בית פורומים עצור כאן חושבים

תיארוך רדיואקטיבי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/12/2010 11:21 לינק ישיר 

המבול היה רק מקומי וכך טוען ר' גדליה נדל  וכן משמע מחז"ל,  ויש אשכול בעניין, גובהם של ההרים בימי נח (בימי המבול)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 11:33 לינק ישיר 

כדברי בעל- כל הברבורים והספוקלציות בענין גיל העולם- ואם המבול היה או לא היה- או איך היה ומתי היה- אגב ר' יוחנן סבור שהמבול לא היה בא"י.- כל אלו הם ברבורים ולהג מיותר,
מי שמאמין ימשיך להאמין אפילו אם מאה או אלף מדענים יוכיחו את ההפך מאמונתו. זה לא ישנה את אמונתו.       ומי שלא מאמין לא יתחיל פתאום להאמין כי המחב"תים יוכיחו אחרת, למען האמת יש גם יוצאים מהכלל, אבל הם באמת מעטים ולא שווים את המאמץ.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 13:22 לינק ישיר 

חוס נא על זמננו, וכתוב כאן במלים שלך טענות או טענה מטענותיו של מר אוסטין זה, על פי בחירתך.
לא אריץ את הקליפ הלוך ושוב כדי לאתר בו שגיאות.   קליפים נועדו למתקשים בהבנת הנקרא, והעובדה שאתה עורם עלינו תילי תילים של קליפים, במקום להציג את הנקודות העיקריות בהם והראיות לכאורה להן - מחשידה כי אינך מבין את הנטען

הנה, פנה לסטיבן אוסטין שלך, והראה לו את מאמר ההפרכה הזה (גם אני לוקח לעצמי החירות לערום עליך קישורים)

הסבר זה מראה לנו כמה מהר נוצרו הרים עיקריים, את הסחף היבשתי המהיר, על קרקעית הים ישנן תעלות עצומות ומאות הרי געש וקניונים, הוא מסביר את היווצרות הרבדים הרב שכבתיים ומרבית המאובנים, את הממותות הקפואות ואת עידן הקרח, את הקניונים ביבשה...
אז אני משער כי הקליפ מכיל גם הסבר משכנע כיצד נוצרו מרבצי הנפט והגז של יצחק תשובה תוך שנתיים שלוש...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 13:23 לינק ישיר 

אני מציעה שכל מי שחושב שהדיבורים באשכול זה הם להג מיותר שיעשה לעצמו טובה ולא יכנס לאשכול זה שהרי ב"ה יש מבחר של נושאים באשכולות אחרים שבהם אין להג מיותר.

ולגבי ההבדל בין  המחבתים למיניהם לבין הבקיאים בפיזיקה כאן - לראשונים  יש מומחיות בלהטוטי התחמקות לשוניים ואילו האחרונים מדברים לעניין.

חבל שהמצב לא הפוך. 

תוקן על ידי צענערענע ב- 29/12/2010 13:24:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 13:36 לינק ישיר 

אגב תיארוך רדיואקטיבי, הא ניסו גם עם איזוטופים אחרים והגיעו לאותה תוצאה? סתם סקרנות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 15:14 לינק ישיר 

צענע
לכל אחד יש את הזכות למחות. גם לך על דברי. וגם לי. על דברים שנראים לי כראוים למחאה.
רוב רובו של האשכול הזה מתנהל  מי יודע יותר טוה לעשות העתק הדבק, ומי שולט יותר טוב במכמני הויקופדיה.
ויזכר  שנרב לטוב- בין היחידים המדברים לענין בצורה מקצועית וכן דינו. ואולי שכחתי אחד או שנים אחרים, אבל האשכול בכללו כאמור מתנהל משליפות מהמותן- כשהשולף בטוח שאחרים מבינים פחות ממנו-ומעתקים.
זכותי היה למחות וכן עשיתי. .

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 19:42 לינק ישיר 

יונתן

אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה מדבר על "אותה תוצאה" , יש המון תוצאות לאיזה מהן אתה מתכוון? בתיארוך סלעים יש אפשרות כזאת להצליב  בסלעים המכילים אורניום, יש שני איזוטופים שונים של אורניום שהם לא יציבים והם דועכים נדמה לי לאיזוטופים שונים של עופרת. כל אחד מהשיטות מספק באופן עצמאי תיארוך וניתן להשוות בין שני התאריכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 20:21 לינק ישיר 

הכוונה האם גם עם איזוטופים אחרים מקבלים אותה תוצאה של גיל?
כמו שאתה אומר, אם בסלע אחד גם הפחמן וגם האורניום וגם עוד איזוטופים אחרים שבודקים כולם יתנו אותה תוצאה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 20:34 לינק ישיר 

אלו הדברים שפרופ' משה טרופ שלח אליי:

"היפוך כיוון שדה מגנטי אורך בין מאות לאלפי שנים, והוא מלווה בדרך כלל בירידת עוצמתו של השדה המגנטי, עד להיפוך כיוון צפון מגנטי - דרום מגנטי, ולאחר מכן עלייה מהירה בעוצמת השדה המגנטי.

גם במצב של העדר שדה מגנטי בכדור הארץ,רוח השמש גורמת להשראה וליצירת שדה מגנטי ביונוספירה ושדה מגנטי זה מגן על צורות החיים מפני אותם חלקיקים אין מעקב מדוייק על השינויים  לאורך זמן בסדר גודל של אלפי שנים עיין ב 

Solar wind induced magnetic field around the unmagnetized Earth G. T. Birk, H. Lesch and C. Konz - Astronomy & Astrophysics 399, 2003, p. 489 - 496.

אין איפה  כל נתונים מדוייקים על עצמות המומנט המגנטי בתווך של אלפי שנים ועל השפעתו על יצירת רדיו קרבון.

אם לא מובן אנסה לבאר (ממשיך פרופ' טרופ):

הכוונה שלי שמכל הנימוקים  הן של ברנס והן של ההיפוך, במוממנט המגגנטי והן מהשפעת רוח השמש שהשפעתם רבה על יצירת פחמן 14 בכל הזמנים ובהסתמך על כך שהנתונים על כל הגורמים הללו  אינן ידועים לנו  בטווח של מאות ואלפי שנים  אין כל אפשרות להסתמך על מדידות פחמן 14 לקביעת גילים בטווח של אלפי שנים ההתאמה כביכול של פחמן 14 לטבעות של גזעי עצים אולי רלוונטיים לטווחים קצרים אבל לא לטווחים ארוכים כי גם יש הרבה אי התאמות. ההתאמות הן במקרה הטוב  מקריים בלבד". ע"כ דברי הפרופ' טרופ.

..................................................................................................................................

צענע,

אולי תספיקי לבלבל בשכל?! יש הרבה מאיתנו שכן רוצים ללמוד! וכן לדעת איך ליישב את השאלות בין תורה ומדע... שימי לב! שמאז שהעליתי את האשכול הזה (לפני כ-10 ימים סכ"ה) – הוא גרף כבר למעלה מ-10 אלפים צפיות!!! וכולם יסכימו שיש תגובות שכלולות בתוכו, שהינם ברמה גבוהה מאוד, ואפילו שנרב למד פה דברים חדשים! ואני בטוח שכל יושבי הפורום! 

תוקן על ידי פוגמישו ב- 29/12/2010 20:35:12

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/12/2010 20:57 לינק ישיר 

פוגמישו
דברי חכמים בנחת נשמעים.
ונקרא לשנרב ונשאל את פיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 21:08 לינק ישיר 

ושוב הקשקשן פוגמישו לא הבין את דברי.

הרי זה בדיוק מה שאני אמרתי לירוחם-שאני דווקא בעד המשך הלימוד .
(על אף שאתה מביא רק פרופסורים בריאתנים דרגה ג').

ואל תשכח שצפיות מרובות לא מעידות על הצלחות מסחררות אלא אולי להפך. אי אפשר לדעת מכמות הצפיות שום דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 21:13 לינק ישיר 

יונתן

הנה ויכוח בנושא : http://www.debate.org/debates/Radiometric-Dating-is-Accurate/3/ לא קראתי את כולו אבל זה שטוען בעד אומר שאכן , מדידות שונות נותנות את אותה תוצאה , במובן זה שלפחות ב-95 % מהמקרים הסטייה בין השיטות השונות הוא לכל היותר 10 % ממשך הזמן .

זה גם מסביר למה הטלת ספק בגין העובדה שמאחורי כל חישוב מסתתרים הנחות , היא מופרכת. הנחות מפשטות כמו השערות וניחושים, משמשות כדי לפתור בעיה ולהגיע תוצאה . אבל אחרי שמגיעים לתוצאה ניתן לבדוק באופן בלתי תלוי בהנחות ובהשערות האם התוצאה שהתקבלה אכן נכונה. אני אוהב להביא תמיד את הדוגמא של פענוח צופן , על מנת לפענח את הצופן משתמשים בין השאר בניחושים והשערות , אבל ברגע שהצופן מפוענח ורואים שמתקבל טקסט בעל משמעות, כל דיון בשאלת הסבירות של הניחושים הופך לבלתי רלוונטי. על רגל אחת זו כל הפילוסופיה של המדע .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 21:18 לינק ישיר 

פוגמישו, ידידי, התוכל לענות על שאלות פשוטות ?

מהו הארוע אשר שיבש כל שיטת תיארוך מוכרת, וישבש כל שיטת תיארוך שתתגלה בעתיד ?

האם ארוע זה הוא זה שהביא את המבול, או שמא הוא והמבול ארעו בעתוי מבורך זהה ?

האם מרבצי הנפט והגז של יצחק תשובה נוצרו תוך שנתיים שלוש ?

אגב, הדיון טרם גרף למעלה מרבבת צפיות.   הצצה במונה הצפיות העלתה רק 8700 ומשהו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2010 23:29 לינק ישיר 

טוב, כעת מדובר על טענות קצת שונות.

בקטע שצוטט בעמוד 2 של אשכול זה היה נראה כאילו טרופ מקבל ללא עוררין את ההנחה של ברנס לפיה השדה המגנטי של כדור הארץ היה חזק הרבה יותר בעבר, ומזה הוא מסיק שקצב יצירת הפחמן הרדיואקטיבי היה שונה בעבר. על זה הערתי כי התיאוריה של ברנס היא מפוקפקת טובא, כל שכן כשבונים עליה הנחות נוספות.

כעת הפרופסור טרופ משתמש בטיעון אחר: הוא אומר שלא משנה בעצם איזה תפיסה יש לנו לגבי הדינמיקה של השדה המגנטי של כדור הארץ, איך שלא יהיה הוא משתנה בזמן. לדוגמה אם נניח את ההנחה המקובלת מאד שישנם היפוכים של השדה המגנטי, בזמן ההיפוך עצמו הוא נחלש מאד (האם זה נכון? אינני יודע). לכן הטענה החדשה  של טרופ אינה קשורה יותר לתיאוריה של ברנס: הוא פשוט אומר שהשדה המגנטי משתנה חזק בזמן, ומכאן שקצב יצירת הפחמן הרדיואקטיבי גם הוא משתנה מאד ומכאן שהכיול  של שיטות המדידה אינו תקף. 

כמה שאלות: 

1. נדמה לי שתיארוך בפחמן 14 עובד בסקלה של 10-20 אלף שנה (זמן מחצית חיים הוא סדר גודל של 5000 שנה). האם באמת בסקלת זמן כזו השדה המגנטי משתנה כל כך?

2. עד כמה שינוי בשדה המגנטי משפיע על כמות הפחמן 14? הרי לוקח קצת זמן מרגע השינוי בשדה עד שמשתנה באופן משמעותי כמות הפחמן החפשי באויר.  

3. האם באמת השדה המגנטי משתנה באופן פרוע כשכיוון הקטבים מתהפך? על פניו אפשר לדמיין שהשדה נשאר קבוע ורק משנה כיוון. היש ראיות לשינוי גם בגודל?

4.  איך שלא יהיה גם אם כמות הפחמן החפשי משתנה לא הצלחתי להבין למה אי אפשר להשתמש בכיול בעזרת טבעות עצים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2010 01:27 לינק ישיר 

דינו,
אודה לך אם לא תדבר בשמי בכלל, ודברים שלא אמרתי בפרט , מה גם שכל המשל שהבאת מופרך מיסודו בהקשר אלי (אינני מרצה , ואף לא טענתי שאני יודע/לא יודע כמו/יותר/פחות מאחרים כאן), בתודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תיארוך רדיואקטיבי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.