|
|
| נשלח ב-6/1/2011 00:58 |
|
| |
נורת הצדיק: תודה תודה,
|
| נשלח ב-6/1/2011 01:41 |
|
| |
נורת היקר:
רק עוד שאלה:
אנו יודעים ש50% תתפרק בעוד 5730 שנה, ואז ה50% הבאים לא תתפרק רק עוד 5730 שנה ורק חצי מהם ?
כלומר: רק 25% מהם
אני כנראה מפספס כאן משהו,
תוקן על ידי maxmen ב- 06/01/2011 01:51:14
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 08:35 |
|
| |
ראיתי את הסרטון, והופתעתי האם בצורה כזאת ניתן להשתמש בכלל מאתים מנה? נשמע מוגזם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 14:43 |
|
| |
מקסמן, אתה לא טועה. מכיוון שהכל תלוי בהסתברות, כמות החומר שמתפרקת תלויה בכמות החומר שנותרה בתחילת התהליך. חשוב על זה כך: אנו לוקחים אלף אנשים ואומרים להם להטיל מטבע. כל מי שמקבל עץ ממשיך במשחק, וכל מי שמקבל פלי עוזב אותו. סביר להניח שבסיבוב הראשון של המשחק יהיו בערך 500 אנשים שיעופו מהמשחק ו-500 אנשים שימשיכו לסיבוב הבא ויטילו שוב את המטבע. בסיבוב השני משתתפים 500 אנשים, בערך 250 מתוכם יעופו בשלב הזה, ו-250 ישרדו לשלב הבא. וכך הלאה. המשל איננו מושלם משום שבמשחק יש שלבים בדידים, ולא סביר שיהיה שלב בו יישארו 700 אנשים. אבל הדעיכה הרדיואקטיבית היא רציפה, ולכן אם זמן מחצית החיים היא 5700 שנה, הרי שלאחר כ-2850 שנים (חצי מזמן מחצית החיים) יישארו 70% מהחומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 14:46 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | ראיתי את הסרטון, והופתעתי האם בצורה כזאת ניתן להשתמש בכלל מאתים מנה? נשמע מוגזם. |
|
אתה מכיר את הקל וחומר שמותר לי להכניס את היד שלי לכיס שלך? אם מותר לי להכניס את היד לכיס שלי למרות שלך אסור, ודאי שיהיה מותר לי להכניס את היד לכיס שלך, שגם לך מותר. הבעיה בהיגיון העקום הזה היא שגם אתה יכול לעשות את אותו הקל וחומר בדיוק.
גם כאן, אפשר לענות: כולם מסכימים שהעולם לא היה קיים לפני למעלה מ-5 מיליארד שנים. בנוגע ללפני 6000 שנים - זה כבר ספק. ודאי וספק, מה עדיף? הא?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 15:46 |
|
| |
נורת תודה תודה,
עוד קטנה, איך קבעו את המחצית ?
|
| נשלח ב-6/1/2011 16:01 |
|
| |
אנחנו לא צריכים לחכות שחצי מהחומר יישאר כדי שנדע שעברנו את זמן מחצית החיים. אפשר לחכות שיישארו כ-71% מהחומר (שורש ריבועי של חצי) כדי שנבין שעברנו חצי מזמן מחצית החיים. אם גם הזמן הזה ארוך מדי, אנחנו יכולים לחכות פחות זמן, עד שיישארו 79% מהחומר (שורש שלישי של חצי) כדי שנבין שעברנו שליש מזמן מחצית החיים. ככל שמכשירי המדידה מדוייקים יותר, כך ניתן להסיק על זמן מחצית החיים בזמן קצר יותר, משום שאפשר למדוד אפילו שינויים קטנים בכמות החומר ולחשב על פי זה את זמן מחצית החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 17:52 |
|
| |
נורת היקר:
תודה תודה שירבו כמותך בישראל,
max
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 18:03 |
|
| |
נורת אזהרה.
רב תודות על ההסברים הברורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 18:12 |
|
| |
זהו זה שכנעת אותי!!
| פוגמישו כתב: |  | אחרי שקצת שיבחתי את עברו המדעי המאוד עשיר של פרופ' טרופ, אתם מוזמנים לקרוא קצת מאמרים שלו (שמצאתי) שהועלו לרשת בנושא האבולוציה: 1) "האבולוציה האקראית – סתירה למציאות". 2) מאמר מתוך ספרו הקודם, שעוסק באבולוציה: http://www.shevanet.org.il/09/09-08.htm 3) "האבולוציה - אמונה אתיאיסטית בלבד". 4) "העוול שנעשה ללומדי הביולוגיה". (זה במיוחד בשביל אנשים כמו מקסוול). 5) "בריאה – מוצא החיים". 6) "בין בריאה לאבולוציה". 7) "עדויות חלקיות בממצאי המאובנים". 8) "המאובנים והבריאה". אלו מאמרים שפורסמו לציבור רחב, ואפילו הכי הם ברמה די טובה. אבל מי שמכיר את כתיבתו של פרופ' טרופ על בוריה, יודע שרמתו הרבה הרבה יותר גבוהה (עיון קצר בספרו "בריאה – מוצא החיים" יעיד על כך, וראו דוגמא במאמר שהוא פרסם מתוך ספרו החדש: "הבעיות בשיטות תיארוך רדיואקטיבי). ספרו הקודם: בריאה - מוצא החיים, מאת פרופ' משה טרופ,
ספר נפלא ומקיף ביותר, מלווה בתמונות, וטבלאות, והסברים.
נ.ב – זכרו שבקרוב ייצא לאור ספרו החדש 'חידת היקום'. דרך-אגב הוא הולך להכניס שם באבי אביו של הגורו דוקינס. ומצפות גם הפתעות נוספות בעתיד בעז"ה, אבל זה נושא אחר... |
|
אם אלו האתרים היחידים שבהם הוא מופיע, הרי לך כי אינו מסוגל להתמודד עם שאלות.
איזו מן חכמה זו לפרסם באתרים דתיים אשר תומכים בדעות מעוותות אלו?
באתר הידברות אין אפשרות תגובה חופשית, ולפעמים אין אפשרות תגובה כלל.
אם עד עכשיו הרהרתי לאמר שדבריו נכונים, מעתה ואילך דברי פרופ' משה מרדכי טרופ הם כצנינים בעיני.
בדומה לדר' אמוטו מזארי http://en.wikipedia.org/wiki/Masaru_Emoto אשר מתאים לך גם לדבוק בדרכו.
אשר הוציא איזה עשר ספרים עם השטויות שלו, ויש לו גם מעבדה אשר מתאימה לתנאיו, ואף הוא מפרסם באתרים שאוהבים דת ורוח. וההוכחות שלו מתאימות לאג'נדה שלהם.
איפה גדולתו של פרופ' טרופ? חפש בגוגל וקבל 5 תוצאות 2 עצכ"ח 2 "הדוס" ו1 הידברות. אה ומישהו גם מזכיר אותו גם באתר דעת.
הוא לא מוזכר בשום אתר מדעי. זאת במידה ואינני מערב עם חיים משה טרופ, ואנו מדברים על משה מרדכי טרופ.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 21:46 |
|
| |
פוגמישו כתב: <נ.ב – זכרו שבקרוב ייצא לאור ספרו החדש 'חידת היקום'. דרך-אגב הוא הולך להכניס שם באבי אביו של הגורו דוקינס. ומצפות גם הפתעות נוספות בעתיד בעז"ה, אבל זה נושא אחר... > סגנון שהיה עובר כל עורך עיתון מדעי.
|
| נשלח ב-6/1/2011 23:22 |
|
| |
עוד הסבר בעניין מחצית החיים. זה דומה לרבית ורבית דרבית. אם אתה משקיע 100 ש"ח בבנק עם רבית שנתית קבועה של 7.1 אחוז , הרי שכעבור כ- 10 שנים יהיו בידך 200 ש"ח. כעבור 10 שנים נוספים, כבר יהיו בידך 400 ש"ח כלומר בעשור השני מתווסף לך עוד 200 במקום עוד 100 כבעשור הראשון. הסיבה היא שהרבית היא יחסית לסכום. כאשר הסכום גדל, גם התוספת בגלל הרבית גדלה. המקרה של דעיכה רדיואקטיבית היא דומה, אלא עם זמן מהופך. קצב הדעיכה היא הרבית השנתית, אלא שבמקום שהסכום יגדל עם השנים שיעברו מעכשיו ולהבא הוא גדל עם השנים שמכאן ולמפרע. החישוב של זמן מחצית החיים זה בדיוק כמו החישוב כמה זמן יקח עד שההשקעה תכפיל את עצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 07:21 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/1/2011 11:12 |
|
| |
מקסמן, לא עדיף שיגביל את עצמו לאשכול אחד? למה לעודד אותו לזרוע הרס באשכולות נוספים?
|
|