|
|
| נשלח ב-23/12/2010 14:40 |
|
| |
תוקן על ידי אני_ועולמי ב- 23/12/2010 15:00:18
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 14:43 |
|
| |
תוקן על ידי אני_ועולמי ב- 23/12/2010 15:01:15
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 14:48 |
|
| |
למקסמן האם אפשר לספר סיפור אישי בלי לספר את הרקע המשפחתי והקהילתי?
כל סיפור מייצג תופעה ואם התופעה לא היתה קיימת הציבור לא היה מוצא עניין בסיפור.
הבעיה בציבור החרדי (אולי זה לא שייך ממש לנושא אבל בדרך עקיפין זה כן קשור)שסיפורים קשים מוסתרים.
אפילו כאשר מתגלה מקרה כזה קמות כל הנפשות הרחמניות(שחלק מהן נמצאות לבושתינו בפורום זה) ומתחילות לבקש רחמים על משפחתו של האברך המסכן שהרי המשפחה תסבול מאד מהגילוי.
הרחמים המזויפים האלה נובעים מבעיה בסיסית עוד יותר בציבור החרדי שהיא בעיית ה"מה יגידו"?מה יהיה עם השידוכים של הילדים?
למעשה השידוכים של הילדים לא צריכים להפגע כי מעשים קשים של אב המשפחה לא עוברים בירושה ולכן הציבור הזה חייב מצד אחד להלחם בתופעה ומצד שני להדגיש שאין שום סיבה ששידוכי הילדים צריכים להיפגע כי אם אבות אכלו בוסר שיני הילדים לא צריכים לקהות בגלל זה.
אבל עבירה גוררת עבירה -בושה גוררת הסתרה (וכל המרחם על אכזרים וכו')ולבסוף לא רק המשפחה הפרטית סובלת.
תוקן על ידי צענערענע ב- 23/12/2010 14:49:13
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 14:55 |
|
| |
ההודעות המחוקות שלי הם פשוט הודעה אחת (ההודעה הבאה שלי) שנשלחה בטעות מספר פעמים, הייתה הודעה מהאתר שמשהו בשליחה לא תקין אז שלחתי שוב, אלמד מהניסיון
תוקן על ידי אני_ועולמי ב- 23/12/2010 15:04:22
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 14:55 |
|
| |
| מנהעיקרית כתב: |  | סתם בלי קשר עוד לתוכן דבריך המרתקים.
הערה צדדית. האמא המרעיבה, לא הפילה את עוברה, אלא ילדה בן זכר בריא ושלם. |
|
באמת?! לא ידעתי, אני מתנצל כך היה זכור לי, בסך הכל זה סיפור ישן, בכל מקרה זה לא משנה את תוכן הדברים כמובן
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 15:01 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | למקסמן האם אפשר לספר סיפור אישי בלי לספר את הרקע המשפחתי והקהילתי? |
|
אוקיי שיספרו שהיא (שרה) מקהילת גור ושקהילת גור תתמודד עם הבעיות שלה, מה זה קשור לקהילות האחרות כמו ליטאיות שאנו מתנפלות עליהם בזמן שהם לא מבינים על מה בכלל הזעקה של שרה היקרה,
צענע: אני לא מבין אותך לגבי ההסתרה כביכול, הסתרה ממי ? מי מסתיר ומה מסתירים ?
אולי תתני דוגמא או שנים
|
| נשלח ב-23/12/2010 15:05 |
|
| |
אני ועולמי היקר: אל תשלח שוב לפני שאתה בודק שנשלח כבר, (אגב: לא אתה אשם בזה, זה האתר אשם)
|
| נשלח ב-23/12/2010 15:48 |
|
| |
למקסמן
לא אזכיר דוגמאות אבל אגיד באופן כללי כל החרדים שנשלחו לכלא על מעשים קשים -החברה החרדית ידעה על הבעייה במשך שנים אבל ניסו להסתיר מהמשטרה(דברי התייחסו לטענת פותח האשכול שאמר שהיוצאים בשאלה סתם מפריחים סיפורי כזב)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 16:20 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | למקסמן
לא אזכיר דוגמאות אבל אגיד באופן כללי כל החרדים שנשלחו לכלא על מעשים קשים -החברה החרדית ידעה על הבעייה במשך שנים אבל ניסו להסתיר מהמשטרה(דברי התייחסו לטענת פותח האשכול שאמר שהיוצאים בשאלה סתם מפריחים סיפורי כזב) |
|
צענע: כוונת פותח האשכול היא בדיוק זה, שאל לנו להביא ראיה מסיפור אישי של יוצאי בשאלה או כל חרדי אחר שמספר את סיפורו האישי והמשפחתי שלו,
האם ראית את הסרט של פיליפ ?? אני לא מכיר משפחה חרדית כמו שהוא מצייר בסרט, ואם זה הבעיה של משפחתו האישית שלו ?! מה לו ומה הקשר לחרדיות ? למה צריך הוא לרדוף את החרדים ?
אני כבר לא מדבר עליו עצמו שהוא פרא אדם אמיתי, מי רבונו של עולם מסוגל לעשות מה שהוא עשה למשפחתו,
הרי זה אותו עניין עם השמאלנים בארץ,
שהם באים לאירופה להשמיץ את חיילי צה"ל ועושים מהם כאילו חיילי צהל הם הרוצחים והשפלים שבאנושות,
ואז מה יאמרו הגויים ?? הנה יהודים מודים במעשיהם,
כך בדיוק זה נשמע שיוצא\ת מדבר על החרדים,
קחי לדוגמא עיתונאים רצינים (אבישי בן חיים) שבאים להכיר את החרדיות מבפנים לא רואים אותם כפי שהיוצאים רוצים לצייר
|
| נשלח ב-23/12/2010 20:01 |
|
| |
אני ועולמי
האם גם כאשר החרדים מתבכיינים ומשווים את כל מי שמקצץ להם כמה גרושים להיטלר וכל מילת ביקורת נגדם להסתה בסגנון דר שטירמר , האם גם אז אתה מכליל ופוסל באופן גורף כל ביקורת מצד כל חרדי שהוא ? האם שם אתה עומד עם סטופר ובודק האם הביקורת עברה את המידה המדויקת והנאותה והאם היא אובייקטיבית?
כאשר לאדם כואב הוא צועק , הוא לא מודד דברים במכשירים אובייקטיביים. בפרט כאשר אין לו פרספקטיבה של זמן ומרחק שתאפשר לו לבחון דברים בקור. כאשר נתקלים במישהו כזה , אפשר להעיר לו על כך ולנסות לתת לו מבט אחר. אבל לצאת ולאסוף את כל העדויות ה"מרשיעות" , יש בכך משום סילוף ואף מגמתיות מרושעת לדעתי. מה אתה רוצה ללמוד מהנתונים האלה? וכי אתה מצפה דווקא מהמושתקים הנאנקים תחת הדורסנות החרדית לגלות מידה של קור רוח ואובייקטיביות על אנושית?
לגבי פרשת האם המרעיבה , התבוננתי בשעתו באלם בטירוף הכללי ופסיכוזת ההמונים שתפס אז את הציבור החרדי בכללו. למרות הזמן שעבר אני עדיין מתקומם כשאני רואה מסולפת ומעוותת כמו זה שאתה מציג בנושא. אתה כמובן לא מיוחד בכך.
אתה מציג את זה כאילו לציבור החרדי היתה איזה עמדה מנומקת ושקולה בנושא והם הכריעו בדעתם הרחבה על היעדר בסיס לחשדות . כאילו נשכחו עלילות הדם שדיברו על ניסויים סודיים בבני אדם שנערכים במרתפי הדסה והקונטרסים האינפנטיליים שפורסמו אז ונקראו בשקיקה .
הנני להסב את תשומת לבך לעובדה שבמקרה של חשד לפשע יש רק מספר מצומצם של אנשים שיודעים את האמת . ואז יש גורמים אחרים שמייצגים את הצדדים שכל תפקידם לפזר ערפל ולטשטש את האמת . לציבור העומד מן הצד אין עמדה ואין סיבה שתהיה לו עמדה. האנשים שכן יש להם עמדה לגופו של נושא , זה בעיקר בגלל שהם מוסתים ונוחים להאמין לכל דבר שאומרים להם.
לאנשים העומדים מן הצד נותר רק להרהר בשאלה הפילוסופית מה יש לעשות במקרה כזה של חשד לפשע שבוצע על ידי אחד משלנו. האם יש לפעול במסגרת החוק , לשכור עורכי דין ולתת לגורמי החוק לעשות את עבודתם מצדם או שיש לדרוש שלנו יוענק פטור גורף מכפיפות לגורמי החוק?
לא ראיתי שמישהו אחד מכל מי שהתלהם בנושא העלה איזושהי הצעה הגיונית וריאלית שתוכל להצדיק את העמדה של מאבק חזיתי בגורמי החוק. זהו הבסיס לביקורת על ההתנהלות החרדית בנושא ועוד לא נתקלתי בתשובה רצינית על כך. כמובן , אצלנו לא דורשים ממסיתים ומתלהמים להציע תשובות רציניות.
אז אולי זהו דווקא נושא בו החרדים צריכים לחשוב על בדק בית. הייתי ממליץ לך שלא תקנה את כל הלוקשים על הברוטליות המשטרתית . כאשר אדם חשוד הוא יושב מספר ימים במעצר, אין דרך אחרת לנהל מדינת חוק . מעצר של כמה ימים זה לא פיקניק , אבל זו לא התאכזרות ברוטלית. גם בנושא זה , אף אחד עדיין לא הציע הסבר מדוע הוא חושב שחשודים חרדים אמורים לקבל יחס מיוחד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 20:05 |
|
| |
מקסמן
כדאי שגם אתה תתעורר מחלומותיך המתוקים. המתפרעים החרדיים כלל אינם שבאבניקים בדרך לחזרה בשאלה. מדובר באברכי החמד של קהילות הקודש המפוארות של יקירי ירושלים , כולם לבושי סופרים וחלאטים כולם משועממים ומובטלים ומנהלים חיים ריקניים כיאה למי שחונכו על ערכי הקנאות והשנור.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 20:51 |
|
| |
| Kolmogorov כתב: |  | מקסמן
כדאי שגם אתה תתעורר מחלומותיך המתוקים. המתפרעים החרדיים כלל אינם שבאבניקים בדרך לחזרה בשאלה. מדובר באברכי החמד של קהילות הקודש המפוארות של יקירי ירושלים , כולם לבושי סופרים וחלאטים כולם משועממים ומובטלים ומנהלים חיים ריקניים כיאה למי שחונכו על ערכי הקנאות והשנור. |
|
צדיק: אני גם מציע לך להתעורר, הנה בפרשת מתמידים, לא היית שום הפגנות כי הציבור הבין שהם לא עשו בסדר,
יש הרבה חקירות להרבה אנשים בחברה ואף אחד לא מפגין,
לגבי האם המעריבה: גם עוד היום הציבור משוכנע שהשלטונות הרסו משפחה טובה,
וכל השטויות של "חוק" ואין אחד שיכול לעמוד מול החוק ?! זה תשובה דמגוגית אם לא תשובה עם מלא רשעות,
מה זה החוק ? מי זה החוק ?
אנחנו רובוטים ?
היית חשד ?! טפלו בזה כאנשים עם שכל ורגש, (אגב: בדרך כלל זה מטופל באופן היעיל ביותר, כל השנים היה שיתוף פעולה בין הרווחה לבין הציבור,)
יש כאן אבא שהוא במקרה גם הבעל הבית על ילדיו, ואם אשתו היא ח"ו פסיכית ?! אז נידעה אותו במצב והוא בוודאי יטפל במצב, עד היום הילדים לא בבית מפוזרים אצל משפחות, האימא עם שיתוק חלקי וצמודה על כסא גלגלים,
מה זה כאן גן ילדים ? משחק מחבואיים ? מי יתפוש את הפושע הגדול באנושות ? ראה את תגובת נחום ברנע באותם ימים הקול השפוי היחיד בציבור הכללי אז, טענתו היית שהילד היה באחריות הבית חולים ושכזה הם אשמים בכל,
בית חולים נורמלי שיש חשש כזה לא מידעה את האב ?? רק רץ לאבא הגדול שאתה קורא לו החחחוק ?????
מה הטענה הקלסית כלפי החרדים ?! שהם לא רואים ממטר העיקר מה כתוב בהלכה,
והנה גם אתה מנפנף לנו עם החוק ???
שוב: הייתי בארץ אז וראיתי את האברכים על כביש אחד, ואני אומר לך שהם לא אלה ששוברים רמזורים והם לא אלה שתראה אותם חוץ מללמוד כל היום ולעבוד את האלוקים,
ברוב ההפגנות שאני ראיתי בימי בחרותי בארץ, רק השבבניקים עשו את הבלגנים, מה אתה צריך יותר מזה, בכל הפגנה יש רמקולים מטעם הבד"ץ לפזר את הנערים, הרי מי סובל מהם יותר הציבור הכללי או אלה שגרים שם ??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 21:07 |
|
| |
מקסמן
אני מקנא ביכולת שלך לראות רק את מה שאתה רוצה לראות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2010 22:29 |
|
| |
קול מוגרוב, אני חושש שהברברת שלך מעכבת את אני ועולמי מהמשך הסקירה
|
|
|
|