האם לדעתכם צודק שבחורה שגולשת בנט תדרוש בחור שלא נוגע במחשב?
משום מה בחברה שלנו מקילים יותר לבנות בכל השטחים
כך שבחור שגולש הוא מסומן מבחינה רוחנית נמוך הרבה יותר מבחורה שגולשת.
וכן בחור שמשנה מהלבוש המקובל .
בחור שמסתובב בקניונים וכו'.
ואני שואל למה?
איך נוצר מצב שבחורה שגולשת בעצמה
תוריד הצעה כי הוא גולש............?
(קרדיט ל.....)
תוקן על ידי אוהביהודי ב- 25/12/2010 21:58:53
תוקן על ידי אסיק_good ב- 25/12/2010 22:20:49
נשלח ב-25/12/2010 22:22
רק כי אני אוהב יהודי(ם)... אני לא חושב שזה נכון לומר שבחברה שלנו מקלים לבנות בכל השטחים.ודאי שבת ישראל כשרה צריכה להתרחק מכל הדברים האלה ולשמור על כ"ל כבודה בת מלך פנימה" אבל מטבע הדברים שבחורה נמצאת בלימודים עד שעה מוקדמת (יחסית) או שהיא בעבודה,וכך יש לה זמן פנוי-היא מסתובבת בקניונים ומוצאת זמן לגלישה באינטרנט. לבחור ישיבה,שמתימר להקרא בחור ישיבה,ישנם 3 סדרים ביום,דבר שלא מותיר לו זמן להסתובב בכל מיני מקומות,שלא לדבר על כך שאין לו נגישות למחשב ושאר 'אביזריהו דעריות'. וכן בקשר לעניין השידוכים.בחורה שמבקשת בחור שלא גולש בנט,זאת בחורה שרוצה בחור ישיבה כפשוטו.בחור שבזמן שהיה בישיבה,עשה את המוטל עליו(למד) ולא עשה דברים לא ראויים.גם אם הבחורה עצמה גולשת,זה לא מצביע על חסרון כמו שאצל הבחור
נשלח ב-25/12/2010 23:51
לומר שאין לו זמן זה ממש לא מדויק אל תשכח שיש בין הזמנים וקפיצות הביתה. ברור שאם הוא משוטט בנט או בקניונים בזמן שהוא אמור ללמוד זה בעיה אבל זה גם שווה אצל בת כאשר תשוטט בזמן הלימודים.
אני מדבר על עצם הענין בחור שמשוטט (בזמן פנוי וכנ"ל) יחשב לבחור ירוד מבחורה שתעשה אותו דבר. על זה איני רואה תשובה בדבריך. ואני עדיין חושב שיש אפליה וכאילו מצפים מבחור להיות יותר רוחני מבת (זה גם נכנס לענין הלבוש וגם לענין הלימוד חובה בכולל ).
נשלח ב-25/12/2010 23:59
בחורה עם ראש בריא מחפשת אחד בראש שלה
נשלח ב-26/12/2010 00:05
פי100 כתב:
..
אבל מטבע הדברים שבחורה נמצאת בלימודים עד שעה מוקדמת (יחסית) או שהיא בעבודה,וכך יש לה זמן פנוי-היא מסתובבת בקניונים ומוצאת זמן לגלישה באינטרנט.
לבחור ישיבה,שמתימר להקרא בחור ישיבה,ישנם 3 סדרים ביום,דבר שלא מותיר לו זמן להסתובב בכל מיני מקומות,שלא לדבר על כך שאין לו נגישות למחשב ושאר 'אביזריהו דעריות'.
..
אבל זוהי בדיוק השאלה: למה סדר היום המקובל עבור בנות הוא כזה שמשאיר להן זמן לקניון, לאינטרנט ולמגוון עיסוקים אחרים, בעוד זה של הבנים תובעני הרבה יותר?
נשלח ב-26/12/2010 00:08
על זה נאמר:"שלא עשני אשה".....
נשלח ב-26/12/2010 00:08
זאת בדיוק השאלה?
אתם לומדים תורה, לא אנחנו. [וגם אתם מקבלים עלזה את השכר...]
נשלח ב-26/12/2010 00:13
נראה לי שיש איזה סעיף שאומר שהאישה חולקת בשכר בעלה.. אז בעצם התשובה לאוהב הוא שהבחורה גולשת בנט כי ככה כיף לה (והיא לא חייבת ללמוד) אבל מחפשת בחור צדיק כדי שתוכל להשתתף בשכר שלו?
נשלח ב-26/12/2010 00:13
avital11 כתב:
בחורה עם ראש בריא מחפשת אחד בראש שלה
אמיתי מאוד.
וכבר כמה סיפורים ראיתי על בנות שלקחו בחור ישיבה כי כולם............
ואח"כ עשו ממנו מה שהם רצו......או שהיו בעיות ..............
לא חבל?
כל אחת שתבדוק מה הרמה שלה ותיקח בחור כמוה!
תוקן על ידי אוהביהודי ב- 26/12/2010 00:21:04
נשלח ב-26/12/2010 00:16
תרי_זוזי כתב:
..
אבל זוהי בדיוק השאלה: למה סדר היום המקובל עבור בנות הוא כזה שמשאיר להן זמן לקניון, לאינטרנט ולמגוון עיסוקים אחרים, בעוד זה של הבנים תובעני הרבה יותר?
לא הבנתי את שאלתך.אתה שואל מדוע הבנים בישיבות והבנות עובדות או לומדות לימודי חול?שאלה קשה תן לי כמה ימים לחשוב על כך...
נשלח ב-26/12/2010 00:20
יוס
הוא מתכוון
שיש בחורים (דפוקים)שמחזיקים אותם בישיבות רק בשביל שלא יסתובבו ברחובות
ואילו זה שהבנות מסתובבות זה לא מפריע
וכאן אנחנו חוזרים לנושא שפתחנו בו.
מחכה לתגובה שתיישב את הענין.
תוקן על ידי אוהביהודי ב- 26/12/2010 00:58:27
נשלח ב-26/12/2010 00:23
פי100 כתב:
..
לא הבנתי את שאלתך.אתה שואל מדוע הבנים בישיבות והבנות עובדות או לומדות לימודי חול?שאלה קשה תן לי כמה ימים לחשוב על כך...
לא. שאלתי למה הבנים גומרים סדר ג בעשר וחצי בלילה ואילו הבנות גומרות לימודים באחת בצהריים?
נשלח ב-26/12/2010 00:30
תרי,מה השאלה בכלל?הרי הגברים צריכים ללמוד כמה שיותר זאת המטרה שלנו בעולם וזה תפקיד בן הישיבה.הסדר ג בישיבות בד"כ לא מסתיים בשעה קבועה מראש(ברוב הישיבות) דבר המראה בין היתר על כך שאין סוף לזמן שצריך ללמוד.נשים לא לומדות גמרא ושאר ספרי קודש בעיון,ולכן כל שנותר הוא ללמדן הלכות ומקצועות חול,דבר המצריך פחות שעות. אוהב,אם אתה מדבר על בחורי הישיבות שכל מעשיהם הוא להלך ברחובות העיר,ועל בנות מקולקלות וכדו'-אינני יודע להשיב ולא על כך דיברתי מלכת'.התייחסתי לבחורים ולבחורות הרציניים/ות אך המודרנים ואמרתי שבחורה שכזאת ,גם אם היא גולשת בנט זה לא אומר שאינה יכולה לחפש בחור שלא עושה כך כי חובת העיסוק בתורה היא עליו ולא עליה
נשלח ב-26/12/2010 00:40
לא על משוטטים דיברתי
אלא בחור שצריך לנוח
והוא לוקח מחשב והיא לוקחת
הוא יחשב יותר גרוע.
תוקן על ידי אוהביהודי ב- 26/12/2010 00:41:34
נשלח ב-26/12/2010 00:52
תרי_זוזי כתב:
נראה לי שיש איזה סעיף שאומר שהאישה חולקת בשכר בעלה.. אז בעצם התשובה לאוהב הוא שהבחורה גולשת בנט כי ככה כיף לה (והיא לא חייבת ללמוד) אבל מחפשת בחור צדיק כדי שתוכל להשתתף בשכר שלו?
נשלח ב-26/12/2010 00:57
קטנה
זה נכתב בציניות
אבל משקף את האבסורד
שהבחור חייב להיות בסדר ולה מותר להבריז.