|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:08 |
|
| |
תוספת קטנה לעניין המבול:
לי אישית, בהחלט נראה סביר שהמבול המתואר בתורה מבוסס על אירוע הסטורי אמיתי, אך כפי שצויין בתגובות קודמות - היה מדובר באירוע מקומי, לא באירוע גלובאלי. בהחלט ייתכן גם שאירוע כזה קרה יותר מפעם אחת במהלך ההסטוריה האנושית (ע"ע הוריקן קתרינה שגרם להצפה בשטח לא קטן, קל וחומר אירועים בעלי משמעות גאולוגית כבדה יותר כמו פריצת מיצרי גיברלטר ויצירת הים התיכון שאמנם התרחש הרבה לפני שבני אדם הלכו על פני האדמה, אך זה בהחלט הדגמת היתכנות לאירוע שכזה).
ע"פ זה גם מעניין לבדוק את עניין הכנסת בעלי החיים לתיבה. כידוע, בדרך הטבע להכניס את כל מיני בעלי החיים שבעולם לתיבה בגודלה של תיבת נח אינה אפשרית. בדרך הנס- הכל אפשרי. סברה שנראית לי שוות בחינה היא: האם יכול להיות שלתיבת נח הוכנסו רק בעלי חיים מבוייתים?
(ורק הסתייגות קטנה: בהתלבטות מתי סיפור הבריאה הוא אלגוריה ומתי הוא מבוסס על אירועים הסטוריים אמיתיים, נראה לענ"ד שעד לפרשת "לך לך", סיפור אברהם אבינו ותחילת בניין עם ישראל, יש לייחס לאירועים מידה משתנה של פירוש אלגורי. החל מסיפור הבריאה שהוא כולו אלגוריה, סיפור נח שמבוסס על "פרשנות/תיעוד חופשי" של אירוע הסטורי אמיתי, ועד לנדודי אברהם וסיפורי השבטים שהם כבר מבוססים על אירועים הסטוריים קונקרטיים).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:09 |
|
| |
תוספת קטנה לעניין המבול:
לי אישית, בהחלט נראה סביר שהמבול המתואר בתורה מבוסס על אירוע הסטורי אמיתי, אך כפי שצויין בתגובות קודמות - היה מדובר באירוע מקומי, לא באירוע גלובאלי. בהחלט ייתכן גם שאירוע כזה קרה יותר מפעם אחת במהלך ההסטוריה האנושית (ע"ע הוריקן קתרינה שגרם להצפה בשטח לא קטן, קל וחומר אירועים בעלי משמעות גאולוגית כבדה יותר כמו פריצת מיצרי גיברלטר ויצירת הים התיכון שאמנם התרחש הרבה לפני שבני אדם הלכו על פני האדמה, אך זה בהחלט הדגמת היתכנות לאירוע שכזה).
ע"פ זה גם מעניין לבדוק את עניין הכנסת בעלי החיים לתיבה. כידוע, בדרך הטבע להכניס את כל מיני בעלי החיים שבעולם לתיבה בגודלה של תיבת נח אינה אפשרית. בדרך הנס- הכל אפשרי. סברה שנראית לי שוות בחינה היא: האם יכול להיות שלתיבת נח הוכנסו רק בעלי חיים מבוייתים?
(ורק הסתייגות קטנה: בהתלבטות מתי סיפור הבריאה הוא אלגוריה ומתי הוא מבוסס על אירועים הסטוריים אמיתיים, נראה לענ"ד שעד לפרשת "לך לך", סיפור אברהם אבינו ותחילת בניין עם ישראל, יש לייחס לאירועים מידה משתנה של פירוש אלגורי. החל מסיפור הבריאה שהוא כולו אלגוריה, סיפור נח שמבוסס על "פרשנות/תיעוד חופשי" של אירוע הסטורי אמיתי, ועד לנדודי אברהם וסיפורי השבטים שהם כבר מבוססים על אירועים הסטוריים קונקרטיים).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:12 |
|
| |
הובס מדוע פסקת לקרא בסכינא חריפא?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:22 |
|
| |
כלומר?
(ואיך אני מוחק הודעה כפולה?)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:23 |
|
| |
מדוע לא להתיחס גם לאברהם ושרה כאליגוריה (והיו מפרשים כאלו)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:40 |
|
| |
שאלה טובה. בעניין הזה אני מודה ומתוודה שאין לי יותר מאשר סברות כרס ואג'נדה פרשנית.
כמובן שניתן לומר שכל התורה היא אלגוריה, ומאידך לומר שכל התורה היא אמת לאמיתה "כפשוטו", וכל המתואר בה התרחש ממש. נראה לענ"ד שאי אפשר להבין את כל התורה כפשוטה, ודומני שיש לכך לא מעט סימוכין. מאידך, אם נאמר שכל התורה היא אלגוריה, הרי ששמטנו את הבסיס ההסטורי ליהדות. אפשר לטעון את זה, אבל בינתיים לפחות לי קשה בתור יהודי מאמין לקבל את זה.
בהכרעה איפה התורה הופכת להיות יותר הסטורית ופחות אלגורית-מיתית, הקו של אברהם אבינו נראה לי מקום טוב מכיוון שמדובר פחות בסיפור שניתן למצוא לו מקבילות במיתולוגיות של העמים הסובבים, וגם מכיוון שמדובר בתשתית המשפחתית- שבטית של עם ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:46 |
|
| |
hobbes כתב " לי אישית, בהחלט נראה סביר שהמבול המתואר בתורה מבוסס על אירוע הסטורי אמיתי..." אין מחלוקת על כך שעל כדה"א עברו כמה קטסטרופות ( mass extinctions) במהלך ההסטוריה הגיאולוגית שלו. באחדות מקטסטרופות אלה נכחדו עד כ- 95% ממיני החי והצומח עלי אדמות. שורש המחלוקת בדיון זה הוא קטסטרופה לכאורה, ספציפית, אשר שיבשה את כל שיטות התיארוך הידועות, ועוד תשבש את כל שיטות התיארוך שתתגלינה לעתיד לבוא, אשר ארעה על פי ה- timeline המקראי בשנת 2105 לפנה"ס בלבד, ופוגמישו "מוכיח" את התרחשותה כל העת תוך הקפדה מוחלטת לא לאזכר את התאריך הכה מאוחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 09:59 |
|
| |
רק דיוק קטן בדברי גוברנר (שאני מסכים איתם בעקרון): לענ"ד, המבול היה אירוע הסטורי אמיתי- אך מוגבל מבחינת היקפו. לא מדובר בקטסטרופה גלובאלית (שטפון גדול? כן. שטפון גדול מאד? אולי. שטפון ענננק בגודל של כל הסהר הפורה? מסופקני).
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 10:30 |
|
| |
| גוברנור כתב: |  | | אגב, הדיון טרם גרף למעלה מרבבת צפיות. הצצה במונה הצפיות העלתה רק 8700 ומשהו |
|
שגולשים מחדרי אנו מקבלים מספר שונה כמעט 10999
ולמה זה כך באמת ??
|
| נשלח ב-30/12/2010 10:39 |
|
| |
למי שמסביר שהמבול היה מקומי זה יכול להסתדר מצוין עם העובדה שהים האטלנטי נשפך לים התיכון דרך מיצר ג'יברלטר מתישהו בהיסטוריה (לפי המדענים)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 12:47 |
|
| |
הועלתה השערה כי באגן הים השחור היתה לפנים ימה של מים מתוקים, אליה נשפכו נהרות מאסיה ומאירופה (דנובה, דניפר,...), וסביבו פרחו תרבויות רבות, מכיוון שהיה פורה ובעל אקלים נוח. אגן הים השחור היה אז מנותק מן הים התיכון על ידי מחסום יבשתי רעידת אדמה כלשהי לפני כ- 9000 שנים גרמה לפריצת הרכס, והים התיכון פלש לאגן הים השחור. פני המים החלו עולים, וקו המים, אשר מתקדם הרבה יותר מהר מעליית פני המים, התפשט אל פנים הארץ בקצב של עשרות קילומטרים ביום, ורק מי שהתגורר במפלסים גבוהים, או שהיה רכוב על סוס הצליח להימלט הפליטים המעטים מן התרבויות שפרחו באגן וסביבו - נפוצו לכל עבר, לאירופה, לאסיה, לאפריקה, ואולי בהמשך גם לאמריקות (דרך מיצר ברינג?), וכך ניתן למצוא הדי אירוע זה במקומות רבים סביב לעולם ראיה לכאורה לכך הם עמודי בוץ שהוצאו מן הקרקעית ומראים בבירור כי בשכבות התחתונות נמצאו שרידי בעלי חיים ימיים של מים מתוקים, וכמו כן נתגלו מבנים הנראים כמעשה ידי אדם לא מדובר במבול גלובלי אשר כסה את ההרים הגבוהים תחת כל השמים למעלה מחמש עשרה אמות, בשנת 2105 לפנה"ס, ביחד עם קטסטרופה קוסמית "מסתורית" אשר שיבשה כל שיטות תיארוך מוכרות ועוד תשבש כל שיטות תיארוך אשר תתגלינה לעתיד לבוא, אלא בהצפה של ריכוז של תרבויות לפני כ- 9000 שנים
תוקן על ידי גוברנור ב- 30/12/2010 12:57:57
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 13:03 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אגב, הדיון טרם גרף למעלה מרבבת צפיות. הצצה במונה הצפיות העלתה רק 8700 ומשהו
שגולשים מחדרי אנו מקבלים מספר שונה כמעט 10999
ולמה זה כך באמת ??
|
|
הפלטפורמה החדשה מעלה באופן אוטומטי את הצפיות ראו דבריי כאן:
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 21:48 |
|
| |
| יIנתן כתב: |  | למי שמסביר שהמבול היה מקומי זה יכול להסתדר מצוין עם העובדה שהים האטלנטי נשפך לים
התיכון דרך מיצר ג'יברלטר מתישהו בהיסטוריה (לפי המדענים) |
|

Mystery of Ancient Mediterranean Flood
European researchers, led by Daniel Garcia-Castellanos from the CSIC (Research Council of Spain), have solved one of the oldest mysteries of the world by finding details of the catastrophic flood that refilled the Mediterranean Sea over 5 million years ago.
The team found that the catastrophic Zanclean flood occurred when Atlantic waters found their way into the cut-off and desiccated Mediterranean basin. They said that a 200km channel across the Gibraltar strait was carved out by the floodwaters and the resulting flood could have filled the basin within two years. Dr. Daniel Garcia-Castellanos said that they laid the foundations for this study by working on tectonic lakes. They developed a model of how the mountain lakes quickly ''cease to exist'' when erosion produces ''outlet rivers'' that drain them.
He told BBC, ''This same principle could be used to explain the Zanclean flood that reconnected the Mediterranean with the rest of the World's oceans. We could for the first time link the amount of water crossing the channel with the amount of erosion causing it to grow over time. Using existing borehole and seismic data, his team showed how the flood would have begun with water spilling over a sill. The water would have gradually eroded a channel into the strait, eventually triggering a catastrophic flood. This extremely abrupt flood may have involved peak rates of sea level rise in the Mediterranean of more than 10m per day. Previous estimates of the duration of the flood were very variable because scientists ''had to assume the size of the channel'' rather than measure it.''
News and picture source: BBC News (Victoria Gill, science reporter)
תוקן על ידי יIנתן ב- 30/12/2010 21:50:38
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 19:25 |
|
| |
אז מה היה לנו באשכול הזה ????
האם מישהו כבר יודע איך עובד תיארוך ואיך עושים זאת ???
כנראה שלא,
קיבלנו הרבה מוסר כמה שהחכמים יודעים ואי אפשר לפקפק בהם, (אגב: זה נכון,)
אבל מוסר קיבלנו גם בישיבה, לא בגלל זה אנו כאן,
אנו כאן להחכים ולדעת,
אז אנא מאלה שלומדים מוזמנים להסביר לנו בעברית פשוטה איך זה עובד ? כמה סוגי תיארוך ? יש וכדומה,
תודה מראש
max
תוקן על ידי maxmen ב- 01/01/2011 19:26:14
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 21:53 |
|
| |
התיארוך עובד בצורה מאוד פשוטה: מדען פלוני רואה איזה תאריך צריך כדי להתאים את התוצאות שלו לתיאוריה, ולפי זה הוא קובע את התאריכים. פעם בכמה זמן משתנית האופנה ומשתנים קצת את התאריכים, כדי ליצור מראית עין של מחקר אמיתי ומתקדם.
|
|
|
|
|