בית פורומים עצור כאן חושבים

תיארוך רדיואקטיבי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2010 14:42 לינק ישיר 

איזה פנטזיות שחבל על הזמן חייבים לעשות על זה סרט
בני האלוקים שנוצרו עי" האלוקים יוצרים קשרים עם בני האדם שנוצרו לבד
וכך נוצרת החברה האנושית של זמן המבול.
אתה באמת מאמין בסיפורים האלה?
לזה בדיוק התכוונתי כשכתבתי שלשלב בין האבולוציה לאמונה באלוקים זה מצחיק
ומגוחך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 14:51 לינק ישיר 

ארתח_זוטא כתב:
מקס יקירי
אתה בטוח שכל הכותבים כאן מאמינים באלקים?????

אלה שפוקדים את בית הכנסת או את הכולל ? בוודאי שכן

דייר: חכמי האובולוציה לא יכולים (וגם לא מעניינינו מה דעתם האישי) לומר שיש או אין ח"ו אלוקים,
הם בהחלט יכולים לומר שזה נראה להם מקרי
ולא לדעת שאלוקים פשוט התגלה אלינו בסיני והוא קיים אפי' שהם לא רואים אותו או לא רואים צורך באלוקים להסביר את היקום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 15:23 לינק ישיר 

דייר: סתם להחכים ראה את הספורנו שטוען שהאדם נברא קודם כחיה ואחר כך לאדם, והוא פירש כך הרבה לפני דרווין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 15:29 לינק ישיר 

בני האלוקים אלו הבנים שאלוקים יצר והוא אביהם עקב כך.
והיתר הם והן התוצאה של האבולוציה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 16:21 לינק ישיר 

אני דווקא ראיתי לא זוכר בדיוק איפה שמוצא הקוף דווקא מהאדם
כשהוא היה נזוף לאחר שגורש מגן עדן הוא הוליד בריות משונות
וזה מסביר את הפסוק 

וַיְחִי אָדָם שְׁלֹשִׁים וּמְאַת שָׁנָה, וַיּוֹלֶד בִּדְמוּתוֹ כְּצַלְמוֹ, וַיִּקְרָא אֶת שְׁמוֹ שֵׁת. ד וַיִּהְיוּ יְמֵי אָדָם אַחֲרֵי הוֹלִידוֹ אֶת שֵׁת שְׁמֹנֶה מֵאֹת שָׁנָה, וַיּוֹלֶד בָּנִים וּבָנוֹת. ה וַיִּהְיוּ כָּל יְמֵי אָדָם אֲשֶׁר חַי: תְּשַׁע מֵאוֹת שָׁנָה וּשְׁלֹשִׁים שָׁנָה, וַיָּמֹת. {ס}

שרק שת היה כדמותו כצלמו אבל כל הנולדים לפניו לא היו כדמותו וכצלמו.

תוקן על ידי דייר ב- 23/12/2010 16:24:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 16:34 לינק ישיר 

אז אתה טוען שאלוקים ראה בני אדם ואמר לעצמו בוא נראה אם גם אני יכול
ומאז הכל היסטוריה....
בני האלוקים זה בני השרים והשופטים יש המון פסוקים שבהם מכונים הדיינים אלוקים 
אם תרצה אני יכול להביא לך אותם.
בני אדם היה כינוי לאנשים רגילים כמו ההבדל בין "בן-אדם" ל"איש"
שאיש הוא לשון חשיבות כמו "וחזקת והיית לאיש"
ואילו בן אדם הוא כינוי לאיש פשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 16:39 לינק ישיר 

דייר כתב:
אני דווקא ראיתי לא זוכר בדיוק איפה שמוצא הקוף דווקא מהאדם

הגמרא בפרק חלק אומרת שכת אחת מבוני מגדל בבל נענשו להפוך להיות קופים, ומכאן הדמיון בין קוף לאדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 16:42 לינק ישיר 

דייר מכאן דווקא ר' גדליה מביא ראיה לאובולוציה, הוא טוען שהספירה שלנו מתחיל משת, והאדם הראשון מדובר על כלל המין האדם, רק מאז שמין האדם הצליח להוליד כדמותו ?! אז התחיל האנושות המוכר לנו,
ולכן הוא מכניס את האובולוציה עד שת שיכול להיות שהיו מיליוני שנים,
אגב: המדע טוען שהאדם שאנו מכירים הם רק מאה אלף שנה, ואפשר לומר שהתבונה (כלומר מהגוף ועד התפתחות התבונה לקח גם זמן הרבה) התחילה לפני 5771 שנים, שתתפשר דיבור של האלוקים עם האדם המבין, 
ראה שעם החיות אלוקים לא מדבר, רק מברך אותם, כלומר שאפשר שאלוקים חיכה עד שהתפתח אדם משכיל ומוליד כדמותו,
כמו שחיכה למשה לתת לו את התורה,

אני ממליץ לך לעיין בספרו של ר' גדליה אם תתן לי את המייל שלך בפרטי אני אשלח לך) רק בכדי להחכים ולדעת שאפשר לפרש את התורה כפשוטות המתחדשים בכל יום כטענת הרשב"ם לסבו רש"י הקדוש, ושהסכים עמו, 

תוקן על ידי maxmen ב- 23/12/2010 16:43:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 16:49 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אגב: המדע טוען שהאדם שאנו מכירים הם רק מאה אלף שנה, ואפשר לומר שהתבונה (כלומר מהגוף ועד התפתחות התבונה לקח גם זמן הרבה) התחילה לפני 5771 שנים, שתתפשר דיבור של האלוקים עם האדם המבין, 
ראה שעם החיות אלוקים לא מדבר, רק מברך אותם, כלומר שאפשר שאלוקים חיכה עד שהתפתח אדם משכיל ומוליד כדמותו,

הקב"ה שהוא הכל יכול חיכה עד שהאדם יבשיל כדי לדבר איתו !

מה הוא צריך לחכות ? מי קובע לו את סדרי התפתחות האדם ? מה מונע ממנו לברוא אדם בשל ?

גאוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 16:57 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:
הקב"ה שהוא הכל יכול חיכה עד שהאדם יבשיל כדי לדבר איתו !

מה הוא צריך לחכות ? מי קובע לו את סדרי התפתחות האדם ? מה מונע ממנו לברוא אדם בשל ? 

אמרתי כמו שחיכה למשה לתת לנו את התורה, וכמו שחיכה לאברהם שיכפור בכל בכדי לדבר איתו,

וכמו שהוא מחכה עכשיו שאנו כבר נתעורר מהטמטום, שתתאפשר לו לדבר איתנו שוב,
אני בטוח שאם ינסה עכשיו לדבר איתנו ?! הוא לא יצליח, כי ימצאו חמורים שיצטטו איזה מדרש\פסוק שהוא לא האלוקים המבטח, כי האלוקים המובטח צריך להצמיח לנו כסף על עצים,

תוקן על ידי maxmen ב- 23/12/2010 16:58:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 17:08 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אמרתי כמו שחיכה למשה לתת לנו את התורה, וכמו שחיכה לאברהם שיכפור בכל בכדי לדבר איתו,
וכמו שהוא מחכה עכשיו שאנו כבר נתעורר מהטמטום, שתתאפשר לו לדבר איתנו שוב,
אני בטוח שאם ינסה עכשיו לדבר איתנו ?! הוא לא יצליח, כי ימצאו חמורים שיצטטו איזה מדרש\פסוק שהוא לא האלוקים המבטח, כי האלוקים המובטח צריך להצמיח לנו כסף על עצים,

הקב"ה לא חיכה שאברהם ומשה יווצרו מעצמם בתהליך אבולוציוני. הקב"ה שתל את נשמותיהם הגדולות אחרי שנסתיימו אלפיים שנות תוהו כדי להתחיל איתם אלפיים שנות תורה.

אני בטוח שהקב"ה יכול להתגלות בעולם בכל שלב שירצה ושום חמורים מכל הסוגים והמינים לא יצליחו למנוע זאת ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 17:23 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:

1, הקב"ה לא חיכה שאברהם ומשה יווצרו מעצמם בתהליך אבולוציוני. הקב"ה שתל את נשמותיהם הגדולות אחרי שנסתיימו אלפיים שנות תוהו כדי להתחיל איתם אלפיים שנות תורה.

2, אני בטוח שהקב"ה יכול להתגלות בעולם בכל שלב שירצה ושום חמורים מכל הסוגים והמינים לא יצליחו למנוע זאת ממנו.

1, הוא חיכה ועוד איך, לא לתהליך אובולציוני אבל חיכה להאדם כאברהם שיחנך גם את בניו לדורות להאמין ביחודו,
מה שאין כן איוב,
 כמו שכתוב כִּי יְדַעְתִּיו לְמַעַן אֲשֶׁר יְצַוֶּה אֶת בָּנָיו וְאֶת בֵּיתוֹ אַחֲרָיו וְשָׁמְרוּ דֶּרֶךְ יְקֹוָק לַעֲשׂוֹת צְדָקָה וּמִשְׁפָּט לְמַעַן הָבִיא יְקֹוָק עַל אַבְרָהָם אֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר עָלָיו:

למשה חיכה כי חיפש מנהיג אמיתי שמרחם אפי' על צאן,

2, לא רלוונטי מה הוא יכול ומה לא ח"ו, רלוונטי מה הוא עושה למעשה, ולמעשה לא נחם דרך ארץ פלשתים כי לא יכול היה למנוע מהפלשתים להילחם כי הצדק איתם מהברית עם אברהם שעשו,
וכן לא יכול היה לתת לנו לוחות הברית לדורות כמו שרצה, כי משה שבר אותם,
וכן צנצנת המן לדורות וכן אלפי דברים שרצה ואמר לעשות בכדי שכל הדורות יראו את הלוחות והמן בצנצנת, ובכל זאת לא התקיים רצונו כביכול, כי הוא לא מתערב בבחירת האדם והאנושות, וכנראה שהרצון שלו לא להתערב גוברת על רצונות אחרים שלו כביכול כמו הלוחות הברית והצנצנת מן,

תוקן על ידי maxmen ב- 23/12/2010 17:33:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 17:42 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אתה אמרת שגם אם ירצה לא יצליח, ואלה דברים שאין להם שיעור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 17:44 לינק ישיר 

שותפיפשט כתב:

אתה אמרת שגם אם ירצה לא יצליח, ואלה דברים שאין להם שיעור.

לשון דוגמא ותו לא, עובדה שהוא  באמת לא מנסה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2010 19:15 לינק ישיר 

דייר

האם יש בכל המסורה במקראות עוד פעם שבני השופטים או הנשאיים וכד' בניהם נקראו בני אלוהים? אתה לא חושב שיש גם גבול, עד כמה אפשר לסלף את הפשט של הפסוקים? אין לך תשובה אין לך אבל לדבר שטויות כי כך זה נראה לך מוצא מהבעיה.
 מספר פסוקים אחר כך מתוארת מציאות קשה של הפקרות אישית וחברתית שאילץ את הקב"ה להביא את המבול- ואתה מדבר על נשיאים ושופטים מורמים בעם הנקראים בני אלוהים- לא פחות.
ובא נניח שכן אכן בני שופטים מורמים מעם לוקחים לעצמם נשים ממעמד חברתי נמוך יותר- אז מה? איזה איסור יש בזה? שהתורה מוצאת  את עצמה להתיחס לזה בחומרה?
הרי לא מדובר חלילה שבחור ישיבה אשכנזי מבית גדוילים ירד ויתחתן עם ספרדיה , עד כדי כך הם לא ירדו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תיארוך רדיואקטיבי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.