בית פורומים עצור כאן חושבים

תיארוך רדיואקטיבי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/12/2010 10:33 לינק ישיר 

פוגמישו,

את המאמר ב talkorigin מצאתי רק אחרי שכתבתי את הודעתי הראשונה. אני פשוט חיפשתי בגוגל את המלים (באנגלית) דעיכת המומנט המגנטי או משהו כזה ועברתי על מה שקפץ לפי הסדר.

מכל מקום המאמר שהפניתי אליו כתוב בטון שהוא בעיני סביר והוגן. לפסול אותו רק על סמך האתר שממנו הוא מגיע זה כמו לפסול את טרופ על בסיס ההסתיעות המסיבית שלו בחמרים שמפרסמים  עובדי עבודה זרה כדי לחזק את עצמם בתפלותם.

איך שלא יהיה אני גם לא מבין על מה מדברי אתה חולק. כל מה שכתבתי הוא שטרופ עושה כאן שימוש משני בתיאוריה של ברנס, תיאוריה שהיא עצמה שנויה בויכוח (ואם היא נכונה היא עצמה מוכיחה את הגיל הצעיר של הארץ) והועלתה במסגרת אותו מהלך של מאבק דתי. חוץ מזה כתבתי גם שהנתונים של ברנס כפי שהובאו באתר שם לא משכנעים, ותודה  למקסוול שהעלה את הגרף (תכנת האוריג'ין שלי שוב השתגעה ואחרי שציירתי את אותו הגרף הוא נעלם, ומכיון שהיה כבר מאוחר ירדתי מזה). קל מאד לראות שההתאמה לדעיכה אקספוננציאלית של השדה היא מפוקפקת ביותר.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2010 12:39 לינק ישיר 

כמתבונן מן הצד, וכמי שסובל מהבעיה שציין מקסוול, כלומר חוסר ידע בתחומים. אלא שאצלי זה גם בפיזיקה וגם במתמטיקה.

אני מסכם מה שהבנתי שהיה, ואם טעיתי נא לתקן ולהבהיר.

א. יש לכדור הארץ כוח מגנטי. אני משער שזה מה שמושך את מחט המצפן לצפון.

ב. אפשר למדוד את הכוח הזה.

ג. המדידות נערכות מזה מאתיים שנה או בערך כך? הן מראות על ירידה מתמדת.

שאלה: כל כמה זמן נערכות המדידות האלו? האם הן אמורות להשתנות או לא, והאם זה תלוי בתיאוריה זו או אחרת?

באיזו מידה התחום הזה עצמאי יחסית לפיזיקה, גיאולוגיה (או איך שקוראים למדע שמתאר את מבנה כדור הארץ ומה בתוכו גורם לכוח מגנטי כזה או אחר).

ד. אני מבין שיש כאן אסקסטרפולציה. כלומר להסיק מתוך נתונים של כך וכך שנים על מגמה שאמורה להימשך אלפי או מאות אלפי שנים. כאשר יש לנו מקטע קטן מאד, מדי.

ה. לפי מה שהבנתי ממקסוול, אותו מקטע יכול להצדיק שתי פונקציות שונות, גם אם נניח שיש שינוי של ירידה קבועה בכוח המגנטי. ולכן המקטע קצר מכדי לזהות ירידה כזו או אחרת, ולקבוע אם זו מגמה של אלפי שנים או מאות אלפי שנים.

ו. ניתן להראות זאת גרפית על ידי שירטוט ויש גם תוכנות שעושות את זה. בשירטוט יראו את המקטע הנתון ואת שני הקוים הדמיוניים שממשיכים אותו כאשר כל אחד מהם מציג פונקציה אחרת. 

ז. ניתן להציע פונקציות אחרות שעולות ויורדות, וזה מקלקל את הכל.

ולפוגמישו:

במקרה הטוב ביותר, אם יש פונקציה פשוטה של ירידה, ואם היא מקבילה לאורך זמן של כמה אלפי שנים בלבד, איך זה אמור להראות שהעולם קיים רק אלפי שנים ונברא? איך העובדה של הבריאה יש מאין מהווה הסבר פיזי לפונקציה של כוח מגנטי שנמצאת בסדר גודל מסויים?

(אני חושש שעדיין השתמשתי במונחים טכניים כמו גרף, פונקציה ועוד. צריך לבארם ולא היה לי זמן. סליחה. אולי מי שיענה לשאלותי גם יעשה זאת. צריך לזכור שנקודת הפתיחה של חלק מחברינו אינה כוללת שום ידע בפיזיקה ובמתמטיקה).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2010 13:06 לינק ישיר 

"א. יש לכדור הארץ כוח מגנטי. אני משער שזה מה שמושך את מחט המצפן לצפון "

הסתייגות קלה:לא תמיד הצביע המצפן לצפון:

"קביעת גיל הסלע בעזרת פלאומגנטיזם - כלומר בעזרת התכונות המגנטיות ש"התאבנו" בסלע. בסלעים מסוימים ישנם מינרלים ברזליים שמצביעים לכיוון צפון בדומה למצפן. מסתבר שהיו תקופות בהם הצפון היה דווקא בדרום כלומר תקופות בהם המצפן היה מצביע דרומה. בסלעים מסוימים אכן המינרלים מצביעים דרומה וזה עוזר בתארוך הסלע לאותן התקופות."

(זמן גאולוגי,ויקיפדיה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2010 13:16 לינק ישיר 

צענע
תיקון קטן לאשה האוהבת להקפיד- המצפן תמיד הצביע צפונה- מכאן שמו מצפן,
 לקוטב הדרמי היתה גם משיכה מגנטית- ומדדו אותו עם מדרם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2010 14:11 לינק ישיר 

דינו - תגיד לי כשתהיה באיזור גבעת רם. אקנה לך קפה.

מיימוני

תיאור גס מאוד למדידת השדה המגנטי של כדוה"א:
חומרים מסויימים לא מתמגנטים כאשר הם נמצאים מעל טמפרטורה מסויימת אבל מתחת לאותה טמפרטורה מתמגנטים בהתאם לשדה מגנטי חיצוני שהם מרגישים ברגע המעבר. חומר כזה שיוצא בלבה של הר געש, לצורך העניין, יוצא בטמפרטורה גבוהה מאוד ולכן לא יהיה ממוגנט, אבל לאחר שיתקרר, אם השדה המגנטי החזק ביותר בסביבה הוא השדה של כדור הארץ - המגנטיזציה של החומר תיקבע לפיו. אפשר לתארך חומרים כאלה ולמדוד את המגנטיזציה שלהם, וכך לקבל אינפורמציה על השדה המגנטי של כדוה"א במשך מאות מיליוני שנים.

(למה יש לכדוה"א שדה מגנטי? - הליבה שלו רועשת וגועשת כמו בטן רגישה אחרי מסעדה הודית. כך נוצרים בתוכו זרמים חשמלים, ואלה יוצרים שדות מגנטים.)

אם השדה המגנטי של כדוה"א דועך מעריכית עם זמן מחצית חיים של 1000 שנה, ותחת הנחה שהוא דועך באותו קצב מאז ומתמיד, באמת נקבל שרק לפני עשרות אלפי שנים היה שדה מגנטי כל כך חזק ששום דבר לא היה יכול לחיות כאן. ומכאן הראיה לעולם צעיר.

אבל באמת השדה לא דועך, אלא משתנה ומתהפך ועולה ויורד בצורה לא צפויה בגלל המקור הכאוטי שלו בליבת כדוה"א.

יש מדידות ישירות ממאת השנים האחרונות (שלא ידעתי עליהם עד ששנרב הביא את הלינק) שמוצגות כנקודות כחולות בגרף שהבאתי בעמוד הקודם. טרופ וחבריו הבריאתנים טוענים שהשדה דועך מעריכית, וזו פשוט בדיחה.

אם תעשה זום "מספיק קרוב" לקטע של איזו פונקציה שתרצה (בתנאי שהיא רציפה וגזירה) תראה קו ישר. לכן המדידות שמופיעות בגרף יכולות להיות כל דבר, וגם אם נניח שהשדה מתנהג בחוקיות כלשהי אין אפשרות לדעת אם מה שנראה כמו קו ישר הוא באמת קו ישר, או שהוא חלק מאקספוננט (כמו שהם טוענים) או סינוס או כל דבר אחר שמשתנה "מספיק לאט" ושאנחנו מדדנו אותו בטווח זמנים קטן מדי. אפשר "להראות" שהמדידות שבגרף מתאימות לגל מחזורי עם זמן מחזור של כמה אלפי שנים, וגם זו תהיה שטות.

בקיצור, גם אם השדה היה דועך מעריכית עם זמן מחצית חיים של 1000 שנים, לא תהיה שום אפשרות למדוד זאת ישירות במאה שנה בלבד (אא"כ משתמשים בכלים מאוד מאוד מדוייקים והשדה עצמו מתנהג מאוד יפה ללא פלוקטואציות וכו', וזה לא המקרה). לכן כל אלפי המאמרים שפוגמישו ישמח ללנקק אליהם שמזכירים את השדה המגנטי כראיה למשהו, פשוט משקרים.

וכאמור, לפי המדידות הרציניות יותר שמכסות טווח זמנים של מאות מיליוני שנים, אין שום חוקיות ברורה לשינוי השדה המגנטי, ולכן אין הצדקה לראות בנקודות שבגרף שהבאתי חלק מפונקציה כללית יותר.

הרי לנו דוגמא מוצקה וחד-משמעית של שקר מחב"תי פסאודו-מדעי, והלוואי ופוגמישו ייתן אל לבו.

נ.ב. כפי שכתבתי, לא ידעתי על המדידות הישירות ממאת השנים האחרונות עד ששנרב לינקק אליהם, ולכן כשטרופ הזכיר את השדה של כדוה"א חשבתי שהוא מתבסס על שיטות התיארוך שתיארתי, ומכאן האבסורד שראיתי בדבריו. כעת אני מבין שזה שקר מחב"תי סטנדרטי שאינו יותר אבסורד מהאחרים.

תוקן על ידי מקסוול ב- 24/12/2010 14:32:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 18:31 לינק ישיר 

אני מוכרח להגיד שאני קורא את דבריהם של מקסוול, ופרופ' שנרב "המומחים הגדולים לפיסיקה" (של הפורום) – ואני נקרע מצחוק! עד לפני יומיים מעולם לא שמעו אפילו על הנושא של דעיכת המומנט המגנטי", ופתאום נהיו מומחים לקבוע האם זה משקף את המציאות או לא... 

התבקשתי להביא מפרופ' טרופ רשימת מקורות לנידון דידן – האם מישהו עבר על כל המקורות וישב ללמוד ולהבין אותם? לא! אלא הם לומדים מויקיפדיה, שהיא אחד ממוסדות המחקר המדעי המפורסמים ביותר. ועד היום, לא נתקלתי במאמר מדעי שלא מצטט מויקידפיה, ומקסוול איננו שונה...

וגם גברת צענע' הפכה להיות מומחים לנושא, אחרי ריצה מהירה [עם העכבר – ולא עכבר אשם, אלא החור ששמו-] אל ויקפידה בערך "גיאולוגיה" (המילה המדעית האחרונה בתחום, שעליו נשענים כל הגיאולוגים) – ועושה את מה שהיא יודעת הכי טוב: "העתק – הדבק".

חברה – תעשו לי טובה, תספיקו לבלבל בשכל... [ו"לדתיים": לא יקרה כלום אם יהיו קצת (אפילו שבמקרה הזה יש הרבה) הוכחות לכיוון של גיל עולם צעיר].

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2010 18:43 לינק ישיר 

עין במדריך לדמגוג

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2845371&forum_id=1364

סעיף 5.

ובתוספת המיוחדת לאנשי "הידברות"

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=4&topic_id=2845371&forum_id=1364

סעיף 8  ו 9.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 18:49 לינק ישיר 

לפוגמישו

אם שמת לב,קשקשן שכמוך, שאני עשיתי העתק הדבק רק לענין המצפן ולא התיימרתי כמוך לעסוק בנושאים שאינם  בתחום התעניינותי.

ואתה פשוט מצחיק כשאתה מדבר על העתק הדבק-הרי זה מה שאתה עושה כאן כל הזמן כי הבנתך בנושאים אלה היא בוודאי הרבה למטה מן האפס המוחלט.-אפילו את ההעתק הדבק שלי לא הבנת וחשבת שהוא עוסק בגאולוגיה....

ברור כשמש שאתה הוא תועמלן מהסוג הגרוע ביותר-והתגובה לדברי היא ההוכחה לשיטות המגונות שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 18:50 לינק ישיר 

פוגמישו - תלמד לקרוא.

1. לא ידעתי על המדידות הישירות של מאת השנים האחרונות. מדידות אלה, שגיליתי מהקישור שהביא שנרב, לא מצביעים על דעיכה מעריכית של השדה המגנטי, כפי שהראיתי במופת בגרף לעיל, ולכן אתה וכל המאמרים שאתה מלנקק אליהם - משקרים.

על סמך שיטות מדידה שתיארתי בהודעה הקודמת שלי, מתקבלת אינפורמציה על השדה המגנטי של כדוה"א לאורך מאות מיליוני שנים, וכך יש לנו תמונה מלאה לאין שיעור מהמדידות הישירות של מאת השנים האחרונות. בתמונה הכוללת הזו אין שום זכר לדעיכה מעריכית של השדה ולא שום צורת דעיכה אחרת, אלא עליות וירידות בגודל השדה ללא חוקיות ברורה. (כן הוצעה חוקיות למהפך בין הקוטב הצפוני המגנטי לקוטב הדרומי שמתרחש כל כמה עשרות אלפי שנים, אבל לא לפלוקטואציות בגודל השדה בין המהפכים האלה). אציין בפעם המיליון, שאפילו במדידות הישירות אין זכר לדעיכה מעריכית כפי שאתם טוענים.

2. ויקיפדיה הוא מקור טוב של סיכומים בנושאים מדעיים טכנים, כי יש סיכוי קלוש מאוד שאנשים כמוך חושבים שהם מבינים בתחום וינסו להשפיע על התכנים.

תוקן על ידי מקסוול ב- 25/12/2010 18:51:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 18:55 לינק ישיר 

אני רואה שנמחקו חלק מהתגובות. חבל שההנהלה לא קלעה את כל האשכול הזה בכף הקלע. כן יהי רצון, בתוך כל האשכולות המחב"תים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 19:24 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולום:

כיהודי חרדי אין לי שום בעיה שהעולם עומד מיליונים ומיליארדים,
 מספיק לנו שאנו מתחילים לספור שנים משת בן אדם הראשון שקיבל\היה תבונה ושפה וכנראה כבר היו כמה שפות אז,
כמו שחז"ל אומרים שאדם דיבר ארמית,
במילא כל המבח"תים והמחב"שים יכולים להירגע,

אנא בבקשה מכל חברי הפורום והיות שהפורום מיועד דווקא לחשוב ולהחכים,
במילא כל מי שיש בידו מידע וידע ויכול להחכים את כולם כאן, מוזמן לעשות זאת כאן בפורום,
ו"איש לרעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק"
אני חושב שכולם כאן רוצים לדעת איך החכמים עושים תיארוך, ויש הרבה סוגים ושיטות,
אני שלא למדדתי ורק כחובבן מכיר הרבה שיטות בעניין, אחד יותר מדויק אחד פחות, אבל יש הרבה ב"ה 
בכל אופן כדאי שמי שמכיר ?! שיתן לנו רשימת שיטות תיארוך ואיך זה עובד, 
וכך נחכים ונבין את נפלאות החכמה ונפלאות האלוקים,

שוב בקשה לכל המחב"תים והמחב"שים, רק לא כאן, יש הרבה פורומים בשבילכם, כאן זה רק לחשוב ולהחכים,    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 19:35 לינק ישיר 

פוגמישו שליט"א

כבר אמרו חז"ל לעולם יהיו דברי תורה בידיך כללות ולא פרטות. חכמת הפיזי"ק ענפים רבים לה אבל שרשיה מועטים . מי שבידו השרשים יכול להפיק מפיו דברים של טעם גם ביחס לענפים לאחר קריאה של חצי שעה. האחרים יכולים לאסוף כעמיר גורנה ציטוטים ועובדות לא רלוונטיות ולא יהיה צורך בטביעות עין על מנת להכיר בהם שהם מדברים שטויות ואינם יודעים בין ימינם לשמאלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:47 לינק ישיר 

שנרב,

ביקשת ממני מקורות נכון?. סיפקתי לך!. האם עברת עליהם?. לא!. מה עשית?. הלכת לחפש לקעקע את הטיעונים ב- talkorigin ובויקיפדה[1]. משל למה הדבר דומה: לאדם שמגיע אלי, ואומר לי: ערן, אני רוצה ללמוד על היהדות, ולאמת את עיקריה. למי את ממליץ ללכת, לאיזה מקור? ואני אומר לו: לך לרב מרדכי נויגרשל. יש לו ידיעות טובות בעקרי האמונה היהודית, וגם הוא בעל ידע כללי נרחב, ומלבד זאת תשקיע זמן להבין ולהשכיל בדברים שהוא ילמד אותך. ומה השואל עושה? הוא הולך למטיף מוסלמי משכיל מאוד, ושומע ממנו, במשך חצי שעה שלמה על היהדות ו"טעויות שלה". ואני פונה אליו ושואל: האם בררת אצל המקור שהפניתי אותך, והעמקת חקר בדבריו? הוא עונה: לא! הלכתי למטיף מוסלמי רציונאלי, ומה שהוא אמר לי נשמע מאוד הגיוני, אני לא צריך את הרב נויגרשל בשביל ללמוד על יהדות, בשביל כך יש מטיף מוסלמי. והנמשל מובן.

אז אל תדבר איתי על חוסר יושר אינטלקטואלי!!!

[1] בכלל אתה עובד בגישה של האתיאיסטיים המיליטנטיים: לא מעניין אותך באמת מה כתוב במקורות (ובמאמר של פרופ' טרופ), אלא אתה מרפרף על המאמר והמקורות בחיפוש אחר דבר שאתה תוכל לתקוף (איזושהי "חוליה חלשה" לשיטתך), ואז אתה מסתער עליה כמו שאריה מסתער אחרי הטרף שלו. אתה יודע שאני צודק בדברי, ותבין איזה חוסר יושר יש בדבר מצידך. 

תוקן על ידי פוגמישו ב- 25/12/2010 20:50:04

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2010 21:05 לינק ישיר 

סוף סוף הבנתי את הקצר בתקשורת. פוגמישו טרם הפנים את המאמר הידוע:
Everyone is entitled to his own opinion, but not his own facts

תוקן על ידי מקסוול ב- 25/12/2010 21:06:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 22:13 לינק ישיר 

פיגמישו.

אני לא מבין מה רצונך.

מישהו כאן הביא ציטוט מטרופ ובו נזכרה דעיכה של המומנט המגנטי. לא היה כתוב מומנט מגנטי של מה. זה עורר את סקרנותי וביקשתי מקור כי לא הצלחתי למצוא על מה מדובר.

הבאת את המקורות שסיפק פרופ' טרופ, ומהם התברר כי מדובר על דעיכת המומנט המגנטי של כדור הארץ, בהסתמך על הניתוח של מדידות ממאה חמשים השנים האחרונות, ניתוח שנעשה בידי ברנס. בדיקה שטחית שעשיתי העלתה שלשה דברים:

א. אכן יש ירידה סיסטמטית בשדה המגנטי של כדה"א מאז שהחלו המדידות באמצע המאה ה 19. זה דבר חדש שלא ידעתי קודם והופתעתי לגלות.

ב. מול התיאוריה של ברנס קיימת תיאוריה מתחרה האומרת שהשדה המגנטי משתנה באופן שהוא עולה ויורד ולא רק יורד. "תאורית הדינמו" הזו מקובלת היום על רוב העוסקים בתחום, ונתמכת על ידי מדידות גיאולוגיות רבות.

ג. הנתונים שאותם ניתח ברנס, כפי שראיתי אותם באתר talkorigin, אינם תומכים בתיאוריה שלו אפילו אם נשכח מתורת הדינמו. בפרט מה שהוא פירש כדעיכה אקספוננציאלית מתאים לא פחות לקו ישר.  מקסוול אף העלה גרף נפלא המראה כי אין שום אפשרות להבדיל בין קו ישר ודעיכה אקספוננציאלית עבור סט הנקודות של ברנס.

מכל הסיפור הזה, הדבר היחיד שלקחתי מאתר talkorigin הוא את  סט הנתונים שעליהם הסתמך ברנס. הם אפילו לא כתבו  שזה ליניארי ולא אקספוננציאלי: הם נתנו רק את המספרים. אני ציירתי את הנקודות וראיתי מיד שאי אפשר להוכיח מהן כלום. בשביל זה, תאמין לי, לא צריך להיות מומחה במגנטוהידרודינמיקה. צריך בסך הכל לדעת משהו על ניתוח סטטיסטי של תוצאות נסיוניות, שבמקרה זהו הקורס שאני מעביר לתלמידי פיסיקה שנה א' בבר אילן.

הדבר היחיד שבו הסתמכתי על talkorigin  הוא המספרים שהם נתנו. הנה שאלה לי אליך: האם הם משקרים? האם הניתוח של ברנס התיחס לנתונים נסיוניים שונים? אם התשובה היא "כן" אתה מוזמן להעלות כאן  את סט המספרים אתו עבד ברנס (אני מתכוין לשדה מגנטי מול שנה)  ואני אודה בפה מלא (בהנחה שלא מדובר על טעויות כתיב בספרה החמישית אחרי הנקודה  אלא על שוני מהותי שיכול להביא לפרשנות שונה)   שהסתמכתי על נתונים כוזבים שכנראה זויפו על ידי בעלי עניין. אין לי שום סנטימנט שבעולם לאתר talkorigin.

אם התשובה היא  "לא" אז אני לא מבין על מה אתה בא בטענות. שלא קראתי בעיון את כל כתבי ברנס? הנה אני מודיע לך שגיליתי כי האמת המוחלטת היא דת השינטו, וההוכחה נמצאת באינציקלופדיה בריטניקה. כשתגמור לעבור עליה בעיון הנרצה תחזור אלי.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תיארוך רדיואקטיבי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 27 28 29 לדף הבא סך הכל 29 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.