|
|
| נשלח ב-26/1/2011 03:32 |
|
| |
יש לי חצי תשובה. ולכן שאלה לי אליך, האם את השיר השני שאיני יודע מהו הוא גם מבצע בביצוע מיוחד ולא בתוך מחרוזת וכדו', כמו"כ האם יכול להיות שמרדכי נתן לשיר שם שונה? או אולי מדובר רק בניגון/ריקוד ללא מילים?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2011 09:14 |
|
| |
| תם0 כתב: |  | יש לי חצי תשובה.
ולכן שאלה לי אליך, האם את השיר השני שאיני יודע מהו הוא גם מבצע בביצוע מיוחד ולא בתוך מחרוזת וכדו', כמו"כ האם יכול להיות שמרדכי נתן לשיר שם שונה? או אולי מדובר רק בניגון/ריקוד ללא מילים? |
|
השיר השני מבוצע בתוך מחרוזת.
ואם הציבור ידרוש רמז אני ייתן,
רק תבקשו.
תוקן על ידי אריאל222 ב- 26/01/2011 09:19:41
תוקן על ידי אריאל222 ב- 26/01/2011 09:25:56
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2011 18:57 |
|
| |
להלן התשובה:
השירים יוודע ואחת שאלתי.
שאלתי:
באיזה שיר יש קשר בין מרדכי בן דוד ליענקי זינגבוים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 07:55 |
|
| |
תם אני מחכה לתשובה מלאה, שם הדיסק ושם הזמרים, עדיין אני לא מקבל את התשובה כנכונה. אגב לא ברור לי לאיזה "אחת שאלתי אתה מתכוון, נא לכתוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 07:57 |
|
| |
תם לגבי יענקי זינגבוים ומ.ב.ד אתה מתכוון לשיר "עתיד הקב"ה לעשות מחול לצדיקים" ששניהם שרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 11:02 |
|
| |
אתה פשוט מצחיק.... שים לב מה שאלת..... | אריאל222 כתב: |  | ולשאלה שלי, איזה שני שירים שמרדכי בן דוד שר בתקליטיו, כבר הושרו ע"י אביו לפניו ויצאו בתקליט. במידה וידרשו אתן רמזים.  [/quote]
שים לב מה כתבת....
[quote]תם אני מחכה לתשובה מלאה, שם הדיסק ושם הזמרים, עדיין אני לא מקבל את התשובה כנכונה. אגב לא ברור לי לאיזה "אחת שאלתי אתה מתכוון, נא לכתוב. |
|
מה אתה רוצה לדעת??? מה שם הדיסקים של אביו בהם בוצעו ייודע ואחת שאלתי, וכנ"ל אצל מרדכי??...אין בעיה תקבל בהמשך. אני מתכווין לאחת שאלתי הקצבי והידוע אותה הוא שר בתוך מחרוזת "תורה" (או בית אבא) לגבי זינגבוים אני לא מתכווין למחול לצדיקים....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 14:16 |
|
| |
הופס השאלה היתה אמורה להיות קשה יותר ולא הייתי צריך להזכיר את מ.ב.ד רק הקלתי בסוף על הציבור לאור תקיעת השירשור, לגבי תשובתך אני רוצה לדעת איזה אחת שאלתי יש לדוד ורדיגר? אני פשוט לא התכוונתי לזה אלא לשיר "ונשגב ה' לבדו" שנמצא בניגוני בית אבא של מ.ב.ד וגם לשיר "יוודע" (כמו שהזכרת) אבל ייתכן שאתה צודק שיש גם את אחת שאלתי, ולכן אני שואל איפה דוד ורדיגר מבצע את השיר הזה כי לי לא ידוע שהוא מבצע את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 14:18 |
|
| |
תם אני מנסה שוב את מזלי הקשר ביניהם הוא אולי בשיר חזק שמרדכי בן דוד הלחין ליענקי זינגבוים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 18:34 |
|
| |
| אריאל222 כתב: |  | תם אני מנסה שוב את מזלי הקשר ביניהם הוא אולי בשיר חזק שמרדכי בן דוד הלחין ליענקי זינגבוים? |
|
אכן, מה הסיפור שם אתה יודע???....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 18:36 |
|
| |
לא יודע אם לזה הוא התכוון אבל זה נכון:
עם פריצתו לשוק המוסיקה החסידית, הוציא זינגבוים סינגל ראשון שהפך לשלאגר בחתונות ובאירועים - "חזק ונתחזק", שיר שהולחן ע"י מרדכי בן דוד וקיבל את מגע הקסם של מונה, והפך ללהיט בזמן קצר ביותר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2011 13:35 |
|
| |
יענקי זינגבוים למד בחברותא עם מונה, וכמו כן עבד איתו בתחום המוזיקה. הוא החליט שהוא רוצה לחן על המילים חזק חזק ונתחזק. באחת הפעמים שהוא ישב עם מונה מ.ב.ד דפק בדלת כדי להיפגש עם מונה, כמובן שיענקי בתור זמר צעיר מתחיל אחזתו חיל ורעדה ליד מ.ב.ד. אך מונה שמר על כבודו של יענקי ואמר שזהו שמנו (אל תתפסו אותי בדיוק אני לא זוכר בדיוק בדיוק) ואז מרדכי שאל אותו מה המילים והוא אמר לו את המילים, ומרדכי אמר לו אם אתה נותן לי את הזמן הזה עם מונה תוך חודש אתה מקבל לחן על מילים אלו. כמובן שבו במקום מונה העיף אותו (אח"כ הוא הסביר לו שהוא היה צריך להעיף אותו מיד כדי שמרדכי לא יחזור בו) ולאחר חודש הוא קיבל צלצול ושמע את מרדכי שר לו את ה(ע)שיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2011 16:05 |
|
| |
יפה יש, מקווה להביא בקרוב את ההקלטה של מרדכי שר את זה לזינגבוים בטלפון.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2011 21:37 |
|
| |
טוב, אז מי שואל את השאלה הבא? ישZ? אריאל? כל הקודם זוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 00:29 |
|
| |
מה המשותף לברוך לוין, יעקב שוואקי, ישיבה בויס ודוד גבאי (נראה לי שגם לפרחי מיאמי יש קשר כולל לכל אלה)?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 11:54 |
|
| |
שאלה קשה.......... אני לא מצליח למצוא,חשבתי על כמה אופציות,לא מצאתי כלום......... תמיד יש אחד שלא מסתדר (וזה עוד בלי מיאמי........)
(מה שכן מצאתי,ואני לא יודע אם זה מה שהתכוונת,ואם זה נחשב בכלל,זה ששוואקי לוין וגבאי מבצעים בהאסק 22 מחרוזת קרליבך,וכן ישיבה בויס בYBC LIVE 1)
|
|
|
|
|