|
|
| נשלח ב-23/12/2010 12:49 |
|
| |
| כח_וגבורה כתב: |  | | מה הבעיה שלך יפיפשניק ?
אתה רעב? תלוי מתי .
סתם ככה או שפשוט עלה לך הביוב לראש? .איכס הלך לי כל התאבון.
האדמו"ר לא חייב כלום למנוח כי אפילו אם כן היה חייב, הרי גייסו בתוך 3 חודשים יותר מארבע מאות אלף דולר לחובות ולחתונה, אז אל תבלבל בראש. פשש ארבע מאות אלף דולר לא פחות ולא יותר,מידיעה אישית אתה משקר ובגדול.
ופעם הבא אל תסיט את הנושא של המצוה החשובה ואיך שהוא מקיים את זה, בחובות של המנוח,עם המציאות אי אפשר להתווכח.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 13:03 |
|
| |
אני בהחלט מסכים שפרסום הסרטון יש בזה טעם לפגם. אבל קצת קשה לי לקבל את העובדה שהמנוח ז"ל נפל לחובות בגלל מוסדות מכנובקא, במכנובקא לא מחייבים אף אחד לגייס כספים, ולא כמו חסידות מסויימת שהאברכים צריכים לגייס כל חודש כסף בשביל הפרחים של הגן בבית האדמו"ר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2010 12:00 |
|
| |
החובות שלו התחילו עוד כשהיה בבלז י-ם וד"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 08:59 |
|
| |
בחצר יקירי
אני לא נכנס לחלק של "עומד מצד החתן" זה יפה אין מה להגיד.
בנאדם עם חובות זה לא עוול, בנאדם שלא משלם חובות זה עוול, יאמר לשבחו של ר' א"ז מאז שהוא עשה את הטעות שלו בחים ויצא מבעלזא, הוא הלך בוקר וערב לאסוף כסף וכך כיסה חלק חשוב של החובות שלו, הוא אף פעם לא הפנה גב למלווה אלא ניסה לשכנעו שיבא עמו להסדר של תשלומים וכשהוא התחייב הוא החזיר. נכון, שנשארו חובות גדולים, אבל מנסיוני אני יודע שהקרן שהקימו הכניס המון כסף ושילמו הרבה חובות, גם לחברים הישנים שלו בבעלזא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 09:35 |
|
| |
זה אכן חסד אמיתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 11:34 |
|
| |
זה יותר מסתם חסד כפי שאני שמעתי מחסידי בעלזא מכנובקא, הרי שהרבי פשוט עשה פורים מעצמו איך שהוא רקד שמה, ולא היה נעים לחסידים לראות את זה, לא רגילים לזה והוא לא רקד אף פעם ככה, אבל ברגע שהוא לקח על עצמו להיות זה שעומד מצד החתן הוא עשה את זה בשלימות, שמעתי שהוא גם קיבל קוויטלך מהבני בית ממש כביום החופה של בניו, והתענה ביום החופה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 16:08 |
|
| |
למה חסידי מאכנובקה חושבים שהוא עשה מעצמו פורים ?
אולי תוכל להסביר לי סדנא
|
|
|
|
|