|
|
| נשלח ב-13/3/2011 05:15 |
|
| |
וואוו. ברוך שכיוונתי. (אגב, כמעט ואיני מכיר את פועליו של אייבי בתחום המוסיקה החסידית. את השיר הזה אני לא מפסיק לשמוע כבר שנים. שיר מדהים נוסף של אייבי שאני מכיר, בוצע על ידיו ב'אוהל' 5770, משהו על אביי ורבא-לולא תורתך שעשועי. התרשמתי מאוד מהיוצר, אך איני מכיר את יצירותיו. על אילו אלבומי/יצירות מופת שלו תוכלי להמליץ לי?)
בעניין השיר השני - וודאי תסכימי איתי ששאלתך כללית ופתוחה מאוד. מן הראוי יהיה לכוון את הפותרים לכיוון הנכון. רמז קל.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 13:04 |
|
| |
בס"ד אני ממש מתרגש שמה ששנתיים לא קרה(שפתחו דף חדש עמוד 10-11) קרה בשבוע! לגבי השיר ששר נכד לסבא שלו יש שיר כזה שפורסם בהופעת heaven שם יששיר שהילד שקרואי על שם סבא שלו שכפי שהבנתי קירב רחוקים ומרדכי בן דוד גם מצתרף שם אני מקווה שהתשובה מספקת אבל היות ולא עניתי תשובה מלאה אני לא חושב שמגיע לי לשאול שאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 21:28 |
|
| |
| Misterניק כתב: |  | וואוו. ברוך שכיוונתי. (אגב, כמעט ואיני מכיר את פועליו של אייבי בתחום המוסיקה החסידית.
את השיר הזה אני לא מפסיק לשמוע כבר שנים. שיר מדהים נוסף של אייבי שאני מכיר, בוצע על ידיו ב'אוהל' 5770,
משהו על אביי ורבא-לולא תורתך שעשועי. התרשמתי מאוד מהיוצר, אך איני מכיר את יצירותיו.
על אילו אלבומי/יצירות מופת שלו תוכלי להמליץ לי?)
בעניין השיר השני - וודאי תסכימי איתי ששאלתך כללית ופתוחה מאוד.
מן הראוי יהיה לכוון את הפותרים לכיוון הנכון. רמז קל. |
|
1. יש לך טעם טוב, מיסטר ניק
השיר שציינת - לולא תורתך - לקוח במקור מתוך Journey 3 - וזו (Journey) באמת סדרה מקסימה. התמלילים המושלמים של אייבי עם העיבודים העשירים של לייב יעקב ריגלר, ההתאמה המדוייקת בין כל שיר לבין הסולן ששר אותו, ומעל הכל - החום והרגש של אייבי שעוברים בין השורות משולבים בהומור דק. ואם הוא גם מבצע את השיר - הקול העשיר והעמוק שלו כ"כ נעים ומרגיע, או במילה אחת - "הארציג". (כתבתי פעם את ההמלצה הזאת באיזשהו אשכול כאן, אבל תמיד כיף לחזור על זה...)
בקיצור - אם אתה מתעניין ביצירות שלו, בפרט אם אתה מבין אנגלית, אני ממליצה בחום על Journey 2,3,4 (מס' 1 בסדרה מעובד בצורה קצת מיושנת לטעמי).
2. השיר השני - וזה מכוון אליך, סנגורן: אני לא מכירה את השיר שציינת. תוכל להביא תמליל (לפחות של הקטע הרלוונטי)?
השיר שאני התכוונתי אליו, בכל אופן, לקוח מתוך האלבום האחרון של להקה אמריקאית מפורסמת ומוקדש לארגון חסד כלשהו.
תוקן על ידי אידי ב- 14/03/2011 21:30:04
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 22:22 |
|
| |
| אידי כתב: |  | | 2. השיר שאני התכוונתי אליו, בכל אופן, לקוח מתוך האלבום האחרון של להקה אמריקאית מפורסמת ומוקדש לארגון חסד כלשהו. |
|
רמז עבה מדי...
אם זה אמריקאי ומוקדש לארגון חסד, רוב הסיכויים שזה 'עורה'
ומכאן הדרך קצרה ל-it's Shabbos now של להקת היום השמיני.
ולשאלה שלי -
אלו שני זמרים ביצעו את השיר שמתחיל במילים:
'נושא עיני אל על, מביט צופה, זועק אני בדד אל ק-ל רופא'
ומי מביניהם הוא המבצע המקורי?
תוקן על ידי פסנתר_כנף ב- 14/03/2011 22:24:09
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 23:51 |
|
| |
אני לא מבין האם לא ראיתם את מופע האוונט שהיה באמריקה שכל גדולי הזמר החסידי היו שם....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 01:27 |
|
| |
| פסנתר_כנף כתב: |  | 2.
ולשאלה שלי -
אלו שני זמרים ביצעו את השיר שמתחיל במילים:
'נושא עיני אל על, מביט צופה, זועק אני בדד אל ק-ל רופא'
ומי מביניהם הוא המבצע המקורי?
תוקן על ידי פסנתר_כנף ב- 14/03/2011 22:24:09 |
|
מאיר גלבר וגד אלבז, גלבר ביצע ראשון אח"כ גד.
ולמי שרוצה לדעת עוד - שניהם שרים על אותו פלייבק.
פסנתר מאחר והראש שלי ממש לא עובד ברגעים אלו...(לא צריך אמבולנס זה בסדר)....אני מרשה לך לשאול את השאלה הבאה...אלא אם כן תמתינו ככה עד מחר לשאלה משלי.?!?!?
תוקן על ידי תם0 ב- 15/03/2011 01:27:40
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 15:45 |
|
| |
| פסנתר_כנף כתב: |  | 2. השיר שאני התכוונתי אליו, בכל אופן, לקוח מתוך האלבום האחרון של להקה אמריקאית מפורסמת ומוקדש לארגון חסד כלשהו.
רמז עבה מדי...
אם זה אמריקאי ומוקדש לארגון חסד, רוב הסיכויים שזה 'עורה'
ומכאן הדרך קצרה ל-it's Shabbos now של להקת היום השמיני.
|
|
ככה?
אז הרמז שלי היה דק מאוד - כי זה ממש לא "עורה"...
אם אני לא טועה, דווקא אתה אמרת פעם שגדלת על השירים של הלהקה שדיברת עליה.
(עדיין זה לא אומר שהתשובה לא נכונה... כי גם את השיר שציינת אני לא מכירה...)
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 21:29 |
|
| |
תשובה מצוינת תם!
אידי - אם ככה אז התשובה היא ללא ספק Generations מתוך שלשלת 5. שיר מקסים! עכשיו אני נזכר שזה הוקדש לאיזה ארגון שתומך בחשוכי ילדים.
ולשאלה הבאה - אלו שני אמנים, אחד ממזרח ואחד ממערב, הוציאו אלבום בשם (או ששמו כולל את המילה) 'כנשר'
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2011 22:44 |
|
| |
1.משה חבושה אלבום קל כנשר 2.משה גאלמאן ז"ל אלבום כנשר נ.ב היית גם יכול לשאול ששם הפרטי שלהם שווה ולשאלה שלי.... באיזה דיסק שר אברהם פריד פעם ראשונה את הבט נא ובאיזה שנה יצא הדיסק
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2011 00:18 |
|
| |
| סנגורן כתב: |  | לגבי השיר ששר נכד לסבא שלו יש שיר כזה שפורסם בהופעת heaven שם יששיר שהילד שקרואי על שם סבא שלו שכפי שהבנתי קירב רחוקים ומרדכי בן דוד גם מצתרף שם |
|
כוונתך וודאי למופע האוונט, כפי שציינת בתגובה מאוחרת יותר.
דבריך לא הובנו מפני ששם ההופעה המדוברת הוא The Event ולא Heaven.
כך או אך, עד כמה שהשגתי מגעת, לא מבוצע שם שיר באנגלית. ייתכן, כמובן, שאני טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2011 21:40 |
|
| |
על התשובה הזאת כבר חל חוק ההתישנות!
ואם אתה אומר שלא ראית את המופע אז זה באמת גרוע!
אגב השם של המופע לקוח מתוך השיר עצמו אז אני ממליץ לך מיסטר ניק לברר יותר ואם תשכיל תראה גם את ההופעה!
בכל אופן אני לא רואה שמישהו עונה על השלה שלי!
מה קרה לכם נרדמתם?
קשה?
עיפים?
???.....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2011 01:00 |
|
| |
| סנגורן כתב: |  | על התשובה הזאת כבר חל חוק ההתישנות!
אכן, אולם רציתי להעמידך על טעותך, בשם של ההופעה. ואם אתה אומר שלא ראית את המופע אז זה באמת גרוע!
וכי ניתן לא לראות אותה? זה שייך בכלל?! כל אשר אמרתי הוא כי איני זוכר שיר באנגלית בנושא סבא-נכד במשך ההופעה. אגב השם של המופע לקוח מתוך השיר עצמו אז אני ממליץ לך מיסטר ניק לברר יותר ואם תשכיל תראה גם את ההופעה!
אם התכוונת לענות לשאלתה של אידי, בשיר שממנו לקוח השם 'האוונט' = ג'ינגל המופע - הרצועה הראשונה באלבום, הרי שטעית חמורות.
אין כל קשר לסב ונכדו בשיר המדובר. בכל אופן אני לא רואה שמישהו עונה על השלה שלי!
הנוהג כאן באשכול הוא, שכאשר אין תשובה לשאלה לאחר פרק זמן ממושך מעט, מתכבד השואל היקר לכוון את הגולשים לפתרון, במתן רמז דק יותר או פחות. אז, בבקשה...
מה קרה לכם נרדמתם? קשה? כנראה... עיפים? ???..... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2011 10:49 |
|
| |
קודם כל - לא צריך לריב, חברים.
עכשיו, במופע THE EVENT יש 2 שירים באנגלית:
-Somewhere A Star / ומצדיקי הרבים - אייבי רוטנברג, מ.ב.ד, ישיבה בויס, ליפא, אחינו וישראל ויליגר
-Just One Shabbos - מ.ב.ד וליפא
ויש גם קטע באנגלית בשיר 'שמייכל' של שלומי גרטנר
סנגורן התכוון לכל הנראה ל-Somewhere A Star שלפניו מדבר הנכד של ר' אלי טייטלבאום.
בכל אופן, אני לא חושב שיש אזכור ל'נכד וסבא' במילות השיר עצמו.
תוקן על ידי פסנתר_כנף ב- 18/03/2011 11:00:04
Daddy Come Home by Yaakov Mordechai Gerstner is the best song. EVER
פורום אלי גרסטנר
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2011 21:02 |
|
| |
תודה רבה לפסנטר כנף שידע למה אני מתכוון אני רואה שכפי שמיסטר ניק כותב זה באמת קשה השאלה אז אם עד יום שלישי לא תהיה תשובה אצתרך לגלות רמז אבל לדעתי זה יהיה ממש מעליב שזמר כמו אברהם פריד שכבר מלווה אותנו למעלה מחצי יובל שנים וחברי הפורום לא יודעים לענות על שאלות כגון אלו!!! פורים שמח לכולם!!!!
|
|
|
|
|