|
|
| נשלח ב-26/12/2010 01:02 |
|
| |
מה שייך פה מותר להבריז??
יש כאן שני עניינים והם התערבבו יחד בלי קשר!
א. בחורה שרוצה בחור צדיק ואל ככ בצדק. ב. למה לבחורות מותר ולבנים אסור.
דעתי א. כבר טחנו את הנושא הזה עד דק, וההנחה הזו לא נכונה כידוע. ב. לבחורים לא אסור, ולבחורות לא מותר הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 01:15 |
|
| |
הבנות מצפות שהבנים יהיו יותר פרושים מהעולם הזה- כי למדו אותן שהבנים לא יכולים להצליח בלימוד אם הראש שלהם עסוק בדברים אחרים. ומבחינת בזבוז הזמן- הן חושבות שהבנים לומדים 24 ש' ביממה, כך שאם הוא גולש, אז זה על חשבון הלימוד. לבנות, כאילו, אין סיבה לא להתקשקש ולבזבז הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 09:33 |
|
| |
השאלה היא כך: איך בחורה שמשוטטת בנט יכולה לדרוש לקחת בחור שלא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 14:04 |
|
| |
וליתר בהירות השאלה היא כשהנידון הוא רק עצם הבעיתיות של הנט שבחינה רוחנית בלי קשר לדברים מסביב כמו ביטול תורה וכו'
|
| נשלח ב-26/12/2010 18:29 |
|
| |
המציאות מראה שבחורות כן יכולות לבקש, ואפילו עושות את זה.. למה? כי יש הרגשה כזו כאילו לנשים מותר לראות דברים שלגברים אסור, שהן יכולות כביכול להיות פתוחות יותר לעולם..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 19:26 |
|
| |
ברור שזה לא "פייר".. רק בד"כ שימו לב שיש בחורות טובות שנמצאות כאן,אוליי מצרכי עבודה,ויש משעמום.. ואילו הבחורים בד"כ לא מצרכי עבודה..
ובהתחשב ברמה הרוחנית "הגבוהה" (סליחה מכבודכם..)שמסתובבת היום בישיבות יש על מה לערער ויש על מה לדון,ויש על מה לבקש..
ושמעתי רבות ע"כ שבחורות טוענות שהמצב היום מחפיר. לאוזניכם ידווע הדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 14:42 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | המציאות מראה שבחורות כן יכולות לבקש, ואפילו עושות את זה..
למה?
כי יש הרגשה כזו כאילו לנשים מותר לראות דברים שלגברים אסור,
שהן יכולות כביכול להיות פתוחות יותר לעולם..
|
|
בדיוק!
ועל זה אני תמה.
רועית
יש צדק בדברייך
תוקן על ידי אוהביהודי ב- 27/12/2010 14:44:08
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 15:43 |
|
| |
אתה לא חושב שגבר צריך לשמור את העיניים יותר מאשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 15:55 |
|
| |
מצד ההלכה ודאי שאין הבדל הפסוק האוסר שהוא "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" נאמר לשני המינים בשווה.
מצד הרעיוני מה שנקרא "קדושה" יש מקום לומר שלגבר זה יותר מזיק מלאשה על אף שנשים ג"כ נפגעות.
הסיבה שאצל גברים עושים הרבה יותר רעש הוא ענין של פגם הברית ששיך רק אצל גברים.
כך שהמשפט שכתבת הוא נכון אבל באופן חלקי.
אבל זה עדיין לא מסביר את ההבדלים כי כמו שאיש צריך לשמור את עיניו בקדושה אשה צריכה לשמור את עצמה "כל כבודה בת מלך פנימה" דבר שודאי נפגם בשיטוטים בקניונים וגם בנט. שלא לדבר על לבוש.......שבחורה שלבושה כמו לא יודע מה דורשת בחור שישמור על עיניו.
|
| נשלח ב-27/12/2010 15:59 |
|
| |
בס"ד אין לי מילים,אתה צודק ב-100%.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:06 |
|
| |
דבר ראשון, לא אמרתי אלא שאלתי. דבר שני, כיום נשים הן מאד בחוץ, הן עובדות הן מפרנסות הן עושות המון דברים שפעם הן לא עשו. ממילא אשה שמסתובבת היא לא אשה מקולקלת/פתוחה/מודרנית או משו בסיגנון.
יותר הגיוני למצוא בחורות טובות בנט מאשר בחורים. ולמה?- כי בחורה שיוצאת לעבוד- זו כל בחורה, וגם בחורות טובות. בכל משרד יש נט, וממילא יש לה גישה. אבל אצל גברים לא אמורה להיות הגישה לנט, כי הם לא עובדים, ובבתים גם לא מאד אמור להיות..
אני לא מתיחסת למה שכתבת לגבי מי שמתלבשת לא צנוע, כי היא יכולה לרצות בחור שישמור את עיניו, אבל הוא לא אמור לרצות אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:19 |
|
| |
שיר קיבלתי.
עכשיו אני מחכה להסבר על הדברים הנוספים למה שינוי בלבוש מוקפד הרבה יותר על הגברים? (ג'ינס כדוגמא קיצונית). למה בחור שלא לומד ממוקם למטה למטה ואילו בחורה שאינה צנועה לא ממוקמת כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 16:27 |
|
| |
לגברים יש תלבושת מסויימת שכוללת צבעים מסוימים. לבנות אין הגבלה על צבע מסויים (פרט לאדום). גבר חייב ללבוש חולצה- לבנה מכנס שחור/אפור/וכדו' וחליפה מגבעת. אישה יכולה ללבוש מה שהיא רוצה, שנכנס בפרמטרים של ההלכה. ממילא לגבר אין לאן לסטות מהמוכתב.
אני לא חושבת שבחור שלא לומד ממוקם למטה יותר מבחורה לא צנועה. והשאלה העיקרית היא: מה נקרא אצלך לא צונע. צניעות זה משו שמשתנה מאד מאדם לאדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 22:19 |
|
| |
אגב, סתם בקשר לנט.
כל איש\ה יודע\ת שזה מקום שאפשר להגיע בו רחוק ולהיכשל וכו' וכו' הקטע הוא: שכל אחד מרגיש שהוא עושה מה שמותר לו לעשות ואיננו נכשל בנט (אני מדברת על בחור\ה רציני\ת) אבל הוא לא יכול\ה לסמוך שהמוצע לו\לה גם כן שמרן. החשש עולה: אולי היא\הוא מבקרים באתרים כל שהם אסורים. ולכן חוששים. ובמיוחד הבנות- שמרגישות שלהן מותר יותר מגברים.
|
|
| נשלח ב-27/12/2010 22:40 |
|
| |
באמת?
יש פה מישהי שלא רוצה אחד שמסתובב פה?
|
|
|
|
|