| נשלח ב-26/12/2010 00:21 |
|
| |
המאבק נגד הזמרים של הרב אמנון יצחק
המאבק נגד הזמרים של הרב אמנון יצחק.
השבוע בעלון גנזי המלך פירסם הרב אמנון יצחק קול קורא שלא לתת במה ולשיר שירים וכו' של זמרים המופיעים בערבי שירה עליו חתומים גדולי שיראל גם הרב אלישיב ועוד...
בצד השני של הדף יש רשימה של הזמרים ובינהם: יעקב שוואקי, פריד, גרטנר, מ.ב.ד, גרסטנר, החברה, ישיבה בויס, מיאמי, רובי ריס, ליפא, יוסי ברגר ועוד ועוד...
לדעתי יש איזשהו צדק במאבק זה שהרי וודאי שיש היום בעיה באון כללי עם המוזיקה מכמה בחינות, אך לא נראה לי שהפיתרון מתחיל כאן.
כי אם יש מי שחי באוירה מאד מודרנית וכו' וכו' ובהרבה דברים נפתח למודרזנציה לבוא ולומר תשמע מוזיקה ותתיחס אליה כמו לפני מאה שנה זה לא שייך... אם כבר רוצים באמת צריך לדבר על כל המודרזנציה ולא חסר
(אין הכי נמי לכל אלה שיתקפו אותי גם האינטרנט נכלל בתוך זה אך לא באתי להביע עמדה בנוגע לדברים אלו ומה טוב ולא ומדוע כך ומדוע כך והאם אני מקיים את כל מה שאני חושב וכו' וכ', אלא ברמת העיקרון שאם כבר עושים מאבק וכו' וכו' אז הבעיה היא לא מתחילה במוזיקה). ויש עוד הרבהמה להרחיב בנושא הזה אך לא כעת הוא הזמן בשבילי...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 01:37 |
|
| |
אני ממש לא רוצה שהדיון הזה יהפוך לאשכול של השמצות, אז בבקשה להגיב בצורה מכובדת. אחרת האשכול יינעל.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 11:33 |
|
| |
אשתדל לא להשמיץ..
לכל אחד יש את הרב שלו!! והוא ורק הוא אומר לו מה מותר ומה אסור מה לעשות ומה לא לעשות!!
לא הבנתי את אלה שיצאו נגד הרב אמנון יצחק. הוא רב וזו דעת תורה ככה שבכל מקרה אסור לזלזל. אבל אם בחיים לא הלכתם לפי הפסקים והרעיונות שלו- אז על מה הרעש?! הרב אמר. וחסידיו ושומעי לקחו ישמעו לו ויקחו לתשומת ליבם. מי שהוא לא הרב שלו מותר לו להמשיך ולשמוע. ויש לו על מי לסמוך. אבל לזלזל ולעשות מזה צחוק- אסור בכל מקרה.
מחלוקות בהלכה תמיד היו ויהיו.. שבעים פנים לתורה. ידוע שלדעת הספרדים לא סומכים על שחיטת הבשר לפי השיטה של האשכנזים. מישהו פעם כעס על זה? מישהו פעם התקיף על זה?? ברור שלכל אחד יש את השיטה שלו, ההכשרים שלו, הרב והמנהגים שלו.. זה כיוון קצת שונה אבל הרעיון הוא אותו רעיון.
השתדלתי לא להתקיף.. פסנתר. מקווה שזה בסדר..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2010 22:21 |
|
| |
מסכים איתך בכל מילה!!!!! ודאי שזה כך, לא יתכל שכל אחד שחושב מעצמו והוא באמת אפילו בקושי נכנס לגדר של עם הארץ, יוכל לבוא ולדבר חלילה על רבנים... רק שבמכתב הזה יש קצת בעיה, כי לא רק הרב אמנון יצחק חתום עליו אלא גדולי ישראל ממש ממש כפי מה שכתבתי... לא באתי חלילה להביע צד או דעה בנושא ולהוכיח מישהו חלילה וגם לא אמרתי שאני אישית יפסיק לשמוע את כל המוזיקה (דרך אגב יש מוזיקה שאני כן נמנע מלשמוע אותה אפי' אם אני יאהב את השירים מכיון שאני חושב שהיא מובילה לכיוון לא נכון. יש על הנושא הזה הרבה חומר, יש טענה שהמוזיקה שאנו שומעים היום הגיעה מכושים שעשו את זה למשוך את לב ההמון לעבודה זרה, שכמו שבביהמ"ק למוזיקה הייתה השפעה לקדושה ולקרב את האדם אז ודאי שגם יכול להיות הפוך. יש עוד עדויות מלהקות רוק וכדומה שקרה שהם ניגנו, מעשי רצח ואלימות והם אמרו שהם יודעים איך לעשות את זה ושזה קורה כל פעם שהם מנגנים שיר\מוזיקה מסוימת. רק באתי לומר שהדברים באמת מורכבים ולא כל כך פשוטים ולא להורות הוראה חלילה.
פסנתר כנף (או בשמך החדש פשוט מוזיקה אם איני טועה) אני מאד מאד מאד מאד מעריך את עמידתך האיתנה כדי לשמור על צביון נכון וראוי ומכובד של הפורום...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2010 19:04 |
|
| |
א. מזל טוב לנישואי אחיך.
ב. עד כמה שידוע לי הרב אמנון יצחק יצא נגד זמרים בכלל בניגוד לרבנים האחרים שיצאו נגד ההופעות. אבל יכול להיות שאני טועה. כי לא התעמקתי במכתב..
ג. ידוע שבמנגינה עצמה אין בעיה. הבעיה היא עם המילים. ככה שאין בעיה 'לגייר' שירים אם משנים להם את המילים.. [רוב המנגינות של הפיוטים בשבתות. ימים נוראים. חגים וכו' מקור המנגינה הוא ממנזרים או מסגדים. תלוי במיקום ובעדה..]
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 11:16 |
|
| |
בוודאי שיכולה להיות בעיה במנגינות. ישZ לא כתב דברים מהאוויר כשדיבר על סוגי מוזיקה שגורמים לאלימות - יש על זה מחקרים וגם התייחסויות מגדולי ישראל. הרבי מליובאוויטש, לדוגמא, הורה שבכל מקרה של ספק - טוב להחמיר. ח"ו לומר שלחני התפילות מקורם במסגדים/כנסיות... מה שכן, סגנון ומקצב המוזיקה הם שהושפעו מהסגנון המקומי - מזרח אירופי, מערב אירופי, ארצות ערב וכו'. --- ישZ, מזל טוב! מאחלים לך שתיעדר רק בגלל סיבות כאלו משמחות... 
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 14:35 |
|
| |
וודאי שיש בעיה עם מנגינות, האדמור הזקן אומר: "הלשון היא קולמוס הלב והניגון הוא קולמוס הנפש"-זה לא סתם, מוזיקה מתחברת עם עצם הנפש, כל אדם והמוזיקה שהוא אוהב ומתחבר אליה ואם לוקחים שיר לועזי אנחנו לא יודעים באיזה מצב נפשי ורגשי וכו' וכו' אותו גוי היה וכשאנחנו שומעים את המוזיקה שהוא יצר אנחנו מתחברים לזה עם העצם שלנו וההמשך מובן. אותו דבר אני גם מסכים עם זה שח"ו לכתוב שהמנגינות ופיוטים מהתפילה וכו' זה ממקור הטומאה (בקשר למעוז צור חב"ד הרי לא שרים את זה ושמעתי שהמנגינה היא לא ממקור טהור אבל כמובן שזה לא אומר לגבי שאר פיוטים ולחנים). בקשר לגיורי שירים (מי המציא את המושג הנוראי הזה?) -זה ממש בעיה שכל מיני זמרים,מלחינים מוזיקאים וכו' חושבים שמותר לקחת שיר לועזי ו"לגייר" אותו ע"י ששמים לו מילים קדושות-הם ממש מחטיאים בכך את הרבים, רק אבל רק רבי=אדמו"ר יש לו את היכולת לעלות שירים ממקור לא טהור לקדושה (ולא כל אחד שהוא רב של קהילה הכי צדיק שיהיה וגם גר שהגייר שיריו מלפני כן לא מתהפכים לטוב)והרבי מילובבאוויטש הוא הדוגמא הכי טובה - למשל ניגון "שאמיל", מארש נפוליאון...
וזה לא רק לגבי שירים לועזיים אלא גם לגבי שירים חילוניים (אני אישית לא שומע את השירים החילוניים של אברהם פריד)
תוקן על ידי משיחמשיח ב- 30/12/2010 14:37:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 19:48 |
|
| |
לפי מה שידוע לי,הרב אמנון יצחק לא מדבר על סגנון המוזיקה,אלא על ההופעות שהם אסורות,וכיוון שכך אסור לשמוע את הזמרים שעוברים על כך,ועל זה שאסור לשמוע שירים אחרי חורבן בית המקדש.
מה שלדעתי הוא לא עושה נכון זה:
א.הלוואי שאלה יהיו הבעיות של הציבור החרדי,יש בעיות הרבה יותרחמורות,שיחשוב עליהם קודם (זה מה שהרב שטיינמן אמר לו כשהוא ביקש ממנו לחתום,יעויין וידאו ב'כיכר השבת')
ב.אין לי בעיה שידבר על זה בבני ברק ומודיעין עילית,אבל למה אצל חילונים?
ג.בקטע של ציון גולן,הבן אדם התחיל להתחזק,ופעם אחת עשה הופעה עם מחיצה לא הכי נורמלית (או הכי לא נורמלית,איזה וילון בקושי) וכבר הרב אמנון יצא נגדו והרעיש עולמות...... (הבנתי שגם הרב עובדיה סובר כמוני בעניין,אבל לא משהו מוסמך)
ד.שמעתי ממכר שלי,חוזר בתשובה שגם ברכסים,הרב אמנון הגיע להרצות ברכסים,הוא הלך,ואמר לי: יש אברכים שבקושי יוצאים מרכסים כדי לשמור על העיניים,וכאן,כשבאים לשיעור תורה (כביכול,לא נאמרה שם מילה אחת מתורה) הוא מראה להם וידאו של נשים,ועוד רוקדות? (הכל מותר כדי להראות שהזמרים מרקידים במעורב?)
נ.ב.- מקווה שלא עברתי את הגבול בחריפות הכתיבה,אבל למנהל מותר הכל..........
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול