בית פורומים עצור כאן חושבים

תיארוך רדיואקטיבי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2011 22:34 לינק ישיר 

העובדה שאתה מכניס את שפינוזה לרשימה אומרת את הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 22:36 לינק ישיר 

דייר:

אז אין לזה קשר לאובולוציה,

אני לא חושב שמישהו כאן מתווכח האם יש אלוקים או לא ח"ו,

אני אמרתי כבר כמה פעמים שמבחינת השקפתית המדע חייבת לכפור בדעות ובדתות העבר,
(אחרת מרדכי בלוי ישלוט עלינו ועוד כמה משוגעים,)
אבל אין לכל זה שום קשר למדע עצמה ולתיאוריות המדע,
אני חושב שכיהודי אנו חייבים לתמוך בהם אפי' השקפתית,
(כלומר: במדע ותיאוריה בעצמה בכלל אין לנו לומר את דעתינו כל זמן שלא למדנו אותו בכלל)
הרי תראה כמה בילבולי שכל יש אצלינו באמונה, (חכמי ספרד מול חכמי אשכנז בזמן הראשונים) 
במילא אולי סוף סוף המדע תחכים אותנו בוויכוחים של כל הדורות,   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 22:41 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
העובדה שאתה מכניס את שפינוזה לרשימה אומרת את הכל.

לא לא אני הכנסתי אותו, אחד מהרשימה שלי שם, הכניס אותו בדלת האחרית,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 22:46 לינק ישיר 

"דברי האלוהים הם עבורי לא יותר מאשר הביטוי והתוצר של חולשות אנושיות, התנ"ך הוא אוסף אגדות פרימיטיביות, גם אם ראויות לכבוד, שהן ילדותיות למדי. כל פרשנות שהיא, לא משנה כמה שנונה תהיה, לא תשנה זאת עבורי ... ... בשבילי, הדת היהודית, כמו כל האחרות, היא התגלמותן של האמונות הטפלות הילדותיות ביותר. ולעם היהודי אליו אני משתייך בשמחה, ואשר לאופיו יש לי קירבה עמוקה, אין שום תכונה שונה מאשר לכל עם אחר. ככל שנסיוני מגיע, הם אינם טובים יותר מכל קבוצה אנושית אחרת, למרות שהם מוגנים מהמחלות הגרועות ביותר באמצעות העדר כוח. מלבד זאת, אינני יכול לראות כל דבר 'נבחר' בהם." קישורים בנושא זה: "

אלה דברי איינשטיין אז עדיף שלא תזכיר אותו ברשימת המאמינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 22:48 לינק ישיר 

צענע,
לטובת החברים כדאי שתצייני את מקור הציטוט. בתודה מראש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 22:51 לינק ישיר 

צענע:

דיברנו על אלוקים, איך נכנס כאן ההתנגדותו לדת ??

תוקן על ידי maxmen ב- 08/01/2011 22:53:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 22:58 לינק ישיר 

לאליעזרט

http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/735/405.html

למקסמן

"אני מאמין באלוהים של שפינוזה, אשר מגלה עצמו בהרמוניה המסודרת של הקיים, ולא באלוהים שמעסיק עצמו בגורלות ומעשים של בני אדם ... ... היה זה, כמובן, שקר מה שקראתם אודות הכרתי הדתית, שקר שחוזרים עליו באופן שיטתי. אינני מאמין באלוהים אישי ומעולם לא הכחשתי זאת, אלא הבעתי זאת בבירור. אם יש בי משהו שיכול להיקרא דתי, הרי זו ההערצה הבלתי מוגבלת למבנהו של העולם, עד כמה שהמדע שלנו יכול לגלותו."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 23:03 לינק ישיר 

צענע:

מה את מחדשת לי ? ידוע שלא האמין באלוקים אישי, וכן גדולים ממנו האמינו כך, איוב למשל שמשה רבינו ראה צורך לחבר\לתרגם בשביל היהודים,

תוקן על ידי maxmen ב- 08/01/2011 23:06:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 23:06 לינק ישיר 

In the letter, he states: "The word god is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation no matter how subtle can (for me) change this."

למקסמן
כנראה שאתה מסרב להשלים עם העובדה העצובה אז אתה נאחז בקרנות המזבח.
לכן הבאתי לך מקור מפורש יותר ונראה איך תפרש אותו הפעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 23:07 לינק ישיר 

המקור

http://www.guardian.co.uk/science/2008/may/12/peopleinscience.religion

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 23:21 לינק ישיר 

צענע:

אני ממש אבל ממש לא מבין אותך,
הוא חילק בין הדת לאלוקים,
והוא דווקא אהב את אלוקים יותר מכל טיפש,
כלומר: כל טיפש צריך את האלוקים כבייביסיטר, ואם הוא לא הבייביסיטר שלו ?! הוא כופר בו !!!

על איינשטיין אפשר לומר שכל הפחות אהב את אלוקים כמו שהוא, ואני רואה בזה גדלות ולא ח"ו חיסרון באמונה,
אני שוב מתעקש ואומר שהיו גדולים ממנו ביהדות (בכל הדורות) שחשבו כך,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 23:24 לינק ישיר 

אולי תתן דוגמא לגדול ביהדות שחשב כך.(איך?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 23:27 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
אולי תתן דוגמא לגדול ביהדות שחשב כך.(איך?)

שאין אלוקים אישי ?? בוודאי ! איוב לא מספיק לך ? שלמה המלך לפי קהלת לא מספיק לך ?
האבן עזרא השבת (יונתן??) גם מזכיר את זה ברמז,
ואחרי שנכנסנו להסתר פנים ?! יש הרבה יותר ביהדות שחושבים כך, בלי סוף במחשבת ישראל,

תוקן על ידי maxmen ב- 08/01/2011 23:32:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2011 23:51 לינק ישיר 

האם אלוקים של איוב אבן עזרא ושלמה המלך היה ביטוי בלבד  ותוצר של חולשה אנושית?

האם האבן עזרא חשב שהתורה נכתבה על ידי אנשים פרימיטיבים?

הרי בשביל כל האישים האלה אלוקים הוא בורא העולם ונותן התורה.

הרי כל האישים האלה האמינו שאחרי המוות הם עתידים לתת דין וחשבון.

(ולכן הסתר הפנים כלל לא שייך )

האם מי שקורא בלשון נמלצת לטבע בשם אלוהים רק בגלל שהמילה הזאת מבטאה בפי העולם הוד והדר נחשב אצלך כאדם מאמין?.

ההשוואה שלך היא מופרכת מכל בחינה.

תוקן על ידי צענערענע ב- 09/01/2011 00:38:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2011 02:56 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
1, האם אלוקים של איוב אבן עזרא ושלמה המלך היה ביטוי בלבד  ותוצר של חולשה אנושית?
2, האם האבן עזרא חשב שהתורה נכתבה על ידי אנשים פרימיטיבים?
3, הרי בשביל כל האישים האלה אלוקים הוא בורא העולם ונותן התורה.
4, הרי כל האישים האלה האמינו שאחרי המוות הם עתידים לתת דין וחשבון.
5, (ולכן הסתר הפנים כלל לא שייך )
6,האם מי שקורא בלשון נמלצת לטבע בשם אלוהים רק בגלל שהמילה הזאת מבטאה בפי העולם הוד והדר נחשב אצלך כאדם מאמין?.
7, ההשוואה שלך היא מופרכת מכל בחינה.

צענע: (חילקתי את דבריך למספרים ואני בעזרת השם יענה לך לפי המספר)

1, איוב: חשב שאלוקים הוא דטרמניסט, שלמה המלך: אמר אין חדש תחת השמש, האבן עזרא: חשב שרק משה זכה לאלוקים אישי ושום נביא אחר לא,
והנה כמה פנינים ממנו, 

"והנה בשם הזה יתחדשו בעולם אותות ומופתים, וכאשר נאמר לו זה השם הנכבד בקש אותות ומופתים, ע"כ לא תמצאנו בספר קהלת, כי ידבר על המעשים אשר עליהם אין להוסיף ומהם אין לגרוע ואין כל חדש, כי החכמה העליונה"

סליחה צענע היקרה: את שוב מערבבת את עניין הדת  (היה ביטוי בלבד  ותוצר של חולשה אנושית?) ולא זה הויכוח שלי איתך,
אבל בכל זאת אני כן הצטט לך את האבן עזרא גם בעניין זה,

"ודעת הלשון איננה דעת בעצמה, כי אם כנגד אחר שיבין. ואם בעבור דעתו משפטי נזקין. גם הם לא נתנו כי אם לישר המעוותים, כי אילו היינו במקום שאין שם שור אין צורך למשפטי שור נגח. ואלו היינו יושבים באהלים כקדריים, אין צורך למעקה ומזוזה. ואם בארץ הודו, אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר"

2, לא ולא,  אבל בשביל אנשים לפי דעתם ?! כן וכן דיברה תורה כלשון אדם,

3, נכון, גם איינשטיין חשב שאלוקים ברא את העולם, (=האם אלוקים היה מוכרח לברוא את העולם ??) 
לגבי נתן התורה: לא זה הויכוח שלי איתך, וכואב לי באמת  שחכמים לא מבינים שנתינת התורה נמצא כבר בתבונה, ולכן האלוקים עניש את דור המבול, אחרת באיזה צדק אלוקים עניש אותם ?
חז"ל אומרים שהאבות קיימו את כל התורה מתוך התבונה, 

4, זה מעניין מאוד, עתידין מתי ומי ?? מה המושג לעתיד לבוא ?? אני לא הכנס לעניין הגדול הזה, אבל מה זה קשור לויכוח שלנו ??

5, שייך ויותר, הרי מה את רוצה מאיינשטיין ? הרי מבחינתו הוא גדול כאברהם אבינו לפי שאלוקים הציץ לו בגיל 75
 ואמרתי כבר שבעיני אדם כזה הוא בדרגה יותר גבוה מדרגת המאמין התמים,
הרמב"ן אומר השבת כך
"ובעבור כי הקב"ה לא יעשה אות ומופת בכל דור לעיני כל רשע או כופר, יצוה אותנו שנעשה תמיד זכרון ואות לאשר ראו עינינו, ונעתיק הדבר אל בנינו, ובניהם לבניהם, ובניהם לדור אחרו". 

ותראי איזה אבסורד ?! כל מצוות הזיכרון (שהם רובם של המצוות התורה) כי אין יותר אלוקים אישי, זה מה שיוצא מדבריו,
 "ובעבור כי הקב"ה לא יעשה אות ומופת בכל דור לעיני כל רשע או כופר, יצוה אותנו שנעשה תמיד זכרון ואות לאשר ראו עינינו, ונעתיק הדבר אל בנינו, ובניהם לבניהם, ובניהם לדור אחרו".  

הרמב"ן עוד האמין שעד מאתיים שנה באלף השישי בוודאי משיח יבוא, (עד כדי כך שהנתיבות משפט חשב לומר שזה מאתיים האחרונות של האלף השישי,)

רצוני לומר שאיינשטיין האמין שאלוקי התבונה והטבע קיים וגם אהב אותו ?! אז מה את צריכה יותר מזה ?? 
הלואי על כל היהודים ועל כל האנושות אמן ואמן,,,,,

6, את מתחילה להצחיק אותי, איינשטיין אמר במפורש שהוא מאמין באלוקי שפינוזה, ומאוד אהב את המורה והרמב"ם,
ובזה שצחק על הדת ?! את כבר שופטת אותו ?? אני גם צוחק על הדת של "אומן" וכדומה,
אגב: אנו אשמים בזה ולא איינשטיין וכל המשכילם שעזבו את הדת במאתיים שנות השכלה,
אנו עוד היום עושים הכל שהדור הבא גם יעזוב, אנו עם קשה עורף,

7, זוהי דעתך ואני חולק עליך, 

תוקן על ידי maxmen ב- 09/01/2011 03:01:55

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תיארוך רדיואקטיבי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.