בית פורומים עצור כאן חושבים

תיארוך רדיואקטיבי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2010 17:36 לינק ישיר 

"אני לא מצליח להבין אותכם, 

בוודאי שההשקפת האנושות חייבת לכפור, אחרת לא נגיע לשום מקום, 
מצד היהדות גם אין שום בעיה בזה להפך זה עוזר לנו מאוד, 
וגם חז"ל דרשו "הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו" ולכן כל זמן שהם שומרים על התורה, שהם צדק ומשפט וחוקים חברתיים הגונים, והם מבחינת מוסר וערכים נעשים טובים יותר מיום ליום, אז אני לא רואה בזה בעיה בכלל, "

אולי כדאי לשנות את שם האתר לבחילוני חילונים...
מאיפה הבאת את ההשקפה הזאת הרי הרמב"ם בתחילת הי"ד החזקה כותב
יסוד היסודות ועמוד החכמות לידע שיש שם מצוי ראשון"
וזה החידוש הגדול ביהדות והעיקר ,לטעון שליהדות אין בעיה עם כפירה זה מנוגד ב 180 מעלות להשקפת היהדות.
לגבי, מה שכתבת על  הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו
זה נאמר בנימת יאוש לפחות את התורה תשמרו כי המאור שבה יחזיר אתכם אליי.
ואני לא מבין למה הכפירה מקדמת אותנו אולי התכוונת לכפירה בכל מיני הנחות יסוד מדעיות מיושנות
שעצרו את ההתפתחות המדעית אבל מה הקשר בין כפירה בה' להתפתחות מדעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 18:02 לינק ישיר 

דייר:

אנו מדברים על הגויים האומות, מי מדבר עלינו ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 18:20 לינק ישיר 

דייר כתב:
" לגבי, מה שכתבת על  הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו
זה נאמר בנימת יאוש לפחות את התורה תשמרו כי המאור שבה יחזיר אתכם אליי.

איפה כתוב יחזיר אתכם אליי ???
כתוב יחזיר למוטב, זאת אומרת עצם קיום התורה מחזיר את האדם לטוב להיות אדם טוב,
לגבי אלוקים: על זה נאמר (איוב פרק לה) (ו) אִם חָטָאתָ מַה תִּפְעָל בּוֹ וְרַבּוּ פְשָׁעֶיךָ מַה תַּעֲשֶׂה לּוֹ:
(ז) אִם צָדַקְתָּ מַה תִּתֶּן לוֹ אוֹ מַה מִיָּדְךָ יִקָּח:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 21:11 לינק ישיר 

ירוחם, אמנם קין לא גורש מגן העדן, אבל נגזר עליו להיות נע ונד, לא להיות זקן ונשוא פנים בעירו בין נכדיו, אלא נע מעיר לעיר, נווד הנתון לסיכון במלחמת הקיום. ואכן כך קרה לו לפי האגדה, למך נכדו ירה בו את החץ לתומו, כי חשב שהוא אורנג אוטנג או קרומאניוני.

גוברנור, במחילה, לא הבנתי את מבחן החרסית שלך. אתה מדבר על תוצאות, אבל העיסוק בתחום בריאתנות או מטריאליזם אינו אמור להניס תוצאות. כשם שהפילוסופיה מקצוע נכבד מאד אבל אינו מניב תוצאות.
אותם אנשים שעוסקים בלילה בבריאתנות, עוסקים ביום בנושאים אחרים לגמרי, כימאי מזון, מתכנני בטריות, וכיוצא בזה, אני מקוה שהבנת למי אני מתכוין. התחום הצר הזה שייך למדעי הרוח ואינו מניב טכנולוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 22:44 לינק ישיר 

ישיב
אתה מתחמק בצורה מקצועית המקובלת בי מחב"תים

הנושא הוא קיין יצא להיות נע ונד בעולם שהיה מישב על ידי אנשים- כך מובן מהפסוק. הוא היה נע ונד רחוק מהבית והנכדים, ופחד שאחרים יפגעו בו- מי הם האחרים הללו.  כפי שמשתמע מהפסוק.
אתה כותב-לא להיות זקן ונשוא פנים בעירו בין נכדיו- איזו עיר בדיוק - אפשר להיות נשוא פנים רק כשיש קהל אנשים אחר. הרי לפי מה שאתה מאמין- היו אז בעולם רק הוא  אשתו ובנו ונכדו- וכן אחיו כנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 23:13 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ישיב
אתה מתחמק בצורה מקצועית המקובלת בי מחב"תים

הנושא הוא קיין יצא להיות נע ונד בעולם שהיה מישב על ידי אנשים- כך מובן מהפסוק. הוא היה נע ונד רחוק מהבית והנכדים, ופחד שאחרים יפגעו בו- מי הם האחרים הללו.  כפי שמשתמע מהפסוק.
אתה כותב-לא להיות זקן ונשוא פנים בעירו בין נכדיו- איזו עיר בדיוק - אפשר להיות נשוא פנים רק כשיש קהל אנשים אחר. הרי לפי מה שאתה מאמין- היו אז בעולם רק הוא  אשתו ובנו ונכדו- וכן אחיו כנ"ל

ירוחם ידידי,

אתה הלא יהודי חכם, אז מה ההסתבכות פה ?

בזמן שקין יוצא לגלות שלו אביו (אדם הראשון) יכול להמשיך ולהוליד בנים ובני בנים (מדובר הרי בעוד מאות שנות חיים לכל אחד מהם) אשר יתפזרו על פני ארבע כנפות הארץ, ומי יערוב לו לקין הזקן המטולטל שלא יפגע ע"י אחד מהם בהמשך חייו ?

נראה לך שתתפוס את הזייפן כל כך בקלות ? תמהני עליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 23:38 לינק ישיר 

נכון אבל קין כאדם השלישי בעולם הגדול, אתה מתאר אותו שהוא רואה לסוף כמה מאות שנים קדימה, כל  מוצאני יהרגני.
אשריך שכך אתה מבין את הפסוק- שמה שקין אמר לה' הוא התכון בעוד כמה מאות בשנים, אם בשבילך זה בסדר- טוב לך. אני מבין את זה לגמרי אחרת, בין היתר כי בהמשך מסופר איזה סיפור מוזר על בני אלוקים שבאים על בנות האדם, נכון אתה תפרש את בני האלוקים כבני השופטים- אבל זה לא מסתדר אם היו שופטים שנקראו בני אלוקים- איך צמח דור המבול שכל הארץ היה חמס,  אתה יודע -לך יש תשובות -אבל  לי יש שאלות.והתשובה הזו משום מה לא מתקבל על דעתי.
איני יודע על איזה זייפן אתה מדבר? לי נדמה שיש כאן אנשים שאונסים את הכתובים. למטרתם, איני כופר בסיפורי המקרא, אני פשוט לומד אותם להבין גם אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2010 23:56 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
נכון אבל קין כאדם השלישי בעולם הגדול, אתה מתאר אותו שהוא רואה לסוף כמה מאות שנים קדימה, כל  מוצאני יהרגני.
אשריך שכך אתה מבין את הפסוק- שמה שקין אמר לה' הוא התכון בעוד כמה מאות בשנים, אם בשבילך זה בסדר- טוב לך. אני מבין את זה לגמרי אחרת, בין היתר כי בהמשך מסופר איזה סיפור מוזר על בני אלוקים שבאים על בנות האדם, נכון אתה תפרש את בני האלוקים כבני השופטים- אבל זה לא מסתדר אם היו שופטים שנקראו בני אלוקים- איך צמח דור המבול שכל הארץ היה חמס,  אתה יודע -לך יש תשובות -אבל  לי יש שאלות.והתשובה הזו משום מה לא מתקבל על דעתי.
איני יודע על איזה זייפן אתה מדבר? לי נדמה שיש כאן אנשים שאונסים את הכתובים. למטרתם, איני כופר בסיפורי המקרא, אני פשוט לומד אותם להבין גם אחרת.

הסיפור עם בני האלקים זה לא בני השופטים אלא מדובר במלאכים שהתגשמו, וסיפור שלם יש בזה.
אבל בין כך ובין כך יהיו עוד הרבה אנשים/מלאכים בעולם במשך חייו של קין והוא צריך הגנה.
אבל אם לא נראה לך מי אני שאשנה את דעתך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 11:47 לינק ישיר 

את דעתי אתה לא תשנה כי גם אני האמנתי בכל הקש וגבבא שאתה מאמין בו, ושיני את דעתי.  והבנתי שאת הסיפורים הללו אין לקבל כפשוטם, והם לא עונים על עצם השאלות. התשובות הן באמת באבולוציה, והתשובות לא בהכרח סותרים את מה שהתורה כותבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 11:58 לינק ישיר 

דייר
עכשיו ראיתי את תגובתך אלי
-מה אתה אומר???ולהאמין שהכל נוצר מעצמו עם כל המורכבות האין סופית ,ככה סתם בלי שום סיבה ממש הגיון צרוף ומתקבל על הדעת.

אתה עונה על נושא שבכלל לא העלתי- המאמין באבולוציה חיב בהכרח לכפור בקיומו של אלוקים? האבולוציה לא מתקבלת על הדעת? השאלה היא על דעתו של מי אינה מתקבלת? והאם בכלל הוא נתן את דעתו להבינה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 12:50 לינק ישיר 

אתה יכול להסביר איך האבולוציה פותרת את השאלות שהעלית לגבי קין?
ולגבי האבולציה והאמונה באלוקים  זה לא הולך ביחד כי האבולוציה טוענת שהכל נוצר במקרה
ואין כח עליון שכוון את הענינים הכל זאת ברירה טבעית ומקרית.
כל התירוצים ליישב בין שניהם נראים לי מגוחכים ומצחיקים.
גם אם תיקח מדען ותגיד לו שהאבולוציה כוונה ע"י כוח עליון הוא יצחק לך בפנים.
זאת תמימות לטעון כמו שראיתי פה כמה תגובות שנעזוב את האבולוציה בצד
היא לא קשורה לדת אנחנו צריכים להאמין למדענים וכו" וכו"
האבולוציה טוענת בפירוש שאין אלוקים אין כח עליון הכל זאת מקריות מוחלטת
צריך לשים דברים על השולחן ולא להתיפיף ולנסות לתרץ.
אני גם לא מבין מה הקשר בין הישגי המדע לבין התאוריה הזאת?
אפשר לחקור את הטבע להגיע להישגם גבוהים ומצד שני להאמין במפלצות ירוקות ששתלו פה נבגי חיים
שמהם התפתחנו. אלו שני נושאים שונים לחלוטין שלא משפיעים אחד על השני.

תוקן על ידי דייר ב- 23/12/2010 12:53:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 13:08 לינק ישיר 

דייר
אינ חפץ להתדיין איתך על האבולוציה- מה שבאתי לציין רק כי במקצוענות הסטט את הנושא מהאבולוציה לאמונה באלוקים,
לתשומת ליבך דרווין לאחר גילוי וכתיבת מחקרו על האבולוציה.  המשיך לפקוד את הכנסיה כל יום א והמשיך להתפלל על המזון .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 13:48 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
את דעתי אתה לא תשנה כי גם אני האמנתי בכל הקש וגבבא שאתה מאמין בו, ושיני את דעתי.  והבנתי שאת הסיפורים הללו אין לקבל כפשוטם, והם לא עונים על עצם השאלות. התשובות הן באמת באבולוציה, והתשובות לא בהכרח סותרים את מה שהתורה כותבת.

אתה כתבת את זה ורציתי לדעת איך האבולציה פותרת את השאלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 13:52 לינק ישיר 

מקס יקירי
אתה בטוח שכל הכותבים כאן מאמינים באלקים?????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 13:55 לינק ישיר 

דייר
האבולוציה פותרת את השאלות על קיום חברה אנושית במקביל לאדם קין ושת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תיארוך רדיואקטיבי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.