|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:01 |
|
| |
מר בר מר כנראה שגם המכוניות שלנו נוסעות כי זה מתאים לאופנה.
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:07 |
|
| |
בעל בעמיו אתה מבלבל בין מדע לבין טכנולוגיה. אבל לא נורא. רבים וטובים ממך עשו את אותה טעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:11 |
|
| |
מר בדיוק לזה התכוונתי. הטחכנולוגיה שאתה נהנה מפירותיה נובעת מהמדע התיאורטי שכולל גם תיאוריות על גיל העולם, שהוא המדע שעומד בתשתית הטכנולוגיה. יתירה מזו קיימות מספר הנחות יסוד פילוסופיות מאחורי המדע שהם הובילו גם להתקדמות הטכנולוגיה על אפם וחמתם של מחב"תים למיניהם. מי שהבין את הנקודה הזו הם כת האמיש, רק למרבה הפליאה שיטתם לא אומצה ביהדות החרדית.
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:19 |
|
| |
לא נכון. אין שום קשר בין התפתחות הטכנולוגיה ובין התפתחות המדע. דוק ותשכח, בכל ספרי ההסטוריה מובא שבימי הביניים לא היתה בכלל התקדמות במדע והיו אלף שנים של חושך, אבל אם תראה רשימה של ההתפתחויות הטכנולוגיות תראה שלא היה שום מעצור, ופיתחו כלים שונים מברזל, ואבק שריפה, ומשקפיים ונלחמו במחלות, ואין לזה שום קשר לעליית המדע. ואף אחד לא יכחיש את העובדה שהמכונית נוסעת ואין לזה שום קשר לספקולציות לגבי מה קרה בעבר, מה עוד שגם בקהילה המדעית יש שחולקים על זה, כנראה שיש שם כמה תמימים שבאמת מנסים לגלות את האמת ולא מבינים שכל הבסיס שלהם רעוע. וחוץ מזה גם באשכול הזה אני רואה שזו מין שיטה שכזאת אצלכם. שאם קשה לענות לעניין אז מתחילים להפוך את השני למגוחך ועכשיו אני גם צריך להסביר למה אני לא אלך כמו כת האמיש. ואדרבה קושיא גדולה עליהם משיטתך, שהרי מדוע הם נוסעים בעגלות, הרי גם זה סוג של טכנולוגיה. אבל לשיטתנו לא קשיא מידי כי אין שום קשר בין מדע וטכנולוגיה, כפי שנתבאר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:24 |
|
| |
זה חידוש גדול הטכנולוגיה מגיע מנבואה או מה ???
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:26 |
|
| |
הטכנולוגיה מגיע מניסיון של בני אדם. רואים שאם מחממים ברזל ומערבבים אותו עם עוד מתכות יש חומר יותר טוב יותר קשה, וככה אפשר לבנות עוד מרכבות טובות יותר, וכלים יותר עדינים וכו'. אבל אין קשר לכל ההשערות על מה שקרה בעבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:30 |
|
| |
| מר_בר_מר כתב: |  | | הטכנולוגיה מגיע מניסיון של בני אדם. רואים שאם מחממים ברזל ומערבבים אותו עם עוד מתכות יש חומר יותר טוב יותר קשה, וככה אפשר לבנות עוד מרכבות טובות יותר, וכלים יותר עדינים וכו'. אבל אין קשר לכל ההשערות על מה שקרה בעבר. |
|
אז תאמר כך, המדע לא יכול לדבר על העבר, וננסה לדון בכך,
אבל לומר שהטכנולוגיה לא מגיע ממדע ?? זה עםארצות לשמה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:35 |
|
| |
למר בר מר
אם תבין את ההגדרה המדויקת לשניהם תביi את הקשר.
מדע: הוא שיטה לאיסוף ידע אודות העולם באמצעות תצפית, ניסוי והסקה שיטתיים, ודרכי מחקר שנועדו לפתח ידע זה. מי שחוקר בזה במהותו, נחשב "מדען".
טכנולוגיה: היא תחום העוסק בחיפוש פתרונות מעשיים כמענה לצרכים אנושיים, תוך ניצול חידושי המדע.
בקצרה נוכל לומד ש מדע זה "בכוח" וטכנולוגיה זה "בפועל".
כלומר לולא חידושי המדע לא היו חידושים טכנולוגיים.
באתר הבא תוכל ללמוד צעד אחרי צעד את הקשר בין המושגים:
http://is.gd/jUUaO
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:45 |
|
| |
מקסמן וצענערענע אבל כדברי שניכם בדיוק התכוונתי. שניסיון הבני אדם מראה להם איך העולם עובד וככה הם יכולים לבנות כלים יותר מורכבים. אבל מהיכ"ת לומר שהם יודעים בדיוק מה קרה בעבר. ובדיוק בנושא הזה מדבר האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:51 |
|
| |
| מר_בר_מר כתב: |  | מקסמן וצענערענע
אבל כדברי שניכם בדיוק התכוונתי. שניסיון הבני אדם מראה להם איך העולם עובד וככה הם יכולים לבנות כלים יותר מורכבים. אבל מהיכ"ת לומר שהם יודעים בדיוק מה קרה בעבר. ובדיוק בנושא הזה מדבר האשכול. |
|
אוקיי אתה מודה שבלי מדע אין טוכנולגיה, הרי בלי מידע אין ידע,
לגבי העבר: האם העולם היית השטוחה ?? והיום אחרי חקירה יודעים שהיא עגול, נכון ???
אז הנה אנחנו יודעים את העבר גם כן שהעולם היית מאז ומתמיד עגול,
האם השמש מסתובב סביבינו או הפוך, איך היה בעבר ???
וזה גם ידע על העבר,
אז גם התזה שלך כאילו המדע לא מגלה את העבר ?! היא טיפשית
תוקן על ידי maxmen ב- 01/01/2011 22:55:07
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:53 |
|
| |
למה אפשר להבין איך העולם יעבוד בעתיד ועל סמך כך לתכנן גשרים שגם אתה מר בר מר לא תהסס לעבור עליהם ולא לדעת כיצד עבד העולם בעבר? למה אתה לא חושש שחוקי הטבע ישתנו פתאום והגשר יתמוטט? אותם חוקי טבע שמהווים בסיס להנדסה, הם הבסיס לגיאולוגיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 23:00 |
|
| |
ידעיהבדרשי (ובכך תשובה גם למקסמן) הסיבה שאני עובר על גשרים כי אני סומך שהם לא ייפלו ואין לי ברירה כי אני צריך לחיות. ובאמת לפעמים מתמוטטים הגשרים אבל בשביל סיכוי קטן כזה אני לא יכול לעצור את החיים שלי. אבל אה"נ אם אני אראה גשר שלא נגעו בו במשך אלף שנה ואף אחד לא יודע מה המצב שלו, בטח אני לא אתקרב אליו.
ואותו הדבר במדע. שהרי מדע הגיאולוגיה אם הבאת כמשל מניח הנחות שנוחות לו יותר או שמסתברות לו יותר, אבל אינן ודאיות, שמה שהווה הוא שהיה והכל מתנהל באותו קצב כפי שהיה היום. ואין שום סיבה שאני אסכים לזה ובפרט שהדברים סותרים לתורה"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 23:06 |
|
| |
אני מבין לאן אתה חותר,
אין להאמין לגבי העבר, כי הם לא אבסולוטים,
דינו היקר גם כיוון לעניין זה,
אבל אמרתי לך שאפי' אתה חייב להודות שהעולם היה עגול כל הזמן, במילא זה לא עוזר לנו הרבה,
או אם נחקור ונגיע למידע כלפי המוח ונראה שמה שקראו פעם לב ומוח, הם לא ממש מציאותים,
וכן מיליון דברים שנודע לנו היום ?! נדע שהיה כך מאז הבריאה,
אז מה הועילו חכמים (= דינו ומר היקרים) בתקנתם ??
תוקן על ידי maxmen ב- 01/01/2011 23:09:40
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 23:09 |
|
| |
לכל החכמולוגים הכופרים,
איפה היה "המדע" המהולל, בזמן זיוף גולגולת "האיש מפילדטאון", בזמן "האיש מנברסקה", בזמן "אוטה בנגה", ועוד מיליון פאשלות של אנשי דת האבולוציה השקרנים והרמאים...
ראו בלינק המצורף בזאת (במיוחד בשביל צענע): "תיאורית מוצא האדם - התרמית הגדולה ביותר בעולם":
תוקן על ידי פוגמישו ב- 01/01/2011 23:11:32
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 23:13 |
|
| |
מקסמן אתה אומר אם נחקור. אבל העניין הוא שהחוקרים לוקחים את "אם נחקור" ואומרים "כבר חקרנו" בדבר שלא חקרו.
|
|
|
|
|