בית פורומים עצור כאן חושבים

תיארוך רדיואקטיבי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2010 23:42 לינק ישיר 

אני מצטט"הערת שוליים" מתוך מאמרו של ד"ר ע. וליקובסקי: "תיארוך בעזרת פחמן רדיואקטיבי", וכך כתב: "בזמן המבול עברה על כדור הארץ גם תקופה של הפצצה רבת עוצמה של קרניים קוסמיות. תהפוכת הטבע הגדולה שהביאה את הקץ על הממלכה התיכונה באמצע האלף השני לפסה"נ אף היא בוודאי קטעה את כל התהליכים שביסוד שיטת התיארוך באמצעות פחמן רדיואקטיבי... השריפה הכללית שליוותה את תהפוכת הטבע חייבת היתה להביא לידי זיהום האויר בפחמן משריפת יערות, ואף יותר מזאת משריפת פחמן פוסילי שבנפט ובפחם, וזאת נוסף על זיהום האויר בתוצרים של התפרצויות הרי געש שפרצו בעת ובעונה אחת על כל יבשות תבל. חדירה כזו של פחמן לא רדיואקטיבי לאטמוספרה היתה מערערת את שיווי המשקל שבין פחמן- 14 לפחמן- 12 בכיוון כזה שכל חומר אורגני שצמח וחי לאחר זעזועי הטבע יימצא בבדיקת פחמן כבעל גיל גדול יותר כלומר כשייך לתקופה קדומה יותר.
וכך, שתי תופעות בעלות השפעות הפוכות פעלו בזמן תהפוכות הטבע, נוסף על כך, פחמן שהגיע ממקור שמחוץ לכדור הארץ הוסיף בוודאי גורם שלישי שאת השפעתו על סך הפחמן, אם נטה להגביר או להפחית מכמות הרדיואקטיביות, לא ניתן להעריך כלל.
במאה השמינית ותחילת השביעית לפסה"נ, אירעה סדרת הקטסטרופות הקוסמיות האחרונה. אם כי לא בעלות אותה עוצמה, עד כמה שנגע הדבר לכדור הארץ, חייבות היו תהפוכות ושריפות אלו אף הן להטביע את רישומן על כל דבר אורגני".

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2010 23:47 לינק ישיר 

מעניין האם לנח ולבניו ולחיות היו בתיבה מסכות אבח,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 00:11 לינק ישיר 

לידעיה:
1. יש כלל פשוט לגבי הסקת מסקנות מתוך נתונים : מספר המשוואות הבלתי תלויות צריך להיות שווה למספר הנעלמים. במקרה של תיאורך פחמן 14 יש משוואה אחת שמתארת את הדעיכה הרדיואקטיבית ו-2 נעלמים , הריכוז ההתחלתי של החומר הרדיואקטיבי . זה לא מספיק כשלעצמו לקבוע את כל הנתונים באופן יחיד , לכן צריך משוואה נוספת. אבל אין שום עיקרון פילוסופי שאומר שהמשוואה הנוספת תהיה חייבת להסתמך על הנחות מפוקפקות.

לא דיברתי על עקרון פילוסופי, אלא על הנושא שהועלה כאן למשל, ששאלת הריכוז המקורי של C14 מוטלת בספק.

2. כאשר עושים חשבון שכולל הערכות , זה אומר שהתוצאה לא מדויקת ב-100 אחוז, אבל זה לא אומר שכל הסתמכות על התוצאה כפופה לשיקולים סובייקטיביים, בהרבה מקרים אפשר למשל לחסום את השגיאה האפשרית . למשל , אם אתה עושה חישוב של משכורות עובדים ואתה מעגל אגורות , הרי שבסופו של חשבון התוצאה הסופית לא תהיה מדוייקת. אבל זה לא אומר שהתוצאה היא סובייקטיבית. אם למשל מדובר באלף עובדים , אתה יודע שהשגיאה האפשרית היא פלוס מינוס אלף שקל .

באופן כללי נכון, במקרה שלנו לא ברור בכלל. אם יש תנודתיות בריכוז C14 אין לך גם מינימום ומקסימום.

3. אתה צודק לגבי זה שאם מישהו טוען טענות מנומקות , אין לפשפש בציציותיו ולבדוק את מומחיותו , אלא להתייחס לגופן של דברים. אבל הטענות שלך למשל הם לא טענות מנומקות. אתה בא עם קביעות גורפות שכל תחום התיארוך מבוסס על הנחות מעגליות מפוקפקות . זו טענה שקשה לנמק במסגרת צרה כמו הפורום ולא הייתי מצפה ממך לעשות זאת במסגרת של ויכוחון , בדיוק בגלל זה אני כן רוצה לדעת מה עומד מאחורי הסמכותיות שבה אתה משתמש , האם למדת את הנושא על בוריו או שאינך מעריך את העובדה שצריך ללמוד את הנושא? לחילופין ,לא אשאל את השאלה הזו אם תכתוב מאמר ובו סקירה מקיפה וממצה של שיטות התיארוך הקיימות עם פירוט של הבעיות המתודולוגיות שבהם כאשר במאמר זה יש נימוק או מקור לכל טענה .

איני מתווכח עם דבריך אלו, ולא באתי ללמד כאן מישהו, פשוט הערתי כמה הערות, עם ההתנצלות הנדרשת. וחסר טעם שאצהיר על עצמי כמה למדתי והיכן, שכן מה שלא אומר לא יהיה ערובה לאמיתות דברי. ביקשתי רק לתקן כמה דברים שנראה לי שלא הובהרו במהלך הדיון קודם לכן, והשתדלתי לנמק.

במקום זה הייתי מציע לך לא להפריח קביעות גורפות שככל הנראה אינך יכול לעמוד מאחוריהם . עדיף שתפנה כלפי בני פלוגתתך שאלות ביקורתיות ממוקדות בלי לסטות לנושאים צדדיים. ממה נפשך : אם ישארו בלא תשובה  ,ניצחת. מאידך , אם לכל שאלה ממוקדת יש להם תשובה טובה , אולי זה יהיה אינדיקציה בשבילך שאולי אתה זה שצריך לערוך רוויזיה באמונותיו ולא להיות דוגמטי.

ששת ההערות שהערתי הן די ממוקדות כמדומני.

4. לגבי הטלת ספק יש להבדיל בין הטלת ספק שבאה לפני שלומדים משהו אבל מתוך נכונות להקשיב ולהשתכנע במידה ויסופקו נימוקים משכנעים , לבין הטלת ספק טוטאלית שאינה מאפשרת מקום לשינוי. הגישה השניה היא דוגמטיות שאיננה שונה מכל דוגמטיות אחרת.

איני מתווכח על כך, והטלת הספק שלי מאפשרת מקום לכל שינוי.

5. נורא התפלאתי כשכתבת שכדי להבין את היסודות של שיטות התיארוך צריך להיות גאון על. מדובר בנושא טכני משמים ולא עמוק שלא דורש כל כך הרבה השקעה בכדי להבינו על בוריו. למשל לגבי שיטות רדיומטריות אני משוכנע שסטודנט ממוצע של שנה ב' בפיזיקה יכול ללמוד את כל מה שחשוב לדעת על הנושא במספר שיעורים. גם לגבי כל השיטות האחרות , נראה לי שלא צריך יותר מאשר לדעת סטטיסטיקה וידע בסיסי (=כזה הנלמד בשנה א)בפיזיקה כימיה וביולוגיה .

להבין את הנושא של בדיקות תיארוך בודאי אפשר בקלות, דיברתי על לחקור ולבדוק מן השורש את כל התחומים האחרים שבדיקות אלו נשענות עליהן בעקיפין. ולא על התיאור האידיאלי אלא על הדרך הקשה מן הממצאים ועד המסקנות.

6.כתבת שכל המדעים תלויים זה בזה ואין אף אחד שיודע על בוריות את היסודות שעליו הוא נשען , אלא הוא צריך לסמוך על אחרים. אני חושב שבזה אתה ממש טועה ומטעה. ישנו תחום מדעי אחד שאני מכיר די מקרוב , דהיינו מתמטיקה ואני יכול להגיד לך באחריות שאין כזה דבר שמתמטיקאי יפרסם מאמר שבו יופיע פסיק אחד שאין הוא יכול להוכיחו באופן עצמאי מתוך המושכלות הראשונות. גם בפיזיקה למרות שאיני יודע מה הנהלים שם , הרי שבהחלט כל דבר שלומדים שם לומדים עם הבסיס הניסויי ולא מקובל לומר כזה ראה וקדש . אני חושב שסטודנט טוב לתואר שני בפיזיקה יוכל לענות לך מאפס על כל שאלה שתהיה לך על כל טענה פיזיקלית שהוא מוכן לעמוד מאחוריה.

לא דיברתי על תחומים כמו מתמטיקה, ואפילו לא פיזיקה, דיברתי על מדעי העבר. שהם בעצם אינם מדע, אלא נסיון לעשות סדר בתוך ים של מליארדי נתונים, מה שמביא את המסקנות הוא לא נוסחאות מופשטות אלא הסדר של כל הנתונים שבכל התחומים גם יחד. אבל הבעיה של אוטוסטרדת המידע היא גם במדעים פרקטיים כמו רפואה, גם אם רופא יקרא חומר כל היום על תחום התמחותו הספציפי מאד בטיפול בבעיות בשורש כף היד, הוא לא תמיד יספיק להיות מעודכן במה שקורה בתחום הזה בלבד.

אוסיף שהציטוטים שאתה מביא הם ממש לא לעניין, כי לאף אחד לא ברור מהי ההשלכה שלהם על הנושא הנידון. למשל אתה רוצה להגיד ששיטות התיארוך המקובלות באבולוציה אינן אמינות ולשם כך אתה מביא ציטוט של ארכיאולוג העוסק בתקופה ההיסטורית ומתייחס לפחמן 14 שכלל אינו משמש לתיארוך אבולוציוני . אז אתה מדגיש את המילים שאומרות שהתגברו על בעיה בשיטת הכיול כי אתה החלטת שכיול זה משהו מעגלי .

הציטוטים הובאו לכבוד צענע שהחליטה לעשות מחקר האם אני מכיר את המלה כיול מהיום או משלשום. אגב הענין הבאתי דוקא את אלו כי הם נוגעים למחקר שהובא לעיל לפיו בקטע ההיסטורי הוכחה יעילותו של פחמן 14.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 01:48 לינק ישיר 

בתגובה לדברי פוגמישו מיום 27/12/2010 שעה 23:42
בזמן המבול עברה על כדור הארץ גם תקופה של הפצצה רבת עוצמה של קרניים קוסמיות...
המבול היה סך הכל "רטוב", והטמפרטורה שלו לא יכלה לעלות על מאה מעלות צלסיוס, וכנראה הרבה פחות, יען כי הקרפיונים לא הפכו לגעפילטע פיש, ושרדו את המבול על אף שלא הועלו לתיבה. 

לא היתה זו יכולה להיות קטסטרופה קוסמית, כמו מכת קרינה מן החלל, אשר עירערה כוחות פנימיים בתוך הגרעין, באופן ששיבש תיארוך רדיומטרי, שהרי הכוחות הפנימיים בגרעיני האטומים במולקולות אשר בגופם של הטרמפיסטים של נוח לא ניזוקו כלל על אף שצפו בדוברה עשויה סך הכל עץ. 

איך אנו מתירים ל"מדעני בריאה" לטעון כי משהו שיבש כל שיטת תיארוך קיימת, ואף ישבש כל שיטת תיארוך חדשה אשר תתגלה ביום מן הימים, בלא לדרוש מהם להציע רעיון אודות הארוע המשבש?

להזכירכם, וליקובסקי הוא זה אשר על סמך מעשיה מן המיתולוגיה היוונית, אודות ונוס אשר זינקה מראשו המבוקע של זאוס (מלך האלים במיתולוגיה היוונית), הנפיק מעשיה משלו כי הפלנטה ונוס נפלטה מן הפלנטה צדק (יופיטר, מלך האלים במיתולוגיה הרומית), בשנת 1500 לפנה"ס, חלפה בקרבת כדה"א וחוללה את "מכות מצרים", 52 שנים מאוחר יותר חלפה שוב בקרבת כדה"א וחוללה את הארוע המתואר ביהושע י יב-יג (שמש בגבעון דום), ולבסוך נכנסה למסלולה העכשווי סביב לשמש (שימו לבכם לכך כי ונוס היא פלנטה מוצקה בדומה לכדה"א, שמסתה כ- 81% ממאסת כדה"א, בעוד צדק הוא פלנטה גאזית, מהירות המילוט מצדק היא 60 קילומטר לשניה, כלומר גוף הנפלט מצדק במהירות פחותה מ- 60 ק"מ/שניה ישוב ויפול על גבי צדק.   כעת נא ליטול ניר ועפרון ולחשב לי מה האנרגיה הנחוצה להזניק גוף שמסתו 81% ממאסת כדה"א למהירות 60 ק"מ/שניה).

וליקובסקי הנפיק מעשיה זו על סמך תפישתו כי בבסיס מיתולוגיות מצויים אירועים ריאליים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 11:10 לינק ישיר 

"הציטוטים הובאו לכבוד צענע שהחליטה לעשות מחקר האם אני מכיר את המלה כיול מהיום או משלשום. אגב הענין הבאתי דוקא את אלו כי הם נוגעים למחקר שהובא לעיל לפיו בקטע ההיסטורי הוכחה יעילותו של פחמן 14"

לדינוזאורוס

אם אכן המושג היה מוכר לך אז התמיהה גדולה יותר(עיין תגובותיו של עץ נטוע לגבי האפן שבו השתמשת במושג.)

לגבי דבריו המעניינים של גוברנור

נראה שהמחבתי"ים מנסים להאחז בכל בדל של הוכחה לדבריהם גם ממדענים נוצרים בריאתנים שרעיונותיהם נראים מטורפים לחלוטין ובכך הם עושים טעות חמורה שהרי הם שוכחים שאנחנו חיים בעידן האינטרנט ושום דבר היום לא ניתן להסתרה.
הסתמכות עיוורת כזאת מערערת את אמינותם וחבל.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 13:28 לינק ישיר 

צענע, הסברתי יפה מדוע ולמה השתמשתי כך במושג. נראה לי מוזר שאני צריך בכלל להסביר לך זאת (ועוד יותר מוזר כיוון המחקר שלך כאן). הכיול הוא תפקיד, שאיפה להעניק למדידה תנאי מדידה אופטימליים. למשל: כששוקלים עגבניות, מניחים את הארגז על המשקל, מאפסים ולאחר מכן שוקלים את הארגז עם העגבניות. במקרה זה ברור שהכיול סומך על מציאות ברורה, משקל הארגז. במקרה שלנו, הכיול, מסתמך על השערה, לא על עובדה, אין לנו מושג כמה מן חומר ה"אם" (הראשוני) היה, ואנו סומכים על תיאוריה שקובעת שקצב עליית או ירידת או תנודתיות הפחמן14 הוא כך וכך. לכן אמרתי שהכיול הוא סוג של כיבוס להשערה. הבדיקה אינה כה פשוטה כפי שמציגים אותה, אלא נסמכת על השערה.

לגבי "דבריו המעניינים של גוברנור", עד כמה שהבנתי את הקטע המצוטט כאן מוליקובסקי, אין כוונתו שהקרניים הקוסמיות  האיצו או מיהרו את הדעיכה הרדיואקטיבית, כפי שהבין גוברנור,  (ומכאן הסיק שפעולה דמיונית זו היתה אמורה להזיק לניצולי המבול, אולי התכוין שזה יכול לקדם סרטן?) אלא שאלו השפיעו על ריכוז פחמן14 בכדוה"א, ואין ויכוח על כך שריכוז פחמן 14 תלוי בשק"ק. זה לא עוזר בכלל למי שרוצה שהעולם יהיה צעיר, משום שתוספת של פחמן 14 נותנת בדיקות צעירות יותר מהמציאות, כלומר וליקובסקי רצה בטיעון זה לבגר קצת את הממצאים. ובכלל לא בנקודה של גיל העולם אלא לצורך התיאוריה ההיסטורית שלו שחלק מהממצאים יותר עתיקים.

נ.ב. בינתיים הרב עץ נטוע היקר שלח לי במייל את המאמר בסיינס, אלא שלא הצלחתי להורידו, אקוה בהמשך לספר לכולם מה גיליתי שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 13:30 לינק ישיר 

ולמקסוול חביבי, אני רואה שביקרת כאן, אבל לא זכיתי שתתיחס לדברי דלעיל. מה פגם יש בטיעון שלי שהתיאוריה על התנודתיות במגנטיות כדוה"א אינה אבסולוטית וייתכנו בהחלט תיאוריות אחרות. גם אם הנכם צודקים שברנס לא הוכיח את טיעונו בסטיה משמעותית לכיוון שלו.
אשמח אם תצדיק את התבטאויותיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 13:49 לינק ישיר 

ואפילו בויקיפדיה מצאתי לגבי דבריו המענינים של גוברנור, כך:
"בעבר האמינו ששטף הקרינה הקוסמית נשאר קבוע למדי בחלוף השנים. למעשה, זוהי אחת ההנחות היסודיות מאחורי תיארוך פחמן-14. עם זאת, לאחרונה מחקרים המציאו ראיות לכך שבמהלך מספר מאות שטף הקרינה הקוסמית משתנה ב-10,000 השנים האחרונות". ערך קרינה קוסמית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 16:25 לינק ישיר 

אז מה היה לנו?

מסתבר, שהמדענים רחוקים כרחוק מזרח ממערב מהיות "מדענים" אין הם עוסקים בדבר מלבד בדיית עצמות מאובנים ותיארוכים שכלל אינם תקפים.

פחמן 14 מתפרק באופן שונה במהלך ההסטוריה ע"ס אפשרות כלשהי להתפרצות קרינה (שלא השאירה אף זכר ושריד להיותה, מלבד שיבוש אחוזי הפחמן!)
מסתבר גם, שהקבועים הפיזיקליים כלל אינם קבועים, ומכאן  שאותם קבועים שהדיוק בהמצאותם הנו כה מדוקדק עד כדי ראיה להמצאותו של בורא, שהרי אילו השתנו כמלוא נימת הפיקומטר היה כל העולם חוזר לתוהו, אך מסתבר כי כלל אינם קבועים ולכן כל הראיות שהעולם קיים 14.5 מיליארד שנים כלל אינן ראיות מכיוון שהם מסתמכות על קבועים שאינם קבועים! מכאן שאם הם קבועים- הרי יש בורא, שהרי לא ייתכן שהם כ"כ מדוייקם מבלי יד מכוונת, ואם אינם קבועים- יש בורא, מכיוון שלא ייתכן שהעולם קיים כ"כ הרבה זמן! ומכאן שהמדענים מקשקשים סברות בטן!

ובכלל גם רובידיום, ארגון ואשלגן בהם משתמשים המדענים הכופרים לתארוך בטווח של מאות אלפי ומליוני שנים מתפרקים בקצבים שונים שלא תוכלו בחיים לשחזר אותם במעבדה מכיוון שהקוסמוס השתנה לבלי היכר. כל היסודות והעקרונות הפיזיקליים עברו שינוי מהותי בזמן המבול, כך שאי אפשר לייחס אף תאריך כלשהו לעולם שלפניו.
אין גם צורך להתפלא על כך וזאת מכיוון שהטבע עבר שינוי כ"כ גדול במבול שהמים המוזכרים בו למעשה אינם מים כי אם גופרית מותכת, ולכן אין להתפלא כי אנו לא מבינים את סדרי העולם שלפני המבול: החיים היו מבוססי זרחן, ארסן וגופרית שנוזליותם התאפשרוה הודות לקרינה הקוסמית שגברה בשל קרבתם של כסיל וכימה. גם כדור האץ סבב סביב השמש בקצב מהיר מאה מהקצב המוכר היום ולכן תוחלת החיים האמיתית הייתה קרובה לשמונים שנה המוכרים לנו בימים אלו. לפעמים גם כדור הארץ היה עומד מסיבובו באופן שהופשע מאותה קרינת כסיל וכימה כך שהיבשות והימים לא המשיכו הלאה ופרקו את כדור הארץ כתוצאה מכוח ההתמד. אגב, כדור הארץ בכלל היה שטוח באותם הימים, וזה מסביר את הדברים באופן הרבה יותר פשוט.

גם המאובנים מפוזרים באופן שלא מאפשר אף רדוקציה והסקת מסקנות, שהרי הם מעורבבים לגמרי, חוץ מהמקומות הספציפיים בהם אפשר לראות איך חסרי החוליות ברחו הכי לאט מהמבול, אחריהם הזוחלים, לאחר מכן היונקים - וכל הציפורים שברחו הכי מהר בכלל לא מתו ולא מצאו מהם בכלל מאובנים, חות הארכיאופטריקס שבכלל היה בדיחה של סתת קדום. ואם תרצו לומר שזה בכלל לא מצליח להסביר את המבול, אז הרי שהמאובנים מעורבבים, ואי אפשר למצוא בהם סדר כלל וכלל.

גם מבחינה אבולוציונית, הרי שהיא כולה קש וגבבה. הדמיון הגנטי בין מינים הוא בסף הכל מכיוון שהבורא היה מינימליסט, והוא אהב להשתמש בואירציות על אותו נושא, כדי לסגור את כל העסק בששה ימי עבודה במקום שבעה.

בסופו של דבר, הרי המפץ הגדול הוא שטויות, האבולוציה היא הבל, האסטרונומיה המודרנית היא הזיית פרוזאק, הגאולוגיה היא דרך של הוזים לעשות קריירה מאבנים, הארכיאולוגיה היא פנטזיה (עד שימצאו שריד בד צבוע בתכלת ולידו שברי לוחות ושרידי שולחן לחם הפנים, ויתארכו אותו באמצעות פחמן 14 בדיוק לתקופת בית שני).

בכלל: כל העולם המדיע של היום הוא שטות אחת גדולה, קונספירציה של האיחוד האירופי כדי לבנות מנהרות מתחת לשוויץ וצרפת, כדי לממן את האתאיזם!

זהו! השתכנעתי סופית!

גם גזעי עצים לא צומחים בכלל כתלות בעונות השנה, ואי אפשר להשוות אף עץ לאף עץ אחר אפילו לא ברמת דיוק של מאה שנים מכיוון שלא הרי זה כהרי זה, ואין בעולם סטטיסטיקה כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 16:43 לינק ישיר 

דינו

קשה להסביר דברים כל כך טריוויאלים.

לא כל הנפצה היא תיאוריה, גם אם היא מתאימה במקרה למדידה כלשהי.

נניח שיש לי אוסף מדידות של גודל מסויים. אפשר לצייר אותם בגרף.

אם מתקבל שהגודל דועך מעריכית - שיש לזה משמעות אחת בלבד: אפשר לתאר את התלות של הגודל בזמן לפי הפונקציה N(t)=N*exp(-a*t - אפשר למצוא את קבוע הדעיכה ואת זמן מחצית החיים.

השלב הבא יהיה התיאוריה. למה הגודל הזה דועך מעריכית? כאן צריך לחשוב. מה אני יודע על הדבר הזה שמדדתי? מאיפה הוא מגיע, מה יוצר אותו, מה קובע את הגודל שלו, למה הוא דועך, ולמה דווקא בצורה מעריכית?

יש לנו מדידות ישירות של השדה המגנטי של כדור הארץ. אי אפשר להסיק מהם שהשדה דועך מעריכית, מהסיבה הפשוטה שהגרף לא נראה כמו אקספוננט. הוא דומה לקו ישר, עם הרבה פלוקטואציות. זה סט נתונים גרוע מאוד, על טווח זמנים קצר מדי, עם פלוקטואציות גדולות מדי. תראה איזה בלאגן יש בסוף הגרף, איפה שהמדידות נעשות יותר תכופות.

ברנס קם בבוקר, מכריז שהשדה המגנטי דועך מעריכית ללא שום סימוכין לכך, מחשב את זמן מחצית החיים מהתאמה של אקספוננט לסט נתונים מחריד, ומקבל שלפני כמה אלפי שנים היה לכדור הארץ שדה מגנטי בגודל אסטרונומי.

נו, מה הוא רוצה? הרי הדעיכה המעריכית היא המצאה שלו בלעדית. אפשר לראות דעיכות מעריכיות של גדלים שונים במעבדות דבר יום ביומו. אף אחד לא יעז לומר על תוצאות כמו שבגרף שהעליתי שרואים דעיכה מעריכית.

ואם השדה באמת היה דועך מעריכית, היינו מצפים שמישהו (במיוחד ברנס) יציע תיאוריה שתסביר זאת. הצהרה שהשדה דועך מעריכית היא לא תיאוריה. תיאוריה תהיה הצעה למה זה קורה. את זה ברנס לא מספק, ואף אחד מהמחב"תים גם לא מתעניין. מה זאת אומרת "למה"? רובם לא יודעים אפילו מהו בעצם שדה מגנטי, ואת השם מקסוול מכיר רק מי מהם שכותב בעצכ"ח.

לא כל ה"תיאוריות" שוות. ההצהרה שברקים מתרחשים כי אלוהים בודק סוללות, היא לא תיאוריה.

[אני מפנה להודעה שלי ולהודעה של שנרב ששם יש הסבר לשיטת מדידת השדה המגנטי על טווח זמנים של מאות מיליוני ואפילו מיליארדי שנים, וגם תיאור של המקור שלו.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 17:27 לינק ישיר 

מקסוול, אני לא טענתי שכל התיאוריות שוות. אלא רק אמרתי שהדיון שלכם היה להראות שההוכחות של ברנס לא משכנעות. האם בכך נהפכת התיאוריה על התנודתיות למשהו אבסולוטי? משהו שדומה לאיך שמוצגת בדיקת C14 כחשבון פשוט? אולי תיתכן תנודתיות בתדירות אחרת? סוף סוף לא מדובר בתחום בו יש לנו דוגמאות או משהו שאנחנו בודקים במאיץ חלקיקים, שדות מגנטיים במסות כאלו הם דברים שקשה לצפות או לשחזרם. זה כל מה שרציתי לומר, שקשה להאמין שמדובר בתיאוריה אחת אפשרית בלבד. גם התיאוריה הקיימת לא הוכחה, ולכן לא מדובר בענינים אבסולוטיים. איני רואה שום הצדקה ליציאותיך הקיצוניות.

הובס, מכיון שיש מי שיכול לחשוב שכל הבלה-בלה-בלה שציטטת קשור למה שטענתי כאן, אע"פ שאני מקוה שאינך חושב כך. אני בכל אופן אבהיר שוב, שלא כל מי שאומר משהו שאינו 100% ממסדי מתכוין מיד לכל צרור שטויות אפשרי.
ואפילו מה שכתבת לגבי גזעי עצים, לא מגרד כל כך את הנושא.
אני מקוה שלא תכעס, שבעקבות דבריך, התחזקה אצלי ההרגשה שדברי בנושא מטא-ביקורת לא בדיוק הובנו, והוצגו כאילו מטרתם להכתיר את וליקובסקי בכתרים. חשבתי להסביר מעט יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 17:27 לינק ישיר 

כשעוסקים בעבר ובשחזורו, ישנם הרבה תחומים והמון תת תחומים שנותנים לנו יחדיו תמונה.

יש את התחום ההיסטורי, (אין הכוונה מן התקופה ההלניסטית והלאה עליה יש היסטוריה ברורה, אלא על התקופות שקדמו לה, ההיסטוריה של הפרסים, הבבלים, המצרים, האשורים, וכו' שבהן ההיסטוריה היא משוחזרת ולא נמסרת). המנתח את הכרוניקות של המלכים וכיוצא בהם ומנסה להציג תמונה היסטורית.

ישנו התחום הארכיאולוגי המנתח ממצאים כמו שברי חרסים, ומנסה לשחזר על פיהם מי חי היכן ומתי.

ישנו התחום הגיאולוגי, המנתח את השכבות, הקימוט, השבירה וכו', ומנסה לשחזר על פיהם כיצד נוצרו פני כדוה"א במצב הנוכחי.

ישנו התחום הפליאונטולוגי, המנתח את הממצאים המאובנים ודומיהם, ומנסה לשחזר על פיהם מי חי באיזו תקופה והיכן.

ישנו התחום הביולוגי, האבולוציוני, המנתח את מוצא המינים, החיים, והשרידים העתיקים, ומנסה לשחזר כיצד התפתחו המינים זה מזה.

בתוך כל התחומים האלו ואחרים, ישנם המון המון תת תחומים, יש הרבה אספקטים גיאולוגיים, כמו שמוזכר לעיל יש אספקט שחוקר את המגנטיות, ויש תת תחום שעוסק במינרלים, וכך עוד רבים. האבולוציה היא לא מישור אחד, יש מישור גנטי, ויש מישור מורפולוגי, וישנו המישור העוסק בהשפעת מלחמת הישרדות, בלחצים טבעיים, במוטציות והשפעתן, וכו'.

כל ענף מחקר כזה אינו דומה למתמטיקה בו מובן מאליו כיצד מטפלים בנתונים, סופרים מחשבנים ושלום על ישראל. המחקרים האלו מיוסדים על הנחות, אמנם הגיוניות, אבל הרבה פעמים לא יותר מזה. נסיונות לשחזור לפעמים בנויים על פלפולים, דהיינו הנחה הבנויה על מסקנה שנולדה מהנחה אחרת שהתקבלה.

ברור שגיאולוגיה אינה פועלת בחלל ריק, כל שכבה מורכבת ממינרלים, ממשקעים, וממאובנים, הגיאולוג מחווה את דעתו ואת אבחוניו בהתחשב במה שידוע מתחום הפליאונטלוגיה – חקר המאובנים. חקר המאובנים גם מתחשב במסקנות גיאולוגיות אחרות, אימתי נוצרה שכבה זו, מתי נפרדו שתי יבשות אלו, מתי נעלם ים מסויים, מתי התרוממה שרשרת הרים. חקר המאובנים מתחשב בענפים אחרים של אבולוציה, מאובן שנמצא באותו שכבה של מין מסויים שמקובל כי התפתח לפי עץ החיים בתקופה מסויימת, משפיע על שיקולי התיארוך. כל החלטה וכל מחקר מסתמכים על המון המון מקובלות.

לא רק שכל מחקר בהכרח מסתמך על מסקנות מקובלות אחרות, אלא שגם הדרך בין הממצאים כמות שהם לבין מסקנות המחקר, מסתמכת על תפיסה מסויימת. ממצא נמצא בשכבה מסויימת שהיא בעיני המוצא מתאימה ומסתדרת לפי הידוע לו, לכן מבחינתו אין בעיה להניח שממצא זה נמצא בשכבה מסויימת. ייתכן שאם השקפתו היתה אחרת, הוא היה שם לב שלא חייב להיות שממצא זה הוא חלק אורגני ממה שהוא חושב כשכבה זו.

בכלל כל המושגים של שכבה, מין מעבר, תצורה פלונית או אלמונית, הם אינדבידואליים. כל חוקר פוגש את השכבה המסויימת כביכול מזוית אחרת, הקרטיקון בביתר עילית לא חייב להיראות כמו הקרטיקון בביתוניא, מנסים לקבוע מאפיינים כוללים וחוקיות מסויימת, אבל הכל הוא סדר מלאכותי. שום דבר כאן לא מובן מאליו.

וכדאי להבהיר שאף חוקר לא רואה את עבודתו כמטיל ספקות באקסיומות של המחקר, חקר שכבות גיאולוגיות ומאובנים, מתפרש על פני אלפי מוסדות, במשך מאות שנים. כל קבוצה חשפה וחקרה נקודות מסויימות, רוב העוסקים בזה לא ניסו להיות בריאתנים או חכמולוגים, אלא רק לעשות את העבודה שלהם, לבדוק את הנקודה שלהם ביחס לשאר המערכת. כל מסקנה של מחקרון קטן התפרסמה איפה שהוא, ובהמשך הכותרות של המחקרים משמשות הן למחקרים כוללים יותר, והמחקרים הכוללים גם הם בסיס למחקרים, כך אוספים נתונים. אבל אנו בעצם סומכים על שיקול דעתם של אלפי קבוצות, שהפכו את הממצאים לדיווח, כשבדרך יש לא מעט פרי התפיסה וההנחות.

האנשים שמשוגעים לדבר והופכים מאמרים מקוריים כדי למצוא בהערות שוליים כל מיני סטיות ואנומליות, מקבלים מיד תוית של בריאתנים, מהפכנים, קונספירטורים, ואולי בצדק (אנומליות תמיד תהיינה, מאותן סבות עצמן, שכל ממצא ותנאי מציאתו הן אינדבידואל שונה). אבל עובדה היא שפשפוש באותיות הקטנות מלמד הרבה פעמים שהתמונה האידיאלית כיצד מסיקים מסקנות לא תמיד נראית כך בשטח. וכשחופרים עוד יותר מגלים שיש כל מיני דברים שלא מוזכרים גם בהערות השוליים. המציאות לא כזו אידילית. וכוללת הרבה בלגאן, בלי יותר מדי קורלציות מופלאות.

יש כאן כשל מובנה, שעמדו עליו הפילוסופים של המדע. בחירת הנחות העבודה חייבת להיות לפני רוב העבודה, אמנם אחרי כל העבודה לאור הנחה אחת, קשה מאד לבחון את הנחות העבודה. אם בפיזיקה בה שולט בד"כ עקרון ההדירות, הצליח איינשטיין לעשות זאת (במקרה הלך לו, לא רחוק היה מהמצב שיתייחסו אליו כמשוגע ודבריו ייזרקו לסל. כמו שקרה למשל לגרגור מנדל למשך 50 שנה), במדעי העבר בהם בחלק גדול מהממצאים אין אפשרות של הדירות, קשה מאד מאד לצפות אפשרות כזו.

[כמו במקרה של גמישות הלכתית, המעכב העיקרי לגמישות הלכתית הוא הרפורמה, או כל גוף צעקני אחר המכריז בלי הבנה על הצורך בשינויים. ומחמתו אפשרות הגמישות מצטמצמת מאד. כך גם במקרה של פתיחות מדעית, המעכב העיקרי לבחינת אפשרויות אחרות במדה שוה, הוא הבריאתנות או כל גוף צעקני אחר המכריז בלי הבנה על הצורך בשינויים. אלא שבדת המגבלה היא דתית, הדת בנויה על חוייה רגשית, ולתהליך זה יש מבנים מסויימים. ואילו במדע המגבלה היא מורלית, נתינת נשק לצד השני נתפסת ככניעה לדת ולגחמותיה. אבל לא גורמת נזק משמעותי באמת למדע. כך לפחות לענ"ד].

המלאכה של הטלת ספק בכל הקונספציה היא בלתי אפשרית לאדם אחד או לגוף אחד. אבל ספק זה חייב לקנן בלב כל בר דעת, כדי שלא להיצמד לדוגמה ולקדש אותה, ולחשוב שהצורה בה מקובל לסדר את הנתונים היא היחידה האפשרית והיא המקסימום של יכלתינו להתקרב לאמת. אם חשיבה כזו תתקדש המדע לא יתקדם לעולם. התקדמות פירושה שלילת הנחה מקובלת, לטובת אחרת, ובדיקת כל המערכת מחדש. אם המערכת תסתאב באימון מוגזם לא ניתן יהיה לעשות זאת, ובכל מה שלא קשור לטכנולוגיה ניכנס שוב לתקופה ארוכה כדוגמת ימי הביניים בה צורת חשיבה אחת התקדשה. אלא שטמטום דתי קל להפריך, טמטום בעל כסות עיניים מוצלח כדוגמת התרבות המערבית, קשה הרבה יותר, ולכן התקופה תהיה הרבה יותר ארוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 18:03 לינק ישיר 

אם יש לי שתי נקודות בגרף, אני יכול לחבר ביניהם באינסוף דרכים: קו ישר, פולינום מסדר גבוה כרצוני, אקספוננט, פונקציה טריגונומטרית, כל הרכבה שלהם, מה שלא תרצה.

מי שיצהיר שהוא רואה חוקתיות כלשהי בגרף של שתי נקודות, הוא שקרן שעוסק בפסאודו-מדע וזיוף נתונים. וזה מה שעושה ברנס: הוא מצהיר (א) שהגרף נראה כמו אקספוננט, (ב) שאפשר לקבוע שגם בעבר הייתה דעיכה אקספוננציאלית.

לא ברור לי למה אתה נחלץ לעזרתו של ברנס. הרי לא אתה נשענת עליו אלא טרופ. האם זאת בגלל אחווה מחב"תית טהורה חוצה גבולות ודתות? ההתעקשות שלך לא להבין מה לא לגיטימי ב"תיאוריה" שלו, די מגחיכה את מבט העל שאתה מתיימר להחזיק על עולם המדע.

על הטבע הכאוטי של מקור השדה המגנטי והגודל שלו, כבר כתבתי, גם אני וגם שנרב, ולא אחזור על זה.

נ.ב. כל זה לא חייב להיות קשור לתיארוך פחמן 14. זה עלה כדוגמא לכך שמחב"תים לא יודעים על מה הם מדברים, והגענו לחשיפה של זיוף נתונים. טרופ הזכיר את ה"דעיכה" בהקשר שקצב התפרקויות גרעיניות השתנה במהלך עשרות אלפי השנים האחרונות, וזו כמובן שטות גם אם באמת הייתה דעיכה כזו.

תוקן על ידי מקסוול ב- 28/12/2010 18:16:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 18:21 לינק ישיר 

לא הסתמכתי בכלל על טרופ, ובודאי לא על ברנס. הבנתי את הביקורת שנמתחה כאן עליו. ובכל אופן  ניסיתי רק להבין, האם בשורה תחתונה בדיקות פחמן 14 אכן מהוות הוכחה, או שהן רק ספיח של התיאוריה על קצב התנודתיות. מה שטענתי הוא שלפי התמונה שציירתם, אין הבדיקות האלו אלא ספיח של התיאוריה. ומלבד הרעיון שאלהים בודק סוללות כי הוא רוצה להתקין מצבר חדש לקאדילק של מטטרון, ייתכנו עוד אפשרויות, גורמים ומשתנים אחרים לתנודתיות כל שהיא במגנטיות. ולכן ערכן של בדיקות C14 הן בערבון מוגבל. זה כל מה שאמרתי.

כמובן מגוחך לטעון שאני מחזיק באיזה שהוא מבט על סודי, רק הסברתי מה היא נקודת התורפה של כל הקונספציה. ושכל בר דעת חייב לתת דעתו על כך, בכדי להבין היכן יש מקום לספק והיכן לא. ומצחיק לפצוח בפרודיות כדוגמת דברי הובס, כל אימת שמישהו יעלה את היסודות עליהן נשען המדע, מעלותיהם וחסרונותיהם. כל מי שקורא ספר מבא למבא של פילוסופיה של המדע, יכול לקרוא שם על הדברים האלו. ולהבין שהמדע אינו אבסולוטי, בכל מה שלא נוגע לטכנולוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2010 21:23 לינק ישיר 

אני לא מבין מה אתם רוצים מדינו, בסך הכל הוא טוען שזה לא אבסולוטית, והוא צודק ושמעים את זה מכל פרופ' ישר,

אני גם חושב שחקירת העבר היא מלחתחילה על דרך השערה, ולא על דרך האבסולוטית, כלומר כמו מתמטיקה למשל
לא צריך להיות מבין גדול לומר את זה,

ואם מישהו המחב"ת או המחב"ש מרגיש מאויים מזה אז לא נורא,
הרי כאן רוצים להחכים ולהבין ואין אנו כאן כחסידים שוטים, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תיארוך רדיואקטיבי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext