* id="artmedia_flowplayer_51593_api" name="artmedia_flowplayer_51593_api" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="100%" height="100%">
<******** type="text/">flowplayer("artmedia_flowplayer_51593",{src: "/swf/flowplayer/flowplayer-3.2.5.swf", wmode: 'opaque'},{clip:{autoPlay: false, scaling: 'fit'},playlist: [{url:'http://d3.kikar.net/data/auto/addonsmgr/gi/pao9vlgq.mp3',onBegin: function(){media_count_views(51939)}}],plugins: {controls: {fullscreen: false,height: 30,autoHide: false},gatracker: {url: "flowplayer.analytics-3.2.1.swf",trackingMode: "Bridge",bridgeObject: "pageTracker"}}});>
******* type="text/">
flowplayer('*').each(function() {
var pause_others = function() {
var current_player = this;
flowplayer('*').each(function() {
if (this!=current_player) this.pause();
});
};
this.onResume(pause_others).onStart(pause_others);
});
>
די להתנצל. לפידות
*-- RELEVANTI_ARTICLE_START *
אחיי האהובים, בני הישיבות ואברכי הכוללים, די להתנצלות!
כאדם שכבר שנים נמצא [מתפרנס] ומתפקד על התפר שבין דת לחילוניות, אני מבקש ומתחנן – אתם שבחרתם צד מוחלט, שהתגדרתם בתוככי הקודש, שהתחפרתם בבתי המדרשות והתפילה, שמסרתם עצמכם לשרת בטרקלין המלך, ששמתם איקס גדול על העולם שבחוץ, הקדשתם וקידשתם עצמכם לדבר הגדול – אנא מכם, די להתנצלות, די!
אתם לא חייבים תשובות והסברים לאיש. אנחנו צריכים אתכם וזקוקים לכם היכן שאתם. וכמו בכל צבא בעולם בו יש יחידות עילית המקדישות את כל כולן למלחמה באויב, מוותרים על מנעמי החיים, חיים למען תפקידם ומקדשים את האידאל שלקחו על עצמם – כך גם אתם.
בבקשה מכם אל תתחרטו. ובוודאי אל תתנצלו!!!
אתם האתרוגים שלנו.
אתם שהחלטתם שתורת ה´ היא אומנותכם, שהגמרא וההלכה היא ה´ג´וב´ שלכם – לכו עם זה עד הסוף. תתגאו בעובדה שאתם מוותרים על מנעמי החיים, זקפו ראש שאתם שייכים לסיירת הבכירה של עולם הדת, כאשר אתם מעדיפים להמשיך ולתפקד ב´שפיץ´ הממשיך את המסורת ששמרה על עם ישראל אלפי שנים, ע"ח חיים מלאי איכות גשמית כשאר תושבי העולם הזה.
בין פנטהאוז לתורה
נכון, ישנם כאלה שבראי עולמם הצר מודדים את הכל בעוד "בוכטה" משכורתית, ואם אתם החלטתם לבכר את החיים הרוחניים שלכם על פני עוד חתיכת גשמיות – שוויכם מתאפס בעיניהם.
אמת, יש בנינו רבים שמרגע שאתם החלטתם לא לצאת לעבוד כנוהג המוסכם בעולם המערבי, אתם פסולים מראש בעיניהם. נשותיכם המפרנסות נדמות כשפחות, ילדכם משולים שבויים, חייכם ללא ערך.
יש כמובן גם את אלה שייפרשו את מעשכם כטפילות וסחטנות. נו, לך תסביר את מעשה הפנטהאוז למי שאין לו הבנה ויידע ביסודות הבית...
ראיתי בימים האחרונים את הקמפיין המלמד על גדולי תורה של דורות עברו שהיו בעלי מקצוע... אנא במטותא מכם, אל נא תשוו את החנות של ה´חפץ חיים´ לבוטיק בקניון איילון, ולא את הסנדלרייה של ר´ זושא ל´סטיקייה´ בז´בוטינסקי...
עולם אחר יש לפנינו. עולם שונה בתכלית. ת"ח החרד לכל פיפס שבקדושה, שמקפיד על כל סיג ושיח בעולמו המקודש, לא ישרוד היום דקה בעולם הפרוץ שבחוץ. וכאחד מרבים שנמצאים ומתפקדים רבות גם בצדו האחר של המתרס לפרנסתם, אני יכול להעיד: קשה שם בחוץ. מאד קשה.
הלבוש, השפה, הנורמות המתירניות. אין לי ספק שאני וכל מי שהחליט לצאת ולפרנס עצמו בעולם שבחוץ משלם יום יום מחיר רוחני כבד. אני לא בא ובוכה על הבחירה שלי לתפקד ולהתפרנס מחוץ לכותלי בית המדרש. זה אני. אבל אין אחד מאתנו שלא עומד בלילה לפני המראה ועושה עם עצמו חשבון כואב – כמה נקודות הפסדתי בעבודת רבש"ע בעבור עוד חופן משכורת.
אז שאתם, אלה שהחליטו לא לוותר, שאתם תתנצלו?
למה? כי יש כמה פוחזים שמשתמשים ב"כויילל" שלכם בכדי להעביר את הזמן בסבבה...?
כי יש כאלה, אורחי כבוד ´בפינת הקפה´ שמאבדים את שני העולמות, גם מתבטלים גם לא מפרנסים את משפחותיהם?
כי ה"הם" בחוץ רואים רק את המתבטלים והחליטו בהכללה גורפת שכולכם "בטלנים", כולכם "נצלנים", כולכם "טפילים"...
בגלל זה להתנצל? בגלל שיש כמה עיתונאים ש´מתים´ למכור עוד אייטם חגיגי על תוספת של 100 ₪ שקיבלתם מהמדינה למענק של 1000 ₪ החודשיים שלכם?
למה? כי ברגע זה מתפרסם עוד "תחקיר מדהים" על כך שמויישל´ה רבינוביץ´ עבד על הקב"ן בבקו"ם וקיבל פטור...
די להתנצלות!!!
לא יעזרו אלף יח"צנים
אחיי הגיבורים, אתם, אלה הממיתים עצמם בעולמה של תורה, אתם יודעים מה וכמה אתם שווים!!! [וגם אנחנו] אל תעזו להתנצל, אל תחפשו להסביר, אל תטרחו ל"התפייס".
מי שמבין – מבין. מי שלא, לא יעזרו אלף יחצ"נים.
וכמו שקברניט המטוס לא מסביר בעת סערה לנוסעים מה הוא בדיוק עושה, עם מי הוא מתקשר ואיך הוא פועל להצילם ולהנחיתם בשלום, גם אתם לא חייבים הסברים ופירוט לאיש. במיוחד לא לאלה שלעולם לא יבינו. או יותר נכון – לאלה שלעולם לא ירצו להבין...
רק נסו לחשוב ולדמיין איך היו מסתכלים על ה"פרזיט" - הבחור אליעזר ש"ך - שהעיד על עצמו שבצעירותו ישב חודשים רבים, בזמן המלחמה הנוראה, בודד ורעב, בתוך מרתף עלוב, עם כותונת אחת לבשרו, כשהוא שקוע כולו בתורתו ולימודיו, מתעלם לחלוטין מכל הכאוס שסובב את העולם, מהכדורים השורקים ברחוב, מהתופת המשתוללת, ומתייחד ומתקדש בתורתו והופך ל´גדול הדור´...
מה היה קורה אם הוא היה מחפש אז להסביר... להשתתף, ל"התפייס" להתפשר...
"הנרות הללו [אתם] קודש הם"!!!!! בלי התנצלות.
כל אחד מאתנו בוחר את דרך עבודת ה´ שלו.
יש שימצאו אידאל בהפצת התורה חוצה, יש שיקדשו שם שמיים בפינוי מתים או עזרה לחולים ופצועים, יש שימכרו קול זימרתם על חסדיו וגדולתו, אבל הצד השווה שבכולם – הם אמונים על הכלל היהודי הבסיסי: "תלמוד תורה כנגד כולם".
הם כולם יודעים, מעריכים ומעריצים את אלה, המיוחדים שבחבורה, אשר זכו בכוח עבודתם העצמית להיות בבית ה´ כל ימי חייהם ולבקר בהיכלו.
כולנו יהלומים בכתר, מי גדול יותר מי פחות. הם - המרגלית המשובחת במרכז. כולנו עושים משהו בכל יום למען הקב"ה - לומדי התורה עושים זאת כל היום.
אז שהם יתנצלו?