוש נוסף של המבצע ,ואולי היה צריך להתחיל היצירה בטון אחד או שניים נמוכים יותר,כי נשמע שמתקשה בטון הגבוה, אך בסה"כ באמת ביצוע נהדר. ביותר מתפעל אני מהמלווה הצעיר הנראה כנער רך בשנים,ונשמע כפסנתרן בעל וותק רב,האם מישהו יודע מה שמו של נער הפלא המלווה בפסנתר כה יפה? להערכתי הוא הדבר הבא בעמדת הפסנתרן! ממש כשרון!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2010 21:03 |
|
| |
יוקיל אם היינו שומעים לעצתך ולא מדווחים מהנעשה בתחכמוני היית מפסיד את הביצוע הנהדר של קירשנבוים. בכל אופן הפעם לשם שינוי תגובתך היתה עניינית, והמלווה הצעיר הוא אכן צעיר ובקרוב ימלאו לו 14 שנים, ואני מסכים שהוא הדבר הבא בעולם החזנות, ומי שהיה בקונצרט הקודם בתחכמוני ראה אותו מלווה בכשרון רב את כל הקונצרט. החזן משה שטרן שהנער ביקר אצלו בביתו וניגן לפניו,התפעל ממנו ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 00:39 |
|
| |
| אליקים_געצ כתב: |  | באמת ביצוע נהדר,לעניותי נדרש כאן מעט ליטוש נוסף של המבצע ,ואולי היה צריך להתחיל היצירה בטון אחד או שניים נמוכים יותר,כי נשמע שמתקשה בטון הגבוה, אך בסה"כ באמת ביצוע נהדר. ביותר מתפעל אני מהמלווה הצעיר הנראה כנער רך בשנים,ונשמע כפסנתרן בעל וותק רב,האם מישהו יודע מה שמו של נער הפלא המלווה בפסנתר כה יפה? להערכתי הוא הדבר הבא בעמדת הפסנתרן! ממש כשרון! |
|
ראה מה הגבתי כאן http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=19&topic_id=2858711&forum_id=14617
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 09:31 |
|
| |
זוכמירביץ, אנא מנה בפנינו את כל הדברים הבאים של החזנות על מנת שלא נהיה מופתעים מידי בעתיד.... אם תוכל גם להרחיב על מקורותיך לגבי ניבוא העתיד ואף לנמק על הגעה למסקנות כה הרות גורל לכל שלולית החזנות בת דורינו... ובקיצער דחילאק.............
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 17:03 |
|
| |
אינני יודע אם ראית את הפרסומת החדשה של קופת חולים אם תמשיך לפקפק תצא קירח מכאן ומכאן
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 17:33 |
|
| |
התרגשתי ונהנתי
אין ספק שלבחור יש ׳נשמה של חזן׳ והייתי מוסיף וכותב בכותרת ״בלחנו של שטרן על פי שיטתו של אבריימלה,
אמנם אם הוא היה מתחיל טון יותר נמוך זה לא היה מזיק לו כלל וכלל, שזה נשמע קצת חורק למעלה (אלא אם כן הוא נסגר מלחץ או משהו כזה)
וכן העצה ש׳ניוטרל׳ כתב יש בזה מן המוכח אצל חזנים גדולים,
וכן הפריע לי ההתמקדות בתווים שזה לא מכובד כ״כ , אפשר להסתכל בתווים מידי פעם אבל עדיף שזה לא יהיה בקביעות וזה גם מפריע להתרכזות ביצירה. וסמוך ובטוח אני שאבריימלה מכיר את היצירה בע״פ ואיני צריך כ״כ לדפי התווים,
התרשמתי מהילד שנראה רך בשנים אבל נראה שהוא צריך להיכנס עוד קצת לחזנות וזה יהיה מושלם ,
אבל ללא ספק כישרון גדול שלא רואים הרבה.
אני זכיתי לשמוע את משה שטרן בכבודו ובעצמו מבצע את קל מלא רחמים ואני לא זוכר באיזה מעמד זה היה ואף אין לי הקלטה מזה , אלא רק זיכרון מהנה ונרגש.
יש לי עוד הערה קלה : שלפי דעתי יותר מתאים לסיים את ״ונאמר אמן״ בפאלסטו או בפיאניסימו שזה נותן יותר רגש וביטוי, וכן בפתיחה לא היה מזיק פיאנו.
שיהיה לו המשך הצלחה, יש לו עתיד גדול בחזנות.
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2010 23:54 |
|
| |
| זוכמירוביץ כתב: |  | יוקיל אם היינו שומעים לעצתך ולא מדווחים מהנעשה בתחכמוני היית מפסיד את הביצוע הנהדר של קירשנבוים. בכל אופן הפעם לשם שינוי תגובתך היתה עניינית, והמלווה הצעיר הוא אכן צעיר ובקרוב ימלאו לו 14 שנים, ואני מסכים שהוא הדבר הבא בעולם החזנות, ומי שהיה בקונצרט הקודם בתחכמוני ראה אותו מלווה בכשרון רב את כל הקונצרט. החזן משה שטרן שהנער ביקר אצלו בביתו וניגן לפניו,התפעל ממנו ביותר. |
|
זה לא חכמה כי כולם מבצעים את היצירות, בלי שינוי ואין אף אחד שמאלתר היום כמעט. אבל אני הייתי רוצה לראות את "קירשנבוים", שר ומלווה את עצמו. כמו שהוא יודע ויכול:
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 10:19 |
|
| |
מה אתה מעדיף? שאתפעל מן השנינות שבתגובתך?! או שמא שאגיב באותו אופן?! או דווקא - וזו האפשרות המועדפת - עליי שאתן לך צ'אנס פעם נוספת להגיב באופן פחות בנאלי!?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 11:18 |
|
| |
רבותי המכובדים,כל המגיבים באשכול הזה.
אל נא באפכם, כי הלא החזן המבצע את הקטע ניכר בו כי לגדולות נועד, יען כי הגיש ביצוע מכובד ומעורר השראה באמת ,והלא ידוע לכולנו כי לא כל חזן יכול או ראוי להשמיע יצירת חזנות של החזן הגדול משה שטרן ולכן רק נותר להתפעל מבחור צעיר המעז להיכנס למים עמוקים.נכון כי הוא עדיין צעיר,אך ירכוש מעט נסיון ונראהו כפרח חזנות עולה. וכן הנער על הפסנתר בטוחני כי נראהו אף בעתיד יושב ליד כלי בעל קלידים- םא בקונצרטים או בהופעות זמר. ומה לכם כי תתקוטטו? והאמת והשלום אהבו.
שלכם נחמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 13:09 |
|
| |
מדהים כרגיל אברימי אמן אמיתי ירושלים חוזרת לכבודה האבוד לאט לאט נרקמת אלטרנטיבה אמיתית לחובבבי החזנות הטובה ללא צרמוניה מיותרת הייתי מגדיר אותה כזאנר מחתרתי כמעט בייחס לממסד הקשוח מהיכל "התרבות" תמשיכו כך יש לכם קהל גדול ותומך גם אם לא תמיד הוא מושמע או מפורסם אבל הוא קהל ששומע ומבין היטב בחזנות אכותית גם אם עכשיו היא עדיין אצל הצעירים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2010 21:33 |
|
| |
ראשית ערב טוב לכולם.
לאחר צפיה בקטע, ארשה לעצמי להתחיל בשבח,
לאברימי קירשנבוים יש פה חם ומפיק מרגליות, וכולו הבנה עמוקה במוזיקה ובחזנות כולל בקטע הזה,
אך דא עקא, הייתי מעדיף לשמוע את הקטע הספציפי הזה בלא צילום הווידיאו, כי המחזה שם, הוא פשוט לעג והצגה, דוגמאות?!: מישהו כבר הזכיר את הצמידות לתווים, ואני מוסיף, מה זה צריך להיות סבובי הראש והגוף לכיוון המלווה?! מה זה פה, א-ל מלא רחמים בי' בטבת או איזו שהיא חזרה אצל מפתח הקול??!! סוף סוף זו היא תפילה מרטיטה ומזעזעת? מה זה מחיאות הכפיים? אם היו שם ניצולי שואה וודאי היו מרגישים נלעגים.
אני מצטער על דברי הביקורת החריפים ועל קלקול "החגיגה" ואני אומר את דברי דווקא מתוך הערכה עמוקה מאד לחזן קרשנבוים, אבל יש דברים שמישהו צריך לבוא ולהעמיד אותם על מקומם.
לילה טוב ובשורות טובות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 12:08 |
|
| |
לאברימי יש פה של חזן וקולו נפתח וביצועים מדויקים, ומאוד נהנתי לצפות בשירתו המרגשת, שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 21:16 |
|
| |
כתבתי בעבר לגבי החזן קירשנבוים שאני מעריך אותו כמבצע עם רקע מוזיקאי יציב ואיתן, קריאת תווים טובה מאד ומוזיקליות ברוכה, אך לגבי תורת הביצוע הוא רחוק מאד מהסטנדרט, ואפרט: תנועות חדות ואפילו תזזיתיות מול קהל הצופים והמאזינים, אשר משדרות לקהל כאילו משהו לא תקין ומתקרב איזה ברוך, ובקיצור חוסר מקצועיות משווע. אני לא קונה את נושא החזן הצעיר משום שהוא כבר בעל וותק רב בתחום ומופיע על במות ובתפילות מספר שנים. קול לא מפותח, קולו של המבצע לא עגול לא צלול ולא מספיק מפותח כדי להיות מבצע בקונצרטים מקצועיים, הקול שלו ממש לא נפתח ונהפוך הוא הוא נשמע אטום כמעט לגמרי,(אין ספק שסגנון השירה בפה סגור משפיע רבות על המצב) וכאן צריך לומר אחת מהשניים, או שהוא לא משקיע בנדון וזו בעיה חמורה, או שמא הוא משקיע אך לא רואה פירות שזו היא בעיה כפולה ומכופלת... בחירת סולמות לקטעים אותם הוא מבצע. לא אחת צפית/'שמעת וכו' ביצועים של הנ"ל ולא פעם נתקלתי בבחירת סולם שאינה מתאימה, אגב-כמה טיפוסי-תמיד כלפי מעלה...ואז תוך כדי הביצוע אפשר פשוט לצפות לקשיים שיבואו, לקול שלא נפתח ולצליל שנשאר תקוע עמוק במקום ולא משתחרר בטכניקה נכונה וזה קורה כאמור לעיתים קרובות. לאחר כל האמור, ולאור העובדה שציינתי שהנ"ל מבין מוזיקה ואכן הוא מבין לעומק את אשר כתבתי, אין ספק שנדרש מקצה שיפורים מפותל שישאיר את הטעון שיפור וטיפוח מאחור ויציג את התוצר המוגמר, אז קדימה לדרך, ובהצלחה!
 |
|
|
|
|
|